pontosnews.gr
Τρίτη, 11/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μεσανατολικό: Ελεύθεροι 24 όμηροι της Χαμάς και 39 Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά

Λόγω της εκεχειρίας ο ΟΗΕ μπόρεσε να αυξήσει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

24/11/2023 - 11:57μμ
Λεωφορείο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει Παλαιστίνιες και παιδιά που αποφυλακίστηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ισραήλ με τη Χαμάς (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Λεωφορείο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει Παλαιστίνιες και παιδιά που αποφυλακίστηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ισραήλ με τη Χαμάς (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς μετά τη συμφωνία για τετραήμερη εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων.

Η Χαμάς άφησε ελεύθερους 24 ομήρους· πρόκειται για 13 Ισραηλινούς (κάποιοι έχουν διπλή υπηκοότητα), 10 Ταϊλανδούς (ως κίνηση «καλής θέλησης» μιας και δεν προβλεπόταν στη συμφωνία), και έναν Φιλιππινέζο. Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά και έξι ηλικιωμένες· οι φωτογραφίες και τα ονόματά τους δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Με την άφιξή τους στο Ισραήλ άρχισε και η απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων που κρατούνταν σε τρεις φυλακές, 24 γυναίκες και 15 παιδιά. Η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων, μια μη κυβερνητική οργάνωση, διευκρίνισε ότι 28 άτομα μεταφέρθηκαν στη Δυτική Όχθη και 11 αποβιβάστηκαν από λεωφορείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι ισραηλινές Αρχές έχουν ήδη λάβει τη λίστα με τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθερωθούν το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Channel 12, πρόκειται για ακόμα 13 Ισραηλινούς, όμως θα επιστρέψουν περισσότερα παιδιά.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων με αντάλλαγμα 150 κρατούμενους, σε διάστημα 4 ημερών.

Ενεργό ρόλο στην απελευθέρωση και τη μεταφορά των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και των Παλαιστινίων κρατουμένων έχει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο κομβόι, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων δεν έκρυβαν την αγωνία και τη συγκίνησή τους. Από νωρίς όλα ήταν έτοιμα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα αποτελούσαν τον πρώτο σταθμό των ομήρων· με ρούχα, φαγητά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Επιπλέον, 48 μέρες μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, το ξημέρωμα της Παρασκευής για πρώτη φορά δεν ακούστηκαν εκρήξεις στο θύλακα, ενώ κάποια ισραηλινά άρματα υποχώρησαν από τις θέσεις τους.

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, κάτοικοι του βορρά, επιχείρησαν να πάνε στα σπίτια τους, όμως όπως καταγγέλλουν δέχθηκαν πυρά από τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Αναφορές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και 11 τραυματίες. Οι Ισραηλινοί πετούν φυλλάδια και δημοσιεύουν μηνύματα τονίζοντας ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει και πως οι άμαχοι είναι επικίνδυνο να επιστρέψουν.

Λόγω της εκεχειρίας ο ΟΗΕ μπόρεσε να αυξήσει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Συνολικά 137 φορτηγά παρέδωσαν ήδη το φορτίο τους στο σημείο υποδοχής που διαχειρίζεται η υπηρεσία που είναι αρμόδια για το συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων (UNRWA/OCHA).

Η παράδοση αυτή αποτελεί «τη μεγαλύτερη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια» από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Διευκρινίζεται ακόμα ότι 129.000 λίτρα καυσίμων διοχετεύτηκαν προς τη Λωρίδα της Γάζας και ότι 21 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση απομακρύνθηκαν από το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βοηθήθηκαν με τρόφιμα, νερό, ιατρικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης», προσθέτει η UNRWA/OCHA.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

10/08/2026 - 10:38μμ
Επιβατηγό πλοίο περνά μπροστά από το κάστρο Pfalzgrafenstein στον Ρήνο, στο Κάουμπ της Γερμανίας. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Ρήνο: Η ξηρασία απειλεί να «κόψει» στα δύο την εμπορική αρτηρία της Ευρώπης

10/08/2026 - 9:50μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρίσταται στην τελετή υποδοχής των σορών Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση με το Ιράν, στην αεροπορική βάση του Ντόβερ, στο Ντέλαγουερ. 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ αξιώνει αποζημιώσεις από το Ιράν – Η νέα εντολή για κάθε διαπραγμάτευση

10/08/2026 - 9:26μμ
Η έδρα της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στη Στοκχόλμη (φωτ.: sakerhetspolisen.se/)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλόκο της Säpo σε ρωσικό δίκτυο κατασκοπίας στη Σουηδία

10/08/2026 - 9:02μμ
Εικόνα από το Κάλι στην Κολομβία, όπου προς το παρόν έχουν καταγραφεί υλικές (φωτ.: EPA/ERNESTO GUZMAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία

10/08/2026 - 4:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη αναδημοσίευσε ο Ντόναλντ Τραμπ 

10/08/2026 - 1:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το PKK καταγγέλλει «λάθη» στο νομοσχέδιο για το μέλλον των μαχητών του

10/08/2026 - 11:13πμ
(Πηγή: x.com/ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έως 50.000 Βορειοκορεάτες θα πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας

9/08/2026 - 8:05μμ
Η ναυτική βάση στο Ταρτούς από δορυφόρο (μικρή εικόνα) και από το OpenStreetMap. Οι ρωσικές προβλήτες αντιστοιχούν στον αριθμό (5) έξω από τον βόρειο κυματοθραύστη. Το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων εγκαταστάσεων –αριθμημένα κτήρια– εντός της διακεκομμένης γραμμής ανήκει στο Συριακό Ναυτικό (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Tartus_naval_base)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Συρία: Υπέγραψαν συμφωνία για το μέλλον των στρατιωτικών βάσεων σε Ταρτούς και Χμέιμιμ

9/08/2026 - 5:50μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το Ορμούζ στην Ερυθρά Θάλασσα: Πώς σκληραίνει το ενεργειακό μέτωπο

9/08/2026 - 2:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aπό τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, με τις φιλαρμονικές και το πλήθος των πιστών, στις 11 Αυγούστου 2025 (φωτ.: Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων)

Άγιος Σπυρίδωνας: Το θαύμα που έσωσε την Κέρκυρα από τους Οθωμανούς

15 λεπτά πριν
Θαλασσοταραχή στις βόρειες ακτές του νομού Λασιθίου (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Καιρός: Μελτέμια έως 7 μποφόρ και 38άρια σήμερα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

39 λεπτά πριν
Πυρκαγιά στη περιοχή Κουβαρά Αττικής. Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κουβαράς: Σπινθήρες από καλώδια χαμηλής τάσης δείχνει η έρευνα για τη φωτιά

9 ώρες πριν
To κατάμεστο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο Ηράκλειο, Κυριακή 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Κωνσταντίνος Κουναλάκης)

Ηράκλειο: Ο Αϊδινιώτης Μιχάλης Σουγιούλ γέμισε το Κηποθέατρο – Περισσότεροι από 150 έμειναν εκτός

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΚ)

Ευρωμπάσκετ U16: Στον τελικό και σε τροχιά ανόδου η Εθνική κορασίδων

10 ώρες πριν
Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign