pontosnews.gr
Δευτέρα, 31/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Εθνοκάθαρση» η εγκατάλειψη του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τους Αρμένιους – Ζητά στοχευμένες κυρώσεις κατά του Αζερμπαϊτζάν

Εκδόθηκε ψήφισμα με πλειοψηφία 491 υπέρ, 9 κατά και 36 αποχές

5/10/2023 - 11:25μμ
Η είσοδος του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA / Stephanie Lecocq)

Η είσοδος του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA / Stephanie Lecocq)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με ψήφισμα που υιοθετήθηκε σήμερα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (491 υπέρ, 9 κατά και 36 αποχές), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την προσχεδιασμένη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις 19 Σεπτεμβρίου, η οποία, σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σαφή παραβίαση προηγούμενων προσπαθειών για κατάπαυση του πυρός.

Με πάνω από 100.000 Αρμένιους να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το θύλακα μετά την τελευταία επίθεση, οι ευρωβουλευτές δηλώνουν ότι η τρέχουσα κατάσταση ισοδυναμεί με εθνοκάθαρση και καταδικάζουν απερίφραστα τις απειλές και τη βία που διαπράττουν τα αζερικά στρατεύματα κατά των Αρμένιων κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Καλούν επίσης την ΕΕ και τα κράτη μέλη να προσφέρουν αμέσως όλη την αναγκαία βοήθεια στην Αρμενία για την αντιμετώπιση της εισροής προσφύγων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την επακόλουθη ανθρωπιστική κρίση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την ΕΕ να εγκρίνει στοχευμένες κυρώσεις κατά των κυβερνητικών αξιωματούχων στο Μπακού που ευθύνονται για πολλαπλές παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Υπενθυμίζοντας στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ότι φέρει την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια όλων των ανθρώπων στο θύλακα, οι ευρωβουλευτές ζητούν να διερευνηθούν οι παραβιάσεις που διαπράττονται από τα αζερικά στρατεύματα που μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου.

Εκφράζοντας σοβαρή ανησυχία για τις αλυτρωτικές και εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και άλλων Αζέρων αξιωματούχων που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας, οι ευρωβουλευτές προειδοποιούν το Μπακού για κάθε ενδεχόμενο στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό.

Επιπλέον, καλούν την Τουρκία να περιορίσει την σύμμαχο χώρα της.

Το ΕΚ καλεί την ΕΕ να προβεί σε συνολική επανεξέταση των σχέσεών της με το Μπακού. Η ανάπτυξη στρατηγικής εταιρικής σχέσης με μια χώρα όπως το Αζερμπαϊτζάν, η οποία παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς δεσμεύσεις και έχει ανησυχητικές επιδόσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι ασύμβατη με τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, τονίζουν οι ευρωβουλευτές. Παροτρύνουν την ΕΕ να αναστείλει τυχόν διαπραγματεύσεις για μια ανανεωμένη εταιρική σχέση με το Μπακού και, σε περίπτωση που η κατάσταση δεν βελτιωθεί, να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της εφαρμογής της συμφωνίας της ΕΕ για την απλούστευση της έκδοσης βίζας με το Αζερμπαϊτζάν.

Το Κοινοβούλιο καλεί επίσης την ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, και σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης ή σημαντικών υβριδικών επιθέσεων κατά της Αρμενίας, ζητά την πλήρη διακοπή των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη του στρατού του Νεπάλ συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και ανάσυρσης σορών κατά μήκος του ποταμού Ναραγιάνι, στην περιοχή Τσιτβάν, στις 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: «Τσουνάμι» πάγου και λάσπης κατάπιε χωριά – Σχεδόν 4.800 αγνοούμενοι

31/08/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία της Μέκκας: Η Τουρκία φιλοξενεί την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας

31/08/2026 - 10:26πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν–ΗΠΑ: Νέα κλιμάκωση με επίθεση σε αμερικανική βάση στα Εμιράτα και φωτιά σε πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

31/08/2026 - 9:03πμ
Κάτοικος προσπαθεί να περισώσει ό,τι απέμεινε από τα υπάρχοντά του ανάμεσα στα κατεστραμμένα σπίτια, στις όχθες του ποταμού Τρισούλι, στην περιφέρεια Ντάντινγκ του Νεπάλ, στις 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Θάβουν προσωρινά τους νεκρούς, περιμένοντας τις οικογένειές τους – Στους 781 οι νεκροί

30/08/2026 - 7:25μμ
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και επικεφαλής του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μιλά κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Κνεσέτ. 22 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Μπεν Γκβιρ: «Περήφανος» για τις άθλιες συνθήκες κράτησης Παλαιστίνιων γυναικών

30/08/2026 - 7:01μμ
Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν κοντά στον ιππόδρομο Schachen, μετά τους πυροβολισμούς σε ολονύκτιο rave πάρτι στο Ααράου της Ελβετίας, που άφησαν πίσω τους μία νεκρή και πέντε τραυματίες (φωτ.: EPA / Michael Buholzer)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Ανθρωποκυνηγητό μετά τους πυροβολισμούς σε rave – Νεκρή 22χρονη, πέντε τραυματίες

30/08/2026 - 3:25μμ
Οι σημαίες της Ισλανδίας και της ΕΕ (φωτ.: Ευρωπαϊκή Επιτροπή)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία: «Όχι» στην επιστροφή προς την ΕΕ – Η κάλπη πάγωσε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

30/08/2026 - 2:12μμ
Η υπηρεσιακή πρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες (πηγή: YouTube/
POTUS Tracker)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το πετρέλαιο η Ντέλσι Ροντρίγκες

30/08/2026 - 12:38μμ
Το κτήριο του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην προκυμαία Φρούνζενσκαγια (αριθμός 22) στη Μόσχα (πηγή: A.Savin/ru.wikipedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ετοιμάζει «μαζικές επιθέσεις» στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

30/08/2026 - 11:35πμ
Πάνοπλοι αστυνομικοί με ειδικό θωρακισμένο όχημα αποκλείουν δρόμο κοντά στο ιπποδρόμιο Σάχεν, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια rave party, κοντά στο Ααράου της Ελβετίας (φωτ.: EPA/MICHAEL BUHOLZER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε rave party

30/08/2026 - 10:17πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη – Δυναμικό παρών από τη Ναυτεμπορική

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Δύο ασημένια μετάλλια η Στρατουδάκη

47 λεπτά πριν
Η Σμύρνη στις φλόγες, σε καρέ από το επεισόδιο «Έξοδος» της σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ «Το Ρίζωμα». Η εικόνα έχει υποστεί τεχνική επεξεργασία ως προς τα χρώματα και την ποιότητα (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)

Κρύφτηκαν σε νεκροταφεία, μεταμφιέστηκαν σε γυναίκες: Μαρτυρίες από τη φλεγόμενη Σμύρνη

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τη «Μικρασία των Αρμενίων» στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι. Δευτέρα 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Festival Rematias/Φεστιβάλ Ρεματιάς)

Η Μικρασία των Αρμενίων «ζωντάνεψε» στη Ρεματιά Χαλανδρίου – Από τον Ελία Καζάν στον Σαρλ Αζναβούρ

2 ώρες πριν
Σε πολυκατοικία στην οδό Θάσου στην Κυψέλη, σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κυψέλη: Πάνω από 10 τραύματα από μαχαίρι στο βρέφος – Τι εξετάζεται για τα ανήλικα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 51χρονος με Ερυθρά Αγγελία της Τουρκίας για σοβαρά αδικήματα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV