pontosnews.gr
Τρίτη, 11/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ν. Πασινιάν: Η Αρμενία έτοιμη να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν

Θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των Αζέρων υπηκόων στο έδαφος της

17/10/2023 - 8:35μμ
Πανό που αναγράφουν «Δικαιοσύνη για το Αρτσάχ» και «Είμαι στο πλευρό του Αρτσάχ για το Αρτσάχ» κείτονται στο έδαφος μετά από διαμαρτυρία σε μνημείο Μαρτύρων της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Καλιφόρνια, για τη στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: EPA / Etienne Laurent)

Πανό που αναγράφουν «Δικαιοσύνη για το Αρτσάχ» και «Είμαι στο πλευρό του Αρτσάχ για το Αρτσάχ» κείτονται στο έδαφος μετά από διαμαρτυρία σε μνημείο Μαρτύρων της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Καλιφόρνια, για τη στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: EPA / Etienne Laurent)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Αρμενία είναι έτοιμη να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν έως το τέλος του έτους και θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των Αζέρων υπηκόων στο έδαφος της, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός της χώρας Νικόλ Πασινιάν, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Πρέπει να κινηθούμε σταθερά προς την ειρήνη», είπε σήμερα στο Στρασβούργο. «Για να γίνει αυτό, απαιτείται πολιτική βούληση, την οποία διαθέτω. Από την άλλη πλευρά, τόσο η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και οι χώρες της περιοχής μας πρέπει να μας δώσουν την πλήρη υποστήριξή τους για να υλοποιηθεί αυτή η ευκαιρία».

Στην ομιλία του, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ν. Πασινιάν εξέφρασε τη σθεναρή υποστήριξή του στις αρχές της δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα παρέλυε και θα έχανε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της αν δεν ήταν δημοκρατική.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και την ανακατάληψη της αποσχισθείσας περιοχής του Αρτσάχ (το Ναγκόρνο Καραμπάχ στα αρμενικά), είπε ότι το Μπακού το έπραξε «για την εκπλήρωση της μακροχρόνιας πολιτικής του για εθνοκάθαρση». Περιέγραψε επίσης τη φρικτή ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε ο μακρύς αποκλεισμός του διαδρόμου Λατσίν από το Αζερμπαϊτζάν και επέκρινε έντονα τη Μόσχα στον απόηχο της τελευταίας επίθεσης του Μπακού.

«Όταν εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι διέφυγαν από το Αρτσάχ στη Δημοκρατία της Αρμενίας, όχι μόνο οι σύμμαχοί μας στον τομέα της ασφάλειας αρνήθηκαν να μας βοηθήσουν, αλλά έκαναν επίσης δημόσιες εκκλήσεις για αλλαγή εξουσίας στην Αρμενία, για την ανατροπή της δημοκρατικής κυβέρνησης», τόνισε προσθέτοντας ότι «ο λαός της Αρμενίας ενώθηκε για τη δική του ανεξαρτησία, κυριαρχία, δημοκρατία και άλλη μια συνωμοσία εναντίον του κράτους μας απέτυχε».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως πιστεύει ότι μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν είναι δυνατή εάν οι δύο πλευρές επιδείξουν καλή θέληση, υποβαθμίζοντας τις δυσκολίες επίτευξης μιας συμφωνίας για τα κοινά τους σύνορα.

Το Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο μήνα εξαπέλυσε αστραπιαία επίθεση για να θέσει υπό τον έλεγχο του την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία ήταν υπό την διακυβέρνηση των Αρμενίων με την υποστήριξη της Αρμενίας για τρεις δεκαετίες.

Οι περισσότεροι από τους 120.000 Αρμένιους του Αρτσάχ κατέφυγαν στην Αρμενία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αριστερά ο Ντόναλντ Τραμπ και δεξιά τα γραφεία του BBC (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL/Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. δολ. για δυσφήμιση και ανακηρύττει εβδομάδα «αντικομμουνισμού» στις ΗΠΑ

10/11/2025 - 8:39μμ
Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι, λίγο προτού εκείνος οδηγηθεί στη φυλακή. 21 Οκτωβρίου 2025  (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί

10/11/2025 - 4:25μμ
Στο κέντρο της εικόνας ο Bambang Trihatmodjo (αρ.) και η Siti Hardiyanti Rukmana (δ.), ο γιος και η μία από τις κόρες του πρώην προέδρου της Ινδονησίας Σουχάρτο μιλούν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο στη Τζακάρτα (φωτ.:  EPA/ ADI WEDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: «Εθνικός ήρωας» ο πρώην δικτάτορας Σουχάρτο – Σφοδρές αντιδράσεις από ακαδημαϊκούς

10/11/2025 - 11:30πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντάει σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το θέμα της δημοσιονομικής παράλυσης αμέσως μετά την αποβίβασή του από το «Marine One», στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/ SHAWN THEW / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Προσωρινή συμφωνία στη Γερουσία για να λήξει η δημοσιονομική παράλυση

10/11/2025 - 8:32πμ
Εικόνα από το προσφυγικό καταυλισμό Khan Yunis, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EPA/HAITHAM IMAD)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Οι μαχητές μας που κρύβονται στη Ράφα δεν θα παραδοθούν στις ισραηλινές δυνάμεις

9/11/2025 - 4:43μμ
(Φωτ.: Χ/Weather Monitor)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο έλεος του υπερτυφώνα «Φουνγκ-γουόνγκ» οι Φιλιππίνες – Τουλάχιστον δύο νεκροί και μαζικές εκκενώσεις

9/11/2025 - 4:09μμ
Ο Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Έτοιμος να συναντηθεί με τον Μάρκο Ρούμπιο – Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας

9/11/2025 - 1:26μμ
Αεροπλάνο προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) (φωτ.: EPA/ALLISON DINNER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Χάος στις αεροπορικές μεταφορές λόγω της δημοσιονομικής παράλυσης

9/11/2025 - 9:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Τουρκία: Έξι νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκη αρωματοποιίας

8/11/2025 - 12:41μμ
Η Δανή υπουργός Ψηφιοποίησης Καρολίνε Στάγκε Όλσεν και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων μετά τη συμφωνία για την προστασία των παιδιών και των εφήβων που σερφάρουν στο διαδίκτυο (φωτ.: EPA/ Thomas Traasdahl/  DENMARK OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Ανήλικοι κάτω των 15 ετών δεν θα μπαίνουν σε social media

8/11/2025 - 11:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιάννης Αγγελάκης/EUROKINISSI)

Βορίζια: Αιτία ένα αποτυχημένο προξενιό; Στο μικροσκόπιο των Αρχών η βόμβα στο σπίτι

37 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας)

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Δωρεά για την ανέγερση νέας Μοίρας στη Σχολή Ικάρων

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)

Τρένο συγκρούστηκε με δίκυκλο στη Λένορμαν

1 ώρα πριν
Το φρούριο της Σταυρούπολης τον 19ο αιώνα και αριστερά ο Γεώργιος Βλαστώφ (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Γεώργιος Βλαστώφ, ένας χαρισματικός Έλληνας της Ρωσίας – Κυβερνήτης της Σταυρούπολης, μυστικοσύμβουλος του τσάρου, λόγιος

2 ώρες πριν
(Φωτ: Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες'')

Οι «Αργοναύτες» τίμησαν τους Πολιούχους του Κιλκίς με χορούς και παράδοση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2025

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign