pontosnews.gr
Πέμπτη, 19/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα Κρήνη: Προχωρά το Αλιευτικό Καταφύγιο μετά από αναμονή 40 ετών

Αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025, και θα έχει χωρητικότητα 83 σκαφών

2/11/2023 - 10:10μμ
Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και η Βούλα Πατουλίδου κατά την τελετή θεμελίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου (φωτ.: facebook / Voula Patoulidou)

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και η Βούλα Πατουλίδου κατά την τελετή θεμελίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου (φωτ.: facebook / Voula Patoulidou)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με χωρητικότητα 83 επαγγελματικών σκαφών και έκταση περίπου 30 στρεμμάτων στη στεριά πρόκειται να παραδοθεί στους αλιείς μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2025, και ύστερα από αναμονή 40 χρόνων, το Αλιευτικό Καταφύγιο στη Νέα Κρήνη.

Ο θεμέλιος λίθος για την κατασκευή τοποθετήθηκε σήμερα, Πέμπτη, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη.

«Ένα όνειρο 40 χρόνων για τους ψαράδες της Νέας Κρήνης πλέον δρομολογήθηκε, και αφού μπήκε ο θεμέλιος λίθος, σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί κιόλας» ανέφερε σε δηλώσεις της η Βούλα Πατουλίδου, σημειώνοντας ότι «στον Θερμαϊκό κόλπο, ο στόλος των ψαράδων είναι μεγάλος και αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν να πάνε πουθενά, τώρα θα έχουν τη φωλιά τους, το σπίτι τους».

«Ένα έργο που χωροθετήθηκε πριν από περίπου 40 χρόνια, ήτοι το 1987, γίνεται πράξη. Σε ενάμιση χρόνο από τώρα οι ψαράδες θα έχουν το σπίτι τους και θα δώσει έναν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα στην παραλία, με τη θαλάσσια ζώνη να γίνεται πιο όμορφη και λειτουργική» επισήμανε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Σημείωσε δε ότι η κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου θα διευκολύνει τη ζωή των αλιέων, οι οποίοι σήμερα, ελλείψει της δικής τους στέγης, δένουν τα σκάφη τους σε περιοχές από την Καβάλα μέχρι και τη Μηχανιώνα.

Ο θεμέλιος λίθος του έργου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η ταυτότητα του έργου

Το έργο είναι ύψους 6,6 εκατ. ευρώ και γίνεται με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2012-2020 και φορέας υλοποίησης είναι η ΠΚΜ.

Το αλιευτικό καταφύγιο θα είναι χωρητικότητας 83 επαγγελματικών σκαφών και θα καλύπτει τις ανάγκες των αλιέων τόσο του δήμου Καλαμαριάς όσο και όλου του στόλου της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Με την υλοποίηση του έργου μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία όσων δραστηριοποιούνται στην παράκτια, μέση αλιεία και κυρίως στην οστρακαλιεία.

Το έργο αποτελείται από έναν προσήνεμο μόλο (κυματοθραύστη), δύο υπήνεμους μόλους, δύο εσωτερικά κρηπιδώματα εγκιβωτισμού, επαρκή και σύγχρονη χερσαία ζώνη με έργα υποδομών εξυπηρέτησης για ύδρευση, πυροπροστασία, ηλεκτροφωτισμό και δεξαμενές αποβλήτων).

«Μετά από 40 χρόνια ο παππούς Κωνσταντής Παγώνης βλέπει το όνειρό του παίρνει σάρκα και οστά. Ο εγγονός Κωνσταντής Παγώνης θα ζήσει αυτό που ο παππούς του οραματίστηκε. […] Οι ψαράδες της Καλαμαριάς, της Μηχανιώνας του Καλοχωρίου, του Αγγελοχωρίου και όλων των παράκτιων περιοχών του νομού βρίσκουν το “σπίτι” τους» γράφει μεταξύ άλλων η Βούλα Πατουλίδου σε ανάρτησή της

Το πλάτος των μόλων είναι 14 μέτρα και αφορά την απόθεση των αλιευτικών εργαλείων από τις δύο πλευρές την επαρκή επιφάνεια για διέλευση και παραμονή αυτοκινήτων και αλιέων και ικανή επιφάνεια διέλευσης οχημάτων για ασφάλεια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, το αλιευτικό καταφύγιο στη στεριά καταλαμβάνει έκταση περίπου 30 στρεμμάτων και με την ολοκλήρωσή του θα ξεκινήσει και η ανάπλαση του χώρου της χερσαίας ζώνης δίπλα στη θάλασσα.

Τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης κατασκευής του έργου από την αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης, τον δήμαρχο Καλαμαριάς και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΤΕΚΑΛ, ψαράδες, μέσα από τα καΐκια τους, άναψαν πυρσούς δημιουργώντας πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Τον αγιασμό της θεμελίωσης τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης Ιουστίνος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία 20χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης που μαχαίρωσε τον 20χρονο

18/03/2026 - 6:26μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους της Αθήνας οι οδηγοί ταξί με πορεία προς το Σύνταγμα

18/03/2026 - 4:12μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη δίκη πρώην στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού, Ευάγγελος Σημανδράκος

18/03/2026 - 2:48μμ
Αστυνομικοί συνοδεύουν τον 23χρονο στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται αύριο ο 19χρονος φίλος του, σήμερα στην ανακρίτρια ο 23χρονος

18/03/2026 - 10:23πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συννεφιές, βροχές, ακόμη και χιόνια στα ορεινά θα δούμε σήμερα

18/03/2026 - 8:00πμ
Απεργιακή συγκέντρωση αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026  (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Συνεχίζεται η πανελλαδική απεργία και αύριο – Στους δρόμους οι οδηγοί για το νομοσχέδιο

17/03/2026 - 10:43μμ
Yποχρεωτικοί ψεκασμοί σε όλα τα οχήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό: Σε καραντίνα όλο το νησί

17/03/2026 - 7:35μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Σκελετός βρέθηκε σε λίμνη ξενοδοχείου

17/03/2026 - 5:10μμ
Η Έξοδος του Μεσολογγίου διά χειρός Παναγιώτη Ζωγράφου
ΕΛΛΑΔΑ

«Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος»: Έκθεση από τα ΓΑΚ και την Εθνική Βιβλιοθήκη, με αφορμή τη 200ή επέτειο

17/03/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιόχαν Βάντεφουλ: Το Βερολίνο πρόθυμο να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

17/03/2026 - 3:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία στο υπό κατασκευή Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος

7 ώρες πριν
Ο Αντόνιο Γκουτέρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)

Κυπριακό: Δέσμευση Γκουτέρες για πρόοδο έως το τέλος της θητείας του – «Στόχος η ουσία» λέει ο Χριστοδουλίδης

7 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Έκανε το 6/6 η ΑΕΚ – Νίκησε την Άλμπα στο Βερολίνο

8 ώρες πριν
Νεκροφόρα που μεταφέρει το φέρετρο του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β' διασχίζει πλήθος πιστών έξω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / David Mdzinarishvili)

Τέλος εποχής για τη Γεωργία: Λαοθάλασσα στο τελευταίο αντίο στον Πατριάρχη Ηλία Β’

8 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ERTsports)

EBNL: Έχασε στη Βαρσοβία ο Ηρακλής – Στο Ιβανώφειο η πρόκριση

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Anadolu)

Ενεργειακός πόλεμος: Το Ιράν χτυπά εγκαταστάσεις στον Κόλπο – Μεγάλες ζημιές στο Κατάρ

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign