pontosnews.gr
Πέμπτη, 21/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λωρίδα της Γάζας: Άγριες μάχες μεταξύ ισραηλινών-Χαμάς στο νότιο τμήμα και τη Χαν Γιούνις

Σκοτώσαμε περίπου τους μισούς από τους διοικητές μονάδων της οργάνωσης λέει ο Νετανιάχου

6/12/2023 - 11:10πμ
Έκρηξη μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ταυτόχρονα τα ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα  προωθούνται στην περιοχή (φωτ.: EPA / Atef Safad)

Έκρηξη μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ταυτόχρονα τα ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα προωθούνται στην περιοχή (φωτ.: EPA / Atef Safad)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Άγριες μάχες, από τις σφοδρότερες των δύο μηνών του πολέμου  μεταξύ ισραηλινών και Χαμάς,  μαίνονται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας την ώρα που ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι περικυκλώνει τη μεγαλύτερη πόλη, τη Χαν Γιούνις.

Η κατάσταση για τους αμάχους στην περιοχή είναι τραγική καθώς προσπαθούν να απομακρυνθούν με τα πόδια, με μοτοσικλέτες, στοιβαγμένοι σε κάρα, με αποσκευές και ατομικά τους είδη πάνω στις οροφές αυτοκινήτων, στριμωγμένοι σε περίμετρο ολοένα πιο μικρή, στα — κλειστά — σύνορα με την Αίγυπτο.

«Οι δυνάμεις μας περικυκλώνουν τη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί σε ανακοινωθέν του. «Ασφαλίσαμε πολλά οχυρά της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και διεξάγουμε τώρα επιχειρήσεις εναντίον οχυρών της στον νότο», συνέχισε.

«Δυνάμεις μας βρίσκουν όπλα σχεδόν σε όλα τα κτίρια και τα σπίτια, τρομοκράτες σε πολλά σπίτια και τους αντιμετωπίζουν», πρόσθεσε, την ώρα που η διεθνής ανησυχία για τον αντίκτυπο του πολέμου στους αμάχους εντείνεται.

Πηγές προσκείμενες στη Χαμάς δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μαχητές τους ενεπλάκησαν σε σκληρές μάχες με ισραηλινά στρατεύματα, με σκοπό να τα εμποδίσουν να μπουν στη Χαν Γιούνις, ειδικά τομείς στο ανατολικό τμήμα της πόλης, καθώς και σε παρακείμενους καταυλισμούς προσφύγων.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, πυρά πυροβολικού είχαν αποτέλεσμα «δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς» τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε χωριά ανατολικά της Χαν Γιούνις.

Νετανιάχου: Νεκροί οι μισοί διοικητές της Χαμάς

Από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες (Τρίτη) το βράδυ πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του σκότωσαν περίπου τους μισούς από τους διοικητές μονάδων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς κατά τη διάρκεια των αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων που διεξάγουν στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.

Ο στρατός του Ισραήλ κάνει την υπόθεση πως η Χαμάς έχει συνολικά 24 μονάδες που πολεμούν στη Γάζα, μιλά για «τάγματα», με περίπου 1.000 μέλη το καθένα.

Σύντομα, δεν θα υπάρχει ούτε μια από αυτές τις μονάδες ικανή να απειλήσει το Ισραήλ, υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, ο μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαμάς σταδιακά χάνει τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε θα συγχωρήσουμε», είπε ο κ. Νετανιάχου, δυο μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με έναυσμα την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (φωτ. αρχείου: EPA/Vyacheslav Prokofyev/Sputnik)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Οι όροι του Πούτιν για να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

21/08/2025 - 8:50μμ
Ο Μωυσής κρατάει τις Δέκα Εντολές (φωτ.: Providence Lithograph Company/el.wikipedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κόκκινη κάρτα» στην ανάρτηση των Δέκα Εντολών σε όλα τα αμερικανικά σχολεία

21/08/2025 - 8:35πμ
Άποψη του ισραηλινού οικισμού Μααλέ Αντουμίμ (Ma'ale Adumim) στη Δυτική Όχθη, ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Νεκρά Θάλασσα (φωτ.: 
EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αμετακίνητος ο Νετανιάχου για την κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας και τον εποικισμό περιοχών της Δυτικής Όχθης

20/08/2025 - 9:48μμ
(Φωτ.: State.gov)
ΚΟΣΜΟΣ

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η θέση μας για την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν έχει αλλάξει

20/08/2025 - 7:30μμ
(Φωτ.: EPA / Evgenia Novozhenina)
ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ για Oυκρανικό: Η συζήτηση θεμάτων ασφάλειας χωρίς τη Ρωσία είναι δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά

20/08/2025 - 4:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Zemlianichenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν

20/08/2025 - 3:17μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προχωρούν ανάμεσα σε ερείπια στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ενέκρινε το σχέδιο κατάληψης της πόλης της Γάζας – Επιστρατεύονται 60.000 έφεδροι

20/08/2025 - 12:32μμ
Από αριστερά, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενημέρωσε τον Ερντογάν για όσα έγιναν στη σύνοδο για το ουκρανικό ο Ρούτε – Ανακοίνωσε και ότι η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα γίνει στην Τουρκία

19/08/2025 - 11:28μμ
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία μελετούν οι Ευρωπαίοι

19/08/2025 - 7:45μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη  χθεσινή συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Ο Πούτιν ίσως να μη θέλει να κάνει συμφωνία ειρήνευσης

19/08/2025 - 4:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (φωτ. αρχείου: EPA/Vyacheslav Prokofyev/Sputnik)

Reuters: Οι όροι του Πούτιν για να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Κ18: Στα προημητελικά η Εθνική εφήβων

55 λεπτά πριν
Από τη μεταφορά της δράστριας στον ανακριτή για την υπόθεση της Μαρκέλλας, το 2020 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβαρίδης)

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή και πάλι η καταδικασμένη για απαγωγή και βιασμό της 10χρονης στην Τούμπα, το 2020

1 ώρα πριν

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα πολιτιστική περίοδο – Με τη βοήθεια και της τεχνολογίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μίνι καύσωνας: Πόσο θα διαρκέσουν τα τελευταία 40άρια του φετινού καλοκαιριού – Πού θα «χτυπήσουν»

2 ώρες πριν

Νίκαια: Άγνωστοι έκλεψαν το άγαλμα «Η γυναίκα του λαού» από την πλατεία Παιδικής Στέγης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign