pontosnews.gr
Τετάρτη, 21/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για πλημμύρες-φωτιές: Άκουσα την οργή των πολιτών, ποτέ δεν διεκδίκησα το αλάθητο

Στην ομιλία του στην 87η Έκθεση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το 41% της κάλπης δεν είναι διαβατήριο εφησυχασμό ή άλλοθι αλαζονείας»

16/09/2023 - 9:22μμ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι πλημμύρες που ήρθαν με την κακοκαιρία Daniel να βουτήξουν στις λάσπες, την απελπισία και τις αρρώστιες τους κατοίκους του θεσσαλικού κάμπου κυριάρχησαν –όπως ήταν αναμενόμενο– στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η ΔΕΘ.  Αναφέρθηκε όμως και στη δασική πυρκαγιά που κατέκαψε τον Έβρο, τονίζοντας ότι υπήρξε «πρωτοφανής δοκιμασία του τόπου» μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι για μια ακόμα χρονιά η Θεσσαλονίκη γίνεται η αφετηρία νέας διαδρομής, και ότι θα προτιμούσε η εισαγωγή να επικεντρωνόταν «στην τεράστια επιτυχία της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας».

Αφού υπογράμμισε ότι η Ελλάδα γνώρισε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά και τη μεγαλύτερη πλημμύρα, διαβεβαίωσε: «Ό,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες θα το ξαναχτίσουμε μαζί, καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους».

Είπε ακόμα ότι και στη Θεσσαλία και στον Έβρο άκουσε την οργή των πολιτών, ωστόσο πρόσθεσε ότι «δύσκολα εξηγείται σε κάποιον που έχασε το σπίτι του ότι έπεσαν 8 δισ. τόνοι νερό».

Και συνέχισε: «Είδα ξανά και τις δύο όψεις του κράτους μας. Τη σύγχυση αρμοδιοτήτων και τη συχνή μετάθεση ευθυνών. Είδα συντονισμό και ηρωισμό στο πεδίο που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους». Αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όσους πάλεψαν μέσα στις λάσπες, και ειδικά τους εθελοντές, σημείωσε: «Απέδειξαν ότι ο καθρέφτης της σημερινής Ελλάδος δεν είναι η άθλια δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά».

Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρώτη μας προτεραιότητα να βοηθήσουμε τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές, να στηρίξουμε επιχειρήσεις, αγρότες και κτηνοτρόφους. Οι πρώτες πληρωμές ξεκίνησαν χθες», συνέχισε.

Eίπε ότι εξίσου επείγουσα είναι η ανασυγκρότηση των υποδομών, ενώ υπογράμμισε ότι η Θεσσαλία σηκώνει στις πλάτες της παθογένειες πολλών δεκαετιών στη διαχείριση των υδάτων της. «Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε σημαντικές παρεμβάσεις. Αν έγιναν σωστά θα φανεί στον απολογισμό και στην έρευνα της δικαιοσύνης», συμπλήρωσε.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι με απόφασή του συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, υπαγόμενος στα υπουργεία υποδομών και Περιβάλλοντος.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας υποχρεώνει να τα δούμε όλα διαφορετικά. Όσοι ασφαλίζουν τα ακίνητα τους θα έχουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ. Η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί υποχρεωτική. Καιρός να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των κατοικιών και επιχειρήσεων. Το κράτος και πάλι θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων. Έχω δημιουργήσει ήδη ειδικό αποθεματικό που θα φτάσει τα 600 εκατ. Τα πρόσθετα 300 εκατ. θα προέλθουν από την αύξηση του τέλους διαμονής ιδίως στα πολύ ακριβά ξενοδοχεία», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι η ίδια κινητοποίηση θα γίνει και στον Έβρο, ενώ τόνισε ότι η επέκταση του φράχτη συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί.

Προανήγγειλε και νέα μέτρα για να συγκρατηθούν οι τιμές, τα οποία θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Ανάπτυξης, αλλά και την επέκταση του Market Pass έως το τέλος του χρόνου μόνο στη Θεσσαλία και τον Έβρο.

Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Σε ό,τι αφορά την Πολιτική Προστασία και το πρόγραμμα «Αιγίς» είπε ότι αναμένει γρήγορους ρυθμούς στην εκτέλεσή του. «Η συστηματική συνεργασία Πολιτικής Προστασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονόδρομος με συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Σε μια χώρα η οποία δαπανά 3% του ΑΕΠ για τις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τις αξιοποιεί όταν αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές και αυτό θα γίνεται στο εξής», υπογράμμισε.

Ποτέ δεν υποχώρησα στα εμπόδια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του τόνισε ότι ποτέ δεν κρύφτηκε, ποτέ δεν διεκδίκησε το αλάθητο και ποτέ δεν υποχώρησε στα εμπόδια, όσο ανυπέρβλητα και αν φαίνονταν.

«Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Εμείς πρέπει να χτίσουμε το θαύμα της χώρας μας. Και κάθε φορά που πέφτουμε, εμείς να σηκωνόμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Το έχουμε αποδείξει, θα το αποδείξουμε ξανά», συμπλήρωσε.

Είπε, επιπλέον, ότι το 41% της κάλπης δεν είναι διαβατήριο εφησυχασμό ή άλλοθι αλαζονείας. «Πρώτος εγώ θέλω να τρέξουμε πιο γρήγορα. Και σε όσους καλόπιστα σχολιάζουν ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, απαντώ ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο. Ο τόπος μας κλείνει λογαριασμούς με το παρελθόν», ανέφερε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Νομικά αβάσιμη η κοινοβουλευτική απόφαση

20/10/2026 - 7:04μμ
Γενική άποψη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς συμφωνία για προϋπολογισμό και ενέργεια η Σύνοδος Κορυφής – Στην αντεπίθεση η Αθήνα για ΚΑΠ και Συνοχή

17/10/2026 - 12:59πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και Πολιτική Συνοχής

16/10/2026 - 9:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες για την εκλογή αρχηγού – «Δεν πάμε καλά», λέει ο Πολάκης

16/10/2026 - 7:57μμ
Άποψη του Καστελόριζου (δεξιά) και των τουρκικών ακτών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καστελόριζο: Τουρκική NAVTEX ενόψει των ερευνών για το καλώδιο Κρήτης-Κύπρου

16/10/2026 - 3:22μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Συμβιβασμός για την ενέργεια, ανοιχτή η μάχη για νέα μέτρα

16/10/2026 - 2:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αποκαλύψεις για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αγωγή και ηχογράφηση που «καίει» αξιωματούχους των ΗΠΑ

16/10/2026 - 8:59πμ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: Στα «μαχαίρια» για τον προϋπολογισμό και την ενέργεια

16/10/2026 - 12:49πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αίγυπτος: Κοινή γραμμή για τη Λιβύη και προσήλωση στο Δίκαιο της Θάλασσας

15/10/2026 - 10:50μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκησ στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Δεν θα δεχθούμε περαιτέρω περικοπές» σε αγροτική πολιτική και συνοχή

15/10/2026 - 3:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Δημόσιο, σχολεία και συντάξεις – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και όλη τη χώρα

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 29χρονος μετά από επίθεση για το πατίνι του

33 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Θεσσαλονίκη: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αιτήματα για την Παιδεία – Κλειστοί πέντε σταθμοί του μετρό

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: picabay.com)

Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου σε προσλήψεις και μισθούς – Τι θα αναφέρουν οι αγγελίες εργασίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Καιρός: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πού αναμένονται βροχές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων)

Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων: Νέα στέγη για τον σύλλογο και την ποντιακή κληρονομιά

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV