pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ήχησαν σειρήνες στο Ισραήλ σκορπώντας τρόμο – Ρουκέτες εκτόξευσε η Χαμάς – Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί ή ζημιές

16/10/2023 - 7:40μμ
Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα περιμένουν να ανοίξει η συνοριακή διέλευση της Ράφα, προκειμένου να διαφύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα περιμένουν να ανοίξει η συνοριακή διέλευση της Ράφα, προκειμένου να διαφύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μπαράζ ρουκετών εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ «σε απάντηση για τη στόχευση αμάχων» στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σήμερα, Δευτέρα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι σειρήνες ήχησαν επίσης στη μητρόπολη Τελ Αβίβ και σε πολλές πόλεις στο κεντρικό Ισραήλ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τραυματισμούς ή ζημιές.

Οι σειρήνες που ήχησαν στην Ιερουσαλήμ διέκοψαν τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη, και οι Ισραηλινοί βουλευτές μπήκαν σε καταφύγια, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν στην ισραηλινή τηλεόραση.

Στον αντίποδα, το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 2.808 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί συνολικά 10.850 Παλαιστίνιοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν ήδη φτάσει στα σύνορα, ωστόσο όλες οι συνοριακές διελεύσεις είναι κλειστές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διανεμηθούν τα αγαθά.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αλεξία Καλαϊτζή, μόνο ένα βυτιοφόρο καυσίμων κατάφερε να περάσει από το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ.

Κλειστή όμως παραμένει η μεθοριακή διάβαση της Ράφα και για τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί εκεί, θέλοντας να διαφύγουν.

Ανάληψη ευθύνης για την αποτυχία των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών να σταματήσουν τη Χαμάς

Ο αρχηγός της Σιν Μπετ, Ρόνεν Μπαρ, ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ να αποτρέψει την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

«Παρά τις ενέργειές μας, δυστυχώς το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, δεν καταφέραμε να προειδοποιήσουμε εγκαίρως ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επίθεση», δήλωσε ο Μπαρ. «Ως επικεφαλής της υπηρεσίας, η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία είναι δική μου. Θα υπάρξει χρόνος για να διεξάγουμε έρευνες. Τώρα βρισκόμαστε σε πόλεμο», τόνισε.

Συνομιλία Μητσοτάκη-Ερντογάν

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, «ο πρόεδρός μας Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματίσει αυτή τη συγκρουσιακή διαδικασία, η οποία μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες σε περιφερειακή και παγκόσμια κλίμακα, και θα συνεχίσει να το κάνει».

»Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις συγκρούσεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτός από τη διατήρηση της ειρήνης και να δώσουν ένα μήνυμα στον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση και ότι θα ήταν σωστό να ληφθούν μέτρα που θα μειώνουν τις αντιδράσεις αντί να τις αυξάνουν το συντομότερο δυνατό» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
Ταξιδιώτης παρακολουθεί τις ειδήσεις για τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε την περιφέρεια Κουμαμότο, στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου Χανέντα, στο Τόκιο  (φωτ.: EPA / Rodrigo Reyes Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Φόβοι για πολλούς νεκρούς από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο μετά τον σεισμό

28/07/2026 - 6:20μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φτάνει στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Shawn Thew / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: Patriot, drones και στρατιωτική βοήθεια στο τραπέζι

28/07/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: EPA / Jiji Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών – Κτήρια κατέρρευσαν, προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές

28/07/2026 - 1:57μμ
Καμένο σπίτι στη νοτιοδυτική Γαλλία (φωτ.: EPA / Laurent Perpigna)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ισπανία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, αλλά και με το χρόνο καθώς αναμένεται επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών

28/07/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική ένταση ΗΠΑ – Γαλλίας στον ΟΗΕ: Αμερικανός αξιωματούχος αποχώρησε από συνεδρίαση

27/07/2026 - 11:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Al Balushi / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Συνελήφθησαν τα πρωτοπαλίκαρα της μαφίας των τσιγαράδων, «Έντικ» και «Λεωνίδας»

27/07/2026 - 6:59μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης βάζει την αμερικανική σημαία σε ιρανικό πετρελαιοφόρο (πηγή: Truth Social)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Χθες «φρένο», σήμερα εικόνες AI με βομβαρδισμό του Ιράν – «Δικό μας το πετρελαιοφόρο»

27/07/2026 - 10:55πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός από τη φωτιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: goodnet.gr)

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Δύο πυροσβέστες νεκροί – Μέτωπο 15 χλμ., εκκενώθηκαν έξι περιοχές

26 λεπτά πριν
Φωτιά στο Πλωμάρι της Λέσβου, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Μεγάλη φωτιά και στη νότια Λέσβο – Προληπτική εκκένωση στο Πλωμάρι

34 λεπτά πριν
Η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελίσσεται ταχύτερα από τους μηχανισμούς που έχουν σχεδιαστεί για να την περιορίζουν, προειδοποιούν περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι του κλάδου (εικ.: δημιουργία με Τεχνητή Νοημοσύνη / OpenAI)

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πάνω από 1.100 άνθρωποι που την δημιουργούν ζητούν όρια – Τι σημαίνει αυτό για όλους μας

45 λεπτά πριν
Tο δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου (φωτ.: Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου)

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Επιστρέφει το ιστορικό «Ελευθέριο» στην ονομασία του

1 ώρα πριν
Καπνός από τη φωτιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Forecast Weather Greece / Alexvi)

Τραγωδία στη φωτιά στο Ρέθυμνο: Δύο νεκροί, εποχικοί πυροσβέστες

2 ώρες πριν
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign