pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ομογένεια: Οι άνδρες μαγείρεψαν γιουβέτσι, παστίτσιο και σπανακόπιτα για καλό σκοπό

Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής εκδήλωσης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγίου Νικολάου/Αγίας Τριάδας Στάτεν Αϊλαντ στη Νέα Υόρκη

23/10/2023 - 8:53μμ
Από αριστερά οι εθελοντές μάγειρες Σταύρος Τζούνιορ Σταρκ, Σταύρος Σταρκ, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος  με ιδανική μπλούζα για την περίσταση που αναγράφει «Κίνδυνος, μαγειρεύουν άνδρες», Νικόλαος Αποστολίδης, π. Βασίλειος Αποστολίδης, Μάικ Θεοδωράκης, Ανδρέας Λίτος, Ζήσης Μπέζος, Πέτρος Χριστοφιλάκης, Δημήτρης Κουλουρής και Γιώργος Βίλης (φωτ.:Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς)

Από αριστερά οι εθελοντές μάγειρες Σταύρος Τζούνιορ Σταρκ, Σταύρος Σταρκ, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος με ιδανική μπλούζα για την περίσταση που αναγράφει «Κίνδυνος, μαγειρεύουν άνδρες», Νικόλαος Αποστολίδης, π. Βασίλειος Αποστολίδης, Μάικ Θεοδωράκης, Ανδρέας Λίτος, Ζήσης Μπέζος, Πέτρος Χριστοφιλάκης, Δημήτρης Κουλουρής και Γιώργος Βίλης (φωτ.:Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, όπως γιουβέτσι, παστίτσιο και σπανακόπιτα μαγείρεψαν τα μέλη και οι φίλοι της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγίου Νικολάου/Αγίας Τριάδας στο Στάτεν Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο ετήσιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Το αξιοσημείωτο όμως, όπως κάθε χρονιά, είναι ότι αυτοί που φόρεσαν τις ποδιές και μπήκαν στην κουζίνα ήταν αποκλειστικά οι άνδρες, καθώς πρόκειται για την εκδήλωση «Άνδρες που Μαγειρεύουν».

Έτσι, άνδρες εθελοντές, μέλη της κοινότητας, μεταξύ των οποίων ο π. Νικόλαος Πετροπουλάκος και ο π. Βασίλειος Αποστολίδης, μαγείρεψαν ο κάθε ένας διαφορετικά φαγητά και γλυκίσματα τα οποία προσφέρθηκαν στους καλεσμένους στο «Κέντρο Ελληνισμού Κατσώρη», προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Φιλοπτώχου.

Οι συνταγές της Πόντιας μαμάς

Ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές μάγειρες, καθώς και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, συνεισφέροντας οικονομικά στο έργο της αδελφότητας, ενώ από την πλευρά του, ο π. Βασίλειος Αποστολίδης αναφέρθηκε στις ποντιακές και μικρασιατικές ρίζες του, ειδικά όσον αφορά στη μαγειρική.

«Η μαγειρική ελληνικών παραδοσιακών φαγητών είναι το πάθος και το χόμπι μου. Άρχισα όταν ήμουν 15 χρονών δίπλα στην μητέρα μου Αγγελική, η οποία, με καταγωγή από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, ήταν εξαιρετική μαγείρισσα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, τα οποία είχαν επιτελικό ρόλο στην εκδήλωση. Καθήμενες, από αριστερά, η πρόεδρος Ντι Σιδηροπούλου, η πρώτη αντιπρόεδρος Παναγιώτα Καρύδη και η δεύτερη αντιπρόεδρος Σοφία Μυρώνη (φωτ.:Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς)

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Ντι Σιδηροπούλου, ανέφερε στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» ότι όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για κοινωνικό έργο και ευχαρίστησε τους χορηγούς και δωρητές.

Η εμπνεύστρια της διοργάνωσης Χριστίνα Χαρίτη υπογράμμισε ότι από το 2001 μέχρι σήμερα, με εξαίρεση δύο χρονιές, οι άνδρες της ενορίας, όχι μόνο προβάλλουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, φτιάχνοντας, μεταξύ άλλων, μουσακά, παστίτσιο, σπανακόπιτα, τυρόπιτα, κουλουράκια, αλλά συνεισφέρουν στο φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενιτέας»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενιτέας» γέμισε τα σπίτια των μελών της με το φως των Χριστουγέννων

21/12/2025 - 9:13μμ
Η Τζώρτζια και η Σεβάνα Παντελή, δύο Ελληνοαυστραλές αδελφές, μιλούν για τον καθημερινό αγώνα τους με τη χρόνια ασθένειά τους (φωτ: The Greek Herald-The Advertiser)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σεβάνα και Τζώρτζια Παντελή: Οι δυσκολίες δύο Ελληνίδων της ομογένειας στην Αυστραλία με διαβήτη τύπου 1

21/12/2025 - 12:51μμ
Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος της Αυστραλίας στο μνημείο που δημιουργήθηκε για τα θύματα της επίθεσης στο Σίδνεϊ (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ο επίσκοπος Κερασούντος Χριστόφορος τίμησαν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϊ

21/12/2025 - 11:00πμ
Ο Ντμίτρι Μπίστι, ακαδημαϊκός της Σοβιετικής Ακαδημίας Τεχνών και Λαϊκός Καλλιτέχνης της Ρωσίας, ήταν ένας από τους κορυφαίους εικονογράφους της πρώην ΕΣΣΔ. Ο στενός φίλος και συνάδελφος του Ντούρντι Μπαϊράμοφ, τον ζωγράφισε το 1979. Το έργο έχει τίτλο «Καλλιτέχνης Ντμίτρι Μπίστι» (λάδι σε καμβά)
και βρίσκεται σε μόνιμη συλλογή της Κρατικής Πινακοθήκης Τρετιακόφ στη Μόσχα (πηγή: facebook.com/bbayramov1)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δημήτρης Μπίστη: Ένας σπουδαίος λαϊκός ζωγράφος της Ρωσίας άγνωστος στο ελληνικό κοινό

20/12/2025 - 7:30μμ
(Φωτ.: Facebook Ελληνική ορθόδοξη ενορία και κοινότητα Kongarah)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Kogarah στη Νέα Νότια Ουαλία φωτίζει τα Χριστούγεννα παιδιών και οικογενειών

17/12/2025 - 11:59μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο Μέγαρο της Aegean και της Ναυτεμπορικής, στον Πειραιά (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επιστροφή χωρίς σύνορα: Η νέα γενιά των Ελλήνων της Ρωσίας στην Αθήνα και τον Πειραιά

17/12/2025 - 10:18πμ
Αν βρεθείτε στο Κάρντιφ και ακούσετε νταούλι μέσα στο πάρκο, θα ξέρετε γιατί (φωτ.: facebook/Greek dances Cardiff)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Greek Dances Cardiff: Χορεύοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στην… Ουαλία – «Όταν δείχνω χορούς, νιώθω ότι μεταφέρω ιστορίες. Ρίζες»

16/12/2025 - 10:26μμ
Οι «ξεχασμένοι» Έλληνες της Αιθιοπίας
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα σελίδα για τον ελληνισμό της Αφρικής – Υπεγράφη μνημόνιο για το ελληνικό σχολείο στην Αντίς Αμπέμπα

16/12/2025 - 3:05μμ
Έτοιμη να αναλάβει τα ηνία και να φροντίσει το Ποντιακό Σπίτι για τα επόμενα 45 χρόνια η νέα γενιά του «Ποντοξενιτέα» (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Ποντοξενιτέας»: Με χρονοκάψουλα και ποντιακά κάλαντα έκλεισαν οι εορτασμοί για τα 45 χρόνια του Ποντιακού Σπιτιού

15/12/2025 - 9:41μμ
Η Ελληνοαυστραλή επιστήμονας Αντριάνα Τσούνις (φωτ.: greekherald.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αντριάνα Τσούνις: Η Ελληνοαυστραλή που διαμορφώνει τη θέση της Αυστραλίας στο διάστημα

15/12/2025 - 11:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στη Μητρόπολη Αθηνών (φωτ.: Χρήστος Μπόνης/ Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ευχή για μια χρονιά χωρίς πολλά προβλήματα, δυσκολίες και εμπόδια στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: gazetaexpress.com)

Τουρκία: 115 συλλήψεις υπόπτων ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους – Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις

2 ώρες πριν
Μωμόγεροι στα Αλωνάκια Κοζάνης, το 1954

Μωμόγεροι – Μια ζωντανή μαρτυρία της ποντιακής ψυχής

2 ώρες πριν
(Πηγή: visit-thesprotia.gr)

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Θεσπρωτία: Τα αγνά χρόνια του μόχθου που αν και τους έλειπε η λάμψη ήταν γαλήνια

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Πέντε συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Θεσσαλονίκη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Instagram georgemofficial)

Τζορτζ Μάικλ: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο καλλιτέχνης που τραγούδησε όσο κανένας τα Χριστούγεννα

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign