pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Youth Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Η οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ αφορά σε περίπου 200.000 νέους, ενώ δεν προβλέπονται περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια

9/11/2023 - 11:11πμ
(Πηγή: vouchers.gov.gr/youthpass)

(Πηγή: vouchers.gov.gr/youthpass)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας στο οποίο οι νέοι 18 και 19 ετών μπορούν από σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου να υποβάλλουν αιτήσεις για την καταβολή του Youth Pass ενημερώνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Όπως αναφέρει η οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ αφορά σε περίπου 200.000 νέους, ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν προβλέπονται περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Οι νέοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Οι ενισχύσεις θα έχουν αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα. Πιο αναλυτικά, για τη φετινή ενίσχυση δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022. Η αίτηση υποβάλλεται μία φορά και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει έως τις 5 Δεκεμβρίου 2023 αίτηση για το Youth Pass θα λάβει 150 ευρώ φέτος και επιπλέον 150 ευρώ το 2024 χωρίς να υποβάλει νέα αίτηση. Σημειώνεται ότι, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Το Youth Pass θεσπίστηκε ως μόνιμο μέτρο οπότε από το 2024 και εφεξής η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Διαδικασία πίστωσης

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ κ.ά.).

Για οποιαδήποτε απορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2157518, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα  8 χρόνια από φονική πυρκαγιά στο Μάτι, 104 φαναράκια αφέθηκαν στην θάλασσα. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι, οκτώ χρόνια μετά: 104 ονόματα στο προσκλητήριο των νεκρών

23/07/2026 - 11:52μμ
(Φωτ.: ΕΙΟ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας iQFOiL Youth και Junior: Ασημένιο μετάλλιο η Παναγή

23/07/2026 - 11:34μμ
Στον Ε65, τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, στην περιοχή των Γρεβενών. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ε65: Ο νέος αυτοκινητόδρομος που φέρνει τα Γρεβενά τέσσερις ώρες από την Αθήνα

23/07/2026 - 9:52μμ
Ο 28χρονος Αιγύπτιος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου, οδηγείται στον εισαγγελέα. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Με γύψο στο χέρι ο 28χρονος κατηγορούμενος – Δίωξη για ανθρωποκτονία

23/07/2026 - 9:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Έκρηξη σε βιοτεχνία κατασκευής σκαφών – Τραυματίστηκε εργαζόμενος

23/07/2026 - 7:07μμ
Γιατρός έξω από μονάδα εντατικής θεραπείας (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ύποπτο κρούσμα λεπτοσπείρωσης στη Ζάκυνθο – Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος 56χρονος

23/07/2026 - 6:49μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ με «κόκκινο» συναγερμό: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, κεραυνούς και χαλάζι

23/07/2026 - 5:22μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Νέοι αντιπρόεδροι σε Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο

23/07/2026 - 3:35μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Εξαρθρώθηκε σπείρα τηλεφωνικών απατών – Τέσσερις συλλήψεις επ’ αυτοφώρω

23/07/2026 - 2:29μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και δημόσιες ΣΑΕΚ – Όλα τα στοιχεία

23/07/2026 - 12:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα  8 χρόνια από φονική πυρκαγιά στο Μάτι, 104 φαναράκια αφέθηκαν στην θάλασσα. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Μάτι, οκτώ χρόνια μετά: 104 ονόματα στο προσκλητήριο των νεκρών

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΙΟ)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας iQFOiL Youth και Junior: Ασημένιο μετάλλιο η Παναγή

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ουγγαρία

1 ώρα πριν
Το ξενοδοχείο Madimak στη Σεβάστεια της Τουρκίας στις φλόγες, στις 2 Ιουλίου 1993, όταν πλήθος εξτρεμιστών ισλαμιστών επιτέθηκε στους συμμετέχοντες σε πολιτιστικό φεστιβάλ (πηγή: internethaber.com)

Τουρκία: Αποζημίωση στις οικογένειες των 33 Αλεβιτών της σφαγής της Σεβάστειας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ στην Πολωνία

2 ώρες πριν

83ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο με τρεις ταινίες και τιμητική διάκριση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign