pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 50 νεκροί από ένα ισραηλινό χτύπημα – 31 δημοσιογράφοι νεκροί από τις 7 Οκτωβρίου

Μέσα σε τρεις εβδομάδες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 8.500 άνθρωποι στην περιοχή

31/10/2023 - 6:11μμ
Παλαιστίνιοι κουβαλούν τραυματισμένα παιδιά μετά από ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Παλαιστίνιοι κουβαλούν τραυματισμένα παιδιά μετά από ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο βομβαρδισμός, του οποίου ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ βαρύτερος σύμφωνα με το υπουργείο, κατέστρεψε «τουλάχιστον 20 κτήρια» μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε άμεσα απάντηση.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Αλ-Τζαζίρα ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Το πρωί της Τρίτης, το Ισραήλ ενημέρωσε ότι έπληξε 300 στόχους στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές και η χερσαία επίθεση συνεχίζονται. Την ίδια στιγμή, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις υποστήριξαν ότι οι χερσαίες δυνάμεις τους δέχθηκαν επίθεση από «τρομοκράτες» με αντιαρματικούς πυραύλους και πυρά πολυβόλων.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα ανέφερε σήμερα ότι περισσότεροι από 8.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή από τότε που άρχισαν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ.

Η πιο φονική σύρραξη για τους δημοσιογράφους

Τουλάχιστον 31 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου και την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, ανάμεσά τους 26 Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος, ανέφερε η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η CPJ, που καταγράφει τα θύματα στο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα του Λιβάνου, καταμέτρησε επίσης οκτώ τραυματίες και εννέα δημοσιογράφους που αγνοούνται ή κρατούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο απολογισμός των τελευταίων τριών εβδομάδων είναι ο πιο φονικός για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν αυτή τη σύγκρουση από την ίδρυση της CPJ, το 1992.

Δημοσίευσε χθες, Δευτέρα, κατάλογο των ονομάτων των θυμάτων, διευκρινίζοντας πως αυτά τα δεδομένα στηρίζονται «σε πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από πηγές της CPJ στην περιοχή και πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τα ΜΜΕ».

Η Επιτροπή διευκρίνισε επίσης πως έρευνες και επαληθεύσεις είναι σε εξέλιξη προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εξαφάνιση ή ο θάνατος άλλων δημοσιογράφων.

Μια γυναίκα τοποθετεί φωτογραφίες του νεκρού Παλαιστίνιου φωτορεπόρτερ Ροσντί Σαράι στη διάρκεια συγκέντρωσης στα γραφεία του ABC στη Μελβούρνη για τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στη Γάζα (φωτ.: EPA/Joel Carrett)

Η CPJ υπογραμμίζει επίσης «τον ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο» που διατρέχουν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας. Λόγω του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ και της απουσίας πρόσβασης μέσω της Αιγύπτου, στο πεδίο βρίσκονται μόνο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, που παρέχουν εικόνες και πληροφορίες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Εκτός από τους βομβαρδισμούς τους οποίους ακολούθησαν χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των δημοσιογράφων όπως και των αμάχων είναι δύσκολες επί του πεδίου. Η παροχή νερού είναι περιορισμένη και οι επικοινωνίες ίντερνετ διακόπηκαν για τρεις ημέρες προτού αποκατασταθούν χθες βράδυ.

Χωρίς να δίνει αριθμούς, η CPJ έκανε επίσης λόγο για συνεχιζόμενες επιθέσεις, συλλήψεις, απειλές, λογοκρισία και δολοφονίες συγγενών των δημοσιογράφων που βρίσκονται επί του πεδίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεσανατολικό: Συνάντηση στη Φλόριντα για τη Γάζα, με τη συμμετοχή Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας

19/12/2025 - 9:47πμ
Αντόνιο Κόστα και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωομόλογα 90 δισ. για την Ουκρανία: Ήττα για τη Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

19/12/2025 - 8:59πμ
Σκηνές απείρου κάλλους για μια ακόμα φορά μέσα στο κοινοβούλιο της Αλβανίας (φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Χάος μέσα στο κοινοβούλιο, με επεισόδια και φωτοβολίδες

18/12/2025 - 4:00μμ
Τρακτέρ και στις Βρυξέλλες, έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ.: X / Türkiye Today)
ΚΟΣΜΟΣ

Αγρότες απέναντι στην ευρωπαϊκή πολιτική: Επεισόδια στις Βρυξέλλες και πίεση για αλλαγές στην ΚΑΠ

18/12/2025 - 1:34μμ
Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λίγο πριν από τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής: Σε τεντωμένο σκοινί οι διαπραγματεύσεις – «Χρήματα στην Ουκρανία, ή αίμα»

18/12/2025 - 12:48μμ
Ουκρανοί στρατιώτες στην περιοχή του Ντόνετσκ επιστρέφουν στη βάση τους μετά από 130 ημέρες συνεχούς παρουσίας στο μέτωπο(φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείιο Τύπου της 93ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία στο Μαϊάμι

18/12/2025 - 9:10πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Θέλει να απαγορεύσει μπούρκα και νικάμπ στα σχολεία

17/12/2025 - 8:20μμ
Ένας μικρός αντι-drone πύραυλος, στη Διεθνή Έκθεση Αεροπλοΐας, Αεροναυπηγικής, Αεράμυνας και Διαστήματος (ILA) στο Βερολίνο, το 2024 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Η πιθανή ειρήνη στην Ουκρανία «στοιχίζει» πολύ στη γερμανική αμυντική βιομηχανία

17/12/2025 - 2:28μμ
Μαχητικό αεροσκάφος F-35 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Τουρκία εξακολουθεί να μην μπορεί να αποκτήσει F-35 λόγω της προμήθειας S-400 από τη Ρωσία

17/12/2025 - 12:04μμ
Συγγενείς ραββίνου που σκοτώθηκε στην τυφλή επίθεση θρηνούν στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ.: . EPA/Kate Geraghty/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Σίδνεϊ: Για ανθρωποκτονία και τρομοκρατία κατηγορείται ο 24χρονος που σκόρπισε το θάνατο μαζί με τον πατέρα του

17/12/2025 - 10:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκάφος του Λιμενικού συνοδεύει σκάφος με μετανάστες (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιάννης Σπυρούνης)

Με αμείωτη ένταση οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη – Συνεχείς διασώσεις νοτίως της Γαύδου

10 λεπτά πριν
Λογαριασμός από την ΕΥΔΑΠ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΕΥΔΑΠ: Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης

32 λεπτά πριν
Από το «Αντάμωμαν 2024» (φωτ.: facebook / Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής - ΕΠΟΝΑ)

ΕΠΟΝΑ: Κλείνει 20 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με πολύ πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο «Αντάμωμαν 2025»

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Haitham Imad)

Μεσανατολικό: Συνάντηση στη Φλόριντα για τη Γάζα, με τη συμμετοχή Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας

1 ώρα πριν
Μπλόκο αγροτών στα Μάλγαρα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Αγρότες: Σκληρότερα μπλόκα και Χριστούγεννα με τρακτέρ – Καμία υποχώρηση

2 ώρες πριν
Αντόνιο Κόστα και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: European Union)

Ευρωομόλογα 90 δισ. για την Ουκρανία: Ήττα για τη Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign