pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Πρεσβευτής Ποντιακού Ελληνισμού» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος – «Κύπρος και Πόντος διάγουν βίους παράλληλους»

Συγκινητική εκδήλωση από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης· του απονεμήθηκε και το κλειδί της πόλης

14/10/2023 - 7:55μμ
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Ηλία Ιορδανίδη (φωτ.: Εκκλησία της Κύπρου)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Ηλία Ιορδανίδη (φωτ.: Εκκλησία της Κύπρου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για πάνω από μία δεκαετία βρίσκεται δίπλα στην Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, ο οποίος παράλληλα έχει προσφέρει τα μέγιστα στην προβολή του ποντιακού ελληνισμού.

Έτσι, το ιστορικό σωματείο σε μια εκδήλωση-ορόσημο, η οποία ήταν αντανάκλαση των δεσμών που έχουν δημιουργηθεί, την Παρασκευή ανακήρυξε τον κ. Γεώργιο «Πρεσβευτή Ποντιακού Ελληνισμού 2023».

Ήταν μια καθ’ όλα συγκινητική τελετή. Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλίας Ιορδανίδης τόνισε ότι πρόκειται για την αναγνώριση της προσφοράς του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην προσπάθεια για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και αναγνώριση της θέρμης ψυχής και της ανιδιοτέλειας σε ό,τι αφορά την προώθηση της ιστορίας και της μνήμης των Ποντίων.

(Φωτ.: Εκκλησία της Κύπρου)

«Η προσωπικότητα του μακαριωτάτου αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση σε μια εποχή υλιστική που διακρίνεται για τον ατομικισμό και την κρίση αξιών» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης.

Όπως εξήγησε, η μακρά φιλιά έχει σφυρηλατηθεί με την κοινή αγάπη για την Ελλάδα, τον Πόντο και την Κύπρο, αλλά και τη συνεργασία σε πολλές δράσεις τα τελευταία χρόνια που σκοπό έχουν να προάγουν την πολιτισμική κληρονομιά και την ιστορία, «ενισχύοντας τους δεσμούς του κυπριακού και του ποντιακού ελληνισμού και μεταλαμπαδεύοντας στις νεότερες γενεές την αγάπη και το σεβασμό προς τους προγόνους μας και τις χαμένες πατρίδες».

Το κεντρικό μήνυμα ήταν ότι ο τίτλος του «Πρεσβευτή Ποντιακού Ελληνισμού 2023» αποτελεί δικαίωση στην αφοσίωση και στη συνολική προσφορά του.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου το κλειδί της Αργυρούπολης.

Ακολούθως προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του κ. Γεώργιου, ο οποίος παίρνοντας το λόγο σημείωσε: «Κύπρος και Πόντος διάγουν βίους παράλληλους. Κύπρος και Πόντος έχουν κοινά χαρακτηριστικά». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Οφείλουμε να ανανήψουμε για να ανακόψουμε τις τουρκικές μεθοδεύσεις. Η Κύπρος είναι το τελευταίο φυλάκιο του ελληνισμού. Αλίμονο αν πέσει!».

(Φωτ.: Εκκλησία της Κύπρου)

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ποντιακούς χορούς και μουσική από τον Ηλία Υφαντίδη (λύρα-τραγούδι) και τον Παναγιώτη Κοπαλίδη (νταούλι).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτογραφία από τη Βαρενού Χαλδίας (φωτ.: «Ποντιακή Εστία»)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Αναστασίας Μαραντίδου: Εθάρρναμ’ ότι θα πάμ’ σον παράδεισον

25/02/2026 - 8:59μμ
Καθαρά Δευτέρα 2026 στο Μακροχώρι Ημαθίας (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μακροχώρι Ημαθίας: Μεγάλη επιτυχία για το 4ο Φεστιβάλ Χαρταετού του Συλλόγου Ποντίων

25/02/2026 - 8:11μμ
Ο Κώστας στο πλατό του DEAL, με... πλατύ χαμόγελο (πηγή: Glomex)
ΠΟΝΤΟΣ

DEAL… ποντιακό: Τραγούδησε το «Πατρίδα μ’ αραεύω σε» και έφυγε με 9.500 ευρώ

25/02/2026 - 6:34μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έφτασε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού την υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

25/02/2026 - 4:58μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε τι ήταν το λαγώτιν, λαβότ’ ή λαβούτ’;

25/02/2026 - 2:47μμ
Η φωτογραφία του Ελευθέριου Κούση και το απόσπασμα του χειρόγραφού του βρίσκονται στη συλλογή της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ελευθέριος Κούσης: Ένας λόγιος του Πόντου μέσα στη δίνη του 1918

25/02/2026 - 1:23μμ
(Φωτ.: αρχείο pontosnews.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Δωρεάν μαθήματα ποντιακών για τους απόδημους της Ευρώπης

25/02/2026 - 11:28πμ
(Φωτ.: facebook.com/ profile.php?id/ Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η λύρα στην Κρήτη, τον Πόντο, τη Θράκη και τη Μακεδονία: Ένα διήμερο σεμινάριο μουσικής και χορού στο Μικροχώρι Δράμας

25/02/2026 - 10:20πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νεκταρία Μπαλωματίνη)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

PontionLeague 2025-2026: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα ποντιακών σωματείων Θεσσαλονίκης

24/02/2026 - 11:00μμ
Αριστερά ο Θόδωρος Κανονίδης και δεξιά το πρόγραμμα της παράστασης του 1963 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΟΝΤΟΣ

Θόδωρος Κανονίδης: Από το Σοχούμ στο ΡΕΞ του 1963 και το ΚΘΒΕ του 2002

24/02/2026 - 9:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κώστας Βουτσάς το 2007, στη σκηνή του θεάτρου «Αλίκη» σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Δελαπόρτα για τον Φρέντυ Γερμανό (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)

Σαν σήμερα πέθανε ο Κώστας Βουτσάς – Η συγκλονιστική ιστορία του παππού που σκότωσαν οι Τούρκοι επειδή αρνήθηκε το φέσι

8 λεπτά πριν
Τα κομμένα καλώδια της τηλεδιοίκησης (φωτ.: Χ/kyranakis)

Άγνωστοι έκοψαν καλώδια τηλεδιοίκησης στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη – «Ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»

43 λεπτά πριν
Οι εγκαταστάσεις της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Σήμερα η ετυμηγορία στην υπόθεση υποκλοπών μέσω Predator

1 ώρα πριν
Το πρώτο δημόσιο «παθητικό» σχολείο της χώρας, το 20ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων (φωτ.: Δήμος Τρικκαίων)

Τρίκαλα: Το πρώτο «παθητικό» σχολείο με μόνιμη θερμοκρασία 21 βαθμών Κελσίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: United World Wrestling)

Ασημένιο μετάλλιο για τον Κουγιουμτσίδη στο «Muhamet Malo»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και βοριάδες έως 7 μποφόρ, τοπικές βροχές στα ανατολικά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign