pontosnews.gr
Πέμπτη, 3/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άδειαζε» ATM – Πάνω από 700.000 ευρώ η λεία, τρεις συλλήψεις – Ανάμεσά τους 28χρονος τράπερ

Έκαναν τις διαρρήξεις με τροχό κοπής και εκρηκτικά, και «είχαν προκλητικά πολυτελή βίο»...

4/12/2023 - 3:27μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)

(Φωτ.: astynomia.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας χρησιμοποιώντας τροχό κοπής και εκρηκτικές ύλες, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται στο ποσό των 710.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα (26, 27 και 28 ετών), και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις, παραβάσεις σχετικά με εκρηκτικές ύλες και όπλα, πλαστογραφία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, οι τρεις συλληφθέντες είναι άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων, που επιδείκνυαν ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή του τόπου και του χρόνου που δρούσαν, αδιαφορώντας ωστόσο για τη διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας ή ακόμα και της ζωής των εργαζομένων στη φύλαξη των χώρων όπου ήταν εγκατεστημένα τα ΑΤΜ.

(Φωτ.: astynomia.gr)

Παράλληλα σημείωσε ότι όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν προκλητικά πολυτελή βίο, τον οποίο επιδείκνυαν με κάθε ευκαιρία τόσο στις καθημερινές τους συναναστροφές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους δαπανώντας υπέρογκα ποσά μέσω της μουσικής βιομηχανίας, όπου δραστηριοποιούνταν ένα από τα μέλη της, ή μέσω στοιχηματισμού σε καζίνο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν ΑΤΜ παλαιού τύπου, εγκατεστημένα κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές και σε χώρους εκτός καταστημάτων τραπεζών, τα οποία συνήθως εφοδιάζονται με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

(Φωτ.: astynomia.gr)

Για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από το χώρο, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλου κυβισμού που αφαιρούσαν από τις γύρω περιοχές, ενώ στη συνέχεια διερρήγνυαν τα μηχανήματα, με χρήση τροχού κοπής μετάλλων, και προκαλώντας έκρηξη με στέρεες εκρηκτικές ύλες, αποκτούσαν πρόσβαση στις κασετίνες φύλαξης χρημάτων τις οποίες αφαιρούσαν αυτούσιες ή μόνο το χρηματικό ποσό που περιείχαν.

Για την αποφυγή της ταυτοποίησης και σύλληψής τους, τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλες κατά την τέλεση των πράξεων, ενώ στη συνέχεια πυρπολούσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν ή τους τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες του Σαββάτου, τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας ως ορμητήριο σπίτι σε περιοχή του Καματερού, αφαίρεσαν όχημα από την περιοχή του Ναυπλίου με το οποίο μετέβησαν σε περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, όπου διέρρηξαν ΑΤΜ αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ και διέφυγαν, εγκαταλείποντας κατά τη διαδρομή τους το όχημα.

Εντοπίστηκαν ωστόσο από αστυνομικούς κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν εντός του ορμητηρίου και συνελήφθησαν, ενώ συνολικά από σωματικές έρευνες και έρευνες σε οχήματα, οικίες και στο ορμητήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 206.570 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ, 1.518 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης, πολεμικό τυφέκιο τύπου M16, πιστόλι, φυσίγγια, τέσσερις πυροκροτητές, πυραγωγό σχοινί, εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων, μεταλλικός τροχός κοπής, διαρρηκτικά εργαλεία και σπρέι χρώματος.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δραστών για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού στο σπίτι του, το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο εν λόγω δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 πιστόλια και πλήθος φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης και την εξιχνίαση περισσότερων περιπτώσεων στις οποίες τυχόν εμπλέκονται, συνεχίζονται.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Φλώρινα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κρυσταλλοπηγή

3/09/2026 - 8:32πμ
Παιδικός ανεμόμυλος με φόντο τον συννεφιασμένο ουρανό (φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος ο καιρός την Πέμπτη – Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά σήμερα

3/09/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων λόγω πυρκαγιάς κοντά στις γραμμές

2/09/2026 - 11:30μμ
(Φωτ.: hcg.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Από τα 35 γραμμάρια κοκαΐνης στα 1 εκατ. ευρώ σε real estate

2/09/2026 - 9:00μμ
Το ουκρανικό Antonov κοντά στο οποίο βρέθηκε το drone (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία: Δύο συλλήψεις για τις επιθέσεις με drone στη Λειψία

2/09/2026 - 6:15μμ
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο 43χρονος άνδρας και η 38χρονη γυναίκα (φωτ.:  EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στο ζευγάρι και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη στον 26χρονο

2/09/2026 - 4:51μμ
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι δύο από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Κυψέλη. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Προς νέα δικογραφία για ανθρωποκτονία – Τα τρία «κλειδιά»

2/09/2026 - 2:38μμ
Καπνός από τη φωτιά στην Κάρυστο. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Lefteris Ath)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Τρία μέτωπα – Το ένα κινείται προς την πόλη

2/09/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Μήνυμα του 112 – Στη μάχη έξι εναέρια μέσα

2/09/2026 - 12:11μμ
Το πιστόλι, η χειροβομβίδα, οι γεμιστήρες, τα φυσίγγια και το μεταλλικό ξιφίδιο που κατασχέθηκαν από το σπίτι του 68χρονου στην Κομοτηνή (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

«Vor V Zakone» στην Κομοτηνή: Ο τίτλος του υποκόσμου πίσω από τη σύλληψη του 68χρονου

2/09/2026 - 10:27πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

ΠΟΕ: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου

10 λεπτά πριν
Η υπηρεσιακή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες (δεξιά), συνομιλεί με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ (αριστερά), κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Καράκας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA/RONLAD PENA R)

Βενεζουέλα: Χρυσές συμφωνίες με πετρελαϊκούς κολοσσούς υπό την εποπτεία των ΗΠΑ

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στους 24 οι θάνατοι στην Ελλάδα – Συναγερμός σε 69 δήμους

1 ώρα πριν
(Φωτ.: jerusalem-patriarchate.info)

Βουλή: Προς ψήφιση το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

2 ώρες πριν
Παιδιά περπατούν ανάμεσα σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές από πλημμύρα παγετώνα κοντά στα σύνορα Νεπάλ-Κίνας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, στο Τρισούλι Μπαζάρ του Νουβακότ στο Νεπάλ (φωτ.: EPA/SURYAMS UPRETI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Νεπάλ: Ανάγκη για ανοικοδόμηση 20.000 κατοικιών μετά τη φονική κατολίσθηση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»)

Το ποντιακό αντάμωμα της «Τραπεζούντας» στην Κομοτηνή

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV