pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Σφυγμομέτρηση φέρνει τον Τραμπ μπροστά από τον Μπάιντεν, ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές

Σε μειονεκτική θέση ο νυν πρόεδρος, καθώς το 71% των Αμερικανών θεωρεί ότι είναι πολύ μεγάλος για μια δεύτερη θητεία

6/11/2023 - 8:35πμ
Από αριστερά, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία, τον Σεπτέμβριο του 2020 (φωτ.: EPA/JIM Lo Scalzo)

Από αριστερά, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία, τον Σεπτέμβριο του 2020 (φωτ.: EPA/JIM Lo Scalzo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε μειονεκτική θέση έναντι του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ακριβώς έναν χρόνο προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές του 2024, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι αδυνατεί να πιάσει τον παλμό της βαθιά απαισιόδοξης αμερικανικής κοινής γνώμης.

Έρευνα που δημοσίευσε χθες Κυριακή η εφημερίδα New York Times φέρει τον Αμερικανό πρόεδρο να οδεύει σε ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων, σε πέντε πολιτείες-κλειδιά στις έξι — και, χειρότερα, να χάνει απήχηση στους νέους και στις μειονότητες.

Το 2020, ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε και στις έξι λεγόμενες swing states, τις πολιτείες που χαρακτηρίζονται αμφιταλαντευόμενες, ψηφίζουν τον υποψήφιο πότε της μιας και πότε της άλλης παράταξης.

Όμως σήμερα, τουλάχιστον κατ’ αυτή την έρευνα, ο 77χρονος ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος ξεπερνά σε προθέσεις ψήφου τον 80χρονο δημοκρατικό αντίπαλό του στη Νεβάδα, στην Τζόρτζια, στην Αριζόνα, στο Μίσιγκαν και στην Πενσιλβάνια. Από τις έξι, δεν απομένει στον Τζο Μπάιντεν παρά το Ουισκόνσιν.

«Τι πρέπει να συγκρατήσουμε; Σε έναν χρόνο, ο αμερικανικός λαός θα απολύσει τον “Τζο Μπάιντεν τον Αγύρτη” και θα προσλάβει τον Ντόναλντ Τραμπ για να ξαναδώσει στην Αμερική το μεγαλείο της», σχολίασε η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου σε δελτίο Τύπου με τόνο θριαμβευτικό.

Άλλη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS, θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται ως προς τις προθέσεις ψήφου γενικά, να συγκεντρώνει 51%, έναντι 48% του Τζο Μπάιντεν.

Καν’το όπως ο Ομπάμα το 2012

«Θα κερδίσουμε το 2024 βάζοντας το κεφάλι κάτω και δουλεύοντας, όχι ανησυχώντας για μια σφυγμομέτρηση», σχολίασε ο Κέβιν Μουνιός, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, υποβαθμίζοντας τη σημασία δημοσκοπήσεων που διενεργούνται έναν χρόνο προτού διεξαχθούν οι εκλογές.

Επικαλέστηκε το παράδειγμα του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που οι δημοσκοπήσεις έφεραν να οδεύει σε οδυνηρή ήττα αλλά επανεξελέγη με άνεση έναν χρόνο αργότερα.

Ωστόσο, για τον διαμορφωτή στρατηγικής των Δημοκρατικών Ντέιβιντ Άξελροντ, ο οποίος είχε διευθύνει τη νικηφόρα εκστρατεία του 2012, η παράταξη αισθάνεται σήμερα «εύλογη ανησυχία».

Εξήγησε μέσω X: αν ο Τζο Μπάιντεν «συνεχίσει την εκστρατεία του, θα είναι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος. Αυτό που χρειάζεται να αποφασίσει (όμως) είναι αν και κατά πόσον είναι σοφό αυτό· αν και κατά πόσον είναι προς το δικό του συμφέρον ή το προς το συμφέρον της χώρας».

Απαισιοδοξία

Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες αποκαλύπτουν πως ο ογδοντάρης πρόεδρος δεν καταφέρνει να κλείσει το χάσμα που μοιάζει να τον χωρίζει από την αμερικανική κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS, το 73% των πολιτών θεωρεί πως η χώρα τα πάει άσχημα.

Η σφυγμομέτρηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC News έδειξε πως το 76% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα τους κινείται στη λάθος κατεύθυνση.

Το ίδιο πιστεύει το 67% του δείγματος της δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε στους New York Times.

Κατά την τελευταία, το 71% του δείγματος θεωρεί ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι «πολύ γέρος» για να ασκήσει «αποτελεσματικά» την προεδρία.

Η ηλικία του Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να ανησυχεί λιγότερο το εκλογικό σώμα.

Η κοινή γνώμη μοιάζει ανεπηρέαστη από τον βολονταριστικό λόγο του Τζο Μπάιντεν, που διαβεβαιώνει πως είναι σε θέση να κερδίσει ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Εμπλοκή στον πόλεμο της Γάζας

Οι Αμερικανοί ανησυχούν περισσότερο για την αγοραστική τους δύναμη, που ροκανίζει ο πληθωρισμός, ενώ αρκετοί φοβούνται πως οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε νέο πόλεμο στο εξωτερικό.

Ο Τζο Μπάιντεν επαναλαμβάνει πως «ποτέ δεν ήταν τόσο αισιόδοξος» για την Αμερική, διαλαλώντας πόσο εύρωστη είναι η οικονομία της και τις διεθνείς συμμαχίες που σφυρηλάτησε.

Ειδικοί επισημαίνουν πως η εξωτερική πολιτική δεν διαδραματίζει γενικά καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις των Αμερικανών στις εκλογές.

Ωστόσο, η υποστήριξη της κοινής γνώμης στην Ουκρανία ενδέχεται να καταρρεύσει, ελλείψει στρατιωτικών επιτυχιών.

Ενώ ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο Τζο Μπάιντεν όταν ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς προκάλεσε αγανάκτηση σε νέους ψηφοφόρους, καθώς και στους Αμερικανούς αραβικής καταγωγής, δυο ομάδες εκλογέων που γενικά τάσσονταν καθαρά υπέρ του μέχρι τώρα.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν προχθές Σάββατο στην Ουάσιγκτον για να καλέσουν να κηρυχθεί άμεσα «κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, με πολλούς να επικρίνουν τη «συνενοχή» του αμερικανού προέδρου σε αυτή που χαρακτήρισαν «γενοκτονία» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Δημοκρατικός επιμένει να τονίζει το «δικαίωμα» του Ισραήλ να «αμύνεται». Απορρίπτει ως τώρα τις εκκλήσεις να ταχθεί υπέρ κατάπαυσης του πυρός, παρότι διαβεβαιώνει πως εργάζεται για να υπάρξουν ανθρωπιστικές «παύσεις» των εχθροπραξιών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη φωτιά που καίει στη Γερμανία κοντά στο χωριό Γκέι, στα σύνορα με το Βέλγιο (πηγή: YouTube/APT/Reuters)
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Ευρώπη: Εκκενώσεις και τραυματίες σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία

14/08/2026 - 12:35μμ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας κατά των Καρτέλ των Αμερικών (A3C), στην Πόλη του Παναμά (φωτ.: EPA/Carlos Lemos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

14/08/2026 - 11:15πμ
Η Ονεκοτάν, το μεγάλο, ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί στις Κουρίλες Νήσους. Είναι ιδιαίτερα διάσημο για το εντυπωσιακό του τοπίο, καθώς φιλοξενεί το ηφαίστειο Κρενίτσιν –ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο τύπου «ηφαίστειο μέσα σε ηφαίστειο», όπου ένας ηφαιστειακός κώνος ξεπροβάλλει μέσα από μια λίμνη, η οποία με τη σειρά της περιβάλλεται από τα τοιχώματα μιας παλαιότερης καλδέρας (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αιχμηρή απάντηση της Μόσχας στην Ιαπωνία για τις Κουρίλες Νήσους

14/08/2026 - 8:56πμ
(Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ /Sebastien Nogier)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκλεψαν συλλεκτικές κάρτες Pokémon αξίας 80.000 ευρώ

13/08/2026 - 7:52μμ
(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

13/08/2026 - 3:15μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα στη Ρουμανία, στις 5 Αυγούστου 2026. Οι δύο αντιδραστήρες του χρησιμοποιούν νερό από τον Δούναβη για την ψύξη τους (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα – «Στέρεψε» ο Δούναβης

13/08/2026 - 1:17μμ
Υποστηρικτής του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κρατά πλακάτ με το σύνθημα «Δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν μόνο του – ή όλοι μαζί ή κανείς», έξω από τις φυλακές Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη. 15 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου εγκαταλείπει το CHP και εντάσσεται στο Νέο Κόμμα

13/08/2026 - 12:20μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, στο Οβάλ Γραφείο. 11 Αυγούστου 2026. (φωτ.: The White House / Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ αλλάζει τακτική – Οικονομική ασφυξία αντί νέων βομβαρδισμών

13/08/2026 - 9:32πμ
Ο Νόαμ Μπέταν, εκπρόσωπος του Ισραήλ, ερμηνεύει το τραγούδι «Michelle» στον μεγάλο τελικό της 70ής Eurovision, στη Βιέννη, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision: Νέος κανόνας «φωτογραφίζει» το Ισραήλ – Μπορεί να κερδίσει, αλλά όχι να διοργανώσει

13/08/2026 - 8:58πμ
Επισκέπτης παρατηρεί την κυψελοειδή εγκατάσταση για τα 65 χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου. Το έργο, μήκους 30 και ύψους τριών μέτρων, έχει στηθεί μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Τείχος του Βερολίνου: 65 χρόνια από τη νύχτα που μια πόλη κόπηκε στα δύο – Η νέα «διάφανη» εγκατάσταση

13/08/2026 - 8:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στις απόκρημνες πλαγιές του όρους Μελά, στον Πόντο, ένας από τους σημαντικότερους ιερούς τόπους του ποντιακού ελληνισμού
(φωτ.: Wikimedia Commons/Herbert Frank)

Τα τάματα στον Πόντο: Όταν η πίστη γινόταν υπόσχεση και η ελπίδα έπαιρνε το δρόμο για τη Σουμελά

5 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Χαλκιδική: Σε ισχύ και τον Δεκαπενταύγουστο η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

28 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Ραφήνα & Λαύριο: Άρση απαγορευτικού από τις 16:00 – Πρόσθετα και τροποποιημένα δρομολόγια

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: MOTION TEAM Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 59χρονος που έβαζε φωτιές στη Σίνδο

1 ώρα πριν
( Φωτ.Instagram)

Άντζελα Δημητρίου: Η Lady του λαϊκού τραγουδιού έχει γενέθλια και είναι μια χαρά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Εμπρησμός Marfin: Προσφυγή κατά της προφυλάκισής της κατέθεσε η 46χρονη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV