pontosnews.gr
Τετάρτη, 14/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Αέρτ’ς, Αεργίτης. Μικρές ιστορίες από τον Εύξεινο Πόντο» στο δημαρχείο Κιλκίς

Έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, ενταγμένη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τους πολιούχους Άγιους Πεντεκαίδεκα

24/11/2023 - 9:59μμ
Από την έκθεση «Αέρτ’ς, Αεργίτης. Μικρές ιστορίες από τον Εύξεινο Πόντο» στο δημαρχείο Κιλκίς (φωτ.: Facebook / Κιλκισίου Βαρθολομαίος)

Από την έκθεση «Αέρτ’ς, Αεργίτης. Μικρές ιστορίες από τον Εύξεινο Πόντο» στο δημαρχείο Κιλκίς (φωτ.: Facebook / Κιλκισίου Βαρθολομαίος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Αέρτ’ς, Αεργίτης. Μικρές ιστορίες από τον Εύξεινο Πόντο» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στο φουαγιέ του δημαρχείου Κιλκίς, και η οποία είναι ενταγμένη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τους πολιούχους Άγιους Πεντεκαίδεκα.

Πρόκειται για μια δουλειά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, η οποία προβάλλει τον πολιτισμό και την ευλάβεια των Ελλήνων του Πόντου, παρουσιάζοντας μέσα από κειμήλια προσφυγικά πτυχές από τις λατρευτικές εκδηλώσεις και τις θρησκευτικές πρακτικές.

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος, ο οποίος ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γεωργία Στρατούλη και την επιμελήτρια της έκθεσης, αρχαιολόγος Μαγδαληνή Παρχαρίδου.

«Αισθάνομαι υπερήφανος διότι η μητρόπολή μας χαρακτηρίζεται και δικαίως προσφυγική, έχοντας ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου της ρίζες από τον ένδοξο, ηρωϊκό και αγιοτόκο Πόντο» τόνισε μεταξύ των άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βαρθολομαίος, και πρόσθεσε: «Το μέλλον μας χαρακτηρίζεται ευοίωνο όταν συνδέεται με τις ευλογημένες παρακαταθήκες του ζωντανού παρελθόντος».

Ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου φιλοξενείται στην έκθεση (φωτ.: Facebook / Κιλκισίου Βαρθολομαίος)

• Η έκθεση «Αέρτ’ς, Αεργίτης. Μικρές ιστορίες από τον Εύξεινο Πόντο» θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

• Οργανωμένες ξεναγήσεις κατόπιν επικοινωνίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς (αρμόδια δρ Μαγδαληνή Παρχαρίδου, τηλ.: 23410 22005, 23410 76661).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Το ρήμα νεράσκουμαι και μια …αρχαία παρεξήγηση

14/01/2026 - 12:35μμ
Στιγμιότυπο από τη βράβευση (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών βράβευσε τον Δ. Τομπουλίδη – «Θα συνεχίσω να προσφέρω σε ό,τι προωθεί τον πολιτισμό των προγόνων μου»

14/01/2026 - 10:52πμ
Ο Κόλιας - Νικόλας Ιωαννίδης πρωταγωνιστής της ιστορίας της «Καρφίτσας από την Αργυρούπολη» (εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Η καρφίτσα από την Αργυρούπολη» της Αλεξίας Ιωαννίδου στο Μουσείο «Κεντώντας τη Μνήμη» της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων

13/01/2026 - 9:20μμ
Ευθύμιος Ζήλων και Γερμανός Καραβαγγέλης (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ευθύμιος Αγριτέλης προς Γερμανό Καραβαγγέλη: «Η Κερασούς πνέει τα λοίσθια υπό της πτέρνας του κακούργου»

13/01/2026 - 5:16μμ
Δύο από τα κειμήλια: εικόνα του Αγίου Νικολάου από τη Λαχαρηνή Ματσούκας και μέρη γυναικείας ποντιακής φορεσιάς (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

«Αναστορώ και Αροθυμώ»: Ένα ταξίδι μνήμης στον ιστορικό Πόντο μέσα από εικόνες και κειμήλια

13/01/2026 - 3:39μμ
Οικογενειακή φωτογραφία στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για το 2026 (φωτ.: ΠΟΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οργανωτική εκκίνηση για την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, στη Δράμα

13/01/2026 - 2:51μμ
Ο Ιάκωβος Ρίζος-Νερουλός (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ιάκωβος Ρίζος-Νερουλός: Ο Φαναριώτης που στάθηκε στο πλευρό του Καποδίστρια

13/01/2026 - 9:59πμ
Μωμόγεροι χωρίς... δράση, λίγο προτού βγουν στους δρόμους του Κιλκίς (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» / Γιώργος Σταμπολής)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μωμόγεροι στο Κιλκίς: Ποιος είναι ο ντερεμπέης και γιατί η νύφε φέρνει τη γονιμότητα

12/01/2026 - 8:21μμ
Όρθιος μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την Αλεξανδρούπολη ο Πόντιος Αγωνιστής. Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Despina Kotakidou)
ΠΟΝΤΟΣ

Ανεμοστρόβιλος στην Αλεξανδρούπολη: Κατέστρεψε τα πάντα, αλλά ο Πόντιος Αγωνιστής δεν λύγισε

12/01/2026 - 7:13μμ
Τα Κοτσαμάνια της «Αμάσειας» σε... απαρτία (φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Μανιακίου «Αμάσεια»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με τα Κοτσαμάνια της «Αμάσειας» έκοψαν βασιλόπιτα στην Ποντοηράκλεια

12/01/2026 - 6:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσίαση στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Γενικά Αρχεία του Κράτους- Τμήμα ΓΑΚ Λέσβου)

Όταν τα αρχεία μιλούν: Το ΓΑΚ Λέσβου φέρνει τη μικρασιατική μνήμη στα σχολεία

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

20χρονος καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη για υλικό παιδικής πορνογραφίας

55 λεπτά πριν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συνέντευξη Τύπου για την πρόταση της Κομισιόν να δοθεί νέο δάνειο στην Ουκρανία, για τη διετία 2026-2027 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση δανείου 90 δισ. ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/ rizes.xalandriou)

Μικρασιάτες και Κωνσταντινουπολίτες του Χαλανδρίου κόβουν τη βασιλόπιτά τους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Αγ.Θεόδωρος Γαβράς)

Δωρεάν μετακίνηση στον ετήσιο χορό των Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, όταν καθηλώθηκαν τα αεροπλάνα σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Σαουνάτσος μετά το μπλακ άουτ στις αερομεταφορές

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign