pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι εννέα οπαδοί για τη συμπλοκή στη Βούλγαρη – Αντίδραση του Ερασιτέχνη Άρη

Τους απαγγέλθηκε κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη

2/11/2023 - 5:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι εννέα συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στην περιοχή Βούλγαρη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δύο οπαδοί αντίπαλης ομάδας.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση και υπό αυτές τις συνθήκες πήραν τον δρόμο για τα κρατητήρια. Εις βάρος τους είχε απαγγελθεί κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού, ενώ διώκονται και για μία σειρά από πλημμελήματα, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν έναν 16χρονο που λόγω ανηλικότητας είχε αφεθεί ελεύθερος και θα κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Όσοι απολογήθηκαν σήμερα, αρνήθηκαν τις εις βάρος τους καταλογιζόμενες πράξεις, δηλώνοντας αθώοι. «Δεν συμμετείχαμε σε καμία από τις δύο ομάδες που συνεπλάκησαν», φαίνεται να απολογήθηκαν, ενώ τόνισαν ότι οι προσαγωγές τους έγιναν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της συμπλοκής.

Κατά πληροφορίες ανέφεραν ότι βρέθηκαν στον τόπο της προσαγωγής επειδή επρόκειτο να παρακολουθήσουν αγώνα της ομάδας τους και γι’ αυτό τον λόγο φορούσαν διακριτικά του συλλόγου που υποστηρίζουν. Ένας εξ αυτών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπέβαλε αίτημα για εξέταση DNA επειδή στην κατοχή του βρέθηκε μία σιδερόβεργα, την οποία, όπως ισχυρίστηκε, ουδέποτε χρησιμοποίησε.

Είχαν προηγηθεί την περασμένη Τρίτη, στην ίδια ανακρίτρια, οι απολογίες των τριών κατηγορούμενων οπαδών της αντίπαλης ομάδας, που διώκονται μόνο για πλημμελήματα (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου).

Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με μοναδικό περιοριστικό όρο να μην παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες της ομάδας τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Για τις ίδιες πράξεις κατηγορούνται και οι δύο τραυματίες που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Ανακοίνωση του ΑΣ Άρη

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ερασιτέχνη Άρη μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να προφυλακιστούν οι εννέα οπαδοί του για τα επεισόδια στη Βούλγαρη.

Μάλιστα, η ανακοίνωση αφήνει αιχμές στη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «τάση να “ισοφαριστεί” η εν ψυχρώ δολοφονία του Άλκη Καμπανού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, αναφορικά με ό,τι διαμείφθηκε στην οδό Βούλγαρη, την Κυριακή 29/10, με αποκορύφωμα τη σημερινή προφυλάκιση εννιά φιλάθλων του ΑΡΗ!

»Μία απόφαση η οποία λήφθηκε χωρίς καμία βάση και λογική, αλλά και χωρίς στοιχεία. Είναι ανεπίτρεπτο να προφυλακίζονται άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με το επεισόδιο που έλαβε χώρα, αλλά και άνθρωποι οι οποίοι ήταν αμυνόμενοι, από την επίθεση οπαδών οι οποίοι κατέφτασαν και μάλιστα με… αστυνομική συνοδεία στην περιοχή Χαριλάου για να δημιουργήσουν επεισόδια.

»Μάλλον οι φίλαθλοι του ΑΡΗ έπρεπε να καθίσουν να «τις φάνε», με κίνδυνο να θρηνήσουμε νέο Άλκη. Και μιας και αναφέρουμε τον δολοφονηθέντα φίλαθλό μας, διαβλέπουμε μία τάση να «ισοφαριστεί» η εν ψυχρώ δολοφονία του, κάτι που δείχνει η προφυλάκιση των εννέα φιλάθλων.

»Ο οργανισμός του ΑΡΗ είναι σε επιφυλακή. Παραφράζοντας το γνωστό γνωμικό, λέμε ότι «η αδικία είναι γαϊδάρα και γυρίζει στον αφέντη της».

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες και ο σύνδεσμος του Άρη, Super 3, σημειώνοντας ότι «oπαδοί της ομάδας μας όντες αριθμητικά κατά πολύ λιγότεροι προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Αποτέλεσμα σήμερα 9 άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό να κατηγορούνται για κακούργημα. Και ρωτάμε ποιο είναι το κακούργημα όταν προσπαθείς να προστατέψεις τον εαυτό σου από ομάδα ατόμων η οποία σου επιτίθεται με προφανή σκοπό να σου κάνει ζημιά».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τηλεοπτική κάμερα έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σπείρα ρήμαζε σπίτια και οχήματα – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 16 ατόμων

25/02/2026 - 11:03μμ
Οι κατεστραμμένες εγκαταστάσεις στην μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τη φονική έκρηξη δείχνει σοβαρές παραλείψεις

25/02/2026 - 8:35μμ
Δραματική η κατάσταση στα Λάβαρα, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έβρος σε κόκκινο συναγερμό: Έσπασε ανάχωμα, αγωνία για νέες πλημμύρες

25/02/2026 - 7:23μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δείχνει τη συμπλοκή των δύο οδηγών στα Πατήσια (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαχαίρι και γροθιές στη μέση του δρόμου στα Πατήσια – Άγριος καβγάς οδηγών για προτεραιότητα

25/02/2026 - 5:46μμ
(Φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Δομοκού: Εντοπίστηκαν αυτοσχέδια όπλα σε έρευνα σε κρατούμενους

25/02/2026 - 4:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Στο Δικαστικό Μέγαρο 48χρονος κατηγορούμενος για να δώσει εξηγήσεις για το αιματηρό επεισόδιο στα Βορίζια

25/02/2026 - 3:15μμ
Πανό με περιστέρια στη μνήμη των 57 νεκρών (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου και κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε όλη τη χώρα

25/02/2026 - 2:19μμ
Η κυρά-Σαρακοστή στο στάδιο της προετοιμασίας και η τελική μορφή της (φωτ.: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κεχροκάμπου)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυρά-Σαρακοστή «ζωντάνεψε» στον Κεχρόκαμπο

25/02/2026 - 12:55μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολικό έτος 2026-2027: Ηλεκτρονικά οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

25/02/2026 - 12:27μμ
Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 47χρονος κρατούμενος που απέδρασε από το «Ιπποκράτειο» με τον… ορό στο χέρι

25/02/2026 - 11:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τηλεοπτική κάμερα έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Σπείρα ρήμαζε σπίτια και οχήματα – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 16 ατόμων

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ήττα στη δεύτερη παράταση για τον Ολυμπιακό στο Κάουνας

43 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τουσκ υποδέχθηκε την Κριστρούν Φροσταντότιρ στην Πολωνία, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pawel Supernak / Poland Out)

Η Ισλανδία ξανακοιτά προς τις Βρυξέλλες: Προετοιμάζεται δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή προοπτική

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στον τελικό του Challenge Cup ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: YouTube / 
Νέα Δημοκρατία)

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Ο φράχτης θα καλύψει όλο τον Έβρο

2 ώρες πριν
Φωτογραφία από τη Βαρενού Χαλδίας (φωτ.: «Ποντιακή Εστία»)

Μαρτυρία Αναστασίας Μαραντίδου: Εθάρρναμ’ ότι θα πάμ’ σον παράδεισον

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign