pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ν. Πασινιάν: Η Αρμενία έτοιμη να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν

Θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των Αζέρων υπηκόων στο έδαφος της

17/10/2023 - 8:35μμ
Πανό που αναγράφουν «Δικαιοσύνη για το Αρτσάχ» και «Είμαι στο πλευρό του Αρτσάχ για το Αρτσάχ» κείτονται στο έδαφος μετά από διαμαρτυρία σε μνημείο Μαρτύρων της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Καλιφόρνια, για τη στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: EPA / Etienne Laurent)

Πανό που αναγράφουν «Δικαιοσύνη για το Αρτσάχ» και «Είμαι στο πλευρό του Αρτσάχ για το Αρτσάχ» κείτονται στο έδαφος μετά από διαμαρτυρία σε μνημείο Μαρτύρων της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Καλιφόρνια, για τη στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: EPA / Etienne Laurent)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Αρμενία είναι έτοιμη να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν έως το τέλος του έτους και θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των Αζέρων υπηκόων στο έδαφος της, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός της χώρας Νικόλ Πασινιάν, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Πρέπει να κινηθούμε σταθερά προς την ειρήνη», είπε σήμερα στο Στρασβούργο. «Για να γίνει αυτό, απαιτείται πολιτική βούληση, την οποία διαθέτω. Από την άλλη πλευρά, τόσο η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και οι χώρες της περιοχής μας πρέπει να μας δώσουν την πλήρη υποστήριξή τους για να υλοποιηθεί αυτή η ευκαιρία».

Στην ομιλία του, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ν. Πασινιάν εξέφρασε τη σθεναρή υποστήριξή του στις αρχές της δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα παρέλυε και θα έχανε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της αν δεν ήταν δημοκρατική.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και την ανακατάληψη της αποσχισθείσας περιοχής του Αρτσάχ (το Ναγκόρνο Καραμπάχ στα αρμενικά), είπε ότι το Μπακού το έπραξε «για την εκπλήρωση της μακροχρόνιας πολιτικής του για εθνοκάθαρση». Περιέγραψε επίσης τη φρικτή ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε ο μακρύς αποκλεισμός του διαδρόμου Λατσίν από το Αζερμπαϊτζάν και επέκρινε έντονα τη Μόσχα στον απόηχο της τελευταίας επίθεσης του Μπακού.

«Όταν εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι διέφυγαν από το Αρτσάχ στη Δημοκρατία της Αρμενίας, όχι μόνο οι σύμμαχοί μας στον τομέα της ασφάλειας αρνήθηκαν να μας βοηθήσουν, αλλά έκαναν επίσης δημόσιες εκκλήσεις για αλλαγή εξουσίας στην Αρμενία, για την ανατροπή της δημοκρατικής κυβέρνησης», τόνισε προσθέτοντας ότι «ο λαός της Αρμενίας ενώθηκε για τη δική του ανεξαρτησία, κυριαρχία, δημοκρατία και άλλη μια συνωμοσία εναντίον του κράτους μας απέτυχε».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως πιστεύει ότι μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν είναι δυνατή εάν οι δύο πλευρές επιδείξουν καλή θέληση, υποβαθμίζοντας τις δυσκολίες επίτευξης μιας συμφωνίας για τα κοινά τους σύνορα.

Το Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο μήνα εξαπέλυσε αστραπιαία επίθεση για να θέσει υπό τον έλεγχο του την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία ήταν υπό την διακυβέρνηση των Αρμενίων με την υποστήριξη της Αρμενίας για τρεις δεκαετίες.

Οι περισσότεροι από τους 120.000 Αρμένιους του Αρτσάχ κατέφυγαν στην Αρμενία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κλειστός πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος θα τεθεί ξανά σε λειτουργία το 2028 για να παρέχει ενέργεια σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στη Microsoft (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων – «Πολύ σοβαρή στιγμή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

5/02/2026 - 1:09μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
Yποστηρίκτρια του Εκρέμ Ιμάμογλου κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία στον Ιμάμογλου – Ποινές έως 20 έτη ζητά η Εισαγγελία

4/02/2026 - 8:31μμ
Γερμανοί αστυνομικοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έλληνας λαθρεπιβάτης έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

4/02/2026 - 5:36μμ
Στις Βρυξέλλες (φωτ.: Facebook / European Commission)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για το μέλλον, θέλουν ισχυρότερη ΕΕ – Η ακρίβεια «καίει» τους Έλληνες

4/02/2026 - 2:24μμ
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο όριο ο πυρηνικός έλεγχος: Εκπνέει η τελευταία συνθήκη ΗΠΑ-Ρωσίας

4/02/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Αραβική Θάλασσα: Καταρρίφθηκε ιρανικό drone κοντά σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

3/02/2026 - 10:32μμ
Μέλη τηλεοπτικών συνεργείων έχουν στηθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Όσλο για την έναρξη της δίκης του Μάριους Μποργκ Χόιμπι, γιου της πριγκίπισσας διαδόχου Μέτε-Μάριτ (φωτ.: . EPA/Lise Aserud)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Υπέρ της μοναρχίας ψήφισε με διαφορά το κοινοβούλιο – Τα σκάνδαλα μειώνουν την υποστήριξη των πολιτών

3/02/2026 - 7:44μμ
Ο Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας στο 6ο φόρουμ «Choose France», στο Παλάτι των Βερσαλλιών, έξω από το Παρίσι. 15 Μαΐου 2023 (φωτ.: EPA / Ludovic Marin / POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του Χ στο Παρίσι

3/02/2026 - 1:15μμ
(Φωτ.: Αρχείου  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ μετρά ήδη 13 νεκρούς από υποθερμία

2/02/2026 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων: Όλα έτοιμα για το μεγάλο ετήσιο γλέντι

15 λεπτά πριν
Από τις προσπάθειες εντοπισμού του άτυχου οδηγού (φωτ.: EUROKINISSI / «Παρατηρητής της Θράκης»)

Κομοτηνή: Νεκρός ο οδηγός που παρασύρθηκε από χείμαρρο σε ιρλανδική διάβαση

44 λεπτά πριν
(Πηγή: Google maps)

Δρέπανο Κοζάνης: Εκεί όπου διασταυρώνονται ο Χρυσόστομος Σμύρνης με τον Χρύσανθο Τραπεζούντας, η Θία Χάλο με τη Διδώ Σωτηρίου

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: ΓΕΑ / EUROKINISSI)

Υπόθεση κατασκοπείας: Σμήναρχος 50 ετών ο συλληφθείς – «Μεγάλη δύναμη» ο αποδέκτης των απόρρητων πληροφοριών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

«Χάλκινα» τα κορίτσια του πόλο στην Πορτογαλία

2 ώρες πριν
Μετά το τέλος της εκδήλωσης των «Αργοναυτών» στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

«Καλόν χρονίαν» είπαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς – Οι Πόντιοι της πόλης μπήκαν δυνατά στο 2026

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign