pontosnews.gr
Παρασκευή, 7/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο Ισραήλ ο Μακρόν – Ποιοι είναι οι στόχοι της Γαλλίας

Ταυτόχρονα η γαλλική διπλωματία κατευθύνει μέρος των προσπαθειών της προς τον Λίβανο

24/10/2023 - 8:37πμ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτ.: EPA / Sarah Meyssonnier / POOL MAXPPP OUΤ)

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτ.: EPA / Sarah Meyssonnier / POOL MAXPPP OUΤ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μια προσωρινή και ανθρωπιστικού χαρακτήρα «παύση πυρός», με στόχους την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή της Γάζας και την εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων για την απελευθέρωση ομήρων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και Γάλλοι, θα επιδιώξει ο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος σήμερα επισκέπτεται το Ισραήλ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από το Παρίσι, η γαλλική πρόταση δεν έχει το χαρακτήρα της κατάπαυσης του πυρός, ή ακόμα περισσότερο της ανακωχής –που περιέχουν στοιχεία μονιμότητας–, αλλά αποσκοπούν στην απελευθέρωση των ομήρων.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι «οι τρομοκρατικές πράξεις της Χαμάς είναι απολύτως καταδικαστέες», ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί, αλλά και ότι θα πρέπει να υπάρξει απόλυτος σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και του δικαίου του πολέμου.

Η γαλλική πλευρά εκτιμά πως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ομήρων –που δεν είναι μόνο ισραηλινής υπηκοότητας–, το Ισραήλ δεν θα πρέπει να αφεθεί μόνο του στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς. Εκτιμά επίσης ότι μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να επιδιωχθεί η αποκλιμάκωση της βίας, ενώ μακροπρόθεσμα θεωρεί πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση παρά η δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή, για τους Ισραηλινούς και για τους Παλαιστινίους.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος είχε συνομιλίες με τον βασιλιά της Ιορδανίας, τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, τον εμίρη του Κατάρ, τον Αιγύπτιο πρόεδρο αλλά και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Η εφημερίδα La Tribune σε άρθρο της αναφέρει ότι η Γαλλία κατευθύνει μέρος των προσπαθειών της προς τον Λίβανο, στέλνοντας μέσω του πρέσβη της «μηνύματα μετριοπάθειας» στη Χεζμπολάχ, ενώ ένας από τους «ανομολόγητους στόχους» της διπλωματικής προσπάθειας είναι να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την είσοδο του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, με γαλλική πηγή που γνωρίζει το θέμα να αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση, επιχειρησιακά οι Ισραηλινοί δεν είναι καθόλου σίγουροι για την επιτυχία. Και να παρέμβουν, ναι, αλλά με ποιον σκοπό; Δεν πρόκειται να καταλάβουν τη Γάζα για χρόνια».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: x.com/Akparti)
ΚΟΣΜΟΣ

Κοινή αμυντική συμφωνία υπέγραψαν Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν

7/08/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Ταϊλάνδη: Σκότωσε τον παππού και τη γιαγιά του πριν ανοίξει πυρ στο σχολείο του ο 14χρονος

7/08/2026 - 3:26μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε λύκειο

7/08/2026 - 9:32πμ
Άνδρας παρακολουθεί τηλεοπτική μετάδοση με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση της Υεμένης, στη Σαναά. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι ξανανοίγουν το μέτωπο – 58 νεκροί στη φονικότερη επίθεση από το 2022

6/08/2026 - 11:55μμ
Γυναίκα και παιδί στέκονται δίπλα σε οχήματα του λιβανέζικου στρατού στο Ζαουτάρ αλ Γαρμπίγια, στον νότιο Λίβανο. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Το Ισραήλ μπλοκάρει νέες ζώνες αποχώρησης στο νότο

6/08/2026 - 10:22μμ
Το δεξαμενόπλοιο Jag Vasant μετέφερε υγροποιημένο αέριο  μέσω των Στενών του Ορμούζ. Καταπλέει στο λιμάνι της Μουμπάι. 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Divyakant Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Ορμούζ: «Ναι» από Ιράν και Ομάν, αλλά όχι άνοιγμα – Οι τρεις όροι προς τις ΗΠΑ

6/08/2026 - 8:23μμ
Το ουκρανικό αεροπλάνο δίπλα στο οποίο εντοπίστηκε το drone (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το ουκρανικό αεροσκάφος κοντά στο οποίο βρέθηκε drone με εκρηκτικά μετέφερε πυρομαχικά, σύμφωνα με την έγκυρη «SZ»

6/08/2026 - 6:33μμ
Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι στην Τελετή Μνήμης για την Ειρήνη για την 81η επέτειο από τον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα στο Πάρκο Μνήμης της Ειρήνης στη Χιροσίμα, στην Ιαπωνία (φωτ.: EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Χιροσίμα: 81 χρόνια από την πρώτη ατομική βόμβα στην ιστορία της ανθρωπότητας

6/08/2026 - 1:11μμ
Ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ (φωτ. αρχείου: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νέα διάσταση στις απειλές βλέπει το Βερολίνο μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά στη Λειψία

6/08/2026 - 11:56πμ
Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν στο προεδρικό μέγαρο, σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: ΕΡΑ)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις στο Ιράν και διπλωματικός πυρετός για τα Στενά του Ορμούζ

6/08/2026 - 11:07πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο καπνός από την πυρκαγιά στο Στεφάνι Κορινθίας πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας: Ο καπνός σκέπασε τις Μυκήνες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Στεγαστικό επίδομα: Ποιοι 1.120 φοιτητές θα λάβουν 2.000 ή 2.500 ευρώ

46 λεπτά πριν
Το Lamassu of Nineveh (2018) του Michael Rakowitz στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Ακρόπολης. Ο φτερωτός ταύρος ύψους περίπου 4,3 μέτρων αποτελεί «επανεμφάνιση» της προστατευτικής ασσυριακής θεότητας που βρισκόταν στην Πύλη Νεργκάλ της αρχαίας Νινευή και καταστράφηκε από το ISIS το 2015 (φωτ.: Natalia Tsoukala / ΝΕΟΝ)

Γενοκτονία των Ασσυρίων: Ο φτερωτός ταύρος της Νινευή «φυλά» την Ακρόπολη – Ένα σύμβολο που επέστρεψε από την καταστροφή

1 ώρα πριν
Ο 55χρονος που είχε τον πατέρα του στον καταψύκτη, οδηγείται στα δικαστήρια Σπάρτης. Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)

Μυστράς: «Τον έβαλα στην κατάψυξη για να τον κρατήσω άφθαρτο» – Ελεύθερος ο 55χρονος

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Φωτιά τώρα στο Στεφάνι Κορινθίας – Μήνυμα από το 112, στη μάχη 7 εναέρια μέσα

2 ώρες πριν
Στο βάθος διακρίνεται καπνός από τη φωτιά στο Μονοπήγαδο Θέρμης. Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Sakis Garmezis)

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μονοπήγαδο Θέρμης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign