pontosnews.gr
Τετάρτη, 20/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Πρόταση για την κλιματική κρίση και απάντηση στον Ερντογάν για το Κυπριακό

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού στην 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

22/09/2023 - 12:33μμ
O Κυριάκος Μητσοτάκης στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, την κλιματική αλλαγή και τη μετανάστευση περιλάμβανε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Πρότεινε δε τη σύσταση μιας παγκόσμιας συμμαχίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε ό,τι αφορά το κλίμα και ζήτησε από την Ευρώπη ένα οργανωμένο σχέδιο.

Αναφέρθηκε επίσης στο 112, «μέσω του οποίου σώθηκαν πολλές ζωές ανθρώπων», όπως τόνισε.

«Ενώ ενεργούμε αποφασιστικά για τον μακροπρόθεσμο μετριασμό των επιπτώσεων, είμαστε συλλογικά υπεύθυνοι διότι βραχυπρόθεσμα δεν δίνουμε αρκετή έμφαση στην προσαρμογή, μολονότι η ανάγκη να γίνουμε πιο ανθεκτικοί συνιστά αλλαγή για το σήμερα, όχι για το αύριο. Εξάλλου, αυτή η κρίση είναι ήδη εδώ, επηρεάζει ήδη τις ζωές μας και έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο στις οικονομίες μας», ανέφερε τονίζοντας ότι πρόκειται για μια αποτυχία για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρότεινε δύο άμεσες λύσεις:

• Να αναγνωριστεί ότι οι περιστάσεις απαιτούν πλέον δράσεις εκτός του μακροπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ και των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις.

• Η Ελλάδα να ηγηθεί των προσπαθειών σε ολόκληρη την ΕΕ για τον καθορισμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου, με τους κατάλληλους πόρους, το οποίο θα αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις με τις οποίες βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι.

Σημείωσε ωστόσο ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ευρώπη, γι’ αυτό και εισηγήθηκε τη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας για την προσαρμογή. «Ένα forum όπου θα μπορούμε να παράγουμε νέα συλλογική σκέψη, ανανεωμένη συνεργασία, να προσφέρουμε πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση για την προώθηση της προσαρμογής σε βραχύ χρονικό ορίζοντα, προτού να είναι πολύ αργά«, εξήγησε.

Σχετικά με το Μεταναστευτικό είπε ότι η πίεση στα ελληνικά σύνορα είναι και πάλι αυξητική, «γι’ αυτό πρέπει να ενισχύσουμε τη συνοριοφυλακή και τους μηχανισμούς που εντοπίζουν τους διακινητές».

Από το ίδιο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το Κυπριακό. «Είναι ένα ζήτημα που αφορά παράνομη εισβολή και κατοχή και η όποια λύση θα πρέπει να βρεθεί στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Η εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού εξακολουθεί να είναι κύρια προτεραιότητα για την Ελλάδα» υποστήριξε, τονίζοντας την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών με τη συμμετοχή του ΟΗΕ.

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επανέλαβε ότι υπάρχει μία και μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες, η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, η οποία μπορεί να επιλυθεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετείχε στο Συλλείτουργο στο ναό του Αγίου Θεοδώρου στη Μαλακοπή της Καππαδοκίας. Διακρίνεται να αναγινώσκει το Σύμβολο της Πίστεως. Δίπλα του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και σε πρώτο πλάνο ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική επίθεση στον Ανδρουλάκη για την Καππαδοκία – Στο προσκήνιο το think tank της «Γαλάζιας Πατρίδας»

20/05/2026 - 2:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Επίσκεψη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

19/05/2026 - 5:12μμ
Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/Γιάννης Παναγόπουλος /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Θεσμών ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας

18/05/2026 - 3:03μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πολιτική σελίδα για τον Αλέξη Τσίπρα – Στις 26 Μαΐου η επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματός του

18/05/2026 - 9:32πμ
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο των εργασιών του 16ου Τακτικού Συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η τρίτη συνεχόμενη θητεία το 2027 – «Μεγάλα όχι» στην παροχολογία

17/05/2026 - 3:49μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόκκινη κάρτα» στην πώληση προϊόντων κάνναβης από περίπτερα και μίνι μάρκετ

16/05/2026 - 11:30μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, Σάββατο 16  Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από το Συνέδριο ΝΔ: Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, τις διαμορφώνει

16/05/2026 - 7:26μμ
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή, Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

16/05/2026 - 7:09μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, Σάββατο 16  Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και Δένδιας από το Συνέδριο της ΝΔ: Το βλέμμα στο 2027, τα μηνύματα αυτοκριτικής και η «ισχυρή Ελλάδα»

16/05/2026 - 4:32μμ
Ο Ν. Χριστοδουλίδης στο βήμα του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας (φωτ.: EUROKINISSI / Γι'ωργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ – Νίκος Χριστοδουλίδης: «H οικονομία, η άμυνα και η ασφάλεια, το μέλλον των χωρών μας δεν προσφέρονται για πειραματισμούς»

16/05/2026 - 1:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κωνσταντίνος Καλυμνιός κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Venizelos and Pontus: The Politics of Abandonment?» (φωτ.: Facebook / Konstantinos Kalymnios)

Βενιζέλος και Πόντος: «Πολιτική εγκατάλειψη;» – Η διάλεξη του Κωνσταντίνου Καλυμνιού που άνοιξε δύσκολες συζητήσεις στη Μελβούρνη

2 λεπτά πριν
O Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στην πορεία μνήμης για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Δήμος Πυλαία-Χορτιάτη)

Πανόραμα: Δάδες, σέρρα και το «353.000» από κεριά για τη Γενοκτονία των Ποντίων

26 λεπτά πριν
Ο δήμαρχος Καλλιθέας στην κατάθεση στεφάνων για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, Τρίτη 17 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Κώστας Ασκούνης)

Ασκούνης από την Καλλιθέα: «Η “Γαλάζια Πατρίδα” υπενθυμίζει τα σχέδια της Τουρκίας»

50 λεπτά πριν
Πυρρίχιος χορός σέρρα για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς)

Καλαμαριά: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και νέο μήνυμα για τα Απολυμαντήρια

1 ώρα πριν
Ο μικρός Παναγιώτης στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Ο μικρός Παναγιώτης «έκλεψε» τα βλέμματα στο Σύνταγμα – Μια εικόνα από την επόμενη γενιά των Ποντίων

2 ώρες πριν
Αποσπάσματα από την επιστολή-ντοκουμέντο (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

«Θα εξαφανίσουν τους Έλληνες του Πόντου»: Το έγγραφο-ντοκουμέντο του 1920 προς τον Βενιζέλο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign