pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουλή: Πράσινο φως για τη διερεύνηση του αδικήματος εξαπάτησης εκλογέων από 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών»

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας ήταν... σχεδόν ομόφωνο

9/11/2023 - 7:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος κονταρίνης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με συντριπτική πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής έδωσε το πράσινο φως στη Δικαιοσύνη να διερευνήσει για τυχόν αδίκημα εξαπάτησης των εκλογέων, κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, 10 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» καθώς και ενός που έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας ήταν ομόφωνο, με εξαίρεση μία μόνο ψήφο που τάχθηκε κατά.

Ειδικότερα: Από τους συνολικά 286 βουλευτές που ψήφισαν, οι 285 υπερψήφισαν την άρση ασυλίας των 10 βουλευτών των «Σπαρτιατών» ενώ ένας την καταψήφισε. Από τους 285 που ψήφισαν για την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, υπέρ τάχθηκαν 284 βουλευτές, ενώ ένας τάχθηκε κατά.

Την άρση ασυλίας τους ζήτησαν νωρίτερα και οι 11 βουλευτές που πήραν το λόγο, για να λάμψει όπως είπαν όλη η αλήθεια, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για χειραγώγησή τους από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε αποφασίσει και εισηγηθεί ομόφωνα προς την Ολομέλεια την άρση της ασυλίας τους, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, που δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, απέδωσε τη δίωξη των βουλευτών σε «κινήσεις εντυπωσιασμού για να ρίξουν στην αρένα των μέσων ενημέρωσης λίγο αίμα», και απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των βουλευτών του από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Να σημειωθεί ότι αφορμή να ξεκινήσει η έρευνα από την Δικαιοσύνη ήταν οι δηλώσεις του Β. Στίγκα περί «εξωκοινοβουλευτικών κέντρων που λειτουργούν με όρους “Greek mafia”» και καθοδηγούν τους βουλευτές του. Οι δηλώσεις αυτές περιλαμβάνονταν στο πρακτικό που εστάλη στη Βουλή μαζί με το αίτημα για άρση ασυλίας.

Ο Β. Στίγκας κατηγόρησε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ ότι «διαμοιράζουν ήδη τα ιμάτια των Σπαρτιατών», και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν θα μπορούσε να γίνει αχυράνθρωπος κανενός.

«Θέμα καθοδήγησης σε εμένα προσωπικά δεν υπήρξε ποτέ. Τουλάχιστον εγώ δεν μοιάζω με κανένα αρχηγό κόμματος που πέρασε από τη Βουλή. Ως άνδρας και ως πολιτικός ξέρω πολύ καλά να τιμώ τα πανταλόνια που φορώ. Ποτέ δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό κατ’ εξακολούθηση, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι βουλευτές που παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη είναι: Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Αλέξανδρος Ζερβέας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργιος Ασπιώτης, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Ιωάννης Κόντης, Πέτρος Δημητριάδης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα των «Σπαρτιατών».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιώργος Βαρεμένος στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Βαρεμένος: Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του

3/11/2026 - 1:37μμ
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Οι αυθαίρετες διεκδικήσεις δεν ανατρέπουν τους εθνικούς σχεδιασμούς

2/11/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια το πολιτικό γραφείο του στο Κολωνάκι

1/11/2026 - 9:30πμ
Συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του International Institute for Strategic Studies, Μπάστιαν Γκίγκριχ (φωτ.: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εμπορική ναυτιλία δεν πρέπει να γίνεται όμηρος γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων

31/10/2026 - 12:18μμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/wokandapix-614097)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισθολογική διαφάνεια και ίση αμοιβή: Τι αλλάζει για εργοδότες και εργαζομένους από την 1η Νοεμβρίου 2026

31/10/2026 - 11:03πμ
Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου διεξήχθη η ανοιχτή συζήτηση υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον ΟΗΕ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργου/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Διπλωματική αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας στον ΟΗΕ

30/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι παράνομο, αυθαίρετο και αντιβαίνει στην ίδια τη γεωγραφία»

29/10/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εντός Νοεμβρίου η συζήτηση για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

29/10/2026 - 1:41μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις ΗΠΑ για συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

29/10/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Υπουργείο Εξωτερικών / Μάριος Αϋφαντής)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση των «έξι» στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Παραβιάζει τη γεωγραφική πραγματικότητα»

26/10/2026 - 10:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.:  Αρχιεπισκοπή Αθηνών / Χρήστος Μπόνης)

Ιωνικό Κέντρο: Άνοιξε επισήμως τις πύλες του, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

9 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/inosxenis?locale=el_GR)

«Οι Μικρασιατικές Πολιτείες και η Νίκαια της Αττικής»: Ιστορικός περίπατος και ξενάγηση στην Οσία Ξένη

37 λεπτά πριν
To pontosnews ξεφυλλίζει λεξικά, ακούει τραγούδια και διαβάζει θεατρικά και παραμύθια, για τις ποντιακές λέξεις

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε ποια είναι η φουρουντζάβα;

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την προβολή του ντοκιμαντέρ «Πέλλα Πάις – Νυν και Αεί» (φωτ.: Σπίτι της Κύπρου)

Ρίγη συγκίνησης στο Σπίτι της Κύπρου με το ντοκιμαντέρ «Πέλλα Πάις – Νυν και Αεί» και τον θεατρικό μονόλογο «Η μάνα του Αγνοούμενου»

2 ώρες πριν
Αφίσες με τα πρόσωπα των αδικοχαμένων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη στον μεταλλικό φράχτη του Συνεδριακού Κέντρου όπου διεξάγεται η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα (φωτ.:  Λεωνίδας Τζέκας/ EUROKINISSI)

Δίκη για τα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις επιζώντων του τρίτου βαγονιού

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου ο 43χρονος αρχιδιαιτητής για τα «στημένα» παιχνίδια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV