pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επιστήμονες της υπεράσπισης αμφισβητούν ότι η Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε από κεταμίνη

Δεν υπάρχουν ευρήματα συμβατά με δηλητηρίαση

21/09/2023 - 8:00μμ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της στην 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα, πριν από ένα χρόνο (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της στην 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα, πριν από ένα χρόνο (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Δεν σχετίζεται με το θάνατο της Τζωρτζίνας η κεταμίνη. Δεν υπάρχουν ευρήματα συμβατά με δηλητηρίαση», δήλωσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης που κλήθηκε στο ΜΟΔ προτεινόμενος ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων από την πλευρά της κατηγορουμένης.

Ο ιατροδικαστής κατέθεσε στο ΜΟΔ πως το μοιραίο αποτέλεσμα για το 9χρονο κορίτσι ήταν δρομολογημένο, καθώς «Το παιδί ήταν τόσο επιβαρυμένο, παράλυτο, με γαστροστομία, με πάρα πολλά άλλα ζητήματα που είχαν οδηγήσει σε πολυοργανική έκπτωση».

Όπως είπε ο Χρήστος Κραββαρίτης ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα έπρεπε να έχει αποδοθεί στην ιατροδικαστική έκθεση του συναδέλφου του Σωτήρη Μπουζιάνη ως «οξύ πνευμονικό οίδημα συνέπεια πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων».

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας αμφισβήτησε την έκθεση του Σωτήρη Μπουζιάνη χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ασυνήθιστο» τον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκε η ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα έλεγα ποτέ ως αιτία τη δηλητηρίαση. Η φράση θανατηφόρα δηλητηρίαση δεν ανταποκρίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση. Δεν υπάρχουν ευρήματα συμβατά με δηλητηρίαση. Δεν ανταποκρίνεται εξ ολοκλήρου στο ιατροδικαστικό στάτους. Για μένα πιο δόκιμο θα ήταν να γράφει “οξύ πνευμονικό οίδημα συνέπεια πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων”, θα ήταν ένα ολοκληρωμένο πλήρες ιατροδικαστικό πόρισμα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα το προσδόκιμο ζωής της Τζωρτζίνας «ήταν εκ των πραγμάτων πολύ περιορισμένο».

«Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ακόμα κι αν δεν υπήρχαν όλες οι άλλες παράμετροι: Ένας εγκέφαλος τελείως κατεστραμμένος, με γλοίωση, δηλαδή με ουλές, σεσημασμένη εκφύλιση εγκεφάλου. Η καρδιά με προβλήματα, σχεδόν 41 γραμμάρια. Και το ήπαρ με προβλήματα. Ο οργανισμός ανεπαρκής σε πολλές λειτουργίες του. Το περιστατικό είχε τελικό υπόβαθρο το αναπνευστικό arrest (ανακοπή). Σε ένα πνεύμονα ο οποίος πάσχει χορηγούμε ουσίες που στην καθημερινή πράξη χαρακτηρίζουμε “ναρκωτικά”. Το παιδί έπαιρνε ουσίες που δυσκόλευαν τη λειτουργία της αναπνοής. Για μένα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο», κατέθεσε.

Όπως είπε ο μάρτυρας αναφορικά με την κεταμίνη, «Όπως χορηγήθηκε, ήταν μια ουσία που χορηγήθηκε παραπλεύρως χωρίς να σχετίζεται με το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν ως σοβαρό υπόβαθρο για το αποτέλεσμα. Η ασθενής είχε αναπνευστική δυσχέρεια και πολυοργανική έκπτωση.. Δεν τη βρίσκουμε εύκολα την κεταμίνη. Εγώ δεν την έχω βρει ποτέ. Η συμμετοχή της στην υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν..»

Πρόεδρος: Λέτε ότι είχε δυσχέρεια αναπνοής; Μα δεν υπάρχει καταγεγραμμένο τέτοιο εύρημα για τις 29/1/2022.

Μάρτυρας: Το πρωί. Tο μεσημέρι νομίζω είχε.

Πρόεδρος: Αυτό που προκύπτει είναι ότι στις 14:20 υπάρχει μήνυμα της κατηγορούμενης προς το σύζυγό της που δεν του αναφέρει αναπνευστική δυσχέρεια. Δεν θα το ανέφερε ο σύνοδος της, εν προκειμένω η κατηγορούμενη, αν είχε δυσχέρεια;

Μάρτυρας: Δεν πέθανε από πνευμονοπάθεια. Από πνευμονοπάθεια με τη συνδρομή βαρέων ναρκωτικών φαρμάκων, αν εξέλειπε ένα από αυτά μπορεί να ζούσε».

Στη δική του κατάθεση νωρίτερα, ο παθολογοανατόμος Ανδρέας Καραμέρης, που επίσης έχει έχει προταθεί από την πλευρά της υπεράσπισης ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων, αναφέρθηκε στα ευρήματα της ιστολογικής εκτίμησης που έκανε για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο μάρτυρας τόνισε ιδιαίτερα το θέμα του βάρους της καρδιάς της Τζωρτζίνας: «Η καρδιά του παιδιού ήταν 47 γραμμάρια! Δεν έχω ξαναδεί τόσο ελαφριά καρδιά. Θα έπρεπε να είναι 110-115 γραμμάρια σε αυτήν την ηλικία. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Το μικρό βάρος της καρδιάς δείχνει και μία απόκλιση να επιτελέσει το λειτουργικό της έργο. Είναι και μικρότερο το κλάσμα εξώθησης (ανεπάρκεια). Ο φυσιολογικός καρδιακός ιστός κατά περιοχές έχει αντικατασταθεί με λίπος».

Για τα ευρήματα από τον εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα του παιδιού ο Ανδρέας Καραμέρης είπε πως «Είχε εντοπιστεί και εγκεφαλικό οίδημα ήπιου βαθμού. Διαπιστώσαμε αλλαγή στον ιστό του οργάνου, δηλαδή καταστράφηκε και αντικαταστάθηκε από γλοία. Αυτό σημαίνει τραυματισμό συνεχή».

Όσον αφορά τους πνεύμονες του παιδιού ο μάρτυρας κατέθεσε πως «Υπήρχε εικόνα πνευμονικού οιδήματος έντονου βαθμού. Μου έδωσαν έγγραφο 29/1/2022 (ημέρα θανάτου) με είκοσι χιλιάδες λευκά. Αυτό σημαίνει λοίμωξη. Μιλάμε για μια πνευμονοπάθεια, μια φλεγμονή στον πνεύμονα. Πηγή της λοίμωξης είναι ο πνεύμονας. Βλέπω διαταραχή της φυσιολογίας της καρδιάς. Είχε κάνει λίπος στην καρδιά και αυτό προκαλεί διαταραχές. Αλλά, κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτή η εκφύλιση μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η δικηγόρος  συγγενών των θυμάτων των Τεμπών Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του συγκροτήματος «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος  Χατζηπολίτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επ’ αόριστον αναβολή στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό των Τεμπών – Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου

2/04/2026 - 9:10μμ
Καταστροφές στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία Erminio (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία σε Πεντέλη και Ραφήνα

2/04/2026 - 6:15μμ
Αφρικανική σκόνη πάνω από το Ηράκλειο Κρήτης, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ιστορικό «ρεκόρ» αφρικανικής σκόνης με τιμές 76 φορές πάνω από το όριο

2/04/2026 - 5:50μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βέροια: Έφυγε από τη ζωή ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σε πάρκο

2/04/2026 - 12:20μμ
Πλημμύρες στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία "Erminio", Πέμπτη 2 Απριλίου 2026. (Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές στην Αττική ο απολογισμός

2/04/2026 - 9:04πμ
Πυκνή ομίχλη καλύπτει το Ναύπλιο, Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κόκκινο συναγερμό στην Κρήτη – Πού θα «χτυπήσουν» τα πιο έντονα φαινόμενα

2/04/2026 - 8:08πμ
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω πτώσης δέντρου.  Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio με προβλήματα σε όλη τη χώρα: Πτώσεις δέντρων, ζημιές και θυελλώδεις άνεμοι έως 115 km/h

1/04/2026 - 9:57μμ
(Φωτ.: Μαριάννα Κασσωτάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Αφρικανικός» εφιάλτης σε Κρήτη και Κυκλάδες: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για τη σκόνη από τη Σαχάρα

1/04/2026 - 8:04μμ
Το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται τη Μεγάλη Δευτέρα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων – Με εντάσεις και αιτήματα για ζωντανή μετάδοση η συνεδρίαση στη Λάρισα

1/04/2026 - 7:13μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Στις 15 Μαΐου τελειώνουν τα μαθήματα στα Λύκεια της χώρας

1/04/2026 - 6:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η δικηγόρος  συγγενών των θυμάτων των Τεμπών Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του συγκροτήματος «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος  Χατζηπολίτης)

Επ’ αόριστον αναβολή στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό των Τεμπών – Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου

17 λεπτά πριν
Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ (2η από δεξιά) προβαίνει στις εναρκτήριες δηλώσεις της, πριν από την τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών που συνυπογράφουν για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/TOLGA AKMEN / POOL)

Στενά του Ορμούζ: «Πολεμικό» κλίμα στον ΟΗΕ και αίτημα για χρήση βίας – Κίνα, Ρωσία και Γαλλία αντίθετες στο ψήφισμα του Μπαχρέιν

59 λεπτά πριν
(Πηγή: Radu Oltean / Wikimedia Commons)

Ρουμανία: Αίσιο τέλος στο θρίλερ της κλοπής εθνικού θησαυρού – Βρέθηκε το χρυσό κράνος του Κοτοφενέστι

2 ώρες πριν
Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για την ΕΟΚΑ, Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Τεμέτερον - Σύλλογος Ποντίων Αμμοχώστου)

Πόντιοι Αμμοχώστου: Συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΕΣ για πολιτογραφήσεις και Μνημείο Γενοκτονίας

2 ώρες πριν
Η πανηγυρική έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ

Η Allwyn σηματοδοτεί τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την τελετή έναρξης της συνεδρίασης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Εκδήλωση μνήμης για τη Θρακική Γενοκτονία από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign