pontosnews.gr
Σάββατο, 9/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Πισπιρίγκου: Τρεις δικηγόρους διόρισε το δικαστήριο στην κατηγορουμένη – Ανακοίνωση με υπονοούμενα εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας

Κάνει λόγο για «τυπική» παραίτηση

20/10/2023 - 5:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρεις συνήγοροι διορίστηκαν αυτεπάγγελτα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να υπερασπιστούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη δίκη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της. Και οι τρεις παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και αποδέχτηκαν το διορισμό τους, όπως ακολούθως έκανε και η κατηγορουμένη.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει η απολογία της 35χρονης.

Ο έως πρότινος συνήγορός της Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για τυπική παραίτηση, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του

«Μετά από 70 εξαντλητικές συνεδριάσεις και ειδικά μετά την εξέταση του καθηγητή τοξικολογίας και κορυφαίου τοξικολόγου στον κόσμο Αριστείδη Τσατσάκη, Αντιπροέδρου της Ακαδημίας της Μόσχας, με ό,τι σημαίνει αυτό για το επίπεδο της επιστημοσύνης του, μετά την κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστού Λαρίσης κου Χρήστου Kραββαρίτη, μετά την εξέταση της κορυφαίας Ελληνίδας ιατροδικαστού, πραγματογνώμονος του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία επιλέγεται για τις κορυφαίες υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, με τελευταία την υπόθεση του “ψευτογιατρού”, όπου όλες οι επιστημονικές απόψεις της έγιναν δεκτές από το ΜΟΔ Αθηνών, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος σε πολυάριθμες ισόβιες καθείρξεις, και κυρίως μετά την επανεξέταση του τακτικού ιατροδικαστή Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη που όλοι τους ήταν κατηγορηματικοί ότι η κα Πισπιρίγκου είναι παντελώς αθώα όλων των κατηγοριών που αντιμετωπίζει και ότι είναι παντελώς άγνωστη παγκοσμίως η μέθοδος με ένα καινούργιο μηχάνημα, με το οποίο δήθεν διαπίστωσε ο τοξικολόγος Ράικος από τη Θεσσαλονίκη τη δήθεν θανατηφόρα δόση κεταμίνης, κατέστη αναγκαίο, όπως το ζήτησε ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης, να κληθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες, για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αθωότητα της κας κατηγορούμενης, η οποία απεδείχθη από όλους τους εξετασθέντες επιστήμονες, ο καθηγητής παθολογικής ανατομικής Σταμάτιος Θεοχάρης και η τοξικολόγος Ιωάννα Λευκίδου.

»Σήμερα, το Δικαστήριο με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία νομική και ουσιαστική αιτιολογία, απέρριψε το αυτονόητο αίτημά μου, μετά την κατηγορηματική κατάθεση του Μπουζιάνη, να κληθούν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες και να καταθέσουν.

»Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει στο Δικαστήριο ακόμη και νοσοκόμες από διάφορα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, μόνο και μόνο για να ερωτώνται εάν η κα κατηγορουμένη έκλαιγε ή δεν έκλαιγε ή αν ήταν στενοχωρημένη όταν αντιμετώπιζε επί 7 μήνες το δράμα του παιδιού της μόνη της χωρίς καμία στήριξη και έτσι να κριθεί αν είναι αθώα ή ένοχη και όχι από τις επιστημονικές διαπιστώσεις.

»Κατόπιν αυτού και επειδή κατόπιν αυτής της προκατειλημμένης-μεροληπτικής αποφάσεως εις βάρος της κας κατηγορούμενης, η οποία της αποστερεί τη δυνατότητα να αποδείξει με καταθέσεις επιστημόνων την αθωότητα της, η μοναδική διέξοδος, την οποίαν είχα, ήταν να υποβάλω αίτηση εξαιρέσεως των τακτικών Δικαστών που οδηγούσαν τους ενόρκους σε αυτές τις αποφάσεις που εκδόθηκαν.

»Επειδή μέχρι σήμερα ουδέποτε έχω υποβάλει αίτημα εξαιρέσεως Δικαστών στο ακροατήριο, ζήτησα από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, αντί να διακόψουμε για την Τετάρτη 25/10/2023 που ήταν προγραμματισμένο, να διακόψουμε για τις 26/10/2023, ώστε να συνεννοηθώ με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ κο Δημήτριο Βερβεσό για το αν θα πρέπει να συνεχίσω να νομιμοποιώ με την παρουσία μου αυτή την εντελώς προκατειλημμένη διαδικασία, αλλά το αίτημά μου απορρίφθηκε και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από την κα κατηγορουμένη να απολογηθεί, εντελώς απροετοίμαστη και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με εμένα που είναι πάγια τακτική στα Δικαστήρια.

»Για τους παραπάνω λόγους η μόνη δικονομική διέξοδος που είχα, ήταν η “τυπική” παραίτησή μου, ώστε να ματαιωθεί η απολογία της κας κατηγορουμένης και έτσι να μου δοθεί ο χρόνος, ώστε μέχρι την Πέμπτη να αποφασίσω αν θα παραμείνω στην υπεράσπιση της κας κατηγορούμενης ή και να υποβάλω για πρώτη φορά στην καριέρα μου αίτημα εξαιρέσεως των προκατειλημμένων τακτικών Δικαστών.

»Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας μην βιάζονται κάποιοι να βγάζουν συμπεράσματα. Ουδέποτε στην καριέρα μου μέχρι σήμερα σε χιλιάδες υποθέσεις εγκατέλειψα τον οποιονδήποτε κατηγορούμενο ανυπεράσπιστο.

»Το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου θα πληροφορήσω τον ελληνικό λαό τι ακριβώς έχει συμβεί μέχρι σήμερα με την αθώα κα Πισπιρίγκου και το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το εξωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον Κορυδαλλό το ζεύγος Παρασύρη: Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής για τη δολοφονία του Νικήτα

9/05/2026 - 11:11πμ
Στιγμιότυπο από την παραλία της Πειραϊκής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια

9/05/2026 - 8:08πμ
Η Σία Κοσιώνη στο τελευταίο της δελτίο ειδήσεων από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 (πηγή: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Τίτλοι τέλους για τη Σία Κοσιώνη στον ΣΚΑΪ μετά από 20 χρόνια

8/05/2026 - 10:42μμ
Έξω από το ναό στον Χώνο Μυλοποτάμου όπου έγινε η κηδεία του 21χρονου Νικήστρατου Γεμιστού, Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Και οι έξι σφαίρες βρήκαν τον 21χρονο Νικήστρατο – «Χαριστικές βολές» δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

8/05/2026 - 8:05μμ
Αεροσκάφος της 
Ryanair στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βραδεμβούργου, 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ryanair κλείνει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη για το χειμώνα του 2026 – Κόβονται 12 δρομολόγια και 700.000 θέσεις

8/05/2026 - 7:17μμ
Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Allwyn Hellas, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Επικεφαλής της Ιατρικής Επιτροπής του οργανισμού Choose Life, Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι, Project Manager του οργανισμού Bloode, Μάρη Ευγενίδου-Λόη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια του οργανισμού Choose Life, Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Jan Karas, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Allwyn Hellas
ΕΛΛΑΔΑ

Allwyn Care: Νέες δράσεις με έμφαση στην πρόληψη και την εθελοντική προσφορά

8/05/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης: Απαγόρευση ηλεκτρικών πατινιών για ανηλίκους και νέα μέτρα για ασφάλεια στους δρόμους

8/05/2026 - 12:48μμ
Το κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση σε παράρτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ομόνοια

8/05/2026 - 11:52πμ
(Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 13 Μαΐου – Κινητοποιήσεις και δράσεις μία ημέρα πριν

8/05/2026 - 10:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο Κερατσίνι: Άνδρας έπεσε από μπαλκόνι εγκαταλελειμμένου κτιρίου

8/05/2026 - 8:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νομοσχεδίου για το νέο Κληρονομικό Δίκαιο από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής και καθηγητή του Αστικού Δικαίου Απόστολο Γεωργιάδη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ριζική αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)

«Μετά το 1923»: Ομιλία για την πολιτιστική γενοκτονία και την αναγέννηση στον Πόντο

35 λεπτά πριν
Εικόνα από το εξωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στον Κορυδαλλό το ζεύγος Παρασύρη: Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής για τη δολοφονία του Νικήτα

60 λεπτά πριν
Ο Τζορτζ Μάρκους στο γκαλά του Urban Land Institute στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, το 2015, όπου τιμήθηκε για τη φιλανθρωπική του προσφορά στο ίδρυμα του ινστιτούτου (φωτ.: Steve Lipofsky/ bizjournals.com/sanfrancisco/blog/real-estate)

Από τη Λίμνη Ευβοίας στην κατάκτηση του αμερικάνικου ονείρου – Η ζωή σαν παραμύθι του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Μάρκους

1 ώρα πριν
Αξιωματικοί της ισπανικής Πολιτοφυλακής και  αστυνομικοί προετοιμάζουν το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε στο λιμάνι της Γραναντίγια ντε Αμπόνα, στο νησί της Τενερίφης, εν αναμονή του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius (φωτ.: EPA/MIGUEL BARRETO)

Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius – Οι ειδικοί αποκλείουν τον κίνδυνο νέας πανδημίας

2 ώρες πριν
Τουρίστες μπροστά από την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Οι νεοφώτιστοι της Τουρκίας και το δύσκολο ερώτημα της ρωμαίικης συνέχειας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign