pontosnews.gr
Τρίτη, 7/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ναυτεμπορική – China Media Group: Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Δημήτρης Μελισσανίδης και Σεν Χάισιόνγκ

Στόχος η ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών και ναυτιλιακών σχέσεων της Ελλάδας με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου

30/10/2023 - 8:16μμ
ο πρόεδρος της Aegean Oil Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Σεν Χάισιόνγκ, αναπληρωτής υπουργός Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας και πρόεδρος του China Media Group (φωτ.: naftemporiki.gr)

ο πρόεδρος της Aegean Oil Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Σεν Χάισιόνγκ, αναπληρωτής υπουργός Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας και πρόεδρος του China Media Group (φωτ.: naftemporiki.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μνημόνιο κατανόησης (MoU) ανάμεσα στον όμιλο της Ναυτεμπορικής και την China Media Group (CMG) υπέγραψαν το πρωί ο πρόεδρος της Aegean Oil Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Σεν Χάισιόνγκ, αναπληρωτής υπουργός Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας και πρόεδρος του κινεζικού ομίλου μέσων ενημέρωσης.

Η συμφωνία συνεργασίας των δύο ομίλων υπεγράφη από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη και τον κ. Σεν στο πλαίσιο ελληνο-κινεζικής ημερίδας σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με τίτλο «Ένα αρχαίο μονοπάτι για τη σύγχρονη ευημερία» για το διάλογο «Ζώνης και Δρόμου» μεταξύ Ελλάδας-Κίνας.

Οικογενειακή φωτογραφία στο περιθώριο του συνεδρίου «Ένα αρχαίο μονοπάτι για τη σύγχρονη ευημερία» για το διάλογο «Ζώνης και Δρόμου» μεταξύ Ελλάδας-Κίνας (φωτ.: naftemporiki.gr)

Με βάση το Μνημόνιο Κατανόησης Ναυτεμπορικής-CMG, οι δύο ειδησεογραφικοί όμιλοι συμφώνησαν:

• Στην ενίσχυση της συνεργασίας τους σε σημαντικές ειδήσεις, στην κοινή χρήση πόρων και απόκτηση εικόνων και βίντεο, τη δημιουργία ζωντανών συνδέσεων με δημοσιογράφους για την παροχή ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο και την κάλυψη σημαντικών γεγονότων.

• Στην ανταλλαγή και μετάδοση χρηματοοικονομικού και οικονομικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της κοινής παραγωγής ειδησεογραφικών ρεπορτάζ και άρθρων για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τη ναυτιλία.

• Στη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων φόρουμ και πάνελ και στις δύο χώρες.

Δήλωση Δημήτρη Μελισσανίδη

«Η συμφωνία συνεργασίας της Ναυτεμπορικής την China Media Group (CMG), ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, αποτελεί μια τεράστια συνεισφορά στην προσπάθειά μας για την ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών και ναυτιλιακών σχέσεων της Ελλάδας με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

»Με τη συνεργασία αυτή η Ναυτεμπορική θα μπορεί να προβάλει τα επιτεύγματα της χώρας στην Κίνα, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες πλοιοκτήτες, επιχειρηματίες, επενδυτές να εξερευνήσουν και να αξιοποιήσουν τις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρει η κινεζική αγορά.

»Με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με τον κ. Σεν, Ναυτεμπορική και CMG θα δημιουργήσουν από κοινού ευρείες συνεργασίες στην ανταλλαγή περιεχομένου ειδήσεων, τη συμπαραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων αλλά και ανταλλαγές τεχνολογίας μετάδοσης.

»Ταυτόχρονα, ο κινεζικός όμιλος CMG, με το τεράστιο δίκτυο μετάδοσης που διαθέτει –ενδεικτικά αναφέρω: 47 τηλεοπτικά κανάλια, εκ των οποίων επτά διεθνή σε έξι γλώσσες– θα μεταφέρει μέσω της συνεργασίας με τη Ναυτεμπορική τα νέα της Ελλάδας σε 138 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

»Θα ήθελα να ευχηθώ στους δύο ομίλους μέσων ενημέρωσης καλή δουλειά και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των δύο χωρών με τον πανάρχαιο πολιτισμό».

Δημήτρης Μελισσανίδης και Σεν Χάισιόνγκ (φωτ.: naftemporiki.gr)

Το δίκτυο της China Media Group

Ο κινεζικός όμιλος Μέσων Ενημέρωσης CMG ιδρύθηκε επίσημα στις 19 Απριλίου 2018 μέσω της συγχώνευσης της China Central Television (που ενσωματώνει το China Global Television Network), του China National Radio και του China Radio International.

Διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο μετάδοσης, το οποίο περιλαμβάνει 47 τηλεοπτικά κανάλια, εκ των οποίων επτά διεθνή κανάλια προσφέρουν περιεχόμενο σε έξι γλώσσες. Έχει επίσης 17 ζώνες ραδιοσυχνοτήτων που στοχεύουν σε κινεζικό κοινό και ραδιοφωνικά προγράμματα σε 44 γλώσσες που απευθύνονται σε παγκόσμιο κοινό.

O όμιλος έχει γραφεία σε 63 χώρες, τρεις ειδησεογραφικούς ιστότοπους, 17 εφημερίδες και περιοδικά με πανκινεζική κυκλοφορία και το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων CCTV+ που παρέχει υπηρεσίες βίντεο ειδήσεων σε περισσότερους από 3.800 οργανισμούς μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Η CMG παράγει καθημερινά περίπου 1.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων και 4.500 ώρες ραδιοφωνικού και διαδικτυακού περιεχομένου.

• Αναδημοσίευση από το naftemporiki.gr / Μιχάλης Ψύλλος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα γραφεία του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 64 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 10 Οκτωβρίου

4/10/2025 - 2:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Νοεμβρίου

3/10/2025 - 5:11μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις φοροελαφρύνσεις – Δείτε πόσα κερδίζετε

1/10/2025 - 11:55πμ
Στιγμιότυπο από την υπογραφή του μνημονίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας (φωτ.: Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου

29/09/2025 - 10:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται ο Φορέας που θα σώζει πρώτες κατοικίες οφειλετών – Πώς θα λειτουργεί

29/09/2025 - 12:28μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα καταβληθούν έως τις 3 Οκτωβρίου

27/09/2025 - 3:07μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μαντζιάρης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα επίπεδα του 2024 οι τιμές – Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεσή του

27/09/2025 - 10:33πμ
Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 17 κοντέινερ με λαθραία ενδύματα και υποδήματα από την Κίνα

25/09/2025 - 6:58μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/geralt-9301/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Πώς «βλέπουν» οι καταναλωτές το ψηφιακό ευρώ

25/09/2025 - 2:13μμ
(Φωτ.: MOTIONTEAM / Φανή Τρυψάνη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι συνταξιούχοι χάνουν το επίδομα των 250 ευρώ

24/09/2025 - 7:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστυνομικοί ερευνούν το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο Croydon Park του Σίδνεϊ (φωτ.: EPA/Sitthixay Ditthavong)

Ομογενής σκόρπισε τον τρόμο στο Σίδνεϊ πυροβολώντας αδιακρίτως με δεκάδες σφαίρες

59 λεπτά πριν
Παλαιστίνιοι κινούνται στην πλατεία Αλ Σαράγια στη Γάζα, ενώ στο βάθος υψώνεται καπνός από ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, παρά την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Αίγυπτο μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Χαμάς στην Αίγυπτο

2 ώρες πριν
Αλβανοί αστυνομικοί έξω από το εφετείο των Τιράνων μετά τη δολοφονία (φωτ.: Anadolu Ajansi/Fatjon Cuka)

Αλβανία: Εν ψυχρώ δολοφονία δικαστή μέσα στο εφετείο για ιδιοκτησιακές διαφορές

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ για τον ελληνισμό στην Αίγυπτο (πηγή: YouTube / 
Ελληνική Κοινότητα Καΐρου)

Πορτ Σαΐντ, στα βήματα του ελληνισμού – Το ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

3 ώρες πριν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κάνει δηλώσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Γκ. Τούνμπεργκ: Μια γενοκτονία διεξάγεται σε ζωντανή μετάδοση στη Γάζα και οι κυβερνήσεις δεν κάνουν ούτε το ελάχιστο

3 ώρες πριν
Από την παρουσίαση στο Περθ: Η καθηγήτρια Μέλανι Ο’ Μπράιεν, η πρόξενος Ελένη Γεωργοπούλου και ο αντιπρόεδρος της Ποντιακής Αδελφότητας Δυτικής Αυστραλίας Νίκος Κεσκινίδης (φωτ.: Facebook / Pontian Brotherhood Of Saint George, Western Australia)

Τζορτζ Τρελόαρ, ο σωτήρας των Ελλήνων προσφύγων – Στα βήματα του Αυστραλού ανθρωπιστή

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign