pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Πισπιρίγκου: Τρεις δικηγόρους διόρισε το δικαστήριο στην κατηγορουμένη – Ανακοίνωση με υπονοούμενα εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας

Κάνει λόγο για «τυπική» παραίτηση

20/10/2023 - 5:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρεις συνήγοροι διορίστηκαν αυτεπάγγελτα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να υπερασπιστούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη δίκη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της. Και οι τρεις παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και αποδέχτηκαν το διορισμό τους, όπως ακολούθως έκανε και η κατηγορουμένη.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει η απολογία της 35χρονης.

Ο έως πρότινος συνήγορός της Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για τυπική παραίτηση, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του

«Μετά από 70 εξαντλητικές συνεδριάσεις και ειδικά μετά την εξέταση του καθηγητή τοξικολογίας και κορυφαίου τοξικολόγου στον κόσμο Αριστείδη Τσατσάκη, Αντιπροέδρου της Ακαδημίας της Μόσχας, με ό,τι σημαίνει αυτό για το επίπεδο της επιστημοσύνης του, μετά την κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστού Λαρίσης κου Χρήστου Kραββαρίτη, μετά την εξέταση της κορυφαίας Ελληνίδας ιατροδικαστού, πραγματογνώμονος του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία επιλέγεται για τις κορυφαίες υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, με τελευταία την υπόθεση του “ψευτογιατρού”, όπου όλες οι επιστημονικές απόψεις της έγιναν δεκτές από το ΜΟΔ Αθηνών, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος σε πολυάριθμες ισόβιες καθείρξεις, και κυρίως μετά την επανεξέταση του τακτικού ιατροδικαστή Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη που όλοι τους ήταν κατηγορηματικοί ότι η κα Πισπιρίγκου είναι παντελώς αθώα όλων των κατηγοριών που αντιμετωπίζει και ότι είναι παντελώς άγνωστη παγκοσμίως η μέθοδος με ένα καινούργιο μηχάνημα, με το οποίο δήθεν διαπίστωσε ο τοξικολόγος Ράικος από τη Θεσσαλονίκη τη δήθεν θανατηφόρα δόση κεταμίνης, κατέστη αναγκαίο, όπως το ζήτησε ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης, να κληθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες, για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αθωότητα της κας κατηγορούμενης, η οποία απεδείχθη από όλους τους εξετασθέντες επιστήμονες, ο καθηγητής παθολογικής ανατομικής Σταμάτιος Θεοχάρης και η τοξικολόγος Ιωάννα Λευκίδου.

»Σήμερα, το Δικαστήριο με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία νομική και ουσιαστική αιτιολογία, απέρριψε το αυτονόητο αίτημά μου, μετά την κατηγορηματική κατάθεση του Μπουζιάνη, να κληθούν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες και να καταθέσουν.

»Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει στο Δικαστήριο ακόμη και νοσοκόμες από διάφορα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, μόνο και μόνο για να ερωτώνται εάν η κα κατηγορουμένη έκλαιγε ή δεν έκλαιγε ή αν ήταν στενοχωρημένη όταν αντιμετώπιζε επί 7 μήνες το δράμα του παιδιού της μόνη της χωρίς καμία στήριξη και έτσι να κριθεί αν είναι αθώα ή ένοχη και όχι από τις επιστημονικές διαπιστώσεις.

»Κατόπιν αυτού και επειδή κατόπιν αυτής της προκατειλημμένης-μεροληπτικής αποφάσεως εις βάρος της κας κατηγορούμενης, η οποία της αποστερεί τη δυνατότητα να αποδείξει με καταθέσεις επιστημόνων την αθωότητα της, η μοναδική διέξοδος, την οποίαν είχα, ήταν να υποβάλω αίτηση εξαιρέσεως των τακτικών Δικαστών που οδηγούσαν τους ενόρκους σε αυτές τις αποφάσεις που εκδόθηκαν.

»Επειδή μέχρι σήμερα ουδέποτε έχω υποβάλει αίτημα εξαιρέσεως Δικαστών στο ακροατήριο, ζήτησα από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, αντί να διακόψουμε για την Τετάρτη 25/10/2023 που ήταν προγραμματισμένο, να διακόψουμε για τις 26/10/2023, ώστε να συνεννοηθώ με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ κο Δημήτριο Βερβεσό για το αν θα πρέπει να συνεχίσω να νομιμοποιώ με την παρουσία μου αυτή την εντελώς προκατειλημμένη διαδικασία, αλλά το αίτημά μου απορρίφθηκε και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από την κα κατηγορουμένη να απολογηθεί, εντελώς απροετοίμαστη και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με εμένα που είναι πάγια τακτική στα Δικαστήρια.

»Για τους παραπάνω λόγους η μόνη δικονομική διέξοδος που είχα, ήταν η “τυπική” παραίτησή μου, ώστε να ματαιωθεί η απολογία της κας κατηγορουμένης και έτσι να μου δοθεί ο χρόνος, ώστε μέχρι την Πέμπτη να αποφασίσω αν θα παραμείνω στην υπεράσπιση της κας κατηγορούμενης ή και να υποβάλω για πρώτη φορά στην καριέρα μου αίτημα εξαιρέσεως των προκατειλημμένων τακτικών Δικαστών.

»Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας μην βιάζονται κάποιοι να βγάζουν συμπεράσματα. Ουδέποτε στην καριέρα μου μέχρι σήμερα σε χιλιάδες υποθέσεις εγκατέλειψα τον οποιονδήποτε κατηγορούμενο ανυπεράσπιστο.

»Το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου θα πληροφορήσω τον ελληνικό λαό τι ακριβώς έχει συμβεί μέχρι σήμερα με την αθώα κα Πισπιρίγκου και το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Την 1η Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών – Ένταση και διακοπές στην πρώτη ακροαματική διαδικασία

23/03/2026 - 2:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιάννη Παναγόπουλου: Στο αρχείο η δικογραφία σχετικά με το πόθεν έσχες – Συνεχίζεται η έρευνα για υπεξαίρεση κονδυλίων

23/03/2026 - 1:26μμ
Άρχισε η προσέλευση στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεκινά η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα – Στο εδώλιο 36 άτομα

23/03/2026 - 8:36πμ
Ανθισμένη μαλκόλμια ανάμεσα σε πέτρες, στην Αττική – Επειδή κατά βάθος είναι άνοιξη! (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με βροχερό καιρό ξεκινά η εβδομάδα – Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία

23/03/2026 - 8:08πμ
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την οδό Σωτήρος στη συνοικία των Καμινάδων στην Καρδίτσα, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: neosagon.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Δύο ανήλικοι πίσω από τη δολοφονία 51χρονου τραγουδιστή

22/03/2026 - 9:37μμ
Επιβάτες και κτηνοτρόφοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης, 
Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Κτηνοτρόφοι μπλόκαραν το λιμάνι – Πλοίο έφυγε μόνο με επιβάτες

22/03/2026 - 9:15μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Μαθητές των Βριλησσίων θα παρελάσουν στο Αγαθονήσι, μαζί με τα 6 παιδιά του ακριτικού νησιού

22/03/2026 - 8:03μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Νεκρός γνωστός τραγουδιστής – Έφερε μαχαιριές στο στήθος και στα χέρια

22/03/2026 - 7:35μμ
Από την περσινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

22/03/2026 - 5:43μμ
Κρούσματα αφθώδους πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα της Λέσβου, στο χωριό Πελόπη (φωτ.: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στην ίδια περιοχή

22/03/2026 - 5:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)

Την 1η Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών – Ένταση και διακοπές στην πρώτη ακροαματική διαδικασία

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν στα 88 του χρόνια

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Υπόθεση Γιάννη Παναγόπουλου: Στο αρχείο η δικογραφία σχετικά με το πόθεν έσχες – Συνεχίζεται η έρευνα για υπεξαίρεση κονδυλίων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΓΟ)

11ο Aphrodite Cup: Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική ανσάμπλ Γυναικών

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τα Β' Πελαγίδεια στην Οινόη Καστοριάς, Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Οργάνωση Ποντίων Νομού Καστοριάς)

Β’ Πελαγίδεια στην Οινόη Καστοριάς: Μνήμη, ευθύνη και η βαριά παρακαταθήκη του Στάθη Πελαγίδη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Lukas Coch)

Miami Open: Βαριά ήττα για τον Τσιτσιπά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign