pontosnews.gr
Κυριακή, 1/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απέχουν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου οι συμβολαιογράφοι

Κατηγορούν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι ανέτρεψε προηγούμενες συμφωνίες των δυο πλευρών

29/11/2023 - 12:01πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με εκπροσώπους των συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας στα μέσα Νοεμβρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με εκπροσώπους των συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας στα μέσα Νοεμβρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αποχή μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, κατηγορώντας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι ανέτρεψε προηγούμενες συμφωνίες των δυο πλευρών.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, «αποφασίσαμε να απέχουμε γιατί, ενώ είχαμε καθόλα συμφωνήσει, πριν τρεις μέρες δημοσιεύτηκε προκήρυξη ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ως κύριο του έργου του το ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο, το οποίο εποπτεύεται από το ανωτέρω υπουργείο, κάτι που ανατρέπει όλα όσα είχαμε συμφωνήσει».

Υπενθυμίζεται πως την αποχή από τα καθήκοντά τους είχαν αποφασίσει αρχικά από τις 20 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στον τρόπο με τον οποίο προχωρά η ψηφιοποίηση των συμβολαιογραφικών πράξεων. Πλέον, αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή τους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει νέα συνέλευση για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σχετική ανακοίνωσή του, παρουσίασε τη δική του εκδοχή για την απόφασή μας για αποχή. Στην ανακοίνωσή του απαριθμεί τι μας ζητά ως ψηφιακή μεταρρύθμιση και τι δεν μας ζητά, καταλήγοντας στην προτροπή του προς εμάς να πούμε συγκεκριμένα και με διαφάνεια, σε τι ακριβώς διαφωνούμε.

»Οι Συμβολαιογράφοι ενημερώνουμε ότι όσα μας ζητά ο κ. υφυπουργός ως δήθεν ψηφιακή μεταρρύθμιση, ήδη στον μεγαλύτερο βαθμό γίνονται, και για όσα δε ακόμα απομένουν να γίνουν, έχουμε από καιρό συμφωνήσει να πραγματοποιηθούν.

»Για όσα δε – όπως αναφέρει σχετικά ο κ. υφυπουργός στην σχετική ανακοίνωσή του – δεν μας ζητά, ενημερώνουμε, επίσης, ότι αυτά δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα ούτε καν στην Ευρωπαϊκή συμβολαιογραφία και συνεπώς δεν θα μπορούσε να μας τα ζητήσει ακόμα κι αν ήθελε.

»Οι Συμβολαιογράφοι αποφασίσαμε να απέχουμε γιατί ενώ είχαμε καθόλα συμφωνήσει, πριν τρεις μέρες δημοσιεύτηκε προκήρυξη ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ως κύριο του έργου του το ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, το οποίο εποπτεύεται από το ανωτέρω Υπουργείο, κάτι που ανατρέπει όλα όσα είχαμε συμφωνήσει.

»Και τούτο διότι το φυσικό αντικείμενο του έργου της προκήρυξης προβλέπει αυτά που δήθεν ο κ. Υφυπουργός δεν μας ζητά και που κατά τα λοιπά δεν προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία ούτε καν έχουν εφαρμογή σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα. Ενώ το αντικείμενο της σχετικής προκήρυξης αφορά εμάς ως χρήστες ουδόλως ενημερωθήκαμε για αυτήν.

»Ομοίως ουδέποτε ενημερώθηκε το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης.

»Αυτονόητο είναι ότι υποχρεούμαστε να ζήσουμε την ψηφιακή εποχή. Είμαστε οι πρώτοι που ψηφιοποιήσαμε με δικές μας δαπάνες συμβολαιογραφικές υπηρεσίες. Στην Ε.Ε. όπου υφίσταται ή συζητείται ψηφιοποίηση των συμβολαιογραφικών εγγράφων αυτή γίνεται από τον συντάκτη του εγγράφου συμβολαιογράφο όπως και η ηλεκτρονική φύλαξη του ψηφιακού συμβολαιογραφικού εγγράφου.

»Ζητούμε τη μεταρρύθμιση των όρων της προκήρυξης που περιγράφει σύνταξη ηλεκτρονικών συμβολαίων, μέσω πλατφόρμας ξένης προς τον συμβολαιογράφο, σε προεπιλεγμένες φόρμες και κουτάκια, υπενθυμίζοντας για ακόμα μια φορά ότι το κάθε συμβόλαιο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και καλύπτει ξεχωριστές ανάγκες.

»Ζητούμε την εφαρμογή όσων από κοινού συμφωνήσαμε. Άλλωστε όλα αυτά θα τα εφαρμόσουμε – όπως λέει και ο κ. Υφυπουργός – μόνον εμείς».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Ένοχοι πέντε εκ των έξι αστυνομικών για βασανιστήρια

1/11/2026 - 12:48μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΑΣΥ: Πέντε σταθμοί του μετρό κλείνουν νωρίτερα από απόψε – Οι αλλαγές και τα τελευταία δρομολόγια

1/11/2026 - 11:21πμ
(Φωτ.: ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογλίδου για το κύκλωμα ΜΚΟ: Μόνο ένα από 4 εκατ. πήγε σε οικογένειες παιδιών

1/11/2026 - 10:26πμ
Η λιτάνευση του Αγίου Σπυρίδωνα στη Σπιανάδα, σε πίνακα του Joseph Cartwright (περ. 1821)
ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Το «Πρωτοκύριακο» του Νοεμβρίου – Η λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα και η μνήμη της μαθητικής αντιφασιστικής διαδήλωσης

1/11/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Με ισχυρές καταιγίδες μπαίνει ο Νοέμβριος – Ποιες περιοχές επηρεάζονται σήμερα

1/11/2026 - 8:08πμ
Αστυνομικός της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη-μαμούθ μέσω ΜΚΟ: Έκλεβαν χρήματα για παιδιά με βαριές ασθένειες – Έξι συλλήψεις

31/10/2026 - 9:25μμ
Γιατρός έξω από μονάδα εντατικής θεραπείας (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη 20χρονη με μηνιγγίτιδα – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

31/10/2026 - 5:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Ο Γιώργος Πιτσιλής διέταξε έρευνα για πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων της στο σκάνδαλο του «Χωριάτικο»

31/10/2026 - 1:41μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

31/10/2026 - 12:43μμ
Εικόνα από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Γλυφάδα που δέχθηκε εμπρηστική επίθεση, στο ύψος της λεοφώρου Βουλιαγμένης  (φωτ.: Δανάη Δαυλόπουλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε γνωστή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

31/10/2026 - 11:28πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Περισσότερα από 73 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν έως τις 6 Νοεμβρίου

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)

Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Ένοχοι πέντε εκ των έξι αστυνομικών για βασανιστήρια

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κωνσταντινούπολη: Δύο χρόνια από την αναστήλωση της Ευαγγελίστριας των Ταταούλων – Επόμενος στόχος τους η ανακαίνιση του παλιού ελληνικού σχολείου

1 ώρα πριν
Το λιμάνι της Αλάγιας (φωτ.: CANONIER / Wikimedia Commons)

1922: Από την Αλάγια στην Κύπρο – Οι Μικρασιάτες που βρήκαν μια δεύτερη πατρίδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΣΤΑΣΥ: Πέντε σταθμοί του μετρό κλείνουν νωρίτερα από απόψε – Οι αλλαγές και τα τελευταία δρομολόγια

2 ώρες πριν
Τρεις από τους συμμετέχοντες στο φετινό Lyre Camp (Φωτ.: Θεόδωρος Κουμαρτζής / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Lyre Camp»: Πενήντα άτομα από 11 χώρες συναντήθηκαν στον Όλυμπο για να γνωρίσουν την αρχαία ελληνική λύρα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV