pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πλήγμα για τα ελληνικά συμφέροντα η παραίτηση Μενέντεζ

Η χώρα μας χάνει τουλάχιστον προς το παρόν έναν ισχυρό σύμμαχο στην νευραλγικής σημασίας Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ

23/09/2023 - 10:48πμ
Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους (φωτ. αρχείου: EPA/Michael Reynolds)

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους (φωτ. αρχείου: EPA/Michael Reynolds)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Έναν ισχυρό σύμμαχο στην νευραλγικής σημασίας Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ χάνει, τουλάχιστον προς το παρόν, η Ελλάδα καθώς ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ παραιτείται από την προεδρία της.

Ο γνωστός για τα φιλελληνικά του αλλά και τα… αντιερντογανικά του αισθήματα γερουσιαστής αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά και δωροληψία.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει αναλυτές και πολιτικούς στην Ελλάδα για τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει στις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη επιτροπή αλλά και στα κέντρα που αποφασίζουν για τη στάση που θα τηρήσουν οι ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά.

Ο Σάββας Καλεντερίδης σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «χαίρονται οι φιλότουρκοι στην Ουάσιγκτον, οι Τούρκοι και, δυστυχώς, κάποιοι σε Αθήνα και Λευκωσία. Ευχόμαστε να δικαιωθεί και πάλι και να επανέλθει».

Χαίρονται οι φιλότουρκοι στην Ουάσιγκτον, οι Τούρκοι και, δυστυχώς, κάποιοι σε Αθήνα και Λευκωσία.
Ευχόμαστε να δικαιωθεί και πάλι και να επανέλθει. https://t.co/xHQLHe2FiN

— Σάββας Καλεντερίδης (@KalenteridisSav) September 23, 2023

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι «από μεγάλο στήριγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα “εθνικά θέματα” ο Γερουσιαστής Μενέντεζ εξελίσσεται σε βαρύδι.»

Από μεγάλο στήριγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα “εθνικά θέματα” ο Γερουσιαστής Μενέντεζ εξελίσσεται σε βαρύδι. https://t.co/Ad09a1SKSw

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) September 22, 2023

Οι κατηγορίες κατά του Μενέντεζ

Η εισαγγελία κατηγορεί τον Μενέντεζ ότι δέχτηκε «δώρα» σε αντάλλαγμα για την άσκηση επιρροής με την ιδιότητα του γερουσιαστή, ώστε να προστατευθούν και να πλουτίσουν τρεις επιχειρηματίες από το Νιου Τζέρσι, αλλά και να ωφεληθεί η κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Σε αυτά τα δώρα περιλαμβάνονταν μετρητά, χρυσός, η πληρωμή των δόσεων ενός στεγαστικού δανείου, ένα πολυτελές όχημα, αποζημίωση για εργασία με ελάχιστες απαιτήσεις και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι ράβδοι χρυσού που βρέθηκαν στην οικία Μενέντεζ σύμφωνα με την εισαγγελία (φωτ.: Ομοσπονδιακή Εισαγγελία)

Το πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο φέρεται να είναι προϊόν δωροδοκίας (φωτ.: Ομοσπονδιακή Εισαγγελία)

Οι εξελίξεις αυτές ανάγκασαν τον Μενέντεζ να παραιτηθεί από την προεδρία της Επιτροπής ωστόσο του ασκούνται πιέσεις να παραιτηθεί και από τη θέση του γερουσιαστή.

Ο Μενέντεζ, με ανακοίνωσή του, απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης συκοφαντικής εκστρατείας και τόνισε ότι αυτές οι «αβάσιμες κατηγορίες» δεν θα τον αποσπάσουν από το σημαντικό έργο του.

Όσον αφορά την προτροπή Δημοκρατικών γερουσιαστών να παραιτηθεί από το σώμα ο Μενέντεζ απαντά: «δεν πάω πουθενά» και κάνει λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης και για εκστρατεία κατασυκοφάντησής του.

Όπως υποστηρίζει: «για χρόνια παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένως να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου. Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον μου. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας Λατινοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής και να υπηρετεί τη χώρα με εντιμότητα. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς στόχους τους. Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν. Έχω σταθεί εγώ ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες από όλο τον κόσμο, στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία και αλλού. Παραμένω προσηλωμένος στη συνέχιση αυτής της σημαντικής δουλειάς. Καλώ τους φίλους μου και τους υποστηρικτές μου και την κοινότητα που μας στηρίζει γενικότερα, να αφυπνιστεί. Ας θυμηθούν ότι και τις άλλες φορές εισαγγελείς έκαναν λάθος. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα λυθεί επιτυχώς».

Πάντως και παρά το γεγονός ότι η έρευνα σε βάρος του Μενέντεζ ήταν γνωστή δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την χρονική στιγμή της δίωξης. Υπενθυμίζεται ότι ο Μενέντεζ θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Γερουσία στις εκλογές του 2024 και και η δικαστική του περιπέτεια θα μπορούσε να δυσχεράνει  την προσπάθεια των Δημοκρατικών να διευρύνουν την ισχνή πλειοψηφία (51-49) που διαθέτουν σήμερα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αναμένεται μεταξύ άλλων και η απόφαση των ΗΠΑ για την πώληση F-16 στην Τουρκία.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν, με την οποία είναι παντρεμένος από το 2020, πρόκειται να εμφανιστούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν στις 27 Σεπτεμβρίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

13/08/2026 - 3:15μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα στη Ρουμανία, στις 5 Αυγούστου 2026. Οι δύο αντιδραστήρες του χρησιμοποιούν νερό από τον Δούναβη για την ψύξη τους (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα – «Στέρεψε» ο Δούναβης

13/08/2026 - 1:17μμ
Υποστηρικτής του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κρατά πλακάτ με το σύνθημα «Δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν μόνο του – ή όλοι μαζί ή κανείς», έξω από τις φυλακές Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη. 15 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου εγκαταλείπει το CHP και εντάσσεται στο Νέο Κόμμα

13/08/2026 - 12:20μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, στο Οβάλ Γραφείο. 11 Αυγούστου 2026. (φωτ.: The White House / Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ αλλάζει τακτική – Οικονομική ασφυξία αντί νέων βομβαρδισμών

13/08/2026 - 9:32πμ
Ο Νόαμ Μπέταν, εκπρόσωπος του Ισραήλ, ερμηνεύει το τραγούδι «Michelle» στον μεγάλο τελικό της 70ής Eurovision, στη Βιέννη, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision: Νέος κανόνας «φωτογραφίζει» το Ισραήλ – Μπορεί να κερδίσει, αλλά όχι να διοργανώσει

13/08/2026 - 8:58πμ
Επισκέπτης παρατηρεί την κυψελοειδή εγκατάσταση για τα 65 χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου. Το έργο, μήκους 30 και ύψους τριών μέτρων, έχει στηθεί μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Τείχος του Βερολίνου: 65 χρόνια από τη νύχτα που μια πόλη κόπηκε στα δύο – Η νέα «διάφανη» εγκατάσταση

13/08/2026 - 8:34πμ
Η πετρελαιοκηλίδα στα ανοιχτά του Ομάν, όπως καταγράφηκε από δορυφόρο στις 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: European Union / Copernicus Sentinel-3)
ΚΟΣΜΟΣ

Ομάν: Πετρελαιοκηλίδα άνω των 2.000 τ.χλμ. χτυπά τις ακτές – Φόβοι για οικολογική καταστροφή

12/08/2026 - 11:40μμ
Συμβολικό χταπόδι με τα αρχικά της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), έξω από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη, πριν από την εξέταση προσφυγής κατά των εξουσιών παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών στο εξωτερικό, στις 14 Ιανουαρίου 2020 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία «λύνει τα χέρια» των μυστικών υπηρεσιών – Hackbacks, παρακολουθήσεις και ενεργές επιχειρήσεις

12/08/2026 - 11:16μμ
Μέλος σωστικού συνεργείου του κολομβιανού στρατού δίνει οδηγίες σε εθελοντές κατά τη διάρκεια ερευνών σε κτήρια που κατέστρεψε ο σεισμός, στην Περέιρα της Κολομβίας (φωτ.: EPA / Carlos Ortega)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Κολομβία: Μάχη με το χρόνο στα ερείπια – Αγωνία για 11χρονη και τους παππούδες της

12/08/2026 - 9:20μμ
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και θα τον κρατήσουμε»

12/08/2026 - 7:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα Κίος: Μεγάλο μικρασιατικό γλέντι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κιανά 2026»

19 λεπτά πριν
(Φωτ.-εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για το φόρο σε δωρεές, χαρτζιλίκια και μεταφορές χρημάτων μεταξύ συγγενών μέσω IRIS

48 λεπτά πριν
Πυρκαγιά στη Σιβήρη Χαλκιδικής,  Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Λία Φωκά)

Χαλκιδική: Ενισχύονται διαρκώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Σίβηρη και Φούρκα – Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: ec-patr.org / Νίκος Παπαχρήστου)

Βαρθολομαίος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού ζήτησε να τελέσω το γάμο του γιου του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)

Κάρπαθος: Δραπέτης φυλακών έκλεψε δωμάτιο ξενοδοχείου και επιχείρησε να φύγει με πλοίο

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Χαλκιδική: Μεγάλη φωτιά στη Σίβηρη – 112 για απομάκρυνση των κατοίκων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign