pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εισαγγελέας για Μπ. Αναγνωστόπουλο: «Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του»

Τι ζήτησε ο λειτουργός στη δίκη του συζυγοκτόνου στο Εφετείο

28/09/2023 - 1:24μμ
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν, αλλά και την θανάτωση της σκυλίτσας τους, τον Μάιο του 2021, ζήτησε ο ο εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, κατά τη δίκη του πιλότου σε δεύτερο βαθμό για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο. Ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα. Είχε επιδίωξη να σκοτώσει την Καρολάιν», είπε ο εισαγγελέας με βάση την κατηγορία για την οποία σε πρώτο βαθμό έχει επιβληθεί στον Μπ. Αναγνωστόπουλο ισόβια και επιπλέον 11,5 χρόνια κάθειρξη.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος απουσιάζει από το εδώλιο, καθώς τον περασμένο Ιούνιο κατά την διάρκεια της δίκης ενώπιον του ΜΟΕ, παραιτήθηκε της έφεσής του, ενώ παραίτηση δηλώσαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης που είχε ορίσει ο ίδιος.

Το δικαστήριο έχει προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων, τους οποίους δεν αποδέχθηκε, με έγγραφό του, ο κατηγορούμενος. Ωστόσο με απόφαση του δικαστηρίου η δίκη συνεχίστηκε με τους δικηγόρους που έλαβαν εντολή να παρασταθούν προς υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε πως το δικαστήριο πρέπει να μελετήσει τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορούμενου και τα χαρακτηριστικά του εγκλήματος, που όπως είπε αφορά την εκδίκηση όταν το θύμα τον αμφισβήτησε και να καταλήξει στην καταδίκη του Αναγνωστόπουλου:

«Δεν δίστασε να βάλει το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Δεν δίστασε να το πάρει στην κηδεία της. Δεν δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού τότε ποιό είναι; Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός ζητώντας από τους εφέτες να μην λάβουν υπόψη όσα έχει ισχυριστεί ο πιλότος περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Αναφερόμενος στην δολοφονία του κουταβιού και στην όλη σκηνοθεσία του κατηγορούμενου μετά το έγκλημα, προκειμένου να εμφανιστεί ως ληστεία μετά φόνου, ο εισαγγελέας είπε για τον κατηγορούμενο:

«Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους».

Επιχειρώντας να φωτίσει τα χαρακτηριστικά της σχέσης του ζευγαριού, ο εισαγγελικός λειτουργός μίλησε για «σχέση συνεξάρτησης», όπου την πρωτοβουλία είχε ο κατηγορούμενος: «Η Καρολάιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Της έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι ήταν 15-16 ετών τότε… θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μα σχέση συνεξάρτησης. Η Καρολάιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;» είπε.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε και στην παραίτηση από την έφεση που δήλωσε ο κατηγορούμενος. Η επιλογή του Αναγνωστόπουλου να παραιτηθεί από την εν εξελίξει διαδικασία σχολιάστηκε αρνητικά από τον εισαγγελέα του ΜΟΕ, ο οποίος εκτίμησε πως στόχος του 35χρονου πιλότου ήταν να μην έρθουν σε γνώση του δικαστηρίου συγκεκριμένα στοιχεία αρνητικά για τον ίδιο.

«Προκαλεί έκπληξη η παραίτηση», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός. «Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη την στιγμή που το έκανε, ενώ είχε εκκινήσει η δίκη… Αν θυμάστε, δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;» τόνισε ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην κατάθεση της ψυχιάτρου συμβούλου της οικογένειας του θύματος.

Η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη στην κατάθεσή της για την προσωπικότητα του κατηγορούμενου είχε αναφερθεί σε «ναρκισσιστική διαταραχή και χειριστική προσωπικότητα», ενώ είχε επικαλεστεί την επιστολή που είχε στείλει μετά την καταδίκη του ο Αναγνωστόπουλος στην μητέρα του θύματος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3

3/12/2025 - 8:16μμ
Ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, νωρίτερα σήμερα, έξω από το υπουργείο Μεταφορών (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Απεργία έως και την Παρασκευή στις 06:00

3/12/2025 - 6:56μμ
Στο μετρό της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 διεξάγεται μόνο στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο – Εθνική Άμυνα

3/12/2025 - 6:29μμ
Μπλόκο της ελληνικής Αστυνομίας στους αγρότες που κατευθύνονταν στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/Μotionteam)
ΕΛΛΑΔΑ

Σερραίοι αγρότες παρέκαμψαν αστυνομικό μπλόκο στον δρόμο για τα σύνορα – Ένταση και σε μπλόκο αγροτών στο Κιάτο

3/12/2025 - 3:12μμ
Δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση που προκάλεσε τον θάνατο του άτυχου 24χρονου (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο τη Λούτσα: Συγγνώμη ζητά ο 29χρονος οδηγός – Πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο

3/12/2025 - 2:45μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινη προειδοποίηση από την ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ

3/12/2025 - 1:20μμ
Δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση που προκάλεσε τον θάνατο του άτυχου 24χρονου (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα: Χρήση κοκαΐνης, εκτός από αλκοόλ, είχε κάνει ο 29χρονος οδηγός

3/12/2025 - 12:26μμ
Παιδιά που μετέχουν στη δράση είτε κρατούν το λευκό μπαστούνι, είτε συνοδεύουν συμμαθητές τους ανάμεσα σε τεχνητά εμπόδια, προκειμένου να βιώσουν την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητές μπαίνουν στη θέση ατόμων με αναπηρία

3/12/2025 - 10:55πμ
Στη Θεσσαλία εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.000 τρακτέρ (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Στο πλευρό τους οδηγοί φορτηγών και ταξί – Συλλαλητήρια και αποκλεισμοί τελωνείων

3/12/2025 - 9:45πμ
Ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, φωτογραφίες κι άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του 58χρονου (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Χειροπέδες σε 58χρονο διακινητή για πλαστογραφία – «Ταρίφα» 2.000-3.500 ευρώ για κάθε μετανάστη

3/12/2025 - 8:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τμήμα από την αφίσα (φωτ.: Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας)

Τα νιάτα του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας παίζουν θέατρο

18 λεπτά πριν
Χαρακτικό του 1857, που απεικονίζει την Αγία Σοφία Τραπεζούντας (πηγή: it.pinterest.com/pin/723038915209436276/)

Δύο διαθήκες Ποντίων από άλλον αιώνα όπου Πατρίδα και θρησκεία ήταν υπεράνω όλων

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μετρό: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3

1 ώρα πριν
(Εικ.: pontosnews.gr)

Οι Παφραλήδες της Δράμας συζητούν για τον Δυτικό Πόντο – Ημερίδα στον Νικηφόρο Δράμας

2 ώρες πριν
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (δεύτερος από δεξιά) στη διάρκεια παλιότερης επίσκεψής του σε εργοστάσιο στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)

Γερμανία: Η οικονομία στη «βαθύτερη ιστορικά κρίση» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

2 ώρες πριν
Ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, νωρίτερα σήμερα, έξω από το υπουργείο Μεταφορών (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Ταξί: Απεργία έως και την Παρασκευή στις 06:00

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign