pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Ερντογάν χοντραίνει το παιχνίδι με το Ισραήλ: Ανακαλεί τον Τούρκο πρέσβη στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα

«Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας με κανέναν τρόπο. Τον διαγράψαμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους

4/11/2023 - 4:50μμ
Ο Τούρκος πρόεδρος στην 10η Σύνοδο της OTS στην Αστάνα του Καζακστάν (φωτ.:   EPA/KAZAKHSTAN PRESIDENT PRESS SERVICE)

Ο Τούρκος πρόεδρος στην 10η Σύνοδο της OTS στην Αστάνα του Καζακστάν (φωτ.: EPA/KAZAKHSTAN PRESIDENT PRESS SERVICE)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ ανακάλεσε η Άγκυρα για διαβουλεύσεις ενώ ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής του και τον έχει διαγράψει!

«Εξαιτίας της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων και την άρνηση του Ισραήλ στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και συνεχή και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφασίστηκε η ανάκληση του πρέσβη μας στο Τελ Αβίβ Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Press Release Regarding Recalling of Our Ambassador in Tel Aviv, H.E. Mr. Şakir Özkan Torunlar, to Ankara for Consultations https://t.co/POmJwwXVg6 pic.twitter.com/KiRf0XqTfi

— Turkish MFA (@MFATurkiye) November 4, 2023

«Να υπάρξει εγγυήτρια χώρα και στη Γάζα»

Ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση από το Καζακστάν προς τη Τουρκία αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Γάζα. «Στην Κύπρο, η Ελλάδα μπορεί να είναι εγγυήτρια χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι εγγυήτρια χώρα, όπως είναι και η Τουρκία εγγυήτρια χώρα, γιατί να μην υπάρξει παρόμοια δομή και στη Γάζα;» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς αν θα συνομιλούσε με το Ισράηλ, όπως συνομιλεί και με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: «Δεν έχω καμία επαφή αυτή τη στιγμή. Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο Ιμπραίμ Καλίν, βρίσκεται σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά. Φυσικά, συνομιλεί επίσης με την Παλαιστίνη και τη Χαμάς».

Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν αποτελεί πλέον συνομιλητή της Τουρκίας: «Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας με κανέναν τρόπο. Τον διαγράψαμε. Θα ανακοινώσω την απόφαση για το θέμα αυτό στις επαφές που θα έχουμε στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την πρόθεσή του να εργαστεί για την καταδίκη του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, υπενθυμίζοντας τη σχετική δήλωσή του στο πρόσφατο συλλαλητήριο υπέρ των Παλαιστινίων που διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη το κόμμα του. «Δήλωσα ότι θα υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες για την παραπομπή των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εγκλημάτων πολέμου από το Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Οι αρμόδιες αρχές μας, ιδίως το υπουργείο Εξωτερικών, θα προχωρήσουν στις διαδικασίες» ανέφερε, τονίζοντας πως «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιβάλουμε το Διεθνές Δίκαιο και να τιμωρήσουμε τα εγκλήματα πολέμου».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διοργάνωσης μια διάσκεψης ειρήνης με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αποκλείει όμως τη Χαμάς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ ότι «διαδραμάτισε έναν πολύ περίεργο και ασυνεπή ρόλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου». Υποστήριξε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρότεινε και δεν μπόρεσε να προτείνει μια δίκαιη προσέγγιση» και προσέθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε κάτι τέτοιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από έναν τέτοιο οργανισμό που έχει κρατήσει μια χώρα, όπως η Τουρκία, να περιμένει στην πόρτα για περισσότερα από 50 χρόνια»;

Αναφερόμενος επίσης στην ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε και τις προηγούμενες ημέρες ότι «όλοι τους χρωστούν στο Ισραήλ. Αλλά η Τουρκία δεν έχει κανένα χρέος προς το Ισραήλ». Συμπλήρωσε ότι «τώρα η Γερμανία δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος. Είναι πολύ σαφές, το ίδιο και οι υπόλοιποι».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Fadi Yousef)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νεκρός από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

26/07/2026 - 9:52μμ
Από την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας για το θέμα της κατάρριψης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (πηγή: YouTube/WION)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικό επεισόδιο Ρουμανίας-Ρωσίας: Ανάκληση του Ρώσου πρέσβη μετά την κατάρριψη τρίτου drone

26/07/2026 - 7:56μμ
Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ από ναυτική νάρκη

26/07/2026 - 4:54μμ
Πολίτες αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, κοντά στο σημείο όπου όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος κατά τη διάρκεια του Christopher Street Day. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Pride του Βερολίνου: Ο ύποπτος είχε επιχειρήσει να ενταχθεί στον ISIS – Αύριο είχε μάθημα αποριζοσπαστικοποίησης

26/07/2026 - 4:19μμ
Πυροσβεστική ομάδα επιχειρεί στη δασική πυρκαγιά στην Αρές, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αργά το βράδυ της 25ης Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Damien Rembert / Gironde Departmental Fire and Rescue Service)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία καίγεται: 420.000 στρέμματα στάχτη στη Ζιρόντ – Απομακρύνθηκαν 220.000 άνθρωποι

26/07/2026 - 1:54μμ
Μαχητικό F-35B προσεγγίζει το κατάστρωμα του ελικοπτεροφόρου αποβατικού πλοίου USS Boxer στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι 4 λόγοι που έκαναν τον Τραμπ να πατήσει «φρένο» στους βομβαρδισμούς

26/07/2026 - 10:33πμ
Άνθρωποι τυλιγμένοι με ισοθερμικές κουβέρτες αγκαλιάζονται κοντά στο σημείο της επίθεσης (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Ποιος είναι ο 21χρονος ύποπτος για την επίθεση στο Pride – «Μην τον πλησιάσετε, μπορεί να είναι οπλισμένος»

26/07/2026 - 8:33πμ
Πούτιν και Τοκάγεφ σε παλαιότερη συνάντησή τους (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov)
ΚΟΣΜΟΣ

Τοκάγεφ προς Πούτιν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει

25/07/2026 - 7:15μμ
Απόκοσμη εικόνα από τη φωτιά στη Γαλλία (φωτ.: EPA / SDIS33 / Damien Rembert)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ισπανία: Εκτός ελέγχου μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές

25/07/2026 - 2:38μμ
(Φωτ.: EPA / Farooq Khan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας – Νίκη για το «Κόμμα της κατσαρίδας»

25/07/2026 - 1:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετανάστες αποβιβάζονται στην Αυστραλία το 1921, σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα αποτέλεσε νέο τόπο εγκατάστασης για χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κοινότητες (φωτ.: National Archives of Australia / Wikimedia Commons – Public Domain)

Ιστορικό εγχείρημα για την καταγραφή της ζωής των Κύπριων μεταναστών στην Αυστραλία

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Fadi Yousef)

Γερμανία: Νεκρός από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Εθνική πόλο: Το δηλώσαμε και το κάναμε – Η ομογένεια ήταν ο όγδοος παίκτης μας

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

27ο Πολιτιστικό Διήμερο στη Νεοκαισάρεια Πιερίας με δυνατά ονόματα της ποντιακής μουσικής σκηνής

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Βαστάρδη)

Ιπτάμενος Τεντόγλου: Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στον Βόλο

11 ώρες πριν
Από την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας για το θέμα της κατάρριψης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (πηγή: YouTube/WION)

Διπλωματικό επεισόδιο Ρουμανίας-Ρωσίας: Ανάκληση του Ρώσου πρέσβη μετά την κατάρριψη τρίτου drone

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign