pontosnews.gr
Τρίτη, 1/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χαμάς: Βροχή οι ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας στην Άσκελον

Επίθεση και από το νότιο Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ

10/10/2023 - 6:39μμ
Ισραηλινοί στρατιώτες μεταφέρουν σορούς ομοεθνών τους που σκοτώθηκαν στο κιμπούτζ Κφαρ Αζά, στα σύνορα με τη Γάζα (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)

Ισραηλινοί στρατιώτες μεταφέρουν σορούς ομοεθνών τους που σκοτώθηκαν στο κιμπούτζ Κφαρ Αζά, στα σύνορα με τη Γάζα (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από τη Λωρίδα της Γάζας και το νότιο Λίβανο κατά του Ισραήλ, ενώ παράλληλα με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται διπλωματικός αγώνας δρόμου για να βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων.

Οι επιθέσεις άρχισαν μετά τις 17:00, αμέσως μόλις έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς για τους κατοίκους της νότιας παράκτιας ισραηλινής πόλης Άσκελον.

Έκτοτε οι σειρήνες δεν σταμάτησαν να ηχούν στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) στο X (πρώην Twitter). Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, από τις ρουκέτες επλήγη ένα ξενοδοχείο στην πόλη αυτή.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ ο Αμπού Ουμπάιντα, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους της Άσκελον, στη μεθόριο του Ισραήλ με την Λωρίδα της Γάζας, ότι είχαν προθεσμία μέχρι τις 17:00 για να εγκαταλείψουν την πόλη.

❗️ Hamas launched hundreds of rockets from Gaza towards Israeli Ashkelon and Tel Aviv. pic.twitter.com/8Vf60PnYVU

— NEXTA (@nexta_tv) October 10, 2023

Πληροφορίες που μεταδίδονται από δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το βόρειο Ισραήλ δέχεται πυραυλικές επιθέσεις από δυνάμεις της Χεζμπολάχ, στο νότιο Λίβανο. Ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη παραδοχή. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον Λίβανο. Μια πηγή ασφαλείας τόνισε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Θα αλλάξει το πρόσωπο του Ισραήλ

Ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ, υποναύαρχος Αμί Αγιαλόν, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αναλύοντας την κατάσταση μετά την επίθεση της Χαμάς, υποστηρίζει ότι «αυτή η επίθεση θα αλλάξει το πρόσωπο του Ισραήλ» καθώς, όπως τονίζει, «είναι η πρώτη φορά από τη δημιουργία του εβραϊκού κράτους, που εκατοντάδες πολίτες σφαγιάστηκαν, δολοφονήθηκαν στα σπίτια τους».

Ως προς την άποψη ότι τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι σαν ένας νέος πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, εκτιμά ότι μακροπρόθεσμα η σελίδα του 2023 θα φαίνεται πολύ πιο σοβαρή.

«Θα μας πάρει χρόνια για να κατανοήσουμε τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που προκαλεί η φρίκη και ο φόβος που συνδέονται με αυτά τα γεγονότα» σημειώνει, υπογραμμίζοντας: «Δημιουργήσαμε ένα κράτος για να αμυνθούμε. Επενδύσαμε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων για να διασφαλίσουμε ότι ο στρατός μας θα είναι ο ισχυρότερος και πιο αποτελεσματικός και όλα κατέρρευσαν στις 7 Οκτωβρίου 2023. Οι περισσότεροι δεν περιμένουν πλέον τίποτα από τους πολιτικούς μας ηγέτες. Περιμέναμε κάτι από τους στρατιωτικούς μας διοικητές, αλλά και αυτό απέτυχε.»

Επιρρίπτει μεγάλο μέρος της ευθύνης στην κυβέρνηση καθώς δεν εισάκουσε, όπως σημειώνει, την άποψη των διοικητών όλων των οργανώσεων ασφαλείας ότι η πολιτική που ακολουθεί ήταν λάθος και ότι ήταν προφανές πως θα χρησιμοποιηθεί από τους εχθρούς οι οποίοι, όπως τονίζει, βλέπουν το μεγάλο διχασμό της χώρας γύρω από την κρίση που προκάλεσε η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

Θεωρεί αναπόφευκτη μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, υπογραμμίζοντας, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πέραν της καταστροφής των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ (σ.σ. το ένοπλο τμήμα της Χαμάς).

«Πρέπει να πούμε από την αρχή, ότι ο πόλεμος μας δεν είναι ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Ο πόλεμος μας είναι ενάντια στη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς» τονίζει και προσθέτει: «Πριν επιτεθούμε θα πρέπει να πούμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικότητα στην οποία θα μιλήσουμε με τους Παλαιστίνιους που αποδέχονται τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και που θέλουν να συζητήσουν μαζί μας την πραγματικότητα δύο κρατών. Αλλά πιστεύω ότι καμία ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει να το κάνει αυτό σήμερα. Ωστόσο εάν δεν το κάνουμε θα δούμε αύξηση της βίας. Ακόμη και σήμερα, το Ισραήλ αρνείται να παραδεχτεί ότι οι Παλαιστίνιοι είναι λαός. Δεν θα τους αρκεί η οικονομική ανάπτυξη. Θέλουν ελευθερία, θέλουν να δουν το τέλος της κατοχής».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του SCO στο Μπισκέκ του Κιργιστάν (Φωτ.: EPA/Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Kremlin pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τα είπαν Ερντογάν και Πούτιν στο Κιργιστάν: Στο επίκεντρο οι νέοι πυρηνικοί σταθμοί στην Τουρκία

1/09/2026 - 8:03μμ
Εικόνα από την 60ή «Ημέρα του Αριστοτέλη» στη Ρίγα της Λετονίας (φωτ.: aristotelis.lv)
ΚΟΣΜΟΣ

60 χρόνια «Ημέρα του Αριστοτέλη»: Η μεγάλη γιορτή του Πανεπιστημίου της Λετονίας – «Μίλησε» ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

1/09/2026 - 6:37μμ
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ (φωτ. αρχείου: EPA/ALI HAIDER)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Χτύπησαν δυο υπερδεξαμενόπλοια που μετέφεραν σαουδαραβικό πετρέλαιο

1/09/2026 - 4:32μμ
(Φωτ.: X.com/World News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Times Square: 49χρονη μαχαίρωσε δύο περαστικούς – Έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών

1/09/2026 - 9:02πμ
Υποστηρικτές της AfD περιμένουν την έναρξη προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου Ούλριχ Ζίγκμουντ στο Νάουμπουργκ, ενόψει των κρατιδιακών εκλογών της 6ης Σεπτεμβρίου στη Σαξονία-Άνχαλτ (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η AfD αγγίζει το 43% – Η κάλπη που μπορεί να γκρεμίσει το «τείχος πυρός»

31/08/2026 - 7:14μμ
Μέλη του στρατού του Νεπάλ συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και ανάσυρσης σορών κατά μήκος του ποταμού Ναραγιάνι, στην περιοχή Τσιτβάν, στις 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: «Τσουνάμι» πάγου και λάσπης κατάπιε χωριά – Σχεδόν 4.800 αγνοούμενοι

31/08/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία της Μέκκας: Η Τουρκία φιλοξενεί την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας

31/08/2026 - 10:26πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν–ΗΠΑ: Νέα κλιμάκωση με επίθεση σε αμερικανική βάση στα Εμιράτα και φωτιά σε πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

31/08/2026 - 9:03πμ
Κάτοικος προσπαθεί να περισώσει ό,τι απέμεινε από τα υπάρχοντά του ανάμεσα στα κατεστραμμένα σπίτια, στις όχθες του ποταμού Τρισούλι, στην περιφέρεια Ντάντινγκ του Νεπάλ, στις 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Θάβουν προσωρινά τους νεκρούς, περιμένοντας τις οικογένειές τους – Στους 781 οι νεκροί

30/08/2026 - 7:25μμ
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και επικεφαλής του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μιλά κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Κνεσέτ. 22 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Μπεν Γκβιρ: «Περήφανος» για τις άθλιες συνθήκες κράτησης Παλαιστίνιων γυναικών

30/08/2026 - 7:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του SCO στο Μπισκέκ του Κιργιστάν (Φωτ.: EPA/Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Kremlin pool)

Τα είπαν Ερντογάν και Πούτιν στο Κιργιστάν: Στο επίκεντρο οι νέοι πυρηνικοί σταθμοί στην Τουρκία

19 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)

90χρονος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της Αττικής Οδού

45 λεπτά πριν
Άποψη της Σμύρνης πριν την Καταστροφή (πηγή: mytilene.gr)

«Αλαργινό μου γιασεμί»: Μουσικοχορευτική παράσταση από την Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας & Πειραιώς

1 ώρα πριν
Εικόνα από την 60ή «Ημέρα του Αριστοτέλη» στη Ρίγα της Λετονίας (φωτ.: aristotelis.lv)

60 χρόνια «Ημέρα του Αριστοτέλη»: Η μεγάλη γιορτή του Πανεπιστημίου της Λετονίας – «Μίλησε» ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Αυστραλία: Ύποπτη διάρρηξη στις εγκαταστάσεις της Κυπριακής Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/omilos.pontion.xorefton.kavalas)

Δυναμική παρουσία του Ομίλου Ποντίων Χορευτών Καβάλας στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων στη Λάρισα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV