pontosnews.gr
Παρασκευή, 27/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απομακρύνονται αλλοδαποί και άμαχοι με διπλή υπηκοότητα από τη Γάζα – Πέρασαν στην Αίγυπτο 12 Έλληνες

Μέσω του περάσματος της Ράφα – Απομένουν άλλοι 12 Έλληνες

2/11/2023 - 3:46μμ
Κόσμος συρρέει ακόμη και με άλογα στο συνοριακό πέρασμα προκειμένου να διαφύγει στην ασφάλεια (φωτ.: Χ/رشيد الرشد)

Κόσμος συρρέει ακόμη και με άλογα στο συνοριακό πέρασμα προκειμένου να διαφύγει στην ασφάλεια (φωτ.: Χ/رشيد الرشد)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, η απομάκρυνση περίπου 7.000 αλλοδαπών και αμάχων με διπλή υπηκοότητα από τη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του περάσματος της Ράφα, όπως ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, και κατόπιν ενεργειών του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και υπό το συντονισμό της πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του γενικού προξενείου Ιεροσολύμων, 12 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέμεναν στη Γάζα, διήλθαν νωρίτερα με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφας και βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο.

Πλήθος ανθρώπων προσπαθεί να διασχίσει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο (φωτ.: Χ/رشيد الرشد)

Η απομάκρυνση των ξένων υπηκόων και όσων έχουν διπλή υπηκοότητα άρχισε χθες, με περίπου 400 ανθρώπους να έχουν περάσει στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Κατάρ μεταξύ του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Χαμάς και των ΗΠΑ, με στόχο να φύγουν οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων και τα εξαρτώμενα μέλη τους, καθώς και κάποιοι τραυματισμένοι κάτοικοι της Γάζας από τον πολιορκημένο θύλακα.

Η επιχείρηση συνεχίζεται σήμερα, με αυτούς των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στον επίσημο κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει άλλους 12 Έλληνες, να περνούν σταδιακά από τα σύνορα, ενώ άλλοι να κραδαίνουν μάταια τα ξένα διαβατήριά τους.

Κάτοικοι της Γάζας απομακρύνονται με κάρο από την περιοχή, καθώς έχουν τελειώσει τα καύσιμα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Η απόγνωση να διαφύγουν από το πυκνοκατοικημένο θύλακα, που βρίσκεται υπό πλήρη πολιορκία και συνεχείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, ήταν εμφανής στα πρόσωπα αυτών που δεν είχαν την άδεια να μεταβούν στην Αίγυπτο, ενώ πολλοί φτάνουν στο σημείο με κάρα και γαϊδούρια, καθώς δεν υπάρχουν πλέον καύσιμα.

فيديو مباشر لفتح #معبر_رفح وبدأ خروج الدفعة الأولى من الأجانب ومزدوجي الجنسية من #غزة إلى #مصر عبر #معبر_رفح البري..#غزة_تنتصرpic.twitter.com/Vh8nQFqBuA

— رشيد الرشد🇵🇸❤🇾🇪 (@Ra1sheed) November 1, 2023

Στο πέρασμα από την πλευρά της Γάζας, εξουθενωμένοι άνθρωποι είχαν καταρρεύσει σε καρέκλες, ενώ δίπλα τους παιδιά είχαν αποκοιμηθεί, με ένα από αυτά να κρατά δίπλα του το σπασμένο παιχνίδι του.

Η παλαιστινιακή συνοριακή αρχή δημοσιοποίησε αυτό που φάνηκε να είναι ο κατάλογος όσων που τους δόθηκε η άδεια να φύγουν σήμερα. Σε αυτόν περιλαμβάνονται 596 ονόματα, κατηγοριοποιημένα ανά χώρα.

Υπήρχαν 15 συνολικά χώρες. Εκείνες με τον μεγαλύτερο αριθμό ονομάτων στον κατάλογο ήταν οι ΗΠΑ, με 400 ανθρώπους, το Βέλγιο με 50, η Ελλάδα με 24, η Κροατία με 23, η Ολλανδία με 20 και η Σρι Λάνκα με 17.

At least 320 more foreigners crossed from the Gaza Strip through the “Rafa” crossing into Egypt pic.twitter.com/KYWxheg1Ay

— Sprinter (@Sprinter99800) November 1, 2023

Για αυτούς που βρίσκονται στον κατάλογο, η διαδικασία απομάκρυνσης φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά, αν και αργά, με σειρά ελέγχων στις δύο πλευρές του περάσματος της Ράφα και την ανακούφισή τους να είναι αισθητή.

Ωστόσο, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας ίσως πάρει έως δύο εβδομάδες.

«Θέλω να πω ότι αυτό που βγαίνει στην τηλεόραση είναι μόλις το 5% αυτού που περνάμε στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Σαμς Σάατ, κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου του οποίου το όνομα εμφανίστηκε στον κατάλογο.

«Έχουμε δει εκτοπισμένους, παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους, καμένα και αποκεφαλισμένα πτώματα. Είμαι ένας από αυτούς που έχασαν το σπίτι τους», δήλωσε.

Πέντε μέτωπα και πάνω από 9.000 νεκροί στη Γάζα

Οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς φαίνονται να εξελίσσονται σε πέντε διαφορετικά μέτωπα, στα βόρεια και γύρω από την πόλη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ρεπόρτερ του BBC Ρασντί Αμπουαλούφ.

Το μεγαλύτερο βρίσκεται στα βορειοδυτικά της λωρίδας, όπου παραμένουν «πολύ λίγοι» άνθρωποι, ενώ χθες το βράδυ σημειώθηκαν σφοδρές μάχες και αεροπορικές επιδρομές κοντά σε δύο νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε ότι περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα από τις 7 Οκτωβρίου, που άρχισαν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην περιοχή, ως απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, ενώ οι μαχητές της απήγαγαν περισσότερους από 200 ομήρους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

26/03/2026 - 11:16μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

26/03/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αραγτσί δεν αποτελεί πλέον στόχο του Ισραήλ – Τραμπ: «Ιρανοί διαπραγματευτές ικετεύουν για συμφωνία»

26/03/2026 - 4:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

26/03/2026 - 12:29μμ
Φωτογραφία από έκρηξη σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον εύξεινο Πόντο, τον περασμένο Νοέμβριο (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Τουρκική Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον Εύξεινο Πόντο – Συστάσεις Πακιστάν στο Ισραήλ: «Αν τους σκοτώσετε όλους, δεν θα έχετε με ποιους να διαπραγματευτείτε»

26/03/2026 - 10:25πμ
Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

26/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

25/03/2026 - 11:55μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Τεχεράνη μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απορρίπτει τους 15 όρους των ΗΠΑ και προτείνει 5 δικούς του – «Σοκ για την πραγματική οικονομία, ίσως η χειρότερη βιομηχανική κρίση»

25/03/2026 - 6:46μμ
Πεζοί περνούν μπροστά από κτήριο που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στον ιστορικό κέντρο της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία (φωτ.: EPA/Mykola Tys)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία – Χωρίς ρεύμα 212.000 καταναλωτές στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις

25/03/2026 - 3:48μμ
Παλαιστίνιος έχει σκαρφαλώσει σε ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο που κατέπεσε στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Πακιστάν έδωσε πρόταση των ΗΠΑ στο Ιράν, η Τουρκία μεταφέρει μηνύματα και η Ρωσία δεν γνωρίζει κάτι

25/03/2026 - 1:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας στην Ανατολική Αίθουσα (East Room) του Λευκού Οίκου. Στα αριστερά βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (φωτ.: EPA/ WILL OLIVER / POOL)

Ντόναλντ Τραμπ και Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον λαμπρό εορτασμό για την Ελληνική Ανεξαρτησία στον Λευκό Οίκο

4 ώρες πριν
(Πηγή: youtube.com/@thestivalgr)

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλάστρα – Παραμένει το κυκλοφοριακό χάος στην ΠΑΘΕ

4 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

5 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/psmAMACEIA)

Αυγομαχίες και φουστουρομαχίες ανήμερα του Πάσχα στο Μανιάκι Φλώρινας

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Αμπελόκηποι: Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικό

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου)

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign