pontosnews.gr
Τρίτη, 19/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Από… 15 χωριά στο ΣΥΡΙΖΑ: Η ομάδα Αχτσιόγλου ζητά ψηφοφορία για το εσωκομματικό δημοψήφισμα

Εκρηκτική η κατάσταση στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

11/11/2023 - 1:46μμ
Η Έφη Αχτσιόγλου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Η Έφη Αχτσιόγλου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπουρλότο στο ήδη διασπασμένο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβαλε το χθεσινό… διάγγελμα του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος με βίντεο που ανέβασε στα social media ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει από την Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει σήμερα να εγκρίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών που έχει παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Πρόκειται για τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα.

Η πρόταση για δημοψήφισμα αιφνιδίασε· καταρχάς προκάλεσε αντιδράσεις από τους εσωκομματικούς αντιπάλους, αλλά και συζητήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή. Είναι ενδεικτικό ότι χθες το βράδυ συνεδρίασαν διαφορετικές τάσεις του κόμματος, οι «προεδρικοί», η Ομπρέλα και οι «6+6», για να εξετάσουν τα δεδομένα και να προσδιορίσουν τη στάση τους.

Σήμερα, μαζί με την «Ομπρέλα» και την πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα, η ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου με κείμενο που δημοσιοποίησε ζήτησε ψηφοφορία «εδώ και τώρα» για το διάγγελμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια πρωτοφανή στην ιστορία του πολιτική και ιδεολογική και θεσμική κρίση, η οποία έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά διάλυσης. Το διάγγελμα για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος ξεπέρασε οποιοδήποτε όριο δημοκρατικής λειτουργίας», αναφέρεται στο κείμενο, και προστίθεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επενδύει στη διάλυση του κόμματος.

Η εκτίμηση είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζητώντας δημοψήφισμα έκανε μια κίνηση που θεωρεί ότι μπορεί να ενισχύσει την ουσία της ηγεσίας του απέναντι σε αποχωρήσεις, προαναγγελίες μαζικών αποχωρήσεων και διαρροές για τις επόμενες κινήσεις της άλλης πλευράς.

Μάλιστα, όπως λένε οι συνομιλητές του, η εικόνα που λαμβάνει κατά τις περιοδείες του είναι να μην κάνει πίσω και να προχωρήσει στο θέμα των διαγραφών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/Γιάννης Παναγόπουλος /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Θεσμών ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας

18/05/2026 - 3:03μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πολιτική σελίδα για τον Αλέξη Τσίπρα – Στις 26 Μαΐου η επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματός του

18/05/2026 - 9:32πμ
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο των εργασιών του 16ου Τακτικού Συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η τρίτη συνεχόμενη θητεία το 2027 – «Μεγάλα όχι» στην παροχολογία

17/05/2026 - 3:49μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόκκινη κάρτα» στην πώληση προϊόντων κάνναβης από περίπτερα και μίνι μάρκετ

16/05/2026 - 11:30μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, Σάββατο 16  Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από το Συνέδριο ΝΔ: Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, τις διαμορφώνει

16/05/2026 - 7:26μμ
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή, Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

16/05/2026 - 7:09μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, Σάββατο 16  Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και Δένδιας από το Συνέδριο της ΝΔ: Το βλέμμα στο 2027, τα μηνύματα αυτοκριτικής και η «ισχυρή Ελλάδα»

16/05/2026 - 4:32μμ
Ο Ν. Χριστοδουλίδης στο βήμα του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας (φωτ.: EUROKINISSI / Γι'ωργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ – Νίκος Χριστοδουλίδης: «H οικονομία, η άμυνα και η ασφάλεια, το μέλλον των χωρών μας δεν προσφέρονται για πειραματισμούς»

16/05/2026 - 1:43μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Συνέδριο ΝΔ: Τρίτη τετραετία για να μην γυρίσουμε τρεις τετραετίες πίσω

15/05/2026 - 7:40μμ
Ο Φερχάτ Οζγκιούρ μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, για την άρση ασυλίας του, Τρίτη 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ανεξαρτητοποίηση του Φερχάτ Οζγκιούρ από τη Νέα Αριστερά – Στους 11 βουλευτές η ΚΟ

15/05/2026 - 6:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης στο βήμα της Αίθουσας της Γερουσίας στην ελληνική Βουλή (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Γιώργος Βαρυθυμιάδης: Περιμένουμε η Ελληνική Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των ιστορικών προκλήσεων

3 ώρες πριν
Η νέα γενιά στο προσκήνιο, στην εκδήλωση στο «Πυρρίχιο Πέταγμα» για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 (πηγή: Livemedia)

Από τη Σαμψούντα στον Πειραιά: Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν έχασε ποτέ το λιμάνι της

4 ώρες πριν
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Νικήτας Κακλαμάνης: Με στίχους του Σεφέρη και σαφείς αιχμές για την «παράξενη σιωπή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εκδήλωση της ΠΟΕ για τη Γενοκτονία

4 ώρες πριν
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Δημήτρης Νατσιός: Η Γενοκτονία των Ποντίων δεν παραγράφεται, δεν ξεχνιέται, δεν αποσιωπάται

5 ώρες πριν
Ο Νίκος Δένδιας μιλάει στην Αίθουσα της Γερουσίας, στη Βουλή, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για τη 19η Μαΐου 1919 (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Νίκος Δένδιας: Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δεν είναι ζήτημα των ιστορικών αλλά διεθνούς ευθύνης

5 ώρες πριν
Ο ΓΓ του ΚΚΕ στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ανάγκη για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign