pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα Φιλαδέλφεια: Βρέθηκε DNA του Μιχάλη Κατσούρη σε δύο μαχαίρια – «Επίπληξη» και… πρόστιμα στους αξιωματικούς

Οι συλληφθέντες θα κληθούν σε συμπληρωματικές απολογίες τις επόμενες ημέρες

20/10/2023 - 10:38μμ
Λουλούδια και αναμνηστικά σε αυτοσχέδιο βωμό στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής (φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Λουλούδια και αναμνηστικά σε αυτοσχέδιο βωμό στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής (φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μείγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη φαίνεται ότι εντοπίστηκε σε δύο από τα μαχαίρια που συλλέχθηκαν κατά τις συλλήψεις μετά τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι 105 προσωρινά κρατούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια στις αρχές Αυγούστου, στην πλειονότητα τους Κροάτες οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αναμένεται να κληθούν σε συμπληρωματικές απολογίες το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια της υπόθεσης, σχετικά με τα στοιχεία που της διαβιβάστηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Στο ανακριτικό γραφείο έχει διαβιβαστεί η έκθεση-πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε από την διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας, όσον αφορά τον έλεγχο και αξιολόγηση δειγμάτων γενετικού υλικού, που ελήφθησαν, τόσο από τα σημεία της συμπλοκής και τους κατηγορούμενους, όσο και από το θύμα της επίθεσης με μαχαίρι.

Στην 80σέλιδη έκθεση από τον εργαστηριακό έλεγχο, φαίνεται να αναφέρεται ότι σε δύο από τα μαχαίρια που συλλέχθηκαν στο σημείο, εντοπίστηκε μείγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη.

Το ένα εκ των δύο μαχαιριών αποδίδεται στην δικογραφία ότι ανήκε σε 23χρονο Κροάτη κατηγορούμενο. Απολογούμενος τον περασμένο Αύγουστο, ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί ότι του ανήκει, ισχυριζόμενος ότι κατά την σύλληψη του με άλλους συμπατριώτες του, οι αστυνομικοί, ενόσω τους είχαν κάτω για να περάσουν χειροπέδες, το βρήκαν πίσω του στο οδόστρωμα. Κατά την υπεράσπιση του εν λόγω κατηγορούμενου, στο επίμαχο μαχαίρι δεν εντοπίστηκαν ούτε αποτυπώματα του 23χρονου, ούτε γενετικό υλικό.

Το υλικό από το δεύτερο μαχαίρι, δεν φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να ταυτοποιείται με τους κατηγορούμενους.

Στα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η δικαστική λειτουργός, περιλαμβάνονται και πολλά που αφορούν την ταυτοποίηση γενετικού υλικού οπαδών της κροατικής ομάδας που είναι στην φυλακή, σε πολλά πειστήρια που εντοπίστηκαν στην περιοχή των επεισοδίων, όπως γάντια προστατευτικά δοντιών, επικαλμίδες, κοντάρια κ.ά., αλλά και στα αυτοκίνητα με τα οποία ήρθαν οι κατηγορούμενοι στην χώρα.

Παράλληλα με τις συμπληρωματικές απολογίες που δρομολογούνται, στην δικαστική λειτουργό έχει ήδη κληθεί να καταθέσει και πρόσωπο, το όνομα του οποίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ονομάτων, σε τηλεφωνική συνομιλία Έλληνα κατηγορούμενου που συνελήφθη με ένταλμα και αφέθηκε ελεύθερος. Στο επίμαχο υλικό που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές, οι συνομιλητές αναφέρουν ότι κάποια πρόσωπα ξέρουν «ποιος το έκανε» και ότι ότι ο δράστης θα πρέπει να πάει να παραδοθεί για να «καθαρίσει» τους εκατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνήγοροι των κατηγορουμένων σκοπεύουν μετά τις συμπληρωματικές απολογίες των εντολέων τους, να καταθέσουν αιτήσεις για άρσεις προσωρινών κρατήσεων.

Επίπληξη και χρηματικά πρόστιμα στους αξιωματικούς

Λάθη και παραλείψεις αναγνωρίζει στο πόρισμά του ο επιτελάρχης στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν που έφτασαν από το Ζάγκρεμπ έως την Αθήνα και προκάλεσαν τα επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Το πόρισμα είναι ογκωδέστατο και τελικά αυτό που προτείνει για τα λάθη των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι ποινές που ξεκινούν από την απλή επίπληξη και φτάνουν μέχρι χρηματικά πρόστιμα.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι κρίσεις του Ιανουαρίου.

Ο διενεργών την ΕΔΕ αποφάσισε ότι πρέπει να τιμωρηθούν είτε με την επίπληξη που αφορά τον υποστράτηγο για τον οποίο γινόταν η έρευνα, είτε με χρηματικά ποσά που δεν είναι τα ανώτερα που προβλέπονται.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε κύκλωμα εικονικών εταιρειών με μοντέλα, παίκτη ριάλιτι κι έναν tiktoker

23/03/2026 - 9:12μμ
Αυτοσχέδιος βωμός στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος Κλεομένης (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 20χρονου στην Καλαμαριά: Ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος που ήταν μαζί με τον Κλεομένη

23/03/2026 - 5:39μμ
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Μπαμπάδες με ρούμι» (φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Βιτριολικές ερωτήσεις στα καμαρίνια του θεάτρου Αλίκη

23/03/2026 - 4:30μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Την 1η Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών – Ένταση και διακοπές στην πρώτη ακροαματική διαδικασία

23/03/2026 - 2:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιάννη Παναγόπουλου: Στο αρχείο η δικογραφία σχετικά με το πόθεν έσχες – Συνεχίζεται η έρευνα για υπεξαίρεση κονδυλίων

23/03/2026 - 1:26μμ
Άρχισε η προσέλευση στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεκινά η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα – Στο εδώλιο 36 άτομα

23/03/2026 - 8:36πμ
Ανθισμένη μαλκόλμια ανάμεσα σε πέτρες, στην Αττική – Επειδή κατά βάθος είναι άνοιξη! (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με βροχερό καιρό ξεκινά η εβδομάδα – Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία

23/03/2026 - 8:08πμ
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την οδό Σωτήρος στη συνοικία των Καμινάδων στην Καρδίτσα, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: neosagon.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Δύο ανήλικοι πίσω από τη δολοφονία 51χρονου τραγουδιστή

22/03/2026 - 9:37μμ
Επιβάτες και κτηνοτρόφοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης, 
Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Κτηνοτρόφοι μπλόκαραν το λιμάνι – Πλοίο έφυγε μόνο με επιβάτες

22/03/2026 - 9:15μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Μαθητές των Βριλησσίων θα παρελάσουν στο Αγαθονήσι, μαζί με τα 6 παιδιά του ακριτικού νησιού

22/03/2026 - 8:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Λαμασσού (ταύρος με φτερά και ανθρώπινο κεφάλι) τοποθετούταν ως φύλακας στις εισόδους των βασιλικών ανακτόρων των Ασσυρίων (πηγή: assyrians.gr)

Οι Ασσύριοι ετοιμάζονται για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς τους

26 λεπτά πριν
Υποστηρικτές του αντιπολιτευτικού κόμματος CHP κρατούν αφίσες του Εκρέμ Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κράτησή του (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κομισιόν: «Στην Τουρκία υποχωρούν το κράτος δικαίου και τα δημοκρατικά πρότυπα»

57 λεπτά πριν
Πλήθος πιστών έσπευσε να παρακολουθήσει την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών (φωτ.: Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

Με κατάνυξη οι Δ΄ Χαιρετισμοί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι

1 ώρα πριν
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Χειροπέδες σε κύκλωμα εικονικών εταιρειών με μοντέλα, παίκτη ριάλιτι κι έναν tiktoker

2 ώρες πριν
Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon στο λιμάνι του Πόρτσμουθ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο (φωτ.: EPA/Neil Hall)

Στην Κύπρο το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon – Τρεις εβδομάδες μετά το πλήγμα ιρανικού drone στο Ακρωτήρι

3 ώρες πριν
Παιδιά της ομογένειας που συμμετείχαν στην παρέλαση που έγινε στη Μελβούρνη για την 205η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση. Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: SBS Greek)

Μελβούρνη: Χιλιάδες ομογενείς τίμησαν την 25η Μαρτίου με παρέλαση και συγκίνηση

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign