pontosnews.gr
Παρασκευή, 13/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μεσανατολικό: Συνεχίζεται για 24 ώρες η ανακωχή – Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες σε επίθεση Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ

Στο Ισραήλ ο Άντονι Μπλίνκεν

30/11/2023 - 11:28πμ
(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και έξι άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις σοβαρά, σε επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον ανθρώπων που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.

Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους από το σημείο της επίθεσης.

(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι την επίθεση εξαπέλυσαν «δύο κάτοικοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ». Οι δύο δράστες «σκοτώθηκαν γρήγορα από δύο στρατιώτες που ήταν εκτός υπηρεσίας και έναν πολίτη, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον τους», διευκρίνισε η πηγή.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom (MADA) διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών είναι μια νεαρή γυναίκα 24 ετών.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει δύο άνδρες να βγαίνουν από λευκό αυτοκίνητο και να ανοίγουν πυρ εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στη στάση, προτού πέσουν νεκροί.

Παράταση της ανακωχής για άλλη μία μέρα

Η ανακωχή ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς παρατάθηκε για έβδομη μέρα, ώστε να επιτραπεί στους μεσολαβητές να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση για νέες απελευθερώσεις ομήρων, ανακοίνωσαν τα μέρη και το εμιράτο του Κατάρ, το οποίο διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή με την υποστήριξη της Αιγύπτου και των ΗΠΑ.

Μερικά λεπτά προτού εκπνεύσει η ισχύς της ανακωχής στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μέσω X (πρώην Twitter) πως η επιχειρησιακή παύση θα συνεχιστεί, υπό το φως των προσπαθειών των μεσολαβητών να συνεχιστεί η διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων στους όρους του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί.

Προηγήθηκε η έκτη κατά σειρά ανταλλαγή ομήρων με παλαιστίνιους κρατούμενους τη νύχτα.

Η Χαμάς ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι η ανακωχή θα συνεχιστεί για «έβδομη ημέρα». Κάτι που επιβεβαίωσε κατόπιν και το Κατάρ.

Η ανακωχή, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή την Παρασκευή 24η Νοεμβρίου, αρχικά για τέσσερις ημέρες, προτού παραταθεί για άλλες δύο και σήμερα για ακόμα μία μέρα, επέτρεψε την απελευθέρωση 70 Ισραηλινών ομήρων και 210 Παλαιστινίων κρατουμένων. Εξάλλου περίπου 30 αλλοδαποί από την Ταϊλάνδη, κυρίως εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα, αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός του πλαισίου της συμφωνίας.

Στο Ισραήλ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφθασε μετά τα μεσάνυχτα στο Ισραήλ, όπου θα έχει συνομιλίες κυρίως με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, που αναμένεται να πιέσει προκειμένου να υπάρξει νέα παράταση της ανακωχής, προτού επισκεφθεί την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

(Φωτ. αρχείου EPA / Alaa Badarneh)

«Τις επόμενες μέρες θα επικεντρωθούμε στο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραταθεί η ανακωχή προκειμένου να μπορέσουμε να βγάλουμε περισσότερους ομήρους και να μπορέσει να εισέλθει περισσότερη βοήθεια», είπε χθες ο Μπλίνκεν στο περιθώριο συνόδου των ΥΠΕΞ των κρατών μελών του NATO στις Βρυξέλλες.

Επεισόδια μπροστά σε φυλακή

Οι αποφυλακισθέντες και οι αποφυλακισθείσες έτυχαν πανηγυρικής υποδοχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Όμως ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έξω από τη φυλακή του Οφέρ, κοντά στη Ραμάλα. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, από αληθινές σφαίρες.

«Να πεθάνω»

Χιλιάδες εκτοπισμένοι επωφελήθηκαν από την ανακωχή για να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα της Γάζας, τον τομέα που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές, αψηφώντας την απαγόρευση του ισραηλινού στρατού, που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του κάποιες περιοχές.

«Αν ήξερα πως η ζωή στον Νότο θα ήταν έτσι, δεν θα έφευγα, θα προτιμούσα να πεθάνω, διότι αυτό θα ήταν καλύτερο από αυτό που ζω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ουάεντ Τάχα, που έφυγε έπειτα από δυο εβδομάδες πολέμου από «περιοχή που θεωρείτο πολύ επικίνδυνη».

Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

«Μετά την άφιξή μου στη Χαν Γιούνις και στον καταυλισμό, πέρασα μια ολόκληρη μέρα σε κατάσταση σοκ, δεν μίλαγα, αφού είδα τις σκηνές. Βλέπαμε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τη Νάκμπα το 1948 στην τηλεόραση, αλλά (τώρα) τη βλέπω στ’ αλήθεια», πρόσθεσε.

Ο όρος «Νάκμπα» («Καταστροφή» στα αραβικά) αναφέρεται στην μαζική εκδίωξη Παλαιστινίων από το Ισραήλ, στον πρώτο ισραηλινοαραβικό πόλεμο.

«Η ζωή εδώ είναι πολύ σκληρή, άγρια, κι ο κόσμος έχει γίνει διαβολικός», συνέχισε, αναφερόμενη σε «καθημερινούς τσακωμούς» εκτοπισμένων και στις «ασθένειες που εξαπλώνονται».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρός ο ένοπλος που επιτέθηκε σε συναγωγή στο Μίσιγκαν, μετά από ανταλλαγή πυρών

12/03/2026 - 9:28μμ
Πλάνο από τη live κάλυψη που κάνει το Fox News (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε συναγωγή στο Μίσιγκαν: Φορτηγό έπεσε στο κτήριο Temple Israel – Αναφορές για ένοπλο

12/03/2026 - 8:05μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, στις 30 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ιράν δεν επιτίθεται στην Τουρκία – Τα σχέδια για την «επόμενη ημέρα»

12/03/2026 - 7:40μμ
Κατεστραμμένα αυτοκίνητα μετά από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε πολυκατοικία στη συνοικία Αΐσα Μπακάρ της Βηρυτού, στον Λίβανο.11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ ισραηλινών πληγμάτων στη Βηρυτό μετά τη μεγαλύτερη επίθεση της Χεζμπολάχ από την αρχή του πολέμου

12/03/2026 - 6:25μμ
Ιρανή κρατά πλακάτ με φωτογραφία του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρό μήνυμα από τον νέο ανώτατο ηγέτη του Ιράν: Στοχοποιεί τις αμερικανικές βάσεις, απειλεί με το Στενό του Ορμούζ

12/03/2026 - 4:25μμ
O πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα στο Βελιγράδι, 7 Ιουλίου 2023 (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία και Αλβανία προτείνουν «σταδιακή ένταξη» στην ΕΕ – Σχέδιο για επιτάχυνση της διεύρυνσης

12/03/2026 - 4:01μμ
Το «Mayuree Naree», με σημαία Ταϊλάνδης, φλέγεται στο Στενό του Ορμούζ έπειτα από πλήγμα ιρανικών πυραύλων, 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Royal Thai Navy / EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Περσικός μετατρέπεται σε «ναρκοπέδιο» για τη ναυσιπλοΐα – Φόβοι για παγκόσμιο ενεργειακό σοκ

12/03/2026 - 3:13μμ
Το ελληνόκτητο «Zephyros» στις φλόγες, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Τάνκερ στις φλόγες μετά από επίθεση στον Περσικό – Συγκλονιστικό βίντεο από το ελληνόκτητο «Zephyros»

12/03/2026 - 1:36μμ
Από αριστερά, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Παρίσι, τον περασμένο Ιανουάριο (φωτ.: EPA/Yoan Valat / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μακρόν-Ζελένσκι την Παρασκευή στο Παρίσι – Υπό εξέταση μέσα για την ενίσχυση της πίεσης στη Ρωσία

12/03/2026 - 1:12μμ
Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ αναχαιτίζει πυραύλους στο βόρειο τμήμα της χώρας (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνονται οι επιθέσεις του Ιράν στις χώρες του Κόλπου – Η μεγαλύτερη διατάραξη στην προσφορά της παγκόσμιας πετρελαϊκής αγοράς

12/03/2026 - 12:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ2 Σπορ)

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ντουπλάντις στην Ουψάλα – Έβδομος ο Καραλής

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ήττα στο Πριγκηπάτο από τη… μισή Μονακό ο Ολυμπιακός

1 ώρα πριν
Τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης επί τω έργω. (φωτ.: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας)

Η ομογένεια τίμησε την ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας «Πόντος» στην Αστόρια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Europa League: Μεγάλη νίκη επί της Μπέτις και βήμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews/glomex)

ΗΠΑ: Νεκρός ο ένοπλος που επιτέθηκε σε συναγωγή στο Μίσιγκαν, μετά από ανταλλαγή πυρών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign