pontosnews.gr
Τετάρτη, 30/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πανελλαδική απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Κανονικά οι πτήσεις

Σε ποιες πόλεις θα γίνουν οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

21/09/2023 - 8:37πμ
Αφίσα του ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αφίσα του ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα μετά την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ μεγάλες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες μεγάλες πόλεις από ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ και άλλα εργατικά σωματεία.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζοντας σε ανακοινώσεις τους, όπως επίσης και οι δάσκαλοι και καθηγητές.

Ήδη οι δρόμοι της Αθήνας είναι μποτιλιαρισμένοι και πιο συγκεκριμένα, στο «κόκκινο» είναι ο Κηφισός και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Λεωφόρου Αθηνών μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πολύ αυξημένη κίνηση και στη Μεσογείων, στο ρεύμα προς Αθήνα. Τα προβλήματα εντοπίζονται από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στην Αττική Οδό.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Παράνομη κρίθηκε η στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Αθήνας από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Οπότε τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν κανονικά, καθώς το συνδικάτο ανέστειλε την κινητοποίηση.

Ωστόσο οι συνδικαλιστές παροτρύνουν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Νόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Κατά τ΄άλλα μετ΄εμποδίων θα κινηθεί σήμερα το επιβατικό κοινό λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στο Μετρό, το Τραμ, τον ηλεκτρικό και τα τρόλεϊ.

Ειδικότερα, η γραμμή 1 ( ηλεκτρικός) και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα ακινητοποιηθούν λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Όμως αυτό βρίσκεται υπό αίρεση, καθώς η διοικηση της ΣΤΑΣΥ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σήμερα, Πέμπτη.

Το τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30 στο πλαίσιο της παροχής της ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας καθώς το δικαστήριο δεν έκρινε παράνομη τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Ειδικότερα, Επιπλέον, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής ανακοίνωσε στάση εργασίας από 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας.

Αντίθετα χωρίς τρόλεϊ θα είναι η Αθήνα το πρωί έως ότου εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει αν είναι παράνομη η απεργία, η οποία εκδικάζεται σήμερα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τη λειτουργία του ηλεκτρικού (Γραμμή 1 του Μετρό).

Επίσης, ματαιώσεις και τροποποιήσεις υπάρχουν και στα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας λόγω τρίωρης στάσης εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα.

Κανονικά οι πτήσεις

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Ως εκ τούτου, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία τους.

Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10:00 έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά. Κανονικά θα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας, αλλά και εκείνα με προορισμό τον Πειραιά.

Οι συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα, στην Καμάρα, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν διαφορετική συγκέντρωση.

Παράλληλα, στις 19:30, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα, με αφορμή τα πέντε χρόνια από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. 

Στην Πάτρα, στις 10:30 έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10:00 στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10:30 στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Γιάννενα, στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10:00 στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11:00 στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10:30 στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10:30 στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10:00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Εικ.: alimos.gov.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σε βάρος δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία κατά του ανήλικου γιου του

30/09/2026 - 9:51πμ
Ο υπνοθεραπευτής  Νάσος Κομιανός που εμπλέκεται στην υπόθεση του θανάτου του τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη, πριν από λίγα 24ωρα, στον ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Νέες αποκαλύψεις για την πρόταση πλασμαφαίρεσης και τις τελευταίες συνομιλίες

30/09/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές μάς αποχαιρετά ο Σεπτέμβριος – Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

30/09/2026 - 8:08πμ
Η καθηγήτρια Gonda Van Steen, κάτοχος της Έδρας Κοραή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας στο King’s College London (πηγή: thenationalherald.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 500 υιοθετημένα παιδιά της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου ζητούν την ελληνική ιθαγένεια

29/09/2026 - 11:20μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αλέξανδρος Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Υπέρ της άρσης απορρήτου επικοινωνιών ο Εισαγγελέας – Κατάθεσε για πρώτη φορά νοσηλεύτρια του ιατρείου της Καρνεάδου

29/09/2026 - 5:23μμ
Η επόμενη μέρα στο Μάτι... το 2018 (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι: «Όχι» του Εφετείου σε ελαφρυντικό για τους καταδικασθέντες που οδηγήθηκαν στη φυλακή

29/09/2026 - 4:27μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αναβολή στη δίκη για τη καθυστερημένη διάγνωση καρκίνου που κατήγγειλε αστυνομικός

29/09/2026 - 3:58μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»: Ξεκινούν τα μαθήματα ποντιακών χορών

29/09/2026 - 1:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Λουκέτο μπαίνει σήμερα στην ιδιωτική κλινική, μετά τις καταγγελίες για παράνομο ογκολογικό τμήμα – Τι απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

29/09/2026 - 12:07μμ
(Φωτ.: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση του κινητού του σταθμάρχη

29/09/2026 - 11:13πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»: Ψήφισμα για τον θάνατο της Έλσας Γαλανίδου-Μπαλφούσια

18 λεπτά πριν
Ο φάρος Ιντζέμπουρούν της Σινώπης από ψηλά (φωτ.: sinoptanitimdernegi.com)

Οι γαλλικοί φάροι του Εύξεινου Πόντου, πέτρινοι φρουροί της ποντιακής ακτογραμμής

43 λεπτά πριν
(Εικ.: alimos.gov.gr)

Δικογραφία σε βάρος δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία κατά του ανήλικου γιου του

1 ώρα πριν
Πρόταση της Boeing για το F/A-XX (πηγή: news.usni.org/Boeing)

ΗΠΑ: Στη Boeing η σύμβαση για το νέο μαχητικό του αμερικανικού ναυτικού

2 ώρες πριν
Στο φόντο, σκίτσο του Βύρωνα Απτόσογλου από το βιβλίο του Γ.Ν. Λαμψίδη «Τοπάλ Οσμάν» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Mάρτυρες της Αμάσειας: Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τα «Δικαστήρια Ανεξαρτησίας» στον δήμο Παύλου Μελά

2 ώρες πριν
Ο υπνοθεραπευτής  Νάσος Κομιανός που εμπλέκεται στην υπόθεση του θανάτου του τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη, πριν από λίγα 24ωρα, στον ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)

Γιώργος Μαζωνάκης: Νέες αποκαλύψεις για την πρόταση πλασμαφαίρεσης και τις τελευταίες συνομιλίες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV