pontosnews.gr
Κυριακή, 21/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βούλα Πατουλίδου: Πάνω από αθλήτρια, πάνω από πολιτικός είμαι αγωνίστρια

Περήφανη Πόντια, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης είναι υποψήφια για τρίτη φορά με την παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα

6/10/2023 - 12:39μμ
(Πηγή: naftemporiki.gr)

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη φιλοσοφία της διοίκησης που έχει εμπειρία και συνέπεια λόγου, φιλοδοξεί να προσφέρει και πάλι στους Θεσσαλονικείς η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος για μια τρίτη θητεία με την παράταξη «Αλληλεγγύη» του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Σε συνέντευξή της στην Ναυτεμπορική και στον Μιχάλη Ψύλο, η Βούλα Πατουλίδου τονίζει ότι ποτέ δεν έκατσε να μετρήσει  τις χαρές και τις πίκρες.

«Πάνω από αθλήτρια, πάνω από πολιτικός είμαι αγωνίστρια. Πάνω απ΄όλα θέλω να λένε πως είμαι αυτή που δεν τα παρατάει ποτέ!»τονίζει χαρακτηριστικά.

Προτεραιότητες της ειναι υγεία, παιδεία, επιχειρηματικότητα και αντιπλημμυρικά έργα, σημειώνει. Η Βούλα Πατουλίδου τονίζει με έμφαση επίσης ότι «η ανάπλαση της ΔΕΘ πρέπει να προχωρήσει και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Είναι ένα έργο που θα αλλάξει την ταυτότητα, τον χαρακτήρα και αν θέλετε τη ψυχολογία της πόλης».

Γιατί πιστεύετε ότι θα σας δώσουν και πάλι τη ψήφο τους οι Θεσσαλονικείς; Ποιο είναι το έργο σας;
Μου χει μείνει η «ρετσινιά» από τότε που πήρα το χρυσό μετάλλιο Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Σου λέει ο άλλος «αυτή τρέχει»! Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου τρέχω. Δεν άφησα ούτε μέρα ανεκμετάλλευτη. Κέρδισα μικρές και μεγάλες νίκες χωρίς να μπω σε καλούπια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Αντιπεριφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας διαχειρίστηκα τα έργα σε 14 δήμους. Ασφαλτοστρώσεις, καθαρισμοί δρόμων, έργα σ’ όλα τα νοσοκομεία, εξωραϊσμούς αθλητικών χώρων, αποχιονισμούς, έργα για το περιβάλλον και την κοινωνία.

Μία από τις αρμοδιότητές μου ήταν η διαχείριση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Με τη συνεργασία όλων των δημάρχων (και αυτό είναι μία μεγάλη νίκη για τη μητροπολιτική διοίκηση) καταφέραμε να γεμίσουμε τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με πράσινο. Μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, ανάπλαση της Επταπυργίου, ο καθαρισμός και η εξυγίανση του δυτικού παράκτιου μετώπου είναι κάποια από αυτά τα έργα.

Από τη θέση της προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης υλοποιήσαμε μία στοχευμένη στρατηγική, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και κατά συνέπεια την αύξηση των τουριστών που επιλέγουν Θεσσαλονίκη.

Στην Μονή Λαζαριστών βάλαμε σε τάξη όλες τις εκκρεμότητες που υπήρχαν και δώσαμε στη Θεσσαλονίκη ένα φεστιβαλικό θαύμα.

Τι καινούριο σχεδιάζετε να δώσετε στην πόλη σας και την περιφέρεια;
Προτεραιότητες υγεία, παιδεία, επιχειρηματικότητα και αντιπλημμυρικά έργα. Στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έδωσε έργα σε οκτώ δήμους της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης) μπαίνουν επιπλέον τέσσερις νέοι Δήμοι και διπλασιάζονται οι πόροι.

Στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινά η κατασκευή νέων σύγχρονων σχολείων που θα στεγάσουν 115.000 μαθητές, αλλά και νέα έργα εκσυγχρονισμού των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και ανακατασκευή μονάδων και κλινικών που εξυπηρετούν περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας.

Δεύτερη βασική προτεραιότητα είναι η επιχειρηματικότητα και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με τη χρηματοδότηση 2.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επενδύσεις καινοτομίας και νέων τεχνολογιών και νέες δράσεις κατάρτισης για 3.250 άνεργους συμπολίτες μας.

Τρίτη βασική προτεραιότητα τα νέα αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, που θα προστεθούν στα έργα που ήδη υλοποιούμε.

Με λίγα λόγια, ποια φιλοσοφία θέλετε να μοιραστείτε με τους δημότες;
Την φιλοσοφία της διοίκησης που έχει εμπειρία και συνέπεια λόγου.

Η Θεσσαλία, η Εύβοια και άλλες περιοχές της χώρας, μετρούν τις πληγές τους, χτυπημένες από πλημμύρες και πυρκαγιές. Η Κεντρική Μακεδονία όμως δεν αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα. Είναι θέμα τύχης ή καλύτερης στρατηγικής στην πολιτική προστασία;
Τίποτα δεν είναι θέμα τύχης. Η στρατηγική που ακολουθούμε αλλά και οι άνθρωποι που στελεχώνουν την Πολιτική Προστασία είναι η ασπίδα που έχουμε δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

  • Κάναμε 30 πολύ μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές, που είχαν πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια.
  • Θωρακίσαμε αντιπλημμυρικά  ζωές και  περιουσίες των συμπολιτών μας.
  • Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε σημαντικά, πλημμυρικά φαινόμενα.
  • Βλέπουμε όμως πως η κλιματική κρίση είναι ένας δυνατός και απρόβλεπτος αντίπαλος.
  • Το παλεύουμε αλλά μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες.

Κυρία Πατουλίδου, οι Θεσσαλονικείς ζητούν την ανάπλαση της ΔΕΘ. Ποια είναι η άποψή σας;
Η ανάπλαση της ΔΕΘ πρέπει να προχωρήσει και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Είναι ένα έργο που θα αλλάξει την ταυτότητα, τον χαρακτήρα και αν θέλετε την ψυχολογία της πόλης. Θα εκτοξεύσει τον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης και θα μας κάνει ανταγωνιστικούς σε σχέση με άλλες χώρες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διασφαλίσει πόρους από το ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτήσουμε κάποια τμήματα. Σε συνδυασμό με τα άλλα μεγάλα έργα όπως είναι το μετρό, η fly over και το παραλιακό μέτωπο, δημιουργείται μία πόλη με σύγχρονο προφίλ που πατάει γερά στο μακραίωνο παρελθόν της.

Πότε τελικά βλέπετε να λειτουργεί το μετρό της Θεσσαλονίκης;
Η ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι η σημαντικότερη είδηση που μπορεί να υπάρξει. Η ανάθεση της συντήρησης και λειτουργία του μετρό, δείχνει να θέτει την ολοκλήρωση του έργου πλέον σε συγκεκριμένη τροχιά.

Θεωρώ πως το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα μπαίνω στο μετρό μόνο και μόνο για μου φύγει το απωθημένο!

Κυρία Πατουλίδου με το χέρι στην καρδιά, ο αθλητισμός ή η πολιτική σας έχει δώσει περισσότερες χαρές;
Η μία χαρά μπορεί να ισοπεδώσει 1000 πίκρες. Ποτέ δεν έκατσα να μετρήσω τις χαρές και τις πίκρες. Πάνω από αθλήτρια, πάνω από πολιτικός είμαι αγωνίστρια. Πάνω απ΄όλα θέλω να λένε πως  είμαι αυτή που δεν τα παρατάει ποτέ!

• Πηγή: «Ν» / Μιχάλης Ψύλος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός: Έξι μέτρα για το στεγαστικό – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για ενοίκια, ανακαινίσεις και AirBnb

16/12/2025 - 8:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ θέτει εκτός κόμματος τον συλληφθέντα στην Κρήτη

12/12/2025 - 6:29μμ
Από τη χθεσινή κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη στην Εξεταστική (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Ξυλούρης: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη στάση του χθες στην Εξεταστική – Ύποπτος για απείθεια, για την απουσία του την πρώτη φορά

12/12/2025 - 5:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Βασίλης Καρράς σε συναυλία που έγινε την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στο Θέατρο Πέτρας για τα 40 χρόνια του στο λαϊκό τραγούδι (φωτ.: EUROKINISSI / Λυδία Σιώρη)

Βασίλης Καρράς – Η εξομολόγηση του αδελφού του, Δαμιανού Κεσογλίδη: «Δεν μπορώ να ακούσω τα τραγούδια του»

8 λεπτά πριν
Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται οι πινακίδες των οχημάτων που είχε αφαιρέσει η Δημοτική Αστυνομία

54 λεπτά πριν
Η Ντόρα Γιαννακοπούλου, τον Οκτώβριο του 2002, στην παρουσίαση του βιβλίου «Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμος», του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ Eurokinissi)

Πέθανε η τραγουδίστρια, ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου

1 ώρα πριν
Στρώσιμο επίσημου τραπεζιού στην προεδρική κατοικία της Γαλλίας (φωτ.: elysee.fr)

Γαλλία: Έκλεψαν πορσελάνες κι ασημικά αξίας 40.000 ευρώ από την προεδρική κατοικία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Instagram gezegeningezgini)

Η Χρυσή Πύλη της Κωνσταντινούπολης: Το θρυλικό μνημείο των αυτοκρατορικών θριάμβων

2 ώρες πριν
(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign