pontosnews.gr
Πέμπτη, 7/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυριακάτικο μήνυμα Μητσοτάκη με ελληνοτουρκικά και οπαδική βία

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός για την εβδομάδα που πέρασε

10/12/2023 - 12:12μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά με πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας κατά την τελευταία επίσκεψή του στην περιοχή (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά με πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας κατά την τελευταία επίσκεψή του στην περιοχή (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα ελληνοτουρκικά και την οπαδική βία επικεντρώνεται το κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ γίνονται επίσης αναφορές στην πρόοδο της αποκατάστασης στη Θεσσαλία, το καλάθι του νοικοκυριού και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Αρχικά, γίνεται αναφορά στη Διακήρυξη Φιλίας και Καλής Γειτονίας Ελλάδας – Τουρκίας που συνυπέγραψε με τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Πρόκειται για ένα πραγματικό άλμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ειδικά αν σκεφτούμε το οξυμένο κλίμα των προηγουμένων ετών, και δικαιώνει την επιλογή μας να διατηρούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας σε κάθε επίπεδο, επιδιώκοντας με σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα (και χωρίς αυταπάτες) να συνυπάρχουμε με τους γείτονές μας στη βάση όσων μας ενώνουν», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Να διαφωνούμε, κι αν οι διαφορές μας δεν γεφυρώνονται, να μην παράγουν αυτόματα εντάσεις και κρίσεις. Αλλά να συνεργαζόμαστε επωφελώς και για τις δύο πλευρές σε οικονομικό, εμπορικό και κοινωνικό πεδίο, όπως συμφωνήθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, το πρώτο που συνήλθε έπειτα από 7 χρόνια.

»Προϊόν της νέας σελίδας των σχέσεων μας είναι οι δεκαπέντε διακηρύξεις, συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας που αφορούν ευρεία γκάμα κλάδων, από τον τουρισμό, την ενέργεια και το εμπόριο μέχρι την έρευνα, την παιδεία και τις μεταφορές».

Οπαδική βία

Στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης εκφράζει την οργή του για τα γεγονότα οπαδικής βίας που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο (Δευτέρα) για την οπαδική βία, γι’ αυτό δεν θα γράψω για πολλά γι’ αυτά σήμερα. Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται» συμπλήρωσε.

«Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας», υπογράμμισε.

Για τους πλημμυροπαθείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης αναφέρθηκε σε έργο υποδομής στη Θεσσαλία που λύνει το πρόβλημα μετά την πρωτοφανή φυσική καταστροφή του «Daniel». Πρόκειται για έργο υποδομής που λύνει το πρόβλημα ύδρευσης 55.000 κατοίκων από 42 κοινότητες στην ανατολική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

«Η περιοχή θα τροφοδοτείται καθημερινά με υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό από τη Λίμνη Σμοκόβου. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι σημερινές υδρευτικές γεωτρήσεις στην περιοχή, μειώνεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και το ενεργειακό κόστος για τις τοπικές Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης.

Παράλληλα σημείωνε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τους πλημμυροπαθείς με τις καταβολές της πρώτης αρωγής. Συγκεκριμένα επισημαίνει πως μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 130 εκατ. ευρώ σε περίπου 37.000 δικαιούχους και άλλα 260 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 26.400 γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Πρόσθεσε ότι στους αγρότες με παιδιά που σπουδάζουν και έχασαν την κύρια πηγή εισοδήματος τους λόγω των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων θα δοθεί και έκτακτη οικονομική βοήθεια από τη χορηγία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ενώ με δωρεά του ΣΕΒ θα γίνει η μετεγκατάσταση της κοινότητας Μεταμόρφωσης και όσων οικισμών το επιθυμούν σε άλλη περιοχή. Ειδική ομάδα θα αναλάβει το εγχείρημα που θα ολοκληρωθεί με fast track διαδικασία ώστε το συντομότερο δυνατό να παραδοθούν στους πλημμυροπαθείς τα κλειδιά των νέων κατοικιών τους.

«Με την ευκαιρία, να επισημάνω ότι προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τα αντιδιαβρωτικά έργα στην Πάρνηθα, στα Δερβενοχώρια, στον Έβρο και στη Ρόδο ώστε να είμαστε έτοιμοι ενόψει του χειμώνα που ομολογουμένως ακόμη δεν έκανε την εμφάνισή του, αν και μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου», προσθέτει.

«Καλάθι των Γιορτών» και φορολογικό νομοσχέδιο

Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός σημειώνει πως δυο εβδομάδες πλέον μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα και ήρθε η ώρα για το «Καλάθι των Γιορτών» που θα τεθεί σε ισχύ την προσεχή Τετάρτη με εννέα βασικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Ταυτόχρονα «τρέχουν» οι πρωτοβουλίες «Μόνιμη Μείωση Τιμής» στην οποία έχουν ενταχθεί έως σήμερα 1.286 προϊόντα από 100 εταιρείες και το «Καλάθι του Νοικοκυριού» που πήρε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024.

Στη συνέχεια της ανάρτησής του, ο Κ. Μητσοτάκης μιλά και για το φορολογικό νομοσχέδιο. «Με τις αλλαγές στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα αυξηθούν από το 2024 οι δαπάνες για την υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία κατά 481 εκ. ευρώ και για την παιδεία κατά 255 εκατ. Δεν λέω ότι θα εξαλείψουμε τη φοροδιαφυγή, καθώς αυτή η μάχη δεν είναι ούτε σύντομη, ούτε εύκολη. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να τη δώσουμε με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, υιοθετώντας τις βέλτιστες πρακτικές, αλλά και με αυστηρούς ελέγχους από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ», τονίζει.

Επιπρόσθετα υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει και τη μάχη για την προστασία του καταναλωτικού κοινού από πάσης φύσεως αθέμιτες πρακτικές και απαράδεκτες συμπεριφορές, κάνοντας ειδική αναφορά στις εισπρακτικές εταιρείες.

«Μέσα στη βδομάδα λοιπόν, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 670.000 ευρώ σε δυο γνωστές Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, στη μία για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις οφειλετών που όμως είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους και στην άλλη για προσβλητικές εκφράσεις εναντίον του οφειλέτη. Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο για δεύτερο κατά σειρά μήνα είχαμε ρεκόρ στην εκκίνηση νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, με περισσότερες από 4.200 αιτήσεις, ενώ οι νέες υποβολές αιτήσεων συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και ξεπερνούν τις 2.200, ενώ τις 1.100 οι νέες μηνιαίες ρυθμίσεις», καταλήγει.

ΔΥΠΑ και Amazon, Youth Pass και κατασκευές

Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την ανασκόπησή του αναφέρεται στα νέα προγράμματα που φέρνει η συνεργασία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με την Amazon.

«Αφορούν τη δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτιση 1.000 ανέργων ηλικίας 18-60 ετών σε νέες δεξιότητες για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας αλλά και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι μεθαύριο, 12 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε -υπενθυμίζω- δόθηκε παράταση και στο Youth Pass, για την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε νέους και νέες 18 και 19 ετών χωρίς περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια. Έως σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 130.000 αιτήσεις, και έχουμε περιθώριο για άλλες 70.000. Όλοι θα δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους πριν από τα Χριστούγεννα», σημειώνει.

Τέλος, γίνεται αναφορά στην κατασκευή οικισμών εργατικών κατοικιών στην Κυρακαλή Γρεβενών, την Κέρκυρα και την Ελευσίνα, καθώς και νέων δικαστηρίων στον Πειραιά, την κεντρική Ελλάδα και την Κρήτη, όπως και στην αποκατάσταση και συντήρησης του Αρσακείου Μεγάρου όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αφρικανική σκόνη: «Κοκκινίζει» η ατμόσφαιρα από την Παρασκευή – Αναμένονται λασποβροχές

6/05/2026 - 11:16μμ
Έλεγχος σε οδηγό ηλεκτρικού πατινιού (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΑΔΑ)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: 23χρονος με πατίνι έτρεχε με 72 χλμ/ώρα στη Συγγρού – Συνελήφθη από την Τροχαία

6/05/2026 - 10:52μμ
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος Νικήστρατος Γεμιστός, Δευτέρα 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στην Αμμουδάρα: Διώξεις για ανθρωποκτονία στον 54χρονο – Κατηγορούμενη και η σύζυγός του

6/05/2026 - 9:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελίες για «μαϊμού» βοσκοτόπια στην Καστοριά – Τι κατέθεσε ο βασικός μάρτυρας

6/05/2026 - 7:44μμ
Πλωτά φράγματα για τον περιορισμό ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης μετά το ναυάγιο του «Corsage C» ανοιχτά της Άνδρου (φωτ.: Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρος: Συλλήψεις για το ναυάγιο του «Corsage C» – Μάχη με το χρόνο για την αποτροπή ρύπανσης

6/05/2026 - 6:10μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Νεκρό κοριτσάκι 21 μηνών – Πνίγηκε με τσουρέκι

6/05/2026 - 5:22μμ
Καλοκαιρινός ήλιος (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρκίνος του δέρματος: Επιδημιολογία, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση – Ο ρόλος της φωτοπροστασίας και των οργανωμένων παρεμβάσεων υγείας

6/05/2026 - 4:11μμ
(Πηγή: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Allwyn υποδέχεται χιλιάδες λάτρεις της γαστρονομίας στο Athens Street Food Festival

6/05/2026 - 3:25μμ
Εικόνα από την ενέδρα θανάτου 54χρονου σε 21χρονο στην περιοχή Αμουδάρα στο Ηράκλειο της Κρήτης  (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στην Αμμουδάρα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήστρατου – «Έχασα τον έλεγχο» υποστηρίζει ο 54χρονος δράστης

6/05/2026 - 3:10μμ
Το μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ.:  EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στα τέλη Μαΐου η διακοπή λειτουργίας για δοκιμές ενοποίησης με τη γραμμή Καλαμαριάς

6/05/2026 - 2:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Champions League: Θα υπερασπιστεί το στέμμα της η Παρί – Στον τελικό με την Άρσεναλ

8 ώρες πριν
Ο φετινός Μήνας Θεάτρου & Ελληνικού Λόγου είναι αφιερωμένος στον Δημήτρη Ψαθά. Στο φουαγιέ των «Αργοναυτών-Κομνηνών» φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφίας, με πρωταγωνιστές των έργων του (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)

Μήνας Θεάτρου & Ελληνικού Λόγου: Οι «Αργοναύται-Κομνηνοί» φέρνουν τον Μάιο στο προσκήνιο της δημιουργίας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Ο Σουγιούλ «ζωντανεύει» στον Βόλο μέσα από μεγάλο μουσικό αφιέρωμα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Euroleague: Δεν κατάφερε το 3-0 ο Παναθηναϊκός – Τελικός με Βαλένθια την Παρασκευή

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Αφρικανική σκόνη: «Κοκκινίζει» η ατμόσφαιρα από την Παρασκευή – Αναμένονται λασποβροχές

9 ώρες πριν
Έλεγχος σε οδηγό ηλεκτρικού πατινιού (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΑΔΑ)

Καλλιθέα: 23χρονος με πατίνι έτρεχε με 72 χλμ/ώρα στη Συγγρού – Συνελήφθη από την Τροχαία

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign