pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λωρίδα της Γάζας: Αρνούνται να φύγουν οι γιατροί με τους ασθενείς – Ταυτοποιήθηκαν 126 όμηροι

Εκκενώνεται και μια ισραηλινή πόλη στα σύνορα – Επανήλθε η υδροδότηση στη νότια Γάζα

15/10/2023 - 5:10μμ
Καπνός υψώνεται πάνω από τη Γάζα μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην περιοχή (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Καπνός υψώνεται πάνω από τη Γάζα μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην περιοχή (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Έτοιμος» να καταστρέψει τη Χαμάς από ξηρά, αέρα και θάλασσα, δηλώνει ο ισραηλινός στρατός, χωρίς όμως να έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποιο χρονοδιάγραμμα ή περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση που ετοιμάζει στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

Αντίθετα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δηλώνουν ότι αναμένουν την «πολιτική απόφαση» για να προχωρήσουν στη χερσαία επιχείρηση, ωστόσο διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως χρειάζονται λίγες ακόμη ημέρες για να την οργανώσουν.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα βόρεια τμήματα της επικράτειας, ωστόσο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να τα εγκαταλείψουν ή να μετακινήσουν τους ασθενείς, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με δολοφονία.

Ο ιατρικός διευθυντής του Νοσοκομείου του Κουβέιτ στη νότια Γάζα Δρ Τζαμάλ Χαμς δήλωσε στο BBC ότι το νοσοκομείο στη Ράφα, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον ισραηλινό στρατό στο οποίο τους ζητήθηκε να το εκκενώσουν μέσα σε δύο ώρες.

Ο Χαμς λέει ότι το νοσοκομείο είναι η μόνη ιατρική εγκατάσταση που είναι ανοιχτή στην περιοχή και  περιθάλπει μόνο αμάχους που τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα.

«Ακόμη και τα σπίτια τους δεν είναι ασφαλή, επομένως τους κρατάμε εδώ… Δεν υπάρχει μέρος για να πάμε επειδή είμαστε υπό πολιορκία. Επιπλέον, δεν θα υπάρχει τρόπος για τυχόν τραυματίες να λάβουν επείγουσα περίθαλψη στην περιοχή αν φύγουμε κι εμείς» συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος επέκρινε την εντολή να μετακινηθούν οι ασθενείς στα νοσοκομεία από το βορρά, λέγοντας ότι ισοδυναμεί με θανατική ποινή, ενώ η υπηρεσία βοήθειας του ΟΗΕ υπογράμμισε ότι η Γάζα «σπρώχνεται σε μια άβυσσο».

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, άρχισε να επαναλειτουργεί το σύστημα υδροδότησης στη νότια Γάζa.

Κλειστό το πέρασμα της Ράφα και νέος απολογισμός νεκρών

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατευθυνθεί προς το πέρασμα της Ράφα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας στα σύνορα με την Αίγυπτο, το οποίο όμως παραμένει κλειστό. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι στο BBC, ότι οι προσπάθειες να ανοίξει ήταν ανεπιτυχείς μέχρι στιγμής.

Οι ΗΠΑ έστειλαν ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο στην περιοχή για να «αποτρέψουν εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ» και το Ιράν έχει προειδοποιήσει για «σοβαρές συνέπειες» εάν το Ισραήλ συνεχίσει να επιτίθεται στη Γάζα.

Οι συγκρούσεις έχουν επίσης ενταθεί στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπου ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε από λιβανέζικο πύραυλο.

Συνολικά περισσότεροι των 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στην δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ.

Από την άλλη πλευρά, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 2.450.

Ταυτοποιήθηκαν 126 όμηροι

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, ότι ταυτοποίησε 126 ομήρους που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά την πολύνεκρη επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν αρχικά ότι περίπου 150 Ισραηλινοί και αλλοδαποί κρατούνταν από τη Χαμάς στη Γάζα. Αξιωματούχοι εξήγησαν ότι ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε προς τα κάτω αφού εντοπίστηκαν πτώματα αγνοουμένων στο νότιο Ισραήλ και ενδέχεται ακόμη να αλλάξει.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ είπε σήμερα ότι «επιβεβαιώθηκε» ο αριθμός των 126 ομήρων. Ο στρατός βρήκε επίσης νεκρούς ορισμένους από τους ομήρους, χωρίς να διευκρινίσει πόσους, σε τοπικές επιχειρήσεις που διεξήγαγε στη Λωρίδα της Γάζας τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, 22 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα. Η οργάνωση είχε απειλήσει ότι θα σκότωνε τους ομήρους για κάθε απροειδοποίητο πλήγμα του Ισραήλ σε κατοικίες Παλαιστινίων.

Ο Χεχτ είπε ότι 286 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων.

Εκκενώνεται και η ισραηλινή πόλη Σντερότ

Τρία λεωφορεία, με καμιά πενηνταριά επιβάτες το καθένα, περιμένουν έξω από ένα σχολείο στο κέντρο της  ισραηλινής πόλης Σντερότ και ετοιμάζονται να αναχωρήσουν, καθώς οι κάτοικοι κλήθηκαν σήμερα να την εκκενώσουν.

Προορισμός τους, τα ξενοδοχεία του Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, στο νοτιότερο άκρο του Ισραήλ. Κάποιοι κατευθύνονται στην Ιερουσαλήμ, άλλοι στο Τελ Αβίβ.

Η Σντερότ, μια πόλη 30.000 κατοίκων, είναι στόχος εδώ και χρόνια των ρουκετών που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Στις 7 Οκτωβρίου, όπως και άλλες κοινότητες που συνορεύουν με τον παλαιστινιακό θύλακα, δέχτηκε την επίθεση ενόπλων μελών της Χαμάς που σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους στον δρόμο, στα καταφύγια, στα σπίτια τους. Πολλοί απήχθησαν και οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία πληροφορία για την τύχη τους.

Σήμερα το πρωί, στους έρημους δρόμους κυκλοφορούσαν μόνο μερικοί αστυνομικοί.

Ο δήμος τόνισε ότι η εκκένωση δεν είναι υποχρεωτική αλλά «συστήνεται θερμά» ενόψει της χερσαίας επιχείρησης του στρατού στη Γάζα. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης περίπου οι μισοί κάτοικοι είχαν ήδη φύγει από την πόλη μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Συνεδρίασε η διευρυμένη ισραηλινή κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε σήμερα, για πρώτη φορά, συνεδρίαση του διευρυμένου υπουργικού συμβουλίου εκτάκτου ανάγκης, υπογραμμίζοντας ότι η εθνική ενότητα που επιδεικνύουν οι Ισραηλινοί στέλνει ένα μήνυμα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.

«Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε αλλά εμείς θα συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου στους υπουργούς του. «Οι ισραηλινές δυνάμεις γνωρίζουν ότι ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό τους και κατανοούν ότι αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή», πρόσθεσε.☺

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς – Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

31/07/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

30/07/2026 - 10:04πμ
Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pxhere.com)

Οδηγίες προστασίας από την έκθεση στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια

16 λεπτά πριν
Από την πυρκαγιά στο Ποικίλο Όρος (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πυροσβεστική Υπηρεσία: Σε 73 μέτωπα οι μάχες με τις φλόγες – Αναλυτική ενημέρωση

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Ποντιακός Σύλλογος Κλείτου Κοζάνης)

Κλειτιώτικα 2026: Δύο βραδιές γεμάτες ποντιακή μουσική και παράδοση στον Νέο Κλείτο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Χαϊδάρι λόγω πυρκαγιάς – Εκκενώνεται το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROIKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν για το κοινό οι λόφοι Λυκαβηττού και Φινόπουλου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Χαϊδάρι: Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση προς Περιστέρι – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign