pontosnews.gr
Τετάρτη, 30/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μαζική φυγή αμάχων από τη Γάζα – «Αδύνατη η μετακίνηση όλων και ειδικά των ασθενών» λέει ο ΟΗΕ

Ζητά από το Ισραήλ να αποσύρει το τελεσίγραφο για απομάκρυνση 1,1 εκατομμυρίου ανθρώπων μέχρι αύριο

13/10/2023 - 5:46μμ
Κάτοικοι των βόρειων περιοχών της Γάζας φεύγουν με κάθε μέσο από την περιοχή  (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Κάτοικοι των βόρειων περιοχών της Γάζας φεύγουν με κάθε μέσο από την περιοχή (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με αυτοκίνητα, φορτηγά, ακόμη και με τα πόδια φεύγουν οι άμαχοι από τη βόρεια Γάζα, μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ για άμεση απομάκρυνση από την περιοχή.

Περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ειδοποιηθεί να φύγουν εντός 24ώρου, ωστόσο οι παλαιστινιακές αρχές ενημέρωσαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι είναι «αδύνατον» να μεταφερθούν οι ευπαθείς ασθενείς από τα νοσοκομεία στις βόρειες περιοχές.

«Οι ασθενείς αυτοί περιλαμβάνουν σοβαρά τραυματίες, καθώς επίσης ενήλικες, παιδιά και νεογέννητα που χρειάζονται εντατική θεραπεία και των οποίων τα τραύματα σημαίνουν ότι η μοναδική τους πιθανότητα για επιβίωση είναι να βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς, σε συνέντευξη Τύπου.

«Άρα η μετακίνηση αυτών των ανθρώπων είναι καταδίκη σε θάνατο. Το να ζητά κανείς από υγειονομικούς να κάνουν κάτι τέτοιο είναι παραπάνω από βάναυσο» συμπλήρωσε.

24ωρο τελεσίγραφο

Το Ισραήλ έδωσε εντολή να απομακρυνθούν «όλοι οι άμαχοι» από την πόλη της Γάζας μέσα σε 24 ώρες για «τη δική τους ασφάλεια και προστασία» ρίχνοντας φυλλάδια με τα οποία τους καλούσε να κατευθυνθούν στο νότο.

«Εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας και πηγαίνετε νότια του Ουάντι Γάζα», αναφερόταν στα αραβικά στα φυλλάδια που ρίφθηκαν από drones και τα οποία είδε το AFP.

Σε χάρτη επάνω στα φυλλάδια υπήρχε βέλος που έδειχνε προς τον νότο, κάτω από μια γραμμή που είχε χαραχθεί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι γνώριζε ότι θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να μετακινηθούν όλοι, αλλά κατηγόρησε τη Χαμάς ότι προέτρεψε τους κατοίκους να αγνοήσουν την εντολή απομάκρυνσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα τα τζαμιά στην Λωρίδα της Γάζας καλούσαν τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους,

Ο ΟΗΕ από την πλευρά του, προέτρεψε το Ισραήλ να αποσύρει το τελεσίγραφο, προειδοποιώντας για «καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ ανέφερε ότι το σύστημα υγείας στη Γάζας είναι «στο σημείο κατάρρευσης». «Με τα συνεχιζόμενα (ισραηλινά) αεροπορικά πλήγματα, οι άμαχοι δεν έχουν πλέον ασφαλές μέρος να πάνε» δήλωσε.

Έτοιμο για χερσαία επίθεση το Ισραήλ

Παράλληλα, το Ισραήλ συγκεντρώνει συνεχώς στρατιώτες και τεθωρακισμένα κοντά στη Γάζα, προετοιμάζοντας μια αναμενόμενη χερσαία επίθεση στον πυκνοκατοικημένο θύλακα, τον οποίο εξακολουθεί να σφυροκοπά για έβδομη ημέρα, μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι μία χερσαία επίθεση θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολη στρατιωτικά. Η Λωρίδα της Γάζας είναι πυκνοκατοικημένη και καθένα από τα κτήριά της μπορεί να μετατραπεί σε παγίδα θανάτου για τους Ισραηλινούς στρατιώτες, καθώς μεγάλο μέρος της μάχης δεν θα δοθεί στην επιφάνεια, αλλά στα χιλιάδες μέτρα των υπόγειων στοών που τη διατρέχουν.

Τα τούνελ που χρησιμοποιεί η Χαμάς συνθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο από σήραγγες, μία ολόκληρη πόλη κάτω από την πόλη. Εκεί κρύβει μεγάλο μέρος του φορητού οπλισμού και των ρουκετών που εκτοξεύει κατά του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης σκότωσαν περίπου 1.300 ανθρώπους και απήγαγαν άλλους 150, τους οποίους μετέφεραν στη Γάζα κατά τη διάρκεια των βάναυσων επιθέσεων στο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ως αντίποινα, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 1.400 ανθρώπων στη Γάζα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις εκεί αρχές.οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 1.500 ανθρώπους μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ έχει επιβληθεί πλήρης αποκλεισμός σε καύσιμα, τρόφιμα και νερό, ο οποίος δεν θα αρθεί, εάν η Χαμάς δεν απελευθερώσει όλους τους ομήρους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Μαρόκου Φατίμα Εζάχρα Ελ Μανσούρι (φωτ.: moroccoworldnews.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Η Φατίμα Εζάχρα Ελ Μανσούρι έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας

29/09/2026 - 10:51μμ
Στιγμιότυπο από το Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κατά τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας μέσω τηλεδιάσκεψης. Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για τις υβριδικές επιθέσεις εξετάζουν οι υπουργοί Άμυνας

28/09/2026 - 8:08μμ
Στιγμιότυπο από παράσταση του Ντενίζ Γκεκτάς (πηγή: YouTube / Deniz Göktaş)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Γέλια στην αίθουσα, 19 μήνες στην απόφαση για τον κωμικό που σατίρισε τον Ερντογάν

28/09/2026 - 6:08μμ
Καταστροφές από ρωσικό drone, το οποίο στόχευσε καφετέρια σε κατοικημένη περιοχή του Κιέβου. Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Νεκρή γυναίκα από πλήγμα στην Ακαδημία Επιστημών – Η προειδοποίηση για το χειμώνα

28/09/2026 - 5:19μμ
Η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ως μέλος της τουρκικής αποστολής στην 81η Σύνοδο (φωτ.: Instagram / drbetulsayan)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου: Παραίτηση στην κορυφή του AKP

28/09/2026 - 4:57μμ
Ένοπλοι αστυνομικοί στον αποκλεισμό έξω από τη βάση της RAF στο Φέρφορντ της Βρετανίας, μετά τη σύλληψη πέντε ανδρών ως υπόπτων για αδικήματα σχετικά με εκρηκτικά και τρομοκρατία. Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Φέρφορντ: Πέντε Βρετανοί από το Λονδίνο στο θρίλερ με τα τρία βαν κοντά στη βάση

28/09/2026 - 4:33μμ
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι μιλά κατά τη διάρκεια του κομματικού φεστιβάλ νεολαίας «Fenix, il tempo del coraggio», στις 20 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Massimo Percossi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο ακροδεξιός Βανάτσι πιέζει τη Μελόνι – Η Ουκρανία και η ΕΕ στο βάθος της εκλογικής μάχης

28/09/2026 - 2:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Υπηρεσιακή πρόεδρος η Άνα Μπρνάμπιτς μετά την παραίτηση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς

28/09/2026 - 12:25μμ
(Φωτ.: EPA / Lev Radin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Τουρκία: Προσφυγή κατά Ερντογάν στο ΔΠΔ για Κούρδους και Χαμάς αναγγέλλει ο Νετανιάχου

28/09/2026 - 8:52πμ
(Φωτ.: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς υπέβαλε την παραίτησή του

27/09/2026 - 9:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υπνοθεραπευτής  Νάσος Κομιανός που εμπλέκεται στην υπόθεση του θανάτου του τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη, πριν από λίγα 24ωρα, στον ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)

Γιώργος Μαζωνάκης: Νέες αποκαλύψεις για την πρόταση πλασμαφαίρεσης και τις τελευταίες συνομιλίες

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές μάς αποχαιρετά ο Σεπτέμβριος – Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/lesxipontionnkavalas?locale=el_GR)

Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας: Αγιασμός και παραδοσιακό γλέντι για τη νέα πολιτιστική χρονιά

8 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

«Ελλάδα 2.0»: Υποβλήθηκε το τελευταίο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Ξεκίνημα με νίκη στη Γαλλία για τον Άρη

9 ώρες πριν
Η καθηγήτρια Gonda Van Steen, κάτοχος της Έδρας Κοραή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας στο King’s College London (πηγή: thenationalherald.com)

Θεσσαλονίκη: 500 υιοθετημένα παιδιά της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου ζητούν την ελληνική ιθαγένεια

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV