pontosnews.gr
Τρίτη, 3/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: 14χρονη σκότωσε με καραμπίνα μια συμμαθήτρια, τραυμάτισε άλλους πέντε και αυτοκτόνησε

Τι ανέφερε η αστυνομία σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης σε σχολείο στο Μπριάνσκ

7/12/2023 - 1:19μμ
Αστυνομικοί ερευνούν την αίθουσα όπου σημειώθηκε η θανατηφόρα επίθεση (φωτ.: Χ/Ulfh3dnar)

Αστυνομικοί ερευνούν την αίθουσα όπου σημειώθηκε η θανατηφόρα επίθεση (φωτ.: Χ/Ulfh3dnar)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μια 14χρονη μαθήτρια άνοιξε πυρ με επαναληπτική καραμπίνα νωρίτερα σήμερα το πρωί στο σχολείο της στο Μπριάνσκ, μια πόλη στη δυτική Ρωσία, σκοτώνοντας μια συμμαθήτριά της και τραυματίζοντας άλλους πέντε συμμαθητές της προτού αυτοκτονήσει.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ένα 14χρονο κορίτσι ήρθε στο σχολείο με μια επαναληπτική καραμπίνα, με την οποία πυροβόλησε εναντίον των συμμαθητών του» και σκότωσε μια από αυτούς, ανέφερε ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας.

«Το αποτέλεσμα του περιστατικού είναι να σκοτωθούν δύο άνθρωποι (ένας από αυτούς η δράστις) και πέντε να τραυματιστούν, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μπριάνσκ, μια πόλη που συνορεύει με την Ουκρανία, «τα κίνητρα και οι συνθήκες» της τραγωδίας ερευνώνται.

«Μια φρικτή τραγωδία συνέβη σήμερα στο σχολείο αριθμός 5 στο Μπριάνσκ. Μία από τις μαθήτριες έφερε ένα όπλο μαζί της στο σχολείο», έγραψε ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκομάζ στο Telegram.

Όπως είπε ο ίδιος, οι πέντε τραυματίες είναι όλοι μαθητές και φέρουν ελαφρά τραύματα.

«Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γονείς του νεαρού κοριτσιού που σκοτώθηκε από τον πυροβολισμό. Είναι μια φρικτή απώλεια. Οι οικογένειες του νεαρού κοριτσιού που σκοτώθηκε και όσων τραυματίστηκαν θα λάβουν όλη τη βοήθεια που χρειάζονται», πρόσθεσε.

«Μαζί με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου προσπαθούμε να διακριβώσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες η μαθήτρια κατάφερε να μεταφέρει όπλο στο σχολείο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Mash δημοσίευσε μια φωτογραφία, που αναφέρει ότι είναι της νεκρής δράστιδος, πεσμένη στο πάτωμα και ντυμένη ολόμαυρα. Το έντυπο γράφει ότι η δράστις ήταν οπλισμένη και με κυνηγητικό μαχαίρι, το οποίο στη φωτογραφία φαίνεται ότι είχε μέσα στη δεξιά της μπότα.

The Investigative Committee published a video from the Bryansk school, where the shooting took place in the morning.#Russia #Bryansk #Schoolshooting pic.twitter.com/BqVYdF5qAx

— Ulfh3dnar (@Ulfh3dnar_) December 7, 2023

Ανακρίθηκε ο πατέρας

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο πατέρας της 14χρονης ανακρίθηκε από τις αρχές.

«Προσπαθούν να μάθουν πώς ήταν αποθηκευμένο το όπλο στο σπίτι, πώς το παιδί μπόρεσε να το πάρει και αν (ο πατέρας) είχε διδάξει στο νεαρό κορίτσι πώς να πυροβολεί», είπε στο Tass μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Με τα επεισόδια αυτού του τύπου να αυξάνονται στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, οι αρχές έχουν καταστήσει αυστηρότερη τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή και την οπλοφορία, η οποία ήταν ήδη πολύ περιοριστική.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε σχολείο στο Ιζχέβσκ, στην κεντρική Ρωσία, από έναν πρώην μαθητή του ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Τον Απρίλιο του 2022, ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε ένα νηπιαγωγείο και σκότωσε δύο παιδιά καθώς και έναν δάσκαλο, προτού αυτοκτονήσει, στην περιοχή Ουλιάνοφσκ, επίσης στην κεντρική Ρωσία.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ένας 19χρονος φοιτητής σκότωσε έξι άτομα στο πανεπιστήμιο του Περμ. Έχοντας επιζήσει, δικάστηκε και καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2022 σε ισόβια κάθειρξη.

Το πιο αιματηρό επεισόδιο αυτού του τύπου χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2018, όταν ένας μαθητής Γυμνασίου σκότωσε 19 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει σε ένα Λύκειο στο Κερτς, στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Μετά από αυτή την τραγωδία, ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την «παγκοσμιοποίηση», υποστηρίζοντας ότι το φαινόμενο των πυροβολισμών στα σχολεία προήλθε από τις ΗΠΑ.

Το Μπριάνσκ είναι μια από τις αρκετές νότιες περιφέρειες όπου έχουν σημειωθεί διασυνοριακές επιθέσεις στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία και όπου η Μόσχα έχει ενθαρρύνει τη συγκρότηση μονάδων αυτοάμυνας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Έφυγε από την Αθήνα πριν από την αυγή – Παραμένει άδεια η πρεσβευτική κατοικία

3/11/2026 - 3:36μμ
Ένας «σκοτεινός» Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας στη γαλλική λουτρόπολη Εβιάν-λε-Μπαιν όπου φιλοξενήθηκε η σύνοδος των G7, στις 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ χωρίς Κογκρέσο: Τι θα σήμαινε μια διπλή ήττα – Και ποιος (δεν) μπορεί να πανηγυρίζει

3/11/2026 - 2:46μμ
(Φωτ.: EPA/LAURA BRETT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η μάχη για το Κογκρέσο κρίνει την επόμενη διετία του Τραμπ – Οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι και οι κρίσιμες αναμετρήσεις

3/11/2026 - 8:35πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

2/11/2026 - 10:25μμ
Η νέα πρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα μιλά σε δημοσιογράφους, στη Σόφια. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος η Ιλιάνα Γιότοβα

2/11/2026 - 6:32μμ
Καταψύκτες σε κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας ICA, μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη χώρα (πηγή: X / @InsiderGeo)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάκαραν και τα… ψυγεία: Κυβερνοεπιθέσεις σε ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ

2/11/2026 - 6:08μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει μάχη για να περιορίσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

2/11/2026 - 11:35πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη θέλει ο Ερντογάν – Οι όροι που θα κρίνουν τη συμφωνία

2/11/2026 - 11:10πμ
(Φωτ.: Nick Sortor/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Εννέα νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους – Βίντεο καταγράφει τη στιγμή της πτώσης

2/11/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δικαστική ήττα για την κυβέρνηση Τραμπ και πολιτικές αναταράξεις ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

1/11/2026 - 11:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεδρίαση υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Νέες παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος: Σταθερό επιτόκιο 3% στον εξωδικαστικό και πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ στους servicers

6 λεπτά πριν
Η Άννα-Μαρία Κατσιφού και ο Μιχάλης Φατσής, από το Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Βόλου στο προσυνέδριο της Νεολαίας της ΟΠΣΕ (φωτ.: Facebook / Dimitris Pantelas)

Οι νέοι Μικρασιάτες παίρνουν το λόγο – Στην Καλαμάτα το πρώτο τους πανελλήνιο συνέδριο

33 λεπτά πριν
Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί η 1η Συνάντηση Χορωδιών του Σωματείου  «Παναγία Σουμελά» (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

1η Συνάντηση Χορωδιών από το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

57 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Will Oliver)

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Έφυγε από την Αθήνα πριν από την αυγή – Παραμένει άδεια η πρεσβευτική κατοικία

1 ώρα πριν
(Πηγη: YouTube/ΕΘΝΟΣ)

Νέα στοιχεία για την οικογενειακή τραγωδία στις Λιβανάτες – Θείος σκότωσε τα δύο ανίψια του στη χοιροτροφική φάρμα

2 ώρες πριν
Ένας «σκοτεινός» Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας στη γαλλική λουτρόπολη Εβιάν-λε-Μπαιν όπου φιλοξενήθηκε η σύνοδος των G7, στις 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Τραμπ χωρίς Κογκρέσο: Τι θα σήμαινε μια διπλή ήττα – Και ποιος (δεν) μπορεί να πανηγυρίζει

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV