pontosnews.gr
Πέμπτη, 11/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρτσάχ: Σχεδόν 90.000 πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα – Μήνυμα του Μελ Γκίμπσον υπέρ των Αρμενίων

Συνελήφθη άλλος ένας Αρμένιος πρώην διοικητής – Η Ρωσία θα συζητήσει με το Μπακού για την παραμονή των δυνάμεών της στην περιοχή

29/09/2023 - 7:18μμ
Συγγενείς αγκαλιάζονται στο έδαφος της Αρμενίας μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους στο χωριό Κορνιτζόρ (φωτ.: EPA-EFE/Anatoly Maltsev)

Συγγενείς αγκαλιάζονται στο έδαφος της Αρμενίας μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους στο χωριό Κορνιτζόρ (φωτ.: EPA-EFE/Anatoly Maltsev)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Περισσότεροι από 88.000 άνθρωποι, με παιδιά τόσο αδύναμα, που λιποθυμούν στην αγκαλιά των γονιών τους, έχουν φθάσει στην Αρμενία από το Αρτσάχ (η ονομασία του Ναγκόρνο Καραμπάχ στα αρμενικά) και συνολικά μπορεί να φθάσουν τις 120.000, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ένας αριθμός που ταιριάζει με τον εκτιμώμενο πληθυσμό του ορεινού θύλακα που ανακαταλήφθηκε από το Αζερμπαϊτζάν την περασμένη εβδομάδα.

Η Καβίτα Μπελάνι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) στην Αρμενία, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον ΟΗΕ μέσω βιντεοσύνδεσης πως τεράστια πλήθη καταπονημένων και τρομαγμένων ανθρώπων συγκεντρώνονται στα κέντρα καταγραφής.

«Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε έως 120.000 ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε πόσοι θα έρθουν σε αυτή τη συγκυρία», πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των προσφύγων. Τα αρχικά σχέδια ήταν για περίπου 70-90.000 πρόσφυγες αλλά θα πρέπει τώρα να επικαιροποιηθούν, πρόσθεσε.

Περίπου το ένα τρίτο των προσφύγων είναι παιδιά, δήλωσε άλλη αξιωματούχος της UNHCR στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η κύρια ανησυχία για εμάς είναι πως πολλά από αυτά έχουν χωριστεί από την οικογένειά τους», δήλωσε η Ρεγκίνα Ντε Ντομινίσις, περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, Χίσαμ Ντίαμπ, δήλωσε πως υπάρχει μαζική ανάγκη για υποστήριξη της ψυχικής υγείας των προσφύγων.

Ο Μελ Γκίμπσον καλεί τη διεθνή κοινότητα να δράσει

Την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στον ξεριζωμό των Αρμενίων από το Αρτσάχ εφιστά ο Αυστραλός ηθοποιός Μελ Γκίμπσον, παίρνοντας σαφή θέση για το θέμα με ένα προσωπικό βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, καταδικάζει την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν για τις βιαιότητες και τον εξαναγκασμό των Αρμενίων σε προσφυγιά από την περιοχή όπου κατοικούσαν χιλιάδες χρόνια και καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση άμεσα.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται τραγικά καθώς βλέπουμε να εκτυλίσσεται μια σύγχρονη γενοκτονία. Ωστόσο, η σιωπή των μέσων ενημέρωσης για αυτό το θέμα είναι εκκωφαντική. Ο αρμενικός λαός, ο οποίος έχει υπομείνει αιώνες διώξεων για την πίστη του, υπόκειται για άλλη μια φορά σε μια βάναυση εθνοκάθαρση.

»Κάτω από την κυριαρχία του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, αμέτρητοι Αρμένιοι υπομένουν ανείπωτες φρικαλεότητες, απώλειες ζωών, αναγκαστικό εκτοπισμό, πείνα και απομόνωση. Αυτοί είναι οι ίδιοι Αρμένιοι των οποίων οι ρίζες βρίσκονται βαθιά σε μια γη που αποκαλούν πατρίδα για γενιές.

»Παρακαλώ τη διεθνή κοινότητα να λάβει γρήγορα δράση, να απλώσει χείρα βοηθείας στον αρμενικό πληθυσμό, να τους προσφέρει την προστασία που χρειάζονται απεγνωσμένα και να δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για την ασφαλή διέλευσή τους.

»Το πιο σημαντικό, ας εμπλακούμε σε άμεσες διπλωματικές προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα εξόριστα άτομα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια που τους δικαιούνται χωρίς καθυστέρηση.

»Στους Αρμένιους που υποφέρουν ακόμα, λέω, μη χάνετε την καρδιά σας. Ο Θεός είναι μαζί σας»

‼️Actor Mel Gibson about #Artakh/#Karabakh. Warns about a new genocide. Calls upon the international community to offer Armenians protection, create a humanitarian corridor and make sure the exiled people can return to their rightful homes without delay. “God is with you.”🇦🇲❤️ pic.twitter.com/63SexxdCfc

— Anush Mkhitaryan (@Haybaji) September 27, 2023

Ειδικοί του ΟΗΕ στο Αρτσάχ

Το Αζερμπαϊτζάν σκοπεύει να επιτρέψει σε ομάδα ειδικών από τα Ηνωμένα Έθνη να επισκεφτεί την περιοχή του Καραμπάχ «εντός μερικών ημερών», όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, το γραφείο συμβούλου της προεδρίας.

Εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν την περιοχή, τη στιγμή που οι ΗΠΑ και άλλες χώρες έχουν καλέσει το Μπακού να επιτρέψει την είσοδο διεθνών παρατηρητών στο Καραμπάχ, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τρίτη συνάντηση Αρμενίων και Αζέρων και νέα σύλληψη

Βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης του Αρτσάχ μετείχαν σήμερα σε νέο, τρίτο γύρο συνομιλιών με αξιωματούχους του Αζερμπαϊτζάν στο Γεβλάχ, για να συζητήσουν θέματα επανένταξης του θύλακα με βάση το αζερικό σύνταγμα και τους νόμους του, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν.

Παράλληλα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει από κοινού με το Αζερμπαϊτζάν για το μέλλον της αποστολής της για τη διατήρηση της ειρήνης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα είχε αναπτύξει δυνάμεις στην περιοχή αυτή από το 2020.

«Καθώς η αποστολή βρίσκεται πλέον στο αζερικό έδαφος, αυτό το σημείο θα αποτελέσει το αντικείμενο συζητήσεων με την αζερική πλευρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το μέλλον του αποσπάσματος αυτού.

Η Ρωσία, ιστορικός σύμμαχος της Αρμενίας, ήταν ο ανάδοχος μιας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στα δύο μέρη το 2020, που προέβλεπε την ανάπτυξη στρατιωτών για τη διατήρηση της ειρήνης.

Οι δυνάμεις αυτές, προς μεγάλη απογοήτευση του Γερεβάν και των αρμενικών αρχών του Καραμπάχ δεν εμπόδισαν την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν.

Στο μεταξύ, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν συνέλαβε έναν πρώην διοικητή των ενόπλων δυνάμεων του Αρτσάχ σε συνοριακό σημείο ελέγχου με την Αρμενία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή που πρόσκειται στον διοικητή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο διοικητής Λέβον Μνατσακανιάν, είχε ηγηθεί του στρατού της αυτόκλητης «Δημοκρατίας του Αρτσάχ» από το 2015 έως το 2018.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας σε περιπολία στην περιοχή Ντάνκερν Γκάρντενς του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα νύχτα έντασης στο Μπέλφαστ: Εκτοξευτήρες νερού απέναντι σε διαδηλωτές – Φόβοι για επέκταση των ταραχών

10/06/2026 - 11:23μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τελετής υπογραφής του νομοσχεδίου «Secure America Act» στο Οβάλ Γραφείο, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν: Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά – Το γνώριμο μοτίβο που επαναλαμβάνεται

10/06/2026 - 9:15μμ
Διαδηλωτές κρατούν φωτογραφία του Νετανιάχου με το σύνθημα «Θα έχει την κατάληξη του Χίτλερ», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 3 Αυγούστου 2024 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν και Νετανιάχου σε μετωπική σύγκρουση: «Απειλεί την ανθρωπότητα το Ισραήλ» – «Αντισημίτης δικτάτορας ο Τούρκος πρόεδρος»

10/06/2026 - 8:03μμ
Καμένο αυτοκίνητο σε δρόμιο στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της 9ης Ιουνίου (φωτ.: EPA / Andreas Becker)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Μπέλφαστ φλέγεται μετά την επίθεση με μαχαίρι – Οι φόβοι για κλιμάκωση και η πολιτική «βόμβα» του Μεταναστευτικού

10/06/2026 - 7:15μμ
(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Steve J. Henderson)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο έφυγε από τον Κόλπο με προορισμό την Ευρώπη

10/06/2026 - 5:35μμ
Μια γυναίκα περνά μπροστά από πολιτικές αφίσες τοιχοκολλημένες σε δρόμο της Βηρυτού, στον Λίβανο. Οι αφίσες απεικονίζουν ένα χέρι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας να κρατά ένα στιλέτο που συμβολίζει το Ισραήλ, με τη λεζάντα: «Η Αμερική είναι πανούκλα και η πανούκλα είναι η Αμερική» (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν βομβαρδίζει αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο – Δραματική η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

10/06/2026 - 9:50πμ
(Φωτ. αρχείου: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Τι περιλαμβάνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

9/06/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ ζητά άμεση παύση πυρός, Ισραήλ και Ιράν προειδοποιούν με νέα αντίποινα

9/06/2026 - 12:12πμ
Υπερορθόδοξοι Εβραίοι παρατηρούν τα συντρίμμια ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε σε κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μεβότ Γεριχώ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Εκεχειρία υπό πίεση, απειλές για νέα χτυπήματα και φόβοι για ενεργειακή κρίση

8/06/2026 - 4:46μμ
Ιρανή μπροστά από αντιισραηλινή τοιχογραφία στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Ιράν βάζουν φωτιά στην εκεχειρία του Τραμπ – Πυραυλικές επιθέσεις, εμπλοκή των Χούθι και «έκρηξη» στις αγορές

8/06/2026 - 11:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

LEN Champions League: Για έβδομη φορά στον τελικό τα κορίτσια του Ολυμπιακού

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Greek Basketball League: Σε πέμπτο ματς ο τίτλος – Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-2 στη δεύτερη παράταση

8 ώρες πριν
Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας σε περιπολία στην περιοχή Ντάνκερν Γκάρντενς του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Νέα νύχτα έντασης στο Μπέλφαστ: Εκτοξευτήρες νερού απέναντι σε διαδηλωτές – Φόβοι για επέκταση των ταραχών

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Πτήσεις: Καθυστερήσεις έως και μία ώρα την Πέμπτη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τον Καβάφη στο Κίεβο, 6 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)

Ο Καβάφης «συνάντησε» το Κίεβο: Βραδιά ποίησης και πολιτισμού με τη συμμετοχή της ελληνικής κοινότητας

9 ώρες πριν
Νεαρός Αθηναίος ολοκληρώνει ένα γκράφιτι για την ενδοοικογενειακή βία (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)

Ωρωπός: Την χτυπούσε, βιντεοσκοπούσε την κακοποίησή της και αναρτούσε τα βίντεο στα social media

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign