pontosnews.gr
Σάββατο, 18/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μεσανατολικό: Ελεύθεροι 24 όμηροι της Χαμάς και 39 Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά

Λόγω της εκεχειρίας ο ΟΗΕ μπόρεσε να αυξήσει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

24/11/2023 - 11:57μμ
Λεωφορείο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει Παλαιστίνιες και παιδιά που αποφυλακίστηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ισραήλ με τη Χαμάς (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Λεωφορείο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει Παλαιστίνιες και παιδιά που αποφυλακίστηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ισραήλ με τη Χαμάς (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς μετά τη συμφωνία για τετραήμερη εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων.

Η Χαμάς άφησε ελεύθερους 24 ομήρους· πρόκειται για 13 Ισραηλινούς (κάποιοι έχουν διπλή υπηκοότητα), 10 Ταϊλανδούς (ως κίνηση «καλής θέλησης» μιας και δεν προβλεπόταν στη συμφωνία), και έναν Φιλιππινέζο. Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά και έξι ηλικιωμένες· οι φωτογραφίες και τα ονόματά τους δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Με την άφιξή τους στο Ισραήλ άρχισε και η απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων που κρατούνταν σε τρεις φυλακές, 24 γυναίκες και 15 παιδιά. Η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων, μια μη κυβερνητική οργάνωση, διευκρίνισε ότι 28 άτομα μεταφέρθηκαν στη Δυτική Όχθη και 11 αποβιβάστηκαν από λεωφορείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι ισραηλινές Αρχές έχουν ήδη λάβει τη λίστα με τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθερωθούν το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Channel 12, πρόκειται για ακόμα 13 Ισραηλινούς, όμως θα επιστρέψουν περισσότερα παιδιά.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων με αντάλλαγμα 150 κρατούμενους, σε διάστημα 4 ημερών.

Ενεργό ρόλο στην απελευθέρωση και τη μεταφορά των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και των Παλαιστινίων κρατουμένων έχει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο κομβόι, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων δεν έκρυβαν την αγωνία και τη συγκίνησή τους. Από νωρίς όλα ήταν έτοιμα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα αποτελούσαν τον πρώτο σταθμό των ομήρων· με ρούχα, φαγητά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Επιπλέον, 48 μέρες μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, το ξημέρωμα της Παρασκευής για πρώτη φορά δεν ακούστηκαν εκρήξεις στο θύλακα, ενώ κάποια ισραηλινά άρματα υποχώρησαν από τις θέσεις τους.

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, κάτοικοι του βορρά, επιχείρησαν να πάνε στα σπίτια τους, όμως όπως καταγγέλλουν δέχθηκαν πυρά από τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Αναφορές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και 11 τραυματίες. Οι Ισραηλινοί πετούν φυλλάδια και δημοσιεύουν μηνύματα τονίζοντας ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει και πως οι άμαχοι είναι επικίνδυνο να επιστρέψουν.

Λόγω της εκεχειρίας ο ΟΗΕ μπόρεσε να αυξήσει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Συνολικά 137 φορτηγά παρέδωσαν ήδη το φορτίο τους στο σημείο υποδοχής που διαχειρίζεται η υπηρεσία που είναι αρμόδια για το συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων (UNRWA/OCHA).

Η παράδοση αυτή αποτελεί «τη μεγαλύτερη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια» από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Διευκρινίζεται ακόμα ότι 129.000 λίτρα καυσίμων διοχετεύτηκαν προς τη Λωρίδα της Γάζας και ότι 21 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση απομακρύνθηκαν από το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βοηθήθηκαν με τρόφιμα, νερό, ιατρικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης», προσθέτει η UNRWA/OCHA.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άνθρωποι φωτογραφίζουν τη θέα από το Λιτλ Άιλαντ, καθώς η ομίχλη που προκλήθηκε από τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά και οι νεφελώδεις συνθήκες είναι ορατές στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/ SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου οι φωτιές στον Καναδά: Απειλεί με δασμούς ο Τραμπ λόγω της μόλυνσης στις ΗΠΑ

18/07/2026 - 1:40μμ
Εικόνα από περιοχή της Μόσχας που δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drone (φωτ.: x.com/BohuslavskaKate)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εφιαλτική νύχτα με εκατοντάδες drones, νεκρούς και τραυματίες

18/07/2026 - 11:01πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 5 Ρίχτερ συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία

18/07/2026 - 8:55πμ
(Πηγή: x.com/CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

17/07/2026 - 11:49μμ
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

17/07/2026 - 11:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Weston Observatory in Massachusetts)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

17/07/2026 - 7:33μμ
Μαχητής των Χούθι σε πολυβόλο, δίπλα σε ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς τη Χεζμπολάχ στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σχέδιο για «μπλόκο» στην Ερυθρά Θάλασσα – Σε ετοιμότητα οι Χούθι

17/07/2026 - 3:33μμ
Στιγμιότυπο από την τελευταία συνεδρίαση της Κνεσέτ με την παρούσα σύνθεση, καθώς το κοινοβούλιο του Ισραήλ διαλύθηκε ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Πέμπτη 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαλύθηκε η Κνεσέτ – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έμεινε στα χαρτιά

17/07/2026 - 1:09μμ
Στιγμιότυπο από τη μετάδοση του διαγγέλματος του Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου «Τζέιμς Σ. Μπρέιντι» του Λευκού Οίκου. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Βλέπει «πειρατεία» από την Κίνα και στρώνει το έδαφος για τις ενδιάμεσες εκλογές

17/07/2026 - 12:45μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

16/07/2026 - 11:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Από την αφίσα της παράστασης)

28ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων: Η Θεατρική Ομάδα «Εν Τέχνη» ανεβάζει τις «Νύφες»

15 λεπτά πριν
Η επιτύμβια πλάκα, και πορτρέτο του Γ. Διλβόη με το μετάλλιό του

Γεώργιος Διλβόης: Ο Μικρασιάτης που υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αποδέκτης του Μεταλλίου Τιμής των ΗΠΑ

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Κυψέλη: Σορό γυναίκας σε προχωρημένη σήψη περιείχε η βαλίτσα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Anthony Anex)

Στον τελικό του Swiss Open ο Τσιτσιπάς!

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γρ. Τύπου Υπ. Προστασίας του Πολίτη / EUROKINISSI)

Μεσσηνία: Συλλήψεις για κατ’ εξακολούθηση εμπρησμούς από πρόθεση – Πρώην κοινοτάρχης και πυροσβέστης οι δύο από τους τρεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών έως τις 24 Ιουλίου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign