pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ετοιμάζονται για νέα επιχείρηση οι Ισραηλινοί – Καλούν τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε εκτεταμένη χερσαία επέμβαση – «Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς» επιμένει ο Ερντογάν

28/10/2023 - 6:37μμ
Άρματα του ισραηλινού στρατού σε θέσεις μάχης (φωτ.: X / IDF)

Άρματα του ισραηλινού στρατού σε θέσεις μάχης (φωτ.: X / IDF)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για νέα επικείμενη επιχείρηση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προειδοποιεί ο ισραηλινός στρατός με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και καλεί τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν την περιοχή.

«Αυτή είναι μια επείγουσα στρατιωτική προειδοποίηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X

«Για την άμεση ασφάλειά σας, καλούμε όλους τους κατοίκους της βόρειας [Λωρίδας της] Γάζας και της πόλης της Γάζας να μεταφερθούν προσωρινά προς νότο» και υποστήριξε ότι η Χαμάς έχει τοποθετήσει τα όπλα και τις δυνάμεις της ανάμεσα στους αμάχους.

«Η επικείμενη επιχείρηση των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) θα ξεκινήσει να εξουδετερώνει την απειλή της Χαμάς με ακρίβεια και σφοδρότητα», είπε.

An urgent message for the residents of Gaza: pic.twitter.com/GAW3a7lWt8

— Israel Defense Forces (@IDF) October 28, 2023

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ του Ισραήλ σύμφωνα με τις οποίες οι δυνάμεις της χώρας του θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, θέτοντας στο στόχαστρο σήραγγες και άλλες υποδομές της Χαμάς καθώς και ηγέτες του ισλαμιστικού κινήματος

«Επιτεθήκαμε πάνω από το έδαφος και κάτω από το έδαφος, επιτεθήκαμε στους τρομοκρατικούς πράκτορες όλων των βαθμίδων, παντού», ανέφερε σε μήνυμα βίντεο. «Οι οδηγίες για τις δυνάμεις είναι σαφείς: η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας διαταγής».

Προειδοποιήσεις και φόβοι για τους άμαχους

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που εκφράζουν την αντίθεσή τους στις χερσαίες επιθέσεις των ισραηλινών καθώς όπως υποστηρίζουν, ιδιαίτερα στην περίπτωση μιας μεγάλης κλίμακας επιχείρησης, τα θύματα θα είναι κυρίως άμαχοι.

«Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο διεξήχθησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι τώρα, στο πλαίσιο μιας κατοχής 56 ετών, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για τις εν δυνάμει καταστροφικές συνέπειες μεγάλης κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα και για την πιθανότητα να προκαλέσουν χιλιάδες θανάτους» κυρίως μεταξύ των «αμάχων», ανέφερε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη Γενεύη.

Θέση για το θέμα πήρε σήμερα και η Σαουδική Αραβία το υπουργείο Εξωτερικών της οποίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει οιεσδήποτε χερσαίες επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων που μπορεί να απειλήσουν τις ζωές Παλαιστινίων αμάχων.

«Το βασίλειο [της Σαουδικής Αραβίας] καταδικάζει και καταγγέλλει τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να συνεχίσει να διεξάγει αυτές τις κατάφωρες και αδικαιολόγητες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου εναντίον των αδελφών μας Παλαιστινίων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε χθες με συντριπτική πλειοψηφία για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς και απαίτησε πρόσβαση της βοήθειας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και προστασία των αμάχων. Το ψήφισμα, που συνέταξαν αραβικά κράτη, δεν είναι δεσμευτικό αλλά έχει πολιτική βαρύτητα.

Μάλιστα αξιωματούχος της Χαμάς, ο  Γκαζί Χαμάντ κάλεσε σήμερα για άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος ώστε να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, προειδοποιώντας για μια καταστροφή καθώς το Ισραήλ διεύρυνε τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη διάρκεια της νύχτας.

«Θεωρούμε πως η απόφαση είναι μια νίκη για τον παλαιστινιακό λαό μας, και απαιτούμε αυτή η βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί στην αιγυπτιακή πλευρά να σταλεί γρήγορα και να διανεμηθεί προς όλες τις περιοχές και τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο Χαμάντ σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε πολυπληθή συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη συνέχισε τη ρητορική του με την οποία υπερασπίζεται τη Χαμάς καθώς όπως υποστηρίζει δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ενώ χαρακτήρισε το Ισραήλ «κατοχική δύναμη».

«Επαναλαμβάνω πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό (…). Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, ο Ερντογάν μιλά καθαρά επειδή η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι είναι «ο κύριος ένοχος για τις σφαγές στη Γάζα».

«Οι κύριοι ένοχοι για τις σφαγές στη Γάζα είναι οι Δυτικοί. Με την εξαίρεση ορισμένων συνειδήσεων που ύψωσαν τη φωνή, (αυτές) οι σφαγές είναι ολοκληρωτικά έργο της Δύσης», είπε ο Ερντογάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πισίνα στο Λονδίνο, στις 23 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Καταγράφηκαν 10.000 πλεονάζοντες θάνατοι στο κύμα ακραίας ζέστης που σημειώθηκε στα τέλη Ιουνίου

13/07/2026 - 4:08μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ισόβια σε ζευγάρι μελών του Ισλαμικού Κράτους που κρατούσε δύο κορίτσια Γεζίντι ως σκλάβες

13/07/2026 - 2:15μμ
(Πηγή: tradetreasurypayments.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ιδρυτικό μέλος στην καναδική Τράπεζα Άμυνας DSRB με συμμετοχή και της Ελλάδας

13/07/2026 - 12:00μμ
Αντίτυπο της ιρανικής καθημερινής εφημερίδας «Jame-Jam» σε περίπτερο στην Τεχεράνη. Στο πρωτοσέλιδο υπάρχουν φωτογραφίες από την κηδεία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, καθώς και μια φωτογραφία του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ. Ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έρχεται σύντομα εκδίκηση» (φωτ.: Abedin Taherkenareh / EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράν και αντίποινα κατά βάσεων των ΗΠΑ

13/07/2026 - 9:23πμ
(Φωτ.: haluklevent/Instagram)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη στην Προύσα ο Τούρκος τραγουδιστής Χαλούκ Λεβέντ – Έρευνα για διαφθορά στην οργάνωση AHBAP που βοήθησε τους σεισμόπληκτους

13/07/2026 - 12:03πμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Ανοιχτά στην εμπορική ναυσιπλοΐα, λέει ο Τραμπ

12/07/2026 - 6:26μμ
Ιρανοί περνούν δίπλα από μια τεράστια αντιαμερικανική πινακίδα που αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ και το Στενό του Ορμούζ στην πλατεία Βαλιάσρ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Φλέγονται τα Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ χτύπησαν 140 στόχους στο Ιράν – Πυραυλικός συναγερμός στον Κόλπο

12/07/2026 - 9:13πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Στους 4.333 οι νεκροί από τον καταστροφικό διπλό σεισμό – Χιλιάδες παραμένουν χωρίς στέγη

11/07/2026 - 10:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε τροχιά νέας επικίνδυνης σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν – Απειλές για αντίποινα, προειδοποιήσεις και εύθραυστες διπλωματικές ισορροπίες

11/07/2026 - 9:08μμ
Βόσνιοι μουσουλμάνοι μεταφέρουν φέρετρο θύματος της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα, στο Μνημείο του Ποτοτσάρι. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Hazim Aljovic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σρεμπρένιτσα: 31 χρόνια μετά, συνεχίζουν να θάβουν τα θύματα της γενοκτονίας

11/07/2026 - 8:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εύη και Δήμητρα Μπαντόγια, συνιδιοκτήτριες του τυχερού καταστήματος Allwyn στα Γρεβενά

Καλοκαιρινές διακοπές διαρκείας από το Τζόκερ – Σε καταστήματα Allwyn των Γρεβενών και της Λεμεσού κατατέθηκαν τα τυχερά δελτία που μοιράστηκαν πάνω από 5,1 εκατ. ευρώ

8 λεπτά πριν
Πισίνα στο Λονδίνο, στις 23 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

Καύσωνας στην Ευρώπη: Καταγράφηκαν 10.000 πλεονάζοντες θάνατοι στο κύμα ακραίας ζέστης που σημειώθηκε στα τέλη Ιουνίου

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Παφραίων «Ηλίας Πάνου»/Facebook)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παφραίων «Ηλίας Πάνου» ετοιμάζει το καθιερωμένο καλοκαιρινό του αντάμωμα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: enosispartis-mikrasasias.gr)

Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας: Αλλαγή σελίδας μετά την παραίτηση του Λουκά Χριστοδούλου

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Gov.gr Wallet: Στην εφαρμογή εντάσσεται από σήμερα και το ελληνικό διαβατήριο

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA)

Γερμανία: Ισόβια σε ζευγάρι μελών του Ισλαμικού Κράτους που κρατούσε δύο κορίτσια Γεζίντι ως σκλάβες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign