pontosnews.gr
Πέμπτη, 12/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λωρίδα της Γάζας: Άλλο ένα 24ωρο αντέχουν τα νοσοκομεία

Διεθνείς εκκλήσεις στο Ισραήλ για άνοιγμα του συνοριακού περάσματος στη Ράφα

16/10/2023 - 3:57μμ
Παλαιστίνιοι αναζητούν νεκρούς και επιζώντες στα συντρίμμια κτηρίου το οποίο καταστράφηκε από χτύπημα ισραηλινής ρουκέτας σε καταυλισμό Χαν Γιουνίς (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Παλαιστίνιοι αναζητούν νεκρούς και επιζώντες στα συντρίμμια κτηρίου το οποίο καταστράφηκε από χτύπημα ισραηλινής ρουκέτας σε καταυλισμό Χαν Γιουνίς (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για ένα 24ωρο ακόμη εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν τα αποθέματα καυσίμων σε όλα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, όπως προειδοποίησε σήμερα, Δευτέρα, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών.

Οι γιατροί πασχίζουν μέρα-νύχτα να βοηθήσουν ένα ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ασθενών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών που τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιθέσεις, σε υπερπλήρη νοσοκομεία που βρίσκονται αντιμέτωπα με ελλείψεις φαρμάκων και καυσίμων λόγω του αποκλεισμού. Μόνο οι πιο σοβαρές περιπτώσεις καταλήγουν στα χειρουργεία διότι δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι, δήλωσαν γιατροί.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Ασράφ αλ-Κίντρα έκανε έκκληση στον κόσμο να μεταβεί στο νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο από τις 13 ιατρικές υποδομές του θύλακα, για αιμοδοσία.

«Εάν το νοσοκομείο σταματήσει να λειτουργεί, ολόκληρος ο κόσμος θα είναι υπεύθυνος για τις ζωές χιλιάδων ασθενών που βασίζονται στα αποθέματά μας», δήλωσε ο Κίντρα.

Όλο και πιο σφοδρές επιθέσεις

Περίπου 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι εκτιμάται ότι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην πόλη της Γάζας αφού ο ισραηλινός στρατός τους προειδοποίησε να μετακινηθούν προς τα νότια.

Ωστόσο, πολλοί παραμένουν στο θύλακα, καθώς εκτιμούν ότι κινδυνεύουν από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα κατά τη μετακίνησή τους, ενώ άλλοι επιστρέφουν προς τα βόρεια λόγω ανασφάλειας και έλλειψης καταλύματος, σε μια περιοχή που γεμίζει ολοένα και περισσότερο με κόσμο.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δήλωσαν ότι η ισραηλινή βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν η σφοδρότερη από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τα αντίποινα.

Ο βομβαρδισμός ήταν ιδιαίτερα σφοδρός στην πόλη της Γάζας, με αεροπορικά πλήγματα σε περιοχές γύρω από τα δύο βασικά νοσοκομεία της πόλης, δήλωσαν οι ίδιοι.

Στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν θύματα συνεχίζουν να φθάνουν, οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιθανότητα τα μηχανήματα να σταματήσουν να λειτουργούν.

«Έχουμε 220 νεφροπαθείς. Τα μισά από τα μηχανήματα θα βγουν εκτός λειτουργίας σήμερα το βράδυ και δεν μπορούμε να προσφέρουμε αιμοκάθαρση σε όλους», δήλωσε ο γιατρός Μοχάμεντ Ζακαούτ. «Είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή».

Ο νεφροπαθής Ναχίντ Αλ-Χουζουντάρ που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μαζί με την οικογένειά του στην πόλη της Γάζας για τη Χαν Γιουνίς, δήλωσε ότι έκανε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα αλλά έως τώρα δεν έχει κάνει καμία.

«Τα πόδια μου άρχισαν να πρήζονται, νιώθω να ασφυκτιώ, χρειάζομαι άμεσα αιμοκάθαρση», δήλωσε ο Χουζουντάρ στο Reuters καθώς περίμενε έξω από το τμήμα νεφρού στο νοσοκομείο της Χαν Γιουνίς, ενώ κατέφθαναν δεκάδες τραυματίες μαζί με τα άψυχα σώματα των νεκρών.

Ο καθολικός πατριάρχης ζητά να τον ανταλλάξουν με ομήρους

Πρόθυμος να κρατηθεί όμηρος με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των παιδιών του Ισραήλ που κρατούνται αιχμάλωτα από τη Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο καθολικός πατριάρχης της Ιερουσαλήμ και καρδινάλιος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα.

«Είμαι έτοιμος για μια ανταλλαγή, οτιδήποτε, αν μπορεί να οδηγήσει στην ελευθερία, να φέρω τα παιδιά στο σπίτι. Κανένα πρόβλημα. Υπάρχει απόλυτη βούληση από την πλευρά μου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων, διαφορετικά δεν θα υπάρχει τρόπος να σταματήσει μια κλιμάκωση», είπε, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους στην Ιταλία.

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο ίδιος και το γραφείο του δεν έχουν ακόμη καμία άμεση επαφή με τη Χαμάς, την μαχητική ισλαμιστική ομάδα που επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.400 ανθρώπους. «Δεν μπορείς να μιλήσεις με τη Χαμάς. Είναι πολύ δύσκολο», είπε.

Διεθνείς εκκλήσεις

Οι επικεφαλής της γαλλικής και της αιγυπτιακής διπλωματίας απηύθυναν σήμερα από το Κάιρο έκκληση για να μπορέσει να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να μπορέσουν οι αλλοδαποί να φύγουν από τον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος βομβαρδίζεται αδιάκοπα από το Ισραήλ.

«Αυτοί που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Γάζα θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά. «Προς όλους απευθύνουμε έκκληση να μπορέσουν να ανοίξουν σημεία διέλευσης», πρόσθεσε.

Ο Αιγύπτιος ομόλογός της Σάμεχ Σούκρι επέρριψε στο Ισραήλ την ευθύνη για το κλείσιμο της μεθοριακής διάβασης της Ράφα ανάμεσα στη Γάζα και την Αίγυπτο , το οποίο «δεν έχει μέχρι στιγμής δώσει σήμα», όπως δήλωσε, ενώ Αμερικανός αξιωματούχος διαβεβαίωνε το Σάββατο ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα διέρχονταν σύντομα από το πέρασμα αυτό.

Χθες, Κυριακή, το Κάιρο πρότεινε τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για την παλαιστινιακή υπόθεση.

Η Αίγυπτος, παραδοσιακά μεσολαβητής ανάμεσα στους Παλαιστινίους και τους Ισραηλινούς, είναι η πρώτη αραβική χώρα που αναγνώρισε το Ισραήλ. Συνορεύει στο βορειοανατολικό της τμήμα με τη Γάζα και το Ισραήλ και έχει το μόνο μεθοριακό πέρασμα ανάμεσα στον παλαιστινιακό θύλακα και το εξωτερικό, το οποίο δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλάνο από τη live κάλυψη που κάνει το Fox News (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε συναγωγή στο Μίσιγκαν: Φορτηγό έπεσε στο κτήριο Temple Israel – Αναφορές για ένοπλο

12/03/2026 - 8:05μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, στις 30 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ιράν δεν επιτίθεται στην Τουρκία – Τα σχέδια για την «επόμενη ημέρα»

12/03/2026 - 7:40μμ
Κατεστραμμένα αυτοκίνητα μετά από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε πολυκατοικία στη συνοικία Αΐσα Μπακάρ της Βηρυτού, στον Λίβανο.11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ ισραηλινών πληγμάτων στη Βηρυτό μετά τη μεγαλύτερη επίθεση της Χεζμπολάχ από την αρχή του πολέμου

12/03/2026 - 6:25μμ
Ιρανή κρατά πλακάτ με φωτογραφία του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρό μήνυμα από τον νέο ανώτατο ηγέτη του Ιράν: Στοχοποιεί τις αμερικανικές βάσεις, απειλεί με το Στενό του Ορμούζ

12/03/2026 - 4:25μμ
O πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα στο Βελιγράδι, 7 Ιουλίου 2023 (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία και Αλβανία προτείνουν «σταδιακή ένταξη» στην ΕΕ – Σχέδιο για επιτάχυνση της διεύρυνσης

12/03/2026 - 4:01μμ
Το «Mayuree Naree», με σημαία Ταϊλάνδης, φλέγεται στο Στενό του Ορμούζ έπειτα από πλήγμα ιρανικών πυραύλων, 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Royal Thai Navy / EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Περσικός μετατρέπεται σε «ναρκοπέδιο» για τη ναυσιπλοΐα – Φόβοι για παγκόσμιο ενεργειακό σοκ

12/03/2026 - 3:13μμ
Το ελληνόκτητο «Zephyros» στις φλόγες, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Τάνκερ στις φλόγες μετά από επίθεση στον Περσικό – Συγκλονιστικό βίντεο από το ελληνόκτητο «Zephyros»

12/03/2026 - 1:36μμ
Από αριστερά, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Παρίσι, τον περασμένο Ιανουάριο (φωτ.: EPA/Yoan Valat / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μακρόν-Ζελένσκι την Παρασκευή στο Παρίσι – Υπό εξέταση μέσα για την ενίσχυση της πίεσης στη Ρωσία

12/03/2026 - 1:12μμ
Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ αναχαιτίζει πυραύλους στο βόρειο τμήμα της χώρας (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνονται οι επιθέσεις του Ιράν στις χώρες του Κόλπου – Η μεγαλύτερη διατάραξη στην προσφορά της παγκόσμιας πετρελαϊκής αγοράς

12/03/2026 - 12:00μμ
Φωτογραφία του βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης δείχνει το πλοίο Mayuree Naree να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, στα Στενά του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Βασιλικό Ναυτικό της Ταΐλάνδης)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέα χτυπήματα σε δεξαμενόπλοια, το ένα ελληνικών συμφερόντων – Ξεπέρασε ξανά τα 100 δολ./βαρέλι το πετρέλαιο

12/03/2026 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Instagram / europeanathletics)

Κορυφαίος αθλητής του Φεβρουαρίου στην Ευρώπη ο Καραλής

8 λεπτά πριν
Πλάνο από τη live κάλυψη που κάνει το Fox News (πηγή: Χ)

Συναγερμός σε συναγωγή στο Μίσιγκαν: Φορτηγό έπεσε στο κτήριο Temple Israel – Αναφορές για ένοπλο

34 λεπτά πριν
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, στις 30 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Γιατί το Ιράν δεν επιτίθεται στην Τουρκία – Τα σχέδια για την «επόμενη ημέρα»

59 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Άρειος Πάγος: Η σύνταξη δεν είναι λόγος απόλυσης – Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

1 ώρα πριν
Έργα από την έκθεση «Μια Ιστορία Ανταλλαγής Πληθυσμών», που φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (πηγή: ΕΡΤ)

«Μια Ιστορία Ανταλλαγής Πληθυσμών»: Έκθεση ζωγραφικής στη Μυτιλήνη, από μια Τουρκάλα

2 ώρες πριν
Κατεστραμμένα αυτοκίνητα μετά από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε πολυκατοικία στη συνοικία Αΐσα Μπακάρ της Βηρυτού, στον Λίβανο.11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Μπαράζ ισραηλινών πληγμάτων στη Βηρυτό μετά τη μεγαλύτερη επίθεση της Χεζμπολάχ από την αρχή του πολέμου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign