pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μακελειό στο Μέιν: Νεκρός βρέθηκε ο 40χρονος έφεδρος – Σκότωσε 18 άτομα και τραυμάτισε 13

Είναι η χειρότερη επίθεση φέτος και μία από τις χειρότερες των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ

28/10/2023 - 10:16πμ
Από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του ένοπλου Ρόμπερτ Καρντ

Από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του ένοπλου Ρόμπερτ Καρντ

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τέλος στο ανθρωποκυνηγητό στο Μέιν, με τον ίδιο τον μακελάρη Ρόμπερτ Καρντ να γράφει τον επίλογο: ο φερόμενος δράστης της χειρότερης επίθεσης φέτος –με 18 θύματα είναι από τις πλέον πολύνεκρες στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια–, βρέθηκε νεκρός με τραύμα από πυροβόλο όπλο. Πιθανότατα έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Τις τελευταίες 48 ώρες οι κάτοικοι της πόλης Λιούιστον είχαν κλειστεί στα σπίτια τους με εντολή των Αρχών, καθώς ο Ρόμπερτ Καρντ θεωρούνταν οπλισμένος και εξαιρετικά επικίνδυνος.

Ο έφεδρος του στρατού το βράδυ της Τετάρτης οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσα μπόουλινγκ. Δέκα λεπτά αργότερα πυροβολούσε αδιακρίτως σε εστιατόριο-μπαρ. Εκτός από τους 18 νεκρούς, άφησε πίσω του και 13 τραυματίες προτού εξαφανιστεί. Τα θύματα ήταν μεταξύ 14 και 76 ετών. Ανάμεσά τους πατέρας και γιος, 44 και 14 ετών, και ένα ζευγάρι 73 και 76 ετών.

Η σορός του βρέθηκε κοντά σε ένα ποτάμι, περίπου 20 λεπτά από την πόλη όπου σκόρπισε το θάνατο. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το κέντρο ανακύκλωσης στο οποίο ο 40χρονος εργαζόταν μετά την απόλυσή του από το στρατό. Προς το παρόν τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο το καλοκαίρι εισήχθη για δύο εβδομάδες σε ψυχιατρική κλινική.

Το μακελειό στο Μέιν –την πολιτεία με έναν από τους χαμηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στις ΗΠΑ– είναι το χειρότερο μετά από αυτό σε σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας, όπου έφηβος δολοφόνησε 19 παιδιά και δύο δασκάλες τον Μάιο του 2022. Τον δε Αύγουστο του 2019 ένας νεαρός χρησιμοποιώντας ένα AK-47 άνοιξε πυρ εναντίον πελατών σουπερμάρκετ στο Ελ Πάσο, στοχεύοντας κυρίως Μεξικανούς και Λατινοαμερικάνους.

Ωστόσο, η φονικότερη επίθεση όλων έγινε το 2017 στο Λας Βέγκας, όταν ένας άνδρας που είχε στην κατοχή του αρκετά αυτόματα τουφέκια πυροβολούσε αδιακρίτως από το παράθυρο ξενοδοχείου. Απολογισμός: 58 νεκροί.

Βαρύ τίμημα για την οπλοκατοχή

Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των όπλων και την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Στη χώρα υπάρχουν περισσότερα όπλα (κάπου 400 εκατ.) απ’ ό,τι κάτοικοι· ο ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ο ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με τουλάχιστον ένα όπλο.

Συνέπεια της διάδοσης τους είναι ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης θανάτων εξαιτίας βίαιων επεισοδίων· δεν υπάρχει καμία σύγκριση με δείκτες σε άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

Χωρίς να υπολογίζονται οι αυτοκτονίες, φέτος έχουν σκοτωθεί από σφαίρες πάνω από 15.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το εξειδικευμένο site Gun Violence Archive.

Τα mass shootings –οι επιθέσεις ενόπλων με τουλάχιστον τέσσερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης– σοκάρουν κάθε φορά και μένουν χαραγμένα στη μνήμη των Αμερικανών, και ταυτόχρονα αναδεικνύουν το τεράστιο ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς.

Παρά τις πολλές μαζικές κινητοποιήσεις, το Κογκρέσο ουδέποτε υιοθέτησε το φιλόδοξο νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή, καθώς πολλά μέλη του επηρεάζονται από το πανίσχυρο λόμπι των όπλων NRA.

Στις ΗΠΑ η οπλοκατοχή θεωρείται από εκατομμύρια πολίτες θεμελιώδες και αναπόσπαστο συνταγματικό τους δικαίωμα. Έτσι οι μόνες πρόσφατες νομοθετικές πρόοδοι που έγιναν αφορούν τη διεύρυνση των ελέγχων στο ποινικό μητρώο και στο ψυχιατρικό ιστορικό όσων επιθυμούν να αποκτήσουν όπλο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το PKK καταγγέλλει «λάθη» στο νομοσχέδιο για το μέλλον των μαχητών του

10/08/2026 - 11:13πμ
(Πηγή: x.com/ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έως 50.000 Βορειοκορεάτες θα πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας

9/08/2026 - 8:05μμ
Η ναυτική βάση στο Ταρτούς από δορυφόρο (μικρή εικόνα) και από το OpenStreetMap. Οι ρωσικές προβλήτες αντιστοιχούν στον αριθμό (5) έξω από τον βόρειο κυματοθραύστη. Το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων εγκαταστάσεων –αριθμημένα κτήρια– εντός της διακεκομμένης γραμμής ανήκει στο Συριακό Ναυτικό (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Tartus_naval_base)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Συρία: Υπέγραψαν συμφωνία για το μέλλον των στρατιωτικών βάσεων σε Ταρτούς και Χμέιμιμ

9/08/2026 - 5:50μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το Ορμούζ στην Ερυθρά Θάλασσα: Πώς σκληραίνει το ενεργειακό μέτωπο

9/08/2026 - 2:24μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ και κεντρικό τίτλο τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί: «Η συμφωνία με το Ομάν δεν σημαίνει ότι ανοίγουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ». 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν κρατά «κλειδωμένο» το Ορμούζ – Ο βαρύς λογαριασμός που στέλνει στις ΗΠΑ

9/08/2026 - 10:58πμ
Ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλε, στη Γερμανία, στις 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το drone με εκρηκτικά στη Λειψία και ο «ακήρυχτος» πόλεμος κατά της Ευρώπης

9/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη εθεάθησαν και πάλι πάνω από στρατιωτική βάση

9/08/2026 - 12:30πμ
Ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα, τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA / Victor Hilitski)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά, λέει ο γιος του, Χάντερ

8/08/2026 - 11:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)ERDEM SAHIN
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν για συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία: Είναι, επί της ουσίας, ίδια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

8/08/2026 - 10:02μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μέτρα για τα πλοία στον Εύξεινο Πόντο, «την πιο επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη»

8/08/2026 - 4:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ομάδα των Γάλλων πυροσβεστών στη μάχη με τις φλόγες στον Κουβαρά (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Φωτιά στον Κουβαρά: Βελτιωμένη η εικόνα – Καταστράφηκε πτηνοτροφική μονάδα

19 λεπτά πριν

Ο Χριστόν και ο Βασίλτς: Ένα μεσελόπον για τη χαρτοπαιξία από τον Γεώργιο Μ. Κωνσταντινίδη

50 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronald Wittek)

Τουρκία: Το PKK καταγγέλλει «λάθη» στο νομοσχέδιο για το μέλλον των μαχητών του

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»: Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για περισσότερες από 400 επιχειρήσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / GreekTown Chicago)

Σικάγο: Για 36η χρονιά η ελληνική ψυχή ζωντανεύει στο φεστιβάλ «Taste of Greektown»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώνεται ο Άγιος Στυλιανός – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign