pontosnews.gr
Κυριακή, 23/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Σε γραμμή σύγκρουσης Κασσελάκης-Ομπρέλα για το συνέδριο

Τα μέλη της Ομπρέλας ζήτησαν με κείμενό τους να γίνει το συνέδριο τον Νοέμβριο, αλλά ο νέος πρόεδρος του κόμματος εισηγήθηκε τη διεξαγωγή του στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου

18/10/2023 - 8:31μμ
Κάμερες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Κάμερες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και την «Ομπρέλα» επιβεβαιώθηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος καθώς υπήρξε διάσταση απόψεων τόσο για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου όσο και για συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε κείμενό τους για τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας 9 μέλη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» ανέφεραν ότι «Η δημοκρατική ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επείγει ώστε να ανακοπεί η συνεχιζόμενη πορεία της στρατηγικής ήττας. Αυτό προϋποθέτει να λειτουργήσουν τα όργανα και να γίνει το Έκτακτο Συνέδριο μέσα στις προθεσμίες που είχε αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, δηλαδή τον Νοέμβριο».

Την άποψη αυτή… προσπέρασε όπως φαίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος εισηγήθηκε τη διεξαγωγή του συνεδρίου στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024.

Ο κ. Κασσελάκης -ο οποίος συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς βρίσκεται στη Νέα Υόρκη- αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις του κόμματος και παρουσίασε τον οδικό χάρτη έως το Συνέδριο. Έκανε λόγο για «ένα Συνέδριο το οποίο θα εκφράσει την ενότητα, τη σύνθεση και τη φυγή προς τα εμπρός», «ένα Συνέδριο που θα μας οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία που θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές». «Πιστεύω σε εσάς, πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι μαζί θα κερδίσουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζοντας: «Πηγαίνουμε σε ένα μεγάλο συνέδριο για την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε τη διοργάνωση 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων. Είπε ότι ταυτόχρονα και παράλληλα με αυτά το κόμμα θα ασχοληθεί και με συγκεκριμένες θεματικές (όπως π.χ. για ακρίβεια, κοινωνικό κράτος, στέγη και κόκκινα δάνεια, πρωτογενή παραγωγή, ευρωπαϊκό όραμα, θεσμοί, σύγκλιση με την Ευρώπη κ.ά.). Ανέφερε ότι όλα αυτά θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιανουάριο, προσθέτοντας ότι θα πάει και στις 13 περιφέρειες. «Χρειαζόμαστε την εμπλοκή της κοινωνίας. Τη ενεργό συμμετοχή του συνόλου των μελών του κόμματος, αλλά και της κοινωνίας. Την εμπλοκή της αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων, των παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων, των επιστημόνων, των ανθρώπων του πολιτισμού», τόνισε.

Αναφερθείς στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Κασσελάκης είπε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι «το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου μας χάρισε ένα έστω αμυδρό χαμόγελο. Γιατί είδαμε μια πρώτη ρωγμή στην εικόνα παντοδυναμίας της κυβέρνησης».

Επιπλέον υποστήριξε ότι «δικαιωθήκαμε που είπαμε από την πρώτη στιγμή, για στήριξη όλων των προοδευτικών υποψηφίων», υπενθυμίζοντας ότι στη δήλωση του πριν καν τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέφερε ότι «στον β’ γύρο, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα στηρίξουμε τον προοδευτικό υποψήφιο σε κάθε περίπτωση». «Αυτό πιστεύω ότι εκφράζει το πρόσωπο της σύγχρονης Αριστεράς. Μια Αριστερά που θα ενώνει και θα συνεργάζεται για το καλό της χώρας. Εκεί που μπορούμε. Στην αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό, στα κινήματα, αλλά και στο Κοινοβούλιο», τόνισε.

Από την  πλευρά τους οι υπογράφοντες το κείμενο (Α. Καββαδία, Έ. Καλαμαρά, Κ. Κνήτου, Π. Λάμπρου, Χ. Ματσούκα, Ανδ. Ξανθός, Π. Σκουρλέτης, Ευκ. Τσακαλώτος, Ν. Φίλης) υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι «το τελικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών συνιστά ρωγμή στην πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη» και πως «ωστόσο, παρά την αποδοκιμασία των κυρίαρχων πολιτικών, στις εκλογές δεν ωφελήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αλλά «συνεχίστηκε η εκλογική υποχώρησή του, κάτι που σηματοδοτεί στρατηγική ήττα». Υπογραμμίζουν ότι «χρειάζεται μια βαθύτερη ανασύνταξη της Αριστεράς, που δεν εξυπηρετείται από την υποκατάσταση της πολιτικής-ιδεολογικής αντιπαράθεσης με προσωπικές-επικοινωνιακές μονομαχίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αιολικό πάρκο στα Δίδυμα Ερμιονίδας (Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χωροταξικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

22/08/2026 - 12:29μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό στην Κηφισιά

20/08/2026 - 2:53μμ
Η Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Παρέμβαση ευρωβουλευτών στην Κομισιόν ενόψει της κρίσιμης δίκης

19/08/2026 - 7:22μμ
Ματ Χάγκενγκρουμπερ, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γεν. Προξ. ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ

19/08/2026 - 5:57μμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (πηγή: google.com/maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός στην Αθήνα μετά τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα στην Ευρώπη

19/08/2026 - 4:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου διέγραψε τη Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

18/08/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: MotionTeam / Φανή Τρυψάνη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

18/08/2026 - 3:47μμ
Η νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα (φωτ.: facebook.com/pninat.yannay)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραήλ: Νέα πρέσβης στην Αθήνα η Πνινάτ Γιανάι – Οι στόχοι της στην Ελλάδα

17/08/2026 - 3:44μμ
Ο χάρτης δείχνει το «Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Φέτιγιε-Κας». Το πάρκο εκτείνεται στις επαρχίες Μούγλων και Αττάλειας και καλύπτει έκταση 21.706,03 τετραγωνικών χιλιομέτρων (πηγή: resmigazete.gov.tr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσια πάρκα: Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο και αντίδραση αντιπολίτευσης

17/08/2026 - 1:19μμ
(Φωτ.: Google Maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Παράνομα τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» – Δεν δημιουργούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

16/08/2026 - 10:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Φωτιά σε ελαιώνα στην Ελάτεια Φθιώτιδας – Μήνυμα από το 112

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile/Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»)

Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Δημήτριος Υψηλάντης»: Πότε αρχίζουν τα μαθήματα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/pantelis.tsakiris.5)

Παναγία Σουμελά στον Πόντο: Ρίγη συγκίνησης στη Θεία Λειτουργία παρά τους τουρκικούς περιορισμούς – Αυτό δεν μπορούν να το απαγορεύσουν

2 ώρες πριν
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με την εμφάνιση της Μπορούσια Ντόρτμουντ (πηγή: creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en)

Ντεμπούτο με θετικό πρόσημο για τον Κωνσταντέλια στο γερμανικό Super Cup

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κυκλοφοριακό: Μια μικρή αλλαγή στην ώρα έναρξης των σχολείων μειώνει το μποτιλιάρισμα

3 ώρες πριν
Εικόνα από την περιοχή όπου έγινε η γυναικοκτονία, στη Νέα Σμύρνη (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Γυναικοκτονία και αυτοκτονία του δράστη έξω από πολυκατοικία

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV