pontosnews.gr
Τετάρτη, 31/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ετοιμάζονται για νέα επιχείρηση οι Ισραηλινοί – Καλούν τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε εκτεταμένη χερσαία επέμβαση – «Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς» επιμένει ο Ερντογάν

28/10/2023 - 6:37μμ
Άρματα του ισραηλινού στρατού σε θέσεις μάχης (φωτ.: X / IDF)

Άρματα του ισραηλινού στρατού σε θέσεις μάχης (φωτ.: X / IDF)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για νέα επικείμενη επιχείρηση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προειδοποιεί ο ισραηλινός στρατός με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και καλεί τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν την περιοχή.

«Αυτή είναι μια επείγουσα στρατιωτική προειδοποίηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X

«Για την άμεση ασφάλειά σας, καλούμε όλους τους κατοίκους της βόρειας [Λωρίδας της] Γάζας και της πόλης της Γάζας να μεταφερθούν προσωρινά προς νότο» και υποστήριξε ότι η Χαμάς έχει τοποθετήσει τα όπλα και τις δυνάμεις της ανάμεσα στους αμάχους.

«Η επικείμενη επιχείρηση των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) θα ξεκινήσει να εξουδετερώνει την απειλή της Χαμάς με ακρίβεια και σφοδρότητα», είπε.

An urgent message for the residents of Gaza: pic.twitter.com/GAW3a7lWt8

— Israel Defense Forces (@IDF) October 28, 2023

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ του Ισραήλ σύμφωνα με τις οποίες οι δυνάμεις της χώρας του θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, θέτοντας στο στόχαστρο σήραγγες και άλλες υποδομές της Χαμάς καθώς και ηγέτες του ισλαμιστικού κινήματος

«Επιτεθήκαμε πάνω από το έδαφος και κάτω από το έδαφος, επιτεθήκαμε στους τρομοκρατικούς πράκτορες όλων των βαθμίδων, παντού», ανέφερε σε μήνυμα βίντεο. «Οι οδηγίες για τις δυνάμεις είναι σαφείς: η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας διαταγής».

Προειδοποιήσεις και φόβοι για τους άμαχους

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που εκφράζουν την αντίθεσή τους στις χερσαίες επιθέσεις των ισραηλινών καθώς όπως υποστηρίζουν, ιδιαίτερα στην περίπτωση μιας μεγάλης κλίμακας επιχείρησης, τα θύματα θα είναι κυρίως άμαχοι.

«Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο διεξήχθησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι τώρα, στο πλαίσιο μιας κατοχής 56 ετών, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για τις εν δυνάμει καταστροφικές συνέπειες μεγάλης κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα και για την πιθανότητα να προκαλέσουν χιλιάδες θανάτους» κυρίως μεταξύ των «αμάχων», ανέφερε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη Γενεύη.

Θέση για το θέμα πήρε σήμερα και η Σαουδική Αραβία το υπουργείο Εξωτερικών της οποίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει οιεσδήποτε χερσαίες επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων που μπορεί να απειλήσουν τις ζωές Παλαιστινίων αμάχων.

«Το βασίλειο [της Σαουδικής Αραβίας] καταδικάζει και καταγγέλλει τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να συνεχίσει να διεξάγει αυτές τις κατάφωρες και αδικαιολόγητες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου εναντίον των αδελφών μας Παλαιστινίων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε χθες με συντριπτική πλειοψηφία για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς και απαίτησε πρόσβαση της βοήθειας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και προστασία των αμάχων. Το ψήφισμα, που συνέταξαν αραβικά κράτη, δεν είναι δεσμευτικό αλλά έχει πολιτική βαρύτητα.

Μάλιστα αξιωματούχος της Χαμάς, ο  Γκαζί Χαμάντ κάλεσε σήμερα για άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος ώστε να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, προειδοποιώντας για μια καταστροφή καθώς το Ισραήλ διεύρυνε τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη διάρκεια της νύχτας.

«Θεωρούμε πως η απόφαση είναι μια νίκη για τον παλαιστινιακό λαό μας, και απαιτούμε αυτή η βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί στην αιγυπτιακή πλευρά να σταλεί γρήγορα και να διανεμηθεί προς όλες τις περιοχές και τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο Χαμάντ σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε πολυπληθή συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη συνέχισε τη ρητορική του με την οποία υπερασπίζεται τη Χαμάς καθώς όπως υποστηρίζει δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ενώ χαρακτήρισε το Ισραήλ «κατοχική δύναμη».

«Επαναλαμβάνω πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό (…). Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, ο Ερντογάν μιλά καθαρά επειδή η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι είναι «ο κύριος ένοχος για τις σφαγές στη Γάζα».

«Οι κύριοι ένοχοι για τις σφαγές στη Γάζα είναι οι Δυτικοί. Με την εξαίρεση ορισμένων συνειδήσεων που ύψωσαν τη φωνή, (αυτές) οι σφαγές είναι ολοκληρωτικά έργο της Δύσης», είπε ο Ερντογάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τραυματίας μεταφέρεται σε νοσοκομείο στη Λαττάκεια μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Αλαουιτών (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Βία στη Λαττάκεια και οι Αλαουίτες ξανά στο στόχαστρο έναν χρόνο μετά την πτώση Άσαντ

30/12/2025 - 10:14μμ
Μαζικές συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: αρχείο EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 357 συλλήψεις σε σαρωτική αντιτρομοκρατική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους

30/12/2025 - 9:36μμ
Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Oreshnik σε άγνωστη τοποθεσία στη Λευκορωσία (φωτ.: EPA / Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Μεταφέρθηκαν στη Λευκορωσία οι Oreshnik, πύραυλοι με πυρηνική ισχύ – Μήνυμα στο ΝΑΤΟ

30/12/2025 - 5:50μμ
Επιβάτες περιμένουν να επιβιβαστούν σε τρένο της Eurostar, στον σταθμό St Pancras International station, στο Λονδίνο (φωτ.:  EPA/ TOLGA AKMEN)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στα δρομολόγια του Eurostar – Ανακοινώθηκε αναστολή όλων των δρομολογίων

30/12/2025 - 5:26μμ
Περιπολικό στην Κωνσταντινούπολη (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Χειροπέδες σε 110 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους

30/12/2025 - 3:41μμ
Κούρδος διαδηλωτής κρατά σημαία με το πρόσωπο του Οτζαλάν (φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Οτζαλάν: Έκκληση στην Τουρκία να διευκολύνει τη συμφωνία ανάμεσα σε Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και Δαμασκό

30/12/2025 - 1:07μμ
Δανικό F-16 στο αεροδρόμιο Σκραϊντστρουπ, στη Γιουτλάνδη (φωτ. αρχείου: EPA/Bo Amstrup)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Δανία αγοράζει στρατιωτικά αεροσκάφη και πυραύλους από τις ΗΠΑ παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία

30/12/2025 - 10:24πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Θυμωμένος δηλώνει ο Τραμπ για χτύπημα σε κατοικία του Πούτιν

29/12/2025 - 11:27μμ
Ιρανοί καταναλωτές διαμαρτύρονται για την οικονομική κατάσταση ενώ η αστυνομία στην Τεχεράνη απαντάει με δακρυγόνα (φωτ.: EPA/ STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμός στο Ιράν με την υποτίμηση του νομίσματος και την ακρίβεια

29/12/2025 - 10:22μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Αρμενία: Νέο βήμα στην εξομάλυνση των σχέσεών τους η χαλάρωση στην έκδοση βίζας

29/12/2025 - 8:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομάδα σαμάνων και θεραπευτών κρατούν εικόνες ηγετών κρατών κατά τη διάρκεια τελετουργικού, σε παραλία στη λίστα του Περού (φωτ.: EPA/Paolo Aguilar)

2026: Σαμάνοι προβλέπουν ασθένεια του Τραμπ, ήττα του Μαδούρο και το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

6 ώρες πριν
Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας γλύκανε την Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Edessa News / Τρύφωνας Κίτσος)

Το χοσάφ’ της ποντιακής κουζίνας ζέστανε τα Χριστούγεννα στους Αστερόμυλους Έδεσσας

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Κατέρρευσε κόντρα στην Τσεντεβίντα ο Άρης

7 ώρες πριν
Τραυματίας μεταφέρεται σε νοσοκομείο στη Λαττάκεια μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Αλαουιτών (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)

Συρία: Βία στη Λαττάκεια και οι Αλαουίτες ξανά στο στόχαστρο έναν χρόνο μετά την πτώση Άσαντ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

EuroCup: Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Πανιώνιο στη Γαλλία

8 ώρες πριν
Μαζικές συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: αρχείο EPA / Erdem Sahin)

Τουρκία: 357 συλλήψεις σε σαρωτική αντιτρομοκρατική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign