pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα Υόρκη: Νήπιο πέθανε από εισπνοή ναρκωτικών στον παιδικό σταθμό

Ένα κιλό φαιντανύλης ήταν κρυμμένο κάτω από το στρώμα όπου κοιμούνταν τα παιδιά

20/09/2023 - 4:34μμ
Στη φωτογραφία αστυνομικός κρατά την ποσότητα φαιντανύλης η οποία μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα και δίπλα διακρίνεται ένα σεντ, για κλίμακα. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι τα ναρκωτικά που εντόπισε στον βρεφονηπιακό σταθμό θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τον θάνατο 500.000 ανθρώπων (φωτ.: Χ/ΝΥΡD)

Στη φωτογραφία αστυνομικός κρατά την ποσότητα φαιντανύλης η οποία μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα και δίπλα διακρίνεται ένα σεντ, για κλίμακα. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι τα ναρκωτικά που εντόπισε στον βρεφονηπιακό σταθμό θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τον θάνατο 500.000 ανθρώπων (φωτ.: Χ/ΝΥΡD)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Νεκρό βρέθηκε ένα αγοράκι 1,5 ετών σε βρεφονηπιακό σταθμό της Νέας Υόρκης, ενώ άλλα τρία νοσηλεύονται με δηλητηρίαση από την εισπνοή ναρκωτικής ουσίας φαιντανύλης, η οποία ήταν κρυμμένη κάτω από το στρώμα όπου κοιμούνταν.

Εναντίον της διαχειρίστριας του βρεφονηπιακού σταθμού και ενός συνεργού της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία και διακίνηση ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Νίκολας Ντομίνιτσι, που θα γινόταν δύο ετών τον Νοέμβριο και πήγαινε σε αυτόν τον παιδικό σταθμό μόλις μία εβδομάδα, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών την Παρασκευή.

Η Γκρέι Μέντες, 36 ετών διαχειρίστρια του παιδικού σταθμού Divino Nino στη συνοικία Μπρονξ, και ο 41χρονος Καρλίστο Ασεβέντο Μπρίτο, ο οποίος διέμενε στο κτήριο, συνελήφθησαν το Σάββατο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τέσσερα παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών ως δύο ετών, εισέπνευσαν την Παρασκευή φαιντανύλη στον βρεφονηπιακό σταθμό. Στα τρία χορηγήθηκε σε νοσοκομείο φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις υπερβολικής δόσης οπιοειδών, όμως ο Ντομίνιτσι πέθανε.

Owner of NYC day care where tot died of fentanyl exposure hit with federal drug conspiracy charges https://t.co/UI3Ehv0iV5 pic.twitter.com/73NHYXycAD

— New York Post (@nypost) September 19, 2023

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον βρεφονηπιακό σταθμό εντοπίστηκε ένα κιλό φαιντανύλης «κάτω από ένα στρώμα πάνω στο οποίο κοιμόντουσαν τα παιδιά», δήλωσε ο επικεφαλής ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζόζεφ Κένι τη Δευτέρα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης στον βρεφονηπιακό σταθμό τρεις πρέσες που χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία ναρκωτικών.

Εικόνες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και τα αρχεία τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι η Μέντες πήρε τηλέφωνο τον σύζυγό της όταν συνειδητοποίησε ότι τα τέσσερα παιδιά είχαν αρρωστήσει, προτού καλέσει σε βοήθεια. Ο σύζυγός της, τον οποίο αναζητεί η αστυνομία καθώς θεωρείται και εκείνος ύποπτος, πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό από όπου πήρε αρκετές γεμάτες σακούλες.

«Εκτιμούμε ότι οι κατηγορούμενοι δηλητηρίασαν τέσσερα βρέφη και σκότωσαν ένα από αυτά διότι λειτουργούσαν επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών από τον βρεφονηπιακό σταθμό», επεσήμανε χθες Τρίτη ο εισαγγελέας του Μανχάταν Ντέμιεν Ουίλιαμς. «Ένας βρεφονηπιακός σταθμός είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά θα πρέπει να είναι ασφαλή, όχι περιτριγυρισμένα από ένα ναρκωτικό που μπορεί να τα σκοτώσει ακαριαία», πρόσθεσε.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι τα ναρκωτικά που εντόπισε στον βρεφονηπιακό σταθμό θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τον θάνατο 500.000 ανθρώπων.

Η φαιντανύλη είναι ένα συνθετικό παυσίπονο 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη και έχει κατηγορηθεί για την άνοδο των θανάτων από ναρκωτικά στις ΗΠΑ.

Το 2010 λιγότεροι από 40.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική χρήση ναρκωτικών στις ΗΠΑ, με λιγότερο από το 10% αυτών των θανάτων να συνδέεται με τη φαιντανύλη. Το 2021 περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υπερβολική δόση ναρκωτικών, το 66% εξ αυτών λόγω της φαιντανύλης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

25/08/2026 - 9:39μμ
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

25/08/2026 - 3:28μμ
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

25/08/2026 - 2:40μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από αντιαμερικανική πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Τεχεράνη, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «οικονομική D-Day» του Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Δύση

25/08/2026 - 1:51μμ
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές ποινές σε πέντε αντιπολιτευόμενους δημάρχους – Έως 23 χρόνια κάθειρξη

25/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

24/08/2026 - 11:59μμ
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
Φωτογραφία αρχείου από κατοικία στο Όρεγκον των ΗΠΑ (φωτ.: By 46percent - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7736568)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Όρεγκον με 5 νεκρούς σε αγροτική περιοχή – «Ποτέ δεν είδα σκηνή εγκλήματος τόσο περίπλοκη»

24/08/2026 - 9:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Νέα Σμύρνη: Οι απειλές πριν από τη γυναικοκτονία – Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες για τον 48χρονο

7 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Συντάξεις χηρείας: Αυξάνονται τα ποσά – Ποιοι βλέπουν τη σύνταξή τους να επιστρέφει στο 70%

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: proniamelbourne/Instagram)

Μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας στον Πίτερ Αντρινόπουλο για την προσφορά του στην ελληνική κοινότητα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Άγιος Παντελεήμονας: Μολότοφ σε καφετέρια τα ξημερώματα – Συναγερμός στην Αστυνομία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας και περιχώρων/Facebook)

Το Πανοΰρ επιστρέφει στη Μαγούλα για τρίτη χρονιά

2 ώρες πριν
Το προάστιο του Μπουρνόβα σε καρτ ποστάλ εποχής

26 Αυγούστου 1922: Ο Μπουρνόβας ζει τις τελευταίες του ώρες – Σειρά είχε η Σμύρνη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV