pontosnews.gr
Σάββατο, 21/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για τον άδικο θάνατο της Έμμας – Τι κατέθεσε ο πατέρας της

Η δίκη διεκόπη για τις 29 Νοεμβρίου

8/11/2023 - 11:18μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με την κατάθεση του πατέρα της 21χρονης Έμμας ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για τη θανατηφόρα παράσυρση με εγκατάλειψη της νεαρής φοιτήτριας από την Κρήτη, τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022, στην Εγνατία (στο ύψος της Καμάρας), υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο οδηγός ΙΧ αυτοκίνητου που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές.

«Πρέπει να τιμωρηθεί για το κακό που έχει κάνει, και να τιμωρηθεί παραδειγματικά […] Ο δρόμος δεν είναι “πίστα”, δεν βγαίνεις έξω να θερίσεις», είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας, μέσα σε μια δικαστική αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από συμφοιτητές και φίλους της Έμμας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κόρη του είχε μόλις επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη, αλλά «δεν πρόλαβε να πάει σπίτι της. […] Θα πήγαινε να κάνει έκπληξη στη φίλη της που είχε γενέθλια, και γι’ αυτό είχε πάει να αγοράσει κεράκια» επισήμανε, εξηγώντας στο δικαστήριο το πώς βρέθηκε στο σημείο όπου έμελλε να κοπεί το νήμα της ζωής της.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα η 21χρονη, τριτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, διέσχιζε το οδόστρωμα έχοντας φτάσει στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας. «Είχε καλή κυκλοφοριακή παιδεία» είπε, ενώ αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος εκτίμησε ότι η κόρη του «σίγουρα είδε το αυτοκίνητο αυτού του καθάρματος, αλλά δεν μπορούσε να αντιληφθεί την ταχύτητά του – σίγουρα άκουσε τον θόρυβο, ίσως φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να προλάβει».

Μίλησε για «ανεξέλεγκτη πορεία» την οποία ακολούθησε το όχημα με οδηγό τον κατηγορούμενο, αναφέροντας ότι το αυτοκίνητο είχε υποστεί τεχνικές μετατροπές και η ιπποδύναμή του είχε πολλαπλασιαστεί, φτάνοντας «ίσως και τα 400 άλογα».

Μιλώντας με την επαγγελματική του ιδιότητα, ως «πιστοποιημένος εξεταστής υποψηφίων οδηγών», σχολίασε ότι η κατασκευή του αυτοκινήτου δεν μπορούσε να υποστηρίξει τέτοια ιπποδύναμη.

«Το παιδί ήταν κομμάτια», σημείωσε σε ερώτηση για την εικόνα της Έμμας όταν την αντίκρισε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι είχε επικοινωνία με την κόρη του λίγα λεπτά πριν συμβεί το τροχαίο δυστύχημα, και αντάλλασσαν μηνύματα και βίντεο μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Τα αιτήματα της υπεράσπισης

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου (ο οποίος διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, όπως επίσης για εγκατάλειψη θύματος τροχαίου και οδήγηση χωρίς άδεια) υπέβαλε δύο αιτήματα προς το δικαστήριο: να κληθεί να καταθέσει αφενός ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε να κάνει την τεχνική πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, και αφετέρου αστυνομικοί της Τροχαίας που έφτασαν πρώτοι στο σημείο του δυστυχήματος και συνέταξαν την έκθεση αυτοψίας.

Για τα αιτήματα αυτά οι δικαστές επιφυλάχθηκαν να αποφασίσουν στην εξέλιξη της δίκης, η οποία διεκόπη για τις 29 Νοεμβρίου.

Η πλευρά του κατηγορούμενου υποστήριξε δε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης (σε βαθμό κακουργήματος), και ότι η πράξη που τελέστηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Το κατηγορητήριο

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του μοιραίου αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα είχε υποστεί μετατροπές ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής και παρά το βαθύ τους πένθος, οι γονείς προέβησαν σε δωρεά των οργάνων της.

Η συγκινητική συνάντηση με τη γυναίκα που δέχθηκε το νεφρό της Έμμας

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί η γυναίκα που δέχθηκε τον ένα νεφρό της Έμμας. Ήρθε για να συμπαρασταθεί τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας, με τους οποίους σφιχταγκαλιάστηκαν και συνομίλησαν για αρκετή ώρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικοί συνοδεύουν τον κρατούμενο αρχιφύλακα στον εισαγγελέα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Άρης Μαρτάκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Δομοκού: Προσωρινά κρατούμενοι ο δολοφόνος του κρατούμενου και ο αρχιφύλακας-συνεργός του

20/02/2026 - 10:10μμ
Απολογία στον ανακριτή Τρικάλων του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας «Βιολάντα» Κώστα Τζιωρτζιώτη. Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στη «Βιολάντα»: Προσφυγή για αποφυλάκιση του ιδιοκτήτη και νέα στοιχεία για παραλείψεις ασφάλειας

20/02/2026 - 8:56μμ
Ο Βούλγαρος βαρυποινίτης που κατηγορείται για τη δολοφονία στις φυλακές Δομοκού, οδηγείται στα δικαστήρια Λαμίας, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στις Φυλακές Δομοκού: Τι υποστηρίζει ο 38χρονος Βούλγαρος βαρυποινίτης

20/02/2026 - 7:00μμ
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου – Δέχτηκε πάνω από 30 χτυπήματα

20/02/2026 - 6:12μμ
(Φωτ.: Δήμος Νισύρου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νίσυρος: Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος

20/02/2026 - 5:25μμ
Με τις τιμές που της αρμόζουν κηδεύτηκε σήμερα η η βυζαντινολόγος και πρύτανης Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ  (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Το ύστατο χαίρε στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μια σπουδαία Ελληνίδα της παγκόσμιας διανόησης

20/02/2026 - 3:30μμ
Φωτογραφίες θυμάτων και στεφάνια στη μνήμη τους στο σημείο της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη (φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ακυρώθηκαν οι τρεις εκταφές θυμάτων – Εξώδικα από τις οικογένειες Μπέζα και Ψαρόπουλου

20/02/2026 - 2:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic Train: Ενισχύονται τα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο-Πάτρα-Κιάτο και στον προαστιακό Πάτρας λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

20/02/2026 - 1:30μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες

20/02/2026 - 12:56μμ
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης ετοιμάζει μεγάλο ποντιακό χορό στην καρδιά της Σουηδίας

20/02/2026 - 12:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γάλλοι αστυνομικοί στο Παρίσι (φωτ. αρχείου: . EPA/Mohammed Badra)

Γαλλία: Χειροπέδες σε δύο 16χρονους που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση – Ο ένας δήλωσε «γοητευμένος» από τον τζιχαντισμό

5 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία έκρινε παράνομο ένα μεγάλο μέρος των δασμών που είχε επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση στα εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/Shawn Thew)

Ντ. Τραμπ: Επιβάλλει δασμούς 10% σε όλες τις χώρες, μετά τη «βαθύτατα απογοητευτική» απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Μουσικοχορευτική & Πνευματική Εστία «Ο Καύκασος»)

Ο «Καύκασος» του Αιγάλεω οργανώνει ποντιακή βραδιά νεολαίας

6 ώρες πριν
Αστυνομικοί συνοδεύουν τον κρατούμενο αρχιφύλακα στον εισαγγελέα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Άρης Μαρτάκος)

Φυλακές Δομοκού: Προσωρινά κρατούμενοι ο δολοφόνος του κρατούμενου και ο αρχιφύλακας-συνεργός του

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Με 31 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο Βελιγράδι

7 ώρες πριν
Απολογία στον ανακριτή Τρικάλων του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας «Βιολάντα» Κώστα Τζιωρτζιώτη. Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Έκρηξη στη «Βιολάντα»: Προσφυγή για αποφυλάκιση του ιδιοκτήτη και νέα στοιχεία για παραλείψεις ασφάλειας

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign