pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Υπόθεση βγαλμένη από σενάριο ταινίας – Καταδικάστηκε για φόνο μετά από 24 χρόνια

Ο 48χρονος σήμερα οικοδόμος από την Αλβανία ομολόγησε ότι στις αρχές του 1999 σκότωσε έναν 19χρονο ομοεθνή του στη Σίνδο

19/10/2023 - 12:14μμ
Το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για 24 χρόνια και οκτώ μήνες ο φάκελος της δικογραφίας του παρέμενε στο αρχείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την ένδειξη «φυγόδικος».

Ο 48χρονος σήμερα οικοδόμος από την Αλβανία κατηγορείτο ότι στις αρχές του 1999 δολοφόνησε έναν 19χρονο ομοεθνή του, σε αγροτική περιοχή της Σίνδου. Αμέσως μετά το έγκλημα διέφυγε στην πατρίδα του και δεν κατέστη εφικτό να συλληφθεί από τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές.

Ώσπου τον περασμένο Απρίλιο συνελήφθη με διεθνές ένταλμα στο Μαυροβούνιο που τον εξέδωσε στην χώρα μας. Τρεις μήνες πριν από την παραγραφή του εγκλήματος, λόγω συμπλήρωσης 25ετίας, στάθηκε για πρώτη φορά ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ομολογώντας την πράξη του.

ο Κακουργιοδικείο της Θεσσαλονίκης ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον καταδίκασε σε 15ετή κάθειρξη – ποινή όμως την οποία φαίνεται πως έχει ήδη εκτίσει στις φυλακές της πατρίδας του.

Η διαφυγή, η σύλληψη και η καταδίκη

Η υπόθεση που μοιάζει με σενάριο αστυνομικο-δικαστικού δράματος εκκινεί στις 31 Ιανουαρίου του 1999. Εκείνη την ημέρα, ο 24χρόνος τότε κατηγορούμενος, εργαζόμενος σε κτηνοτροφική μονάδα στη Σίνδο, δολοφονεί τον 19χρονο ομοεθνή του, εργάτη γης στην περιοχή, χτυπώντας τον με μαχαίρι στον πνεύμονα.

Μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας ο 48χρονος κατηγορούμενος επιστρέφει στην Αλβανία, όπου συνεχίζει τη ζωή του αποκτώντας στο μεταξύ τέσσερα παιδιά.

Η ζωή του φαίνεται να κυλάει ήρεμα, μέχρι που το 2013, η αδελφή του 19χρονου θύματος υποβάλει μήνυση εναντίον του στις αλβανικές Αρχές για το φόνο που είχε διαπράξει στην Ελλάδα. Ακολουθεί η σύλληψή και η παραπομπή του σε δίκη ενώπιον αλβανικού δικαστηρίου.

Να σημειωθεί εδώ ότι η δικαιοσύνη της γειτονικής χώρας έχει δικαιοδοσία να κρίνει την υπόθεση, καθώς αυτή αφορά υπηκόους της, ακόμη κι αν το έγκλημα διαπράχθηκε σε άλλη χώρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο 48χρονος καταδικάζεται από το Κακουργιοδικείο των Τιράνων σε πρόσκαιρη κάθειρξη 15 ετών, με το δικαστήριο να ορίζει πραγματικό χρόνο έκτισης κατ΄ ελάχιστον τα 10 χρόνια. Εκτίοντας τα ⅗ της ποινής στη φυλακή στα οποία συνυπολογίζονται ευεργετικά οι μέρες εργασίας («μεροκάματα»), ο δράστης αποφυλακίζεται το 2021.

Αγνοώντας ότι η παραπάνω απόφαση δεν παράγει δεδικασμένο για την ελληνική δικαιοσύνη –καθώς η Αλβανία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης– και συνεπώς η χώρα μας διατηρεί το δικαίωμα να τον κρίνει για το ίδιο έγκλημα, ο 48χρονος συλλαμβάνεται τον περασμένο Απρίλιο στο Μαυροβούνιο σε εκτέλεση του ελληνικού (και διεθνούς) εντάλματος. Εκδίδεται στην χώρα μας όπου παραμένει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του.

«Το θύμα ήταν αδελφικός μου φίλος, ζητώ συγνώμη»

Ανεβαίνοντας στο βήμα για να απολογηθεί, ο μικρόσωμος και γκριζομάλλης πλέον 48χρονος έδωσε τη δική του εκδοχή για το φονικό, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε πρώτα επίθεση με ξύλινο κοντάρι, τύπου ρόπαλο.

«Το έχω κάνει και πρώτα απ’ όλα ζήτω συγνώμη από την οικογένεια του θύματος και το δικαστήριό σας. Ήρθα να δουλέψω στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή, δούλεψα για τρεις μήνες σε μια στάνη με πρόβατα. Τον Μπ. [σ.σ. θύμα] τον είχαν σαν αδελφό μου» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Το δικαστήριο ομόφωνα (με ψήφους 7-0) έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης δεκαπέντε ετών, παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας να του επιβληθεί η μέγιστη των ποινών, δηλαδή αυτή της ισόβιας κάθειρξης.

Στο άκουσμα της απόφασης ο καταδικασθείς ένιωσε ανακούφιση καθώς με την ποινή που του επέβαλλε το ΜΟΔ οδηγείτε εκτός φυλακής καθώς συνυπολογίζεται αυτή που εξέτισε ήδη.

Προς το παρόν πάντως ο 48χρονος επέστρεψε στα κρατητήρια, με την ελπίδα ότι σύντομα θα βρεθεί σε καθεστώς ελευθερίας, αφήνοντας οριστικά πίσω το παρελθόν του.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη φωτιά στον αποθηκευτικό χώρο ξυλείας στο Ηράκλειο της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Ηράκλειο: Ολοσχερής καταστροφή δύο επιχειρήσεων και ζημιές σε σπίτια

25/06/2026 - 10:37μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση στον Ορχομενό Βοιωτίας: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

25/06/2026 - 5:00μμ
(Πηγή: exchange.glomex.com/video/v-dji2u8uo43vt)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Σώθηκαν από θαύμα οι δύο χειριστές

25/06/2026 - 3:43μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/geralt)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα-Δολοφονία: 15,5 ετών το θύμα – Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα

25/06/2026 - 3:18μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στη Βάλια Κάλντα

25/06/2026 - 1:53μμ
Μέρος του εξωφύλλου του βιβλίου «Πύλες εξόδου προς την Αμερική. Η οικονομία της υπερατλαντικής μετανάστευσης στα ελληνικά λιμάνια (1890-1940)» (φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα ελληνικά λιμάνια στο αμερικανικό όνειρο – Η άγνωστη οικονομία της υπερατλαντικής μετανάστευσης

25/06/2026 - 1:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ηλίας Σπυριούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολoγίες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για της Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026

25/06/2026 - 12:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα – Δολοφονία 17χρονου: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο του οπαδικού κινήτρου

25/06/2026 - 11:50πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στην Καλλιθέα: Νεκρός 17χρονος από μαχαιριά στο στήθος – Συνελήφθη ο δράστης

25/06/2026 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Σήμερα η ανακοίνωση των βαθμολογιών

25/06/2026 - 8:39πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από τη φωτιά στον αποθηκευτικό χώρο ξυλείας στο Ηράκλειο της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Ηράκλειο: Ολοσχερής καταστροφή δύο επιχειρήσεων και ζημιές σε σπίτια

23 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/photo/Σύλλογος Ποντίων Ευξεινούπολης - Αλμυρού «Δαυίδ Μέγας Κομνηνός»)

Το 1ο Παραδοσιακό-Ποντιακό Πανηγύρι Ευξεινούπολης: Η αυθεντικότητα ανταμώνει στη Μαγνησία

51 λεπτά πριν
Κυριάκος Καραγιαννίδης, ο ταλαντούχος «Μύτον» του Οχυρού Δράμας (φωτ.: Αρχείο Κ.Κ.)

Κυριάκος Καραγιαννίδης (Καρά): Το πιο σημαντικό απ’ όσα κάνω, είναι ότι ακούγεται η ποντιακή διάλεκτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

1 ώρα πριν
Διασώστες ερευνούν στα συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν από τους σεισμούς στη συνοικία Σαν Μπερναρντίνο του Καράκας, στη Βενεζουέλα (φωτ.: EPA/Carlos Seijas)

Βενεζουέλα: Δραματικές ώρες στα συντρίμμια μετά τους καταστροφικούς δίδυμους σεισμούς – Με γυμνά χέρια σκάβουν οι κάτοικοι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών & Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης»)

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία της Εύξεινου Λέσχης Αχαρνών «Ο Καπετάν Ευκλείδης» – Συγκεντρώθηκαν 25 φιάλες αίματος

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Ο Ακριτικός Κύκλος επέστρεψε στη Σταυρούπολη – Πρεμιέρα στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign