pontosnews.gr
Τρίτη, 3/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την οπαδική συμπλοκή

Ο περιοριστικός όρος που τους επιβλήθηκε

31/10/2023 - 3:00μμ
Τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ελεύθεροι, υπό τον όρο να μην παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες της ομάδας τους, αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι οπαδοί για συμμετοχή στη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα που σημειώθηκε, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στη Βούλγαρη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δύο «ομοϊδεάτες» οπαδοί τους.

Ο περιοριστικός όρος αφορά την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αγώνων της ομάδας τους (για όλα τα αθλήματα) και ισχύει μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Οι νεαρής ηλικίας κατηγορούμενοι απολογήθηκαν, το πρωί, στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, αρνούμενοι το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται.

Οι κατηγορίες είναι όλες σε βαθμό πλημμελήματος, με τις επιβαρυντικές όμως διατάξεις του Αθλητικού Νόμου (όπως συμπλοκή, αδικήματα οπαδικής βίας, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.ά.).

Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι δεν συμμετείχαν στη συμπλοκή κι ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση την ώρα που επέστρεφαν με δίκυκλες μηχανές στα σπίτια τους, ύστερα από την παρακολούθηση ερασιτεχνικού αγώνα ποδοσφαίρου στη Μίκρα (ποδόσφαιρο σάλας). «Δεν φέραμε όπλα πάνω μας ούτε διακρίναμε ποιοι προκάλεσαν τους τραυματισμούς επειδή ήμασταν αρκετά μέτρα πιο μακριά» φαίνεται να απολογήθηκαν.

Την Πέμπτη οι απολογίες των 9 αντίπαλων οπαδών

Την Πέμπτη θα απολογηθούν στην ίδια ανακρίτρια οι εννέα κατηγορούμενοι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας, στους οποίους καταλογίζεται –μεταξύ άλλων– το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, από κοινού. Η ίδια πράξη καταλογίζεται και σε έναν 16χρονο που λόγω ανηλικότητας αφέθηκε ελεύθερος και θα κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Κατηγορούμενοι για πλημμεληματικές πράξεις κατέστησαν επίσης οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στην Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου». Η κατάστασή τους, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση του Νοσοκομείου, χαρακτηρίζεται σοβαρή, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Κατέθεσε ο 35χρονος για την επίθεση με οπαδικά χαρακτηριστικά

Στο μεταξύ, για την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, τα κίνητρα της οποίας φαίνεται να είναι οπαδικά, κατέθεσε 35χρονος σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, σύμφωνα με συνήγορό του, φέρει τραύματα στα πόδια και στα χέρια, ενώ παραμένει κλινήρης στο σπίτι του. Στην κατάθεσή του περιέγραψε την εις βάρος του επίθεση, τονίζοντας ότι οι δράστες φορούσαν κράνη και τον χτύπησαν με τσεκούρια, στειλιάρια κι άλλα αντικείμενα, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της ομάδας του.

Το συγκεκριμένο συμβάν, πάντως, δεν φαίνεται να συνδέεται με τη συμπλοκή που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα.

Τριάντα οχτώ προσαγωγές έξω από τις φυλακές Διαβατών

Την ώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ ότι τα ξημερώματα δεκάδες οπαδοί βρέθηκαν έξω από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου φώναξαν συνθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για συνθήματα «συμπαράστασης» σε καταδικασμένο συνοπαδό τους που εκτίει στα Διαβατά την ποινή του για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία τους επενέβη η Αστυνομία και ακολούθησαν 38 προσαγωγές. Μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν όλο ελεύθεροι.

⇒ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Στ.Τ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η 16χρονη Λόρα σε πλάνο από την κάμερα κλειστού κυκλώματος του ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Ομόνοια (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση Λόρας: Επιβεβαιώθηκε το αεροπορικό ταξίδι της στη Φρανκφούρτη

3/02/2026 - 12:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Νέα Πέραμο: Κράτησαν ζωντανό τον 27χρονο έξι μέρες – Τα αναπάντητα ερωτήματα

3/02/2026 - 11:55πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας για το θέμα του 13ου & 14ου μισθού

3/02/2026 - 9:05πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε λεωφορείο στη Σίνδο

3/02/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασταθής καιρός με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους

3/02/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκθεση ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Σοβαρά κενά στην πυραντοχή των καθισμάτων της Intercity 62

2/02/2026 - 11:25μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Καμπανάκι κινδύνου για ψεύτικα SMS, δήθεν από MYaade και GOV – Τι να προσέξουν οι πολίτες

2/02/2026 - 10:29μμ
Δαχτυλίδια κρατουμένου σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, παραδίδονται στους κληρονόμους του (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Αρβανιτίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μετά από 83 χρόνια, τα προσωπικά αντικείμενα κρατουμένου σε ναζιστικό στρατόπεδο αποδόθηκαν στον γιο του

2/02/2026 - 9:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Νέα Πέραμο: Με 10 σφαίρες γάζωσαν τον 27χρονο – Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

2/02/2026 - 6:44μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: 24ωρη απεργία και στη Θεσσαλονίκη – Ηλεκτροκίνηση και λεωφορειολωρίδες στο επίκεντρο των αιτημάτων

2/02/2026 - 6:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας στο 6ο φόρουμ «Choose France», στο Παλάτι των Βερσαλλιών, έξω από το Παρίσι. 15 Μαΐου 2023 (φωτ.: EPA / Ludovic Marin / POOL MAXPPP OUT)

Γαλλία: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του Χ στο Παρίσι

14 λεπτά πριν
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, 17 Μαΐου 2012 (φωτ.: MOTIONTEAM / Φανή Τρυψάνη)

Γιώργος Παρχαρίδης: Ένας άνθρωπος που έκανε τη μνήμη πράξη ζωής

39 λεπτά πριν
Η 16χρονη Λόρα σε πλάνο από την κάμερα κλειστού κυκλώματος του ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Ομόνοια (πηγή: ΕΡΤ)

Εξαφάνιση Λόρας: Επιβεβαιώθηκε το αεροπορικό ταξίδι της στη Φρανκφούρτη

1 ώρα πριν

Βαρύ πένθος στον ποντιακό ελληνισμό: Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Έγκλημα στη Νέα Πέραμο: Κράτησαν ζωντανό τον 27χρονο έξι μέρες – Τα αναπάντητα ερωτήματα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: John Cassavetes - The Godfather of indies)

Τζον Κασσαβέτης: Έλληνας, ωραίος, πρωτοπόρος και μοιραίος

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign