pontosnews.gr
Τετάρτη, 18/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Νέα ποινική δίωξη στον γιο του Τζο Μπάιντεν – Αυτήν τη φορά για φοροδιαφυγή

Ο Χάντερ Μπάιντεν αντιμετωπίζει κατηγορίες και για παράνομη οπλοκατοχή

8/12/2023 - 10:32πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Reynolds)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Reynolds)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βούτυρο στο ψωμί των Ρεπουμπλικανών, έντεκα μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024, αποτελεί η νέα ποινική δίωξη σε βάρος του γιου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αυτήν τη φορά ο 53 ετών Χάντερ Μπάιντεν διώκεται για φοροδιαφυγή, καθώς «ενεχόταν σε απάτη» που του επέτρεψε να μην καταβάλει 1,4 εκατ. δολάρια σε φόρους που του αναλογούσαν για τη φορολογητέα ύλη της περιόδου 2016-2019.

«Ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να ζει με αλόγιστες σπατάλες αντί να καταβάλει τους φόρους του», συνεχίζει το έγγραφο, στο οποίο διατυπώνονται εννέα κατηγορίες (τρεις κακουργηματικής φύσης, έξι πλημμεληματικής), από φορολογική απάτη ως υποβολή ψευδών στοιχείων.

Ο πρώην δικηγόρος και επιχειρηματίας σπαταλούσε χρήματα για να ικανοποιεί την τοξικομανία του, να αγοράζει τις υπηρεσίες «συνοδών», πολυτελή αυτοκίνητα και ενδύματα, πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η νέα δίωξή του σημαίνει πως ο γιος του προέδρου, που ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, μπορεί να δικαστεί δύο φορές την επόμενη χρονιά, καθώς ο πατέρας του θα συνεχίζει την εκστρατεία για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.

Η άσκηση των διώξεων ήταν αναμενόμενη, αφού συμφωνία που είχε κλείσει δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν με τον εισαγγελέα Ντέιβιντ Ουάις –θα του επέτρεπε ομολογώντας την ενοχή του να αποφύγει την οδυνηρή δίκη και την πιθανή φυλάκισή του– ακυρώθηκε το καλοκαίρι. Η συμφωνία κάλυπτε τόσο την κατηγορία περί φοροδιαφυγής όσο και αυτήν της παράνομης οπλοκατοχής, αλλά αποσύρθηκε λόγω των αμφιβολιών που εξέφρασε δικάστρια τον Ιούλιο για το κατά πόσον ήταν σύννομη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ασκήθηκε επίσημα δίωξη σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο, για υποβολή ψευδών στοιχείων κατά τη συμπλήρωση αίτησης για την αγορά πιστολιού το 2018, ιδίως επειδή διαβεβαίωνε πως δεν είχε εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Έρευνα για παραπομπή του προέδρου σε δίκη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο, ο Χάντερ Μπάιντεν διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 17 ετών για την πτυχή της φοροδιαφυγής. Ήδη διέτρεχε κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών αν κριθεί ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι δικαστικές περιπέτειες του υιού Μπάιντεν παρακολουθούνται πολύ στενά από τους Ρεπουμπλικανούς, που είναι σαφές πως θα τις χρησιμοποιήσουν εναντίον του πατέρα, ενώ κατηγορούν όλη την οικογένεια για διαφθορά.

Η αντιπολίτευση ήδη κατηγορούσε τη δικαιοσύνη πως σκόπευε να θάψει τις διαδικασίες σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν.

Οι Ρεπουμπλικανοί, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, άρχισαν τον Σεπτέμβριο διαδικασία έρευνας με σκοπό να παραπέμψουν σε δίκη στη Γερουσία τον Δημοκρατικό πρόεδρο, υπόθεση που αφορά τις πολύ αμφιλεγόμενες δοσοληψίες του γιου του στο εξωτερικό.

Προσάπτουν στον Χάντερ Μπάιντεν πως είχε ύποπτες δραστηριότητες στην Ουκρανία και στην Κίνα και ότι εκμεταλλεύτηκε το δίκτυο και το όνομα του πατέρα του.

Πάνε μάλιστα ακόμα πιο μακριά, αποδίδοντας στον πατέρα αυτήν τη φορά πρόθεση να προστατευθεί ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας είχε θέση ο Χάντερ Μπάιντεν, ασκώντας πίεση στο Κίεβο όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, για να εξασφαλίσει την καθαίρεση του γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Σόκιν. Ο εισαγγελέας καθαιρέθηκε το 2016.

Παρά τις καταγγελίες των Ρεπουμπλικανών, ο Χάντερ Μπάιντεν –ως αυτό το στάδιο τουλάχιστον– δεν αντιμετωπίζει δίωξη για κάποια από τις δοσοληψίες του στο εξωτερικό.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επιμένει πως ο ειδικός εισαγγελέας Ντέιβιντ Ουάις, στον οποίο εμπιστεύτηκε την έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν, έχει απόλυτη ανεξαρτησία. Διορισμένος επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ, ο δικαστικός παρέμεινε στη θέση του και αφότου ανέλαβε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Έπειτα από την απεξάρτησή του από τους εθισμούς του στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, ο Χάντερ Μπάιντεν ασχολείται τελευταία με τη ζωγραφική.

Ο πατέρας του αρνείται πάντα πως είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στις υποθέσεις του παιδιού του, και δημόσια υπερασπίζεται σθεναρά την αθωότητά του. Τον Μάιο τόνιζε στο MSNBC πως έχει «πίστη» σ’ αυτόν κι ότι είναι «περήφανος» για τον Χάντερ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε φιλανθρωπική εκδήλωση στη Λευκωσία, το 2013 (φωτ.: Christos Panayides / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Και τα γαλλικά ΜΜΕ αποχαιρετούν την αγαπημένη τους σπουδαία Ελληνίδα

17/02/2026 - 4:48μμ
Άσκηση με πραγματικούς πυραύλους στον Περσικό, από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Sepahnews)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση από το Ιράν: Γυμνάσια στα Στενά του Ορμούζ και απειλές Χαμενεΐ

17/02/2026 - 4:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Jonas Ekstromer)
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Σύζυγος κατηγορείται ότι εξανάγκασε τη γυναίκα του σε σεξουαλικές πράξεις με πάνω από 120 άντρες

17/02/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: Αρχείου EPA/SARAH WILSON)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην παραλία Μπόνταϊ στο Σίδνεϊ: Στο εδώλιο μέσω βιντεοκλήσης ο Ναβίντ Ακράμ

17/02/2026 - 1:02μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ – Ένας νεκρός και δύο σε κρίσιμη κατάσταση

17/02/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε στα 95 του ο επτά φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Ρόμπερτ Ντιβάλ

16/02/2026 - 9:13μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δραματική έκκληση μιας μητέρας στον πάπα – Μεταμόσχευσαν στον δίχρονο γιο της κατεστραμμένη καρδιά

16/02/2026 - 1:25μμ
Αφίσα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διακρίνεται πίσω από ναυπηγείο στην Κωνσταντινούπολη (φωτ. αρχείου: EPA/Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διαψεύδει δημοσιεύματα για ναυπήγηση πλοίων μαζί με τις ΗΠΑ

16/02/2026 - 8:38πμ
Παλαιστίνιοι ερευνούν για τις σορούς 67 μελών μιας οικογένειας κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους, που καταστράφηκε μετά από ισραηλινή επιδρομή στη βόρεια πλευρά της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Η Χαμάς πρέπει να τηρήσει τη δέσμευση για άμεση αποστρατιωτικοποίηση – 5 δισ. δολ. για την ανοικοδόμηση της Γάζας

16/02/2026 - 12:01πμ
(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Συντονισμός Τραμπ-Νετανιάχου για αυστηρότερη πίεση στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου

15/02/2026 - 10:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποντιακά Σωματεία «Ευξείνιος Κύκλος»: Ραντεβού με την Κοζανίτικη Αποκριά, «με τη δύναμη του κύκλου»

7 ώρες πριν
Από την προσαγωγή του Βούλγαρου βαρυποινίτη ενώπιον του εισαγγελέα της Λαμίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)

Φυλακές Δομοκού: Προθεσμία για απολογία πήρε ο Βούλγαρος βαρυποινίτης

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 15χρονη για ληστεία σε βάρος ανηλίκων

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας – Final 8: Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Κοντεύει η ώρα του ετήσιου χορού

9 ώρες πριν
Τα χάνια στο Χαμψίκιοϊ, σε φωτογραφία που τράβηξαν οι Ρώσοι στρατιώτες το 1916 (πηγή: «Η Έξοδος», τόμ. Θ')

Μαρτυρία Ι. Παναγιωτίδη και Π. Κοκκινασίδη: Δίνανε εισιτήρια για τη Ρουμανία, δεν έπρεπε να φαίνεται στο εισιτήριο πως πάνε για την Ελλάδα

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign