pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: H Χαμάς έπιασε στον ύπνο το Ισραήλ – «Είμαστε σε πόλεμο» λέει ο Νετανιάχου

To δίκτυο N12 NEWS μετέδωσε ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 40 Ισραηλινοί και οι τραυματίες είναι 740· 198 Παλαιστίνιοι νεκροί από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα

7/10/2023 - 5:59μμ
Φλεγόμενα οχήματα στην ισραηλινή πόλη Ασκελόν, η οποία χτυπήθηκε από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Φλεγόμενα οχήματα στην ισραηλινή πόλη Ασκελόν, η οποία χτυπήθηκε από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Επικίνδυνη ανάφλεξη στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής, με τη Χαμάς να πιάνει κυριολεκτικά στον ύπνο το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ. Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ Αβίβ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: «Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο».

«Έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας» απαντά ο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο στρατιωτικός διοικητής της παλαιστινιακής οργάνωσης Μοχάμεντ Ντέιφ ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης, κάνοντας έκκληση προς τους απανταχού Παλαιστίνιους να πολεμήσουν. «Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για τον τερματισμό της τελευταίας κατοχής επί της γης», είπε προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες.

Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Ρίχαρ Εχτ, ανέφερε:  «Μαχόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας […] κατά των μαχητών που διείσδυσαν χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα διά θαλάσσης και ξηράς». To ισραηλινό δίκτυο N12 NEWS μετέδωσε ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 40 Ισραηλινοί και οι τραυματίες είναι 740.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη (και πλέον αιφνιδιαστική) επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ εδώ και δεκαετίες. Η οργάνωση σε βίντεο που ανέβασε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζεται ότι φαίνονται Ισραηλινοί αιχμάλωτοι να μεταφέρονται στη Γάζα, ενώ σε άλλα βίντεο δηλώνεται ότι διακρίνονται οι σοροί στρατιωτών και Παλαιστίνιοι ένοπλοι μέσα σε σπίτια Ισραηλινών. Η γνησιότητα των βίντεο δεν έχει ακόμα διακριβωθεί από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Στη Γάζα οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη αναμένοντας ότι η σύγκρουση θα διαρκέσει ημέρες, ενώ κάποιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έσπευσαν στα καταφύγια.

Αξιωματούχοι Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 198 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.

Η αποτυχία του Ισραήλ

Την αποτυχία του Ισραήλ να αποκρούσει την αιφνιδιαστική επίθεση που δέχτηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου επισημαίνει ο αναλυτής της εφημερίδας Times of Israel Ντέιν Χόροβιτς. «Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο. Ένα μεγάλο μέρος του Ισραήλ ξύπνησε το πρωί του Σαββάτου από τους ήχους των επιθέσεων με ρουκέτες και τμήματα του νότιου Ισραήλ από τα αδιάκοπα πυρά» ανέφερε.

Ακριβώς 50 χρόνια από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ (Οκτώβριος του 1973), το Ισραήλ δέχθηκε μια αιφνιδιαστική επίθεση από την Χαμάς. Σύμφωνα με ανταπόκριση του BBC, έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλη έρευνα γιατί οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες απέτυχαν να προβλέψουν τη μαζική και καλά συντονισμένη επίθεση.

Ο αρθρογράφος της Jerusalem Post Σεθ Τζ. Φράντζμαν σημειώνει πως πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει από τότε που η Χαμάς ανέλαβε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας και αυτό γιατί συνδυάζει πυρά ρουκετών και επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων.

Το Aljazeera μεταφέρει δηλώσεις εκπροσώπου της Χαμάς, ο οποίος αναφέρει ότι η στρατιωτική επιχείρηση αποτελεί απάντηση σε όλες τις φρικαλεότητες που έχουν αντιμετωπίσει οι Παλαιστίνιοι κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

«Αυτή η κατάσταση θα κινηθεί γρήγορα και είναι πιθανό να κλιμακωθεί. Ένα μεγάλο ερώτημα είναι τι θα συμβεί τώρα, όχι μόνο μέσα και γύρω από τη Γάζα, αλλά και τι θα συμβεί στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, όπου εδώ και μήνες παρατηρείται επανειλημμένη και εντεινόμενη βία μεταξύ παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και εποίκων» γράφει ο αναλυτής του BBC Τζέρεμι Μπόουεν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυκνό νέφος τέφρας και καπνού υψώνεται από την Αίτνα, όπως φαίνεται από την Κατάνη της Σικελίας (φωτ.: EPA / Orietta Scardino)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Αίτνας: «Ξύπνησε» ο πύρινος γίγαντας – Σταμάτησαν οι πτήσεις στην Κατάνη

11/08/2026 - 6:47μμ
Στην Τσερναβόντα της Ρουμανίας ο πυρηνικός σταθμός αντλεί νερό από τον Δούναβη για την ψύξη των αντιδραστήρων του, ωστόσο η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό SOS από την ξηρασία: Ο Δούναβης απειλεί να «σβήσει» τον πυρηνικό σταθμό της Ρουμανίας

11/08/2026 - 3:35μμ
Το ιαπωνικών συμφερόντων Mercer Street φτάνει στις ακτές της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 3 Αυγούστου 2021. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το δεξαμενόπλοιο που το διαχειριζόταν η ισραηλινή εταιρεία του Εγιάλ Όφερ, είχε δεχθεί επίθεση ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Βρετανός πολίτης και ο Ρουμάνος πλοίαρχός του (φωτ. αρχείου: EPA / Ali Haider)
ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο: Διπλός συναγερμός σε Ορμούζ και Μπαμπ ελ Μαντέμπ – Το Brent «έσπασε» τα 90 δολάρια

11/08/2026 - 3:11μμ
Ο τότε πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μιλά στους δημοσιογράφους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι. 13 Νοεμβρίου 2009 (φωτ. αρχείου: EPA / Lucas Dolega)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στη Συρία: Σε θάνατο ερήμην ο Μπασάρ αλ Άσαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

11/08/2026 - 1:19μμ
Διασώστες επιχειρούν στα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Κολομβία: Το μωρό που βγήκε ζωντανό από τα ερείπια – Οι διασώσεις που συγκλονίζουν

11/08/2026 - 12:55μμ
(Πηγή: YouTube/Al Jazeera English)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στην Τουρκία για την επανένταξη μαχητών του PKK

11/08/2026 - 12:05μμ
Μέλη της Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης της Αστυνομίας καθώς και άλλοι πολίτες διεξάγουν επιχειρήσεις σε κτήριο απέναντι από το Πάρκο Λα Λιμπερτάδ, μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε, χθες, την Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες μετά τον ισχυρότερο σεισμό της 10ετίας

11/08/2026 - 9:22πμ
Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

10/08/2026 - 10:38μμ
Επιβατηγό πλοίο περνά μπροστά από το κάστρο Pfalzgrafenstein στον Ρήνο, στο Κάουμπ της Γερμανίας. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Ρήνο: Η ξηρασία απειλεί να «κόψει» στα δύο την εμπορική αρτηρία της Ευρώπης

10/08/2026 - 9:50μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρίσταται στην τελετή υποδοχής των σορών Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση με το Ιράν, στην αεροπορική βάση του Ντόβερ, στο Ντέλαγουερ. 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ αξιώνει αποζημιώσεις από το Ιράν – Η νέα εντολή για κάθε διαπραγμάτευση

10/08/2026 - 9:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Αποχαιρέτησε τα… αστέρια ο Ολυμπιακός και πάει στη League Phase του Europa League

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Λυτρώθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

2 ώρες πριν
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

3 ώρες πριν
Συντροφιά Ελλήνων στα Κοτύωρα. Ανάμεσά τους ο Βασίλης Χατσιπαυλίδης. Καρτ ποστάλ με ημερομηνία 6 Ιουλίου 1929 (φωτ.: Ελληνικό Μωσαϊκό / Ιωάννα Πασαλίδου)

Κοτύωρα: Όταν το καλοκαίρι δεν είχε όνομα – Οι «σάπιες μέρες» του Αυγούστου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign