pontosnews.gr
Σάββατο, 30/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιράκ: Συγκλονιστικά πλάνα από τη φωτιά στη γαμήλια δεξίωση που στοίχισε τη ζωή σε 107 ανθρώπους

Συντετριμμένοι η νύφη και ο γαμπρός που επέζησαν, αλλά έχασαν πολλά μέλη των οικογενειών τους – Ενώπιον της δικαιοσύνης ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος και ο ιδιοκτήτης του κέντρου

2/10/2023 - 4:37μμ
Το ζευγάρι σαστισμένο κοιτάζει τις φλόγες που πέφτουν από την οροφή, ενώ οι καλεσμένοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά και τρέχουν στις εξόδους (φωτ.: YouTube)

Το ζευγάρι σαστισμένο κοιτάζει τις φλόγες που πέφτουν από την οροφή, ενώ οι καλεσμένοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά και τρέχουν στις εξόδους (φωτ.: YouTube)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βίντεο που κόβει την ανάσα με τις πρώτες στιγμές της φονικής φωτιάς σε γαμήλια δεξίωση στη Μοσούλη του Ιράκ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών, οι νεκροί ανέρχονται σε 107, ενώ δέος προκαλούν οι εικόνες των ανθρώπων που τρέχουν για να σώσουν τα παιδιά και τις ζωές τους, καθώς «έβρεχε» φλόγες από την οροφή.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξη τύπου στη Βαγδάτη από τον επικεφαλής της επιτροπής που ανέλαβε την έρευνα για την τραγωδία «ο χώρος της δεξίωσης είχε πάρα πολλά εύφλεκτα υλικά. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και από τα υφάσματα της διακόσμησης όπως και από τα υλικά γύρω από τον πολυέλαιο στο ταβάνι».

«Μια από τις βασικές αιτίες της φωτιάς ήταν τα πυροτεχνήματα» πρόσθεσε ο Ιρακινός αξιωματούχος ανακοινώνοντας ότι ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 107 νεκρούς.

Ο γαμπρός ακούει το τρίξιμο της φωτιάς και κοιτάζει την οροφή που αρχίζει να λαμπαδιάζει (φωτ.: YouTube)

Παράλληλα, σημείωσε ότι η φωτιά προκλήθηκε από αμέλεια και όχι από πρόθεση επιρρίπτοντας ευθύνες στον ιδιοκτήτη του χώρου στον οποίο πραγματοποιήθηκε η γαμήλια δεξίωση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ, Αμπντουλεμίερ Σαμαρί χαρακτήρισε «μάρτυρες» τα θύματα της φωτιάς και ανακοίνωσε την αποπομπή του περιφερειάρχη και του δημάρχου της περιοχής όπου σημειώθηκε η τραγωδία, τονίζοντας ότι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

«Είμαστε κι εμείς νεκροί»

Η νύφη και ο γαμπρός, των οποίων το γαμήλιο γλέντι κατέληξε σε τραγωδία με 107 νεκρούς ανάμεσα στους καλεσμένους τους, είναι συντετριμμένοι και δεν αντέχουν πλέον να ζουν στην κοινότητά τους.

Ο 27χρονος Ρεβάν και η νύφη Χανεέν, 18 ετών, αισθάνονται «νεκροί μέσα τους» παρά το γεγονός ότι επέζησαν από τις φλόγες.

Πανικόβλητος ο κόσμος τρέχει να ξεφύγει από τις φλόγες και την οροφή που καταρρέει επάνω τους (φωτ.: YouTube)

Ο Ρεβάν δήλωσε στο Sky News ότι έχασε 15 μέλη της οικογένειάς του στη φωτιά, προσθέτοντας ότι η νύφη «δεν μπορεί να μιλήσει» μετά την απώλεια 10 συγγενών της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας και του αδελφού της. Ο πατέρας της βρίσκεται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση.

«Αυτό ήταν, δεν μπορούμε να ζήσουμε πια εδώ. Είναι αλήθεια ότι καθόμαστε εδώ μπροστά σας ζωντανοί. Αλλά μέσα μας είμαστε νεκροί. Είμαστε μουδιασμένοι. Η φωτιά ξεκίνησε από το ταβάνι. Νιώσαμε τη ζέστη… Όταν άκουσα το τρίξιμο κοίταξα το ταβάνι» είπε. «Τότε το ταβάνι, άρχισε να λιώνει. Χρειάστηκαν μόνο δευτερόλεπτα» κατέληξε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μαύρος καπνός από τη σύσκεψη του Τραμπ με το επιτελείο του για συμφωνία με το Ιράν

30/05/2026 - 8:57πμ
Καναδός στρατιωτικός της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ κρατά τη σημαία της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Αϊζκράουκλε της Λετονίας, στις 4 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Valda Kalnina)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone σε πολυκατοικία στη Ρουμανία: Ποιες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ

29/05/2026 - 9:05μμ
Αστυνομικά μέτρα στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κατασκοπεία και Ιράν: Έλληνας κατηγορείται για επιχείρηση κατά δημοσιογράφου στο Λονδίνο

29/05/2026 - 6:33μμ
O πρόεδρος της Ρουμανίας Νικουσόρ Νταν (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαία κλιμάκωση μετά το drone στη Ρουμανία: Κλείνει το ρωσικό προξενείο στην Κωνστάντζα

29/05/2026 - 5:21μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο, 1η Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / AP Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

«Στο θλιβερό μονοπάτι» της Ουκρανίας – Πιέσεις και απειλές από τη Ρωσία για την ευρωπαϊκή πορεία της Αρμενίας

29/05/2026 - 2:29μμ
Φωτιά μετά το χτύπημα στην πολυκατοικία στο Γκαλάτσι (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Στο τραπέζι το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά το πλήγμα ρωσικού drone σε πολυκατοικία

29/05/2026 - 12:25μμ
Αντιισραηλινή αφίσα κρέμεται στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη του Ιράν.  Γράφει στα περσικά: «Το Ισραήλ δεν θα προλάβει να δει τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια» (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

«Πρόοδος» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν εν μέσω νέων εχθροπραξιών – Τι προβλέπει το «μνημόνιο κατανόησης» που εξετάζουν

29/05/2026 - 10:31πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία, με αφορμή την καθαίρεση του Οζέλ

29/05/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία;

28/05/2026 - 7:20μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ κάνουν χειραψία πριν από τη συνάντησή τους στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στην Αστάνα του Καζακστάν (φωτ.: EPA/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική συμφωνία Ρωσίας-Καζακστάν: «Πράσινο φως» για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας

28/05/2026 - 1:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Εύοσμος: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο 67χρονου στον πρώην σύντροφο της κόρης του

11 λεπτά πριν
Μέλη του χορευτικού τμήματος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά» (από τη σελίδα του σωματείο στο facebook)

Το Μικροχώρι Δράμας χορεύει στους ρυθμούς της παράδοσης

12 λεπτά πριν
Αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Με μαχαίρια, χιλιάδες ευρώ και παράνομα όπλα κυκλοφορούσε αστυνομικός που συνελήφθη στη Βουλιαγμένης

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: Στρατής Μπαλάσκας/ ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε Μπαλουκλί, Ταταύλα και Πατριαρχείο αποστολή Μυτιληνιών αιμοδοτών στην Κωνσταντινούπολη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Πρεμιέρα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με «κυνήγι ονείρων» σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι οι πρώτοι 12 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign