pontosnews.gr
Κυριακή, 26/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λωρίδα της Γάζας: Τελειώνουν τα τρόφιμα – Ισραηλινά πυρά σκότωσαν αμάχους που είχαν διαφύγει στο νότο – Στο Ισραήλ ο Μπάιντεν

«Προληπτικά μέτρα» κατά του Ισραήλ προανήγγειλε το Ιράν – Συνομιλίες Τουρκίας-Χαμάς για την τύχη των ομήρων

17/10/2023 - 2:39μμ
Καπνός υψώνεται πάνω από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετά από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ (φωτ.: EPA/Hannibal Hanschke)

Καπνός υψώνεται πάνω από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετά από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ (φωτ.: EPA/Hannibal Hanschke)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας μετά από επιδρομές σε σπίτια στη Ράφα και στο Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί κάτοικοι της Γάζας έχουν καταφύγει εκεί, μετά το τελεσίγραφο της ισραηλινής κυβέρνησης να μετακινηθούν προς τα νότια τμήματα του θύλακα, ενόψει της χερσαίας επιχείρησης.

Ωστόσο, πολλοί άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη βόρεια Γάζα, όπου σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), Αμπίρ Ετέφα, τα τρόφιμα στα καταστήματα της περιοχής επαρκούν για τέσσερις με πέντε ημέρες ακόμη.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε για ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι χρειάζεται επείγουσα πρόσβαση στη Γάζα για να παραδώσει βοήθεια και ιατρικές προμήθειες.

Το πέρασμα της Ράφα, το μοναδικό που συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο και το οποίο δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, παραμένει κλειστό καθιστώντας αδύνατη την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα.

Σήμερα κομβόι φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και βρίσκονταν στην πόλη αλ Αρίς, στο Σινά της Αιγύπτου, πήρε τον δρόμο για τη Ράφα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν θα ανοίξει το πέρασμα.

Ο περιφερειακός διευθυντής για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στο γραφείο του ΠΟΥ στην ανατολική Μεσόγειο, δρ. Ρίτσαρντ Μπρέναν, δήλωσε ότι ο ΠΟΥ συναντάται σήμερα με αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τη «λήψη αποφάσεων» προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση στη Γάζα το συντομότερο δυνατό.

Ο δρ Ρίτσαρντ Πέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ότι 2.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 11.000 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από τότε που ξεκίνησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Περίπου τα μισά θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Έχουν γίνει 115 επιθέσεις σε υποδομές υγείας και η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γάζα δεν λειτουργεί, ενώ καταγράφονται ελλείψεις σε ιατρικές προμήθειες, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ασθένειες ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για περίπου 350.000 ανθρώπους στη Γάζα με χρόνια νοσήματα, όπως διαβήτης, που πασχίζουν να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Ισραήλ την Τετάρτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τη χερσαία επίθεση κατά των μαχητών της Χαμάς, στη Γάζα. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει επίσης τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ θα διεξάγει τις επιχειρήσεις του, ούτως ώστε να «ελαχιστοποιήσει τις απώλειες αμάχων».

Απειλές Ιράν

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προειδοποίησε σήμερα ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει» «τις δυνάμεις της αντίστασης», αν το Ισραήλ συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Αν συνεχιστούν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των Παλαιστινίων, οι μουσουλμανικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της αντίστασης θα γίνουν ανυπόμονες και κανείς δεν θα μπορεί να τις σταματήσει», προειδοποίησε ο Χαμενεΐ.

Ο Χαμενεΐ αναφερόταν στον «άξονα της αντίστασης», όπως αποκαλούνται ατύπως οι χώρες και οι οργανώσεις που είναι εχθρικές προς το Ισραήλ, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Χθες Δευτέρα το βράδυ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν προειδοποίησε για το ενδεχόμενο «προληπτικής δράσης του άξονα της αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ «τις επόμενες ώρες», καθώς ο ισραηλινός στρατός φαίνεται να ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Την ίδια στιγμή, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε «τέσσερις τρομοκράτες» που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στη χώρα από τον Λίβανο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πού ακριβώς σημειώθηκε το συμβάν.

Τις τελευταίες ημέρες, το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ σχεδόν σε καθημερινή βάση, στη χειρότερη κλιμάκωση στη μεθόριο εδώ και 17 χρόνια.

Συνομιλίες Τουρκίας με Χαμάς για τους ομήρους

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Χαμάς για την απελευθέρωση των ξένων, των πολιτών και των παιδιών που κρατούνται όμηροι από την οργάνωση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας βρίσκεται στην Βηρυτό έπειτα από πρόσκληση του λιβανέζου ομολόγου του Αμπντάλα Ρασίντ Μπουχαμπίμπ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών της Βηρυτού, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε στο πλευρό του λιβανέζου ομολόγου του ότι «πολλές χώρες» έχουν ζητήσει από την Τουρκία να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των πολιτών τους που κρατούνται από την Χαμάς. «Κατά συνέπεια, έχουμε αρχίσει να συνομιλούμε, ιδιαίτερα με την πολιτική πτέρυγα της Χαμάς».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μάρκο Ρούμπιο (πρώτος από δεξιά) συνομιλεί με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων (φωτ.: Χ/Secretary Marco Rubio)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: «Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επιστροφή όλων των σορών» – 13 δεν έχουν ακόμη παραδοθεί από τη Χαμάς

25/10/2025 - 11:44μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ ετοιμάζεται να φύγει από το South Lawn στον Λευκό Οίκο για την περιοδεία του στην Ασία (φωτ.: EPA/ Francis Chung / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Περιοδεία στην Ασία κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος – Επιθυμεί να συναντήσει τον Κιμ Γιόνγκ Ουν

25/10/2025 - 10:52πμ
Από αριστερά, η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Ντικ Σχόουφ στη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας των Προθύμων στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Tolga Akmen/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πυραύλους και καταδιωκτικά δίνει η Γαλλία, το σκέφτεται για τους Τόμαχοκ ο Τραμπ

25/10/2025 - 12:04πμ
Μία από τις ελάχιστες φωτογραφίες του Αλεξάντρου Μουντεάνου (πηγή: zdg.md)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μολδαβία έχει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλεξάντρου Μουντεάνου

24/10/2025 - 3:22μμ
Oδοφράγματα γύρω από την έδρα του CHP στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η Δικαιοσύνη απάλλαξε το CHP, αλλά διώκει εκ νέου τον Ιμάμογλου

24/10/2025 - 1:22μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο κατώφλι του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ τερματίζει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τον Καναδά – Η διαφήμιση που τον εξόργισε

24/10/2025 - 9:44πμ
Από τις φονικές πλημμύρες του 2024 (φωτ. αρχείου: EPA/Manu)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαλένθια: Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες, οι Αρχές βρήκαν στη λάσπη τη σορό ενός θύματος

23/10/2025 - 7:20μμ
Παλαιστίνια μητέρα κρατά το παιδί της αγκαλιά ενώ περνά μέσα από ερείπια κτηρίων στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ο υποσιτισμός θα έχει συνέπειες για ολόκληρες γενιές – Μητέρες και μωρά πεθαίνουν, «έκρηξη» της σεξουαλικής βίας

23/10/2025 - 12:57μμ
Δεξιά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν κι επέβαλε «τεράστιες» κυρώσεις στη Ρωσία – «Κάνουμε καλές συζητήσεις, όμως δεν πάνε πουθενά»

23/10/2025 - 9:11πμ
Γενική άποψη της αίθουσας συνεδριάσεων της Κνεσέτ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Πρώτο βήμα για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

22/10/2025 - 7:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Και δεύτερη προφυλάκιση αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας

2 ώρες πριν
Ο Μάρκο Ρούμπιο (πρώτος από δεξιά) συνομιλεί με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων (φωτ.: Χ/Secretary Marco Rubio)

Γάζα: «Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επιστροφή όλων των σορών» – 13 δεν έχουν ακόμη παραδοθεί από τη Χαμάς

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σεραφείμ Καραμβαλάσης)

Super League: Πρώτο τρίποντο για την ΑΕΛ – «Διπλό» ο Ατρόμητος, ισοπαλία στη Νεάπολη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΙΟ)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 ILCA 7: Χρυσός ο Πετριανός

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Να μην ξεχάσω: Να πω αντίο στη θερινή ώρα τα ξημερώματα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Greek Basketball League: 4×4 η ΑΕΚ, νίκες για ΠΑΟΚ, Καρδίτσα – Πρώτη επιτυχία για Άρη

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign