pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μακελειό στο Μέιν: Νεκρός βρέθηκε ο 40χρονος έφεδρος – Σκότωσε 18 άτομα και τραυμάτισε 13

Είναι η χειρότερη επίθεση φέτος και μία από τις χειρότερες των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ

28/10/2023 - 10:16πμ
Από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του ένοπλου Ρόμπερτ Καρντ

Από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του ένοπλου Ρόμπερτ Καρντ

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τέλος στο ανθρωποκυνηγητό στο Μέιν, με τον ίδιο τον μακελάρη Ρόμπερτ Καρντ να γράφει τον επίλογο: ο φερόμενος δράστης της χειρότερης επίθεσης φέτος –με 18 θύματα είναι από τις πλέον πολύνεκρες στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια–, βρέθηκε νεκρός με τραύμα από πυροβόλο όπλο. Πιθανότατα έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Τις τελευταίες 48 ώρες οι κάτοικοι της πόλης Λιούιστον είχαν κλειστεί στα σπίτια τους με εντολή των Αρχών, καθώς ο Ρόμπερτ Καρντ θεωρούνταν οπλισμένος και εξαιρετικά επικίνδυνος.

Ο έφεδρος του στρατού το βράδυ της Τετάρτης οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσα μπόουλινγκ. Δέκα λεπτά αργότερα πυροβολούσε αδιακρίτως σε εστιατόριο-μπαρ. Εκτός από τους 18 νεκρούς, άφησε πίσω του και 13 τραυματίες προτού εξαφανιστεί. Τα θύματα ήταν μεταξύ 14 και 76 ετών. Ανάμεσά τους πατέρας και γιος, 44 και 14 ετών, και ένα ζευγάρι 73 και 76 ετών.

Η σορός του βρέθηκε κοντά σε ένα ποτάμι, περίπου 20 λεπτά από την πόλη όπου σκόρπισε το θάνατο. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το κέντρο ανακύκλωσης στο οποίο ο 40χρονος εργαζόταν μετά την απόλυσή του από το στρατό. Προς το παρόν τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο το καλοκαίρι εισήχθη για δύο εβδομάδες σε ψυχιατρική κλινική.

Το μακελειό στο Μέιν –την πολιτεία με έναν από τους χαμηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στις ΗΠΑ– είναι το χειρότερο μετά από αυτό σε σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας, όπου έφηβος δολοφόνησε 19 παιδιά και δύο δασκάλες τον Μάιο του 2022. Τον δε Αύγουστο του 2019 ένας νεαρός χρησιμοποιώντας ένα AK-47 άνοιξε πυρ εναντίον πελατών σουπερμάρκετ στο Ελ Πάσο, στοχεύοντας κυρίως Μεξικανούς και Λατινοαμερικάνους.

Ωστόσο, η φονικότερη επίθεση όλων έγινε το 2017 στο Λας Βέγκας, όταν ένας άνδρας που είχε στην κατοχή του αρκετά αυτόματα τουφέκια πυροβολούσε αδιακρίτως από το παράθυρο ξενοδοχείου. Απολογισμός: 58 νεκροί.

Βαρύ τίμημα για την οπλοκατοχή

Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των όπλων και την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Στη χώρα υπάρχουν περισσότερα όπλα (κάπου 400 εκατ.) απ’ ό,τι κάτοικοι· ο ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ο ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με τουλάχιστον ένα όπλο.

Συνέπεια της διάδοσης τους είναι ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης θανάτων εξαιτίας βίαιων επεισοδίων· δεν υπάρχει καμία σύγκριση με δείκτες σε άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

Χωρίς να υπολογίζονται οι αυτοκτονίες, φέτος έχουν σκοτωθεί από σφαίρες πάνω από 15.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το εξειδικευμένο site Gun Violence Archive.

Τα mass shootings –οι επιθέσεις ενόπλων με τουλάχιστον τέσσερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης– σοκάρουν κάθε φορά και μένουν χαραγμένα στη μνήμη των Αμερικανών, και ταυτόχρονα αναδεικνύουν το τεράστιο ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς.

Παρά τις πολλές μαζικές κινητοποιήσεις, το Κογκρέσο ουδέποτε υιοθέτησε το φιλόδοξο νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή, καθώς πολλά μέλη του επηρεάζονται από το πανίσχυρο λόμπι των όπλων NRA.

Στις ΗΠΑ η οπλοκατοχή θεωρείται από εκατομμύρια πολίτες θεμελιώδες και αναπόσπαστο συνταγματικό τους δικαίωμα. Έτσι οι μόνες πρόσφατες νομοθετικές πρόοδοι που έγιναν αφορούν τη διεύρυνση των ελέγχων στο ποινικό μητρώο και στο ψυχιατρικό ιστορικό όσων επιθυμούν να αποκτήσουν όπλο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει μάχη για να περιορίσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

2/11/2026 - 11:35πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη θέλει ο Ερντογάν – Οι όροι που θα κρίνουν τη συμφωνία

2/11/2026 - 11:10πμ
(Φωτ.: Nick Sortor/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Εννέα νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους – Βίντεο καταγράφει τη στιγμή της πτώσης

2/11/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δικαστική ήττα για την κυβέρνηση Τραμπ και πολιτικές αναταράξεις ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

1/11/2026 - 11:51μμ
Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο στοιχείων σε περαστικούς κοντά στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 24 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ανήλικος κρατείται για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης – Το «ευχαριστώ» της FSB στις ΗΠΑ

1/11/2026 - 6:58μμ
Ιρανή περπατά μπροστά από αντιαμερικανική τοιχογραφία με θέμα τις διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ, κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Το Ορμούζ στο τραπέζι στην Ντόχα, με τον Τραμπ να απειλεί με νέα πλήγματα

1/11/2026 - 6:34μμ
Προεκλογικό ...τροχόσπιτο στο Τέξας (φωτ.: EPA / Laura Brett)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Οι Ρεπουμπλικανοί σε αγώνα συσπείρωσης πριν από την κάλπη της Τρίτης

1/11/2026 - 4:39μμ
Από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε γερμανικές πόλεις (φωτ.: EPA / Buesra Tasdemir)
ΚΟΣΜΟΣ

Blocus: Η πλατφόρμα που θεωρείται υπεύθυνη για τις λεηλασίες στις διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη

1/11/2026 - 2:25μμ
Αστυνομικοί τυλίγονται στις φλόγες μετά τη ρίψη μολότοφ, στη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες,  στο Παρίσι. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρίτο Σάββατο οργής για την ακρίβεια – Στις 520 οι συλλήψεις

31/10/2026 - 11:00μμ
Πανό εμπνευσμένο από το Halloween στη φοιτητική διαδήλωση στα Τίρανα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / Tirana Report)
ΚΟΣΜΟΣ

Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα στη φοιτητική διαδήλωση – «Η αντιπολίτευση είμαστε εμείς!»

31/10/2026 - 7:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κάνει δηλώσεις μετά την κατάθεσή του για τα στημένα στο μπάσκετ. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Γιαννάκης: Κατάθεση για τους «στημένους» αγώνες – «Να θωρακίσουμε το ελληνικό μπάσκετ»

15 λεπτά πριν
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Οι αυθαίρετες διεκδικήσεις δεν ανατρέπουν τους εθνικούς σχεδιασμούς

40 λεπτά πριν
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κατερίνη: Έφοδος των «αδιάφθορων» στην Πολεοδομία – Πληροφορίες για συλλήψεις

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Yannis Kolesidis)

Η Σάκκαρη στον β’ γύρο του τουρνουά στο Χονγκ Κονγκ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Καταθέτει στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την υπόθεση των στημένων αγώνων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει μάχη για να περιορίσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV