pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Νίκι Ποντίκι – Ο εφευρέτης» στην παιδική σκηνή του Θεάτρου «Πρόβα»

Πρεμιέρα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, παραστάσεις για σχολεία

3/09/2023 - 4:48μμ
Η παιδική σκηνή του Θεάτρου «Πρόβα» φιλοξενεί το νέο έργο του Αντώνη Ζιώγα (φωτ.: Γιώργος Πανιγυρόπουλος)

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου «Πρόβα» φιλοξενεί το νέο έργο του Αντώνη Ζιώγα (φωτ.: Γιώργος Πανιγυρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Πρόβα» (Ηπείρου 39) για τη σεζόν 2023-2024 ανεβαίνει από τις 24 Σεπτεμβρίου το νέο έργο του Αντώνη Ζιώγα Νίκι Ποντίκι – Ο Εφευρέτης

Πρόκειται για ένα έργο του σημαντικού και έμπειρου συγγραφέα-σκηνοθέτη Αντώνη Ζιώγα, με διακρίσεις για το συγγραφικό του έργο κι επί πολλά έτη συνεργάτη του θεάτρου «Πρόβα».

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ίδιος. Οι ηθοποιοί παλιοί και νέοι συνεργάτες του θεάτρου «Πρόβα» παίζουν, τραγουδούν ζωντανά σε μουσικές επιλογές της Κοραλίας Τσόγκα, στίχους του Αντώνη Ζιώγα και μουσική σύνθεση του Υάκινθου Μάινα.

Περίληψη

Η ποντικοοικογένεια Ντίκι-Κίνα-Νίκι Ποντίκι ζει ανάμεσά μας. Ο μπαμπάς Νίκι είναι εφευρέτης κι όνειρό του είναι να παρασκευάσει το μαγικό φίλτρο της αορατότητας για να σώσει την ποντικοκοινωνία από την απειλή της φοβερής και τρομερής ροζ γατούλας. Κανένας ποντικός δεν τολμά να πλησιάσει το θρυλικό λημέρι της, στο οποίο εκτελεί χρέη τυροφύλακα, διότι όσοι το επιχείρησαν στο παρελθόν δεν επέστρεψαν ποτέ.

Όταν ο Νίκι καταφέρνει κι εφευρίσκει το μαγικό του φίλτρο, ο Γκάφι ο γκαφατζής σκύλος και κολλητός του φίλος από γκάφα, αντί για γάλα, ταΐζει το μωρό του Νίκι και της Κίνα με αυτό. Κι η σπαρταριστή περιπέτεια ξεκινά όταν οι δύο φίλοι αντιλαμβάνονται ότι ο αόρατος πλέον Ντίκι έχει τρυπώσει στο λημέρι της τρομερής και φοβερής ροζ γατούλας.

Μιχάλης Νάκος και Τάσος Μπίμης (φωτ.: Γιώργος Πανιγυρόπουλος)

Τι συνέπειες θα έχει η συνάντησή τους μαζί της; Θα καταφέρουν να γλιτώσουν από τη φοβερότητα και την τρομερότητά της; Σε τι βαθμό μπορεί το κοινό να βοηθήσει σ’ αυτό;

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν ζωντανά επί σκηνής, με τη μέθοδο interactive, ένα «κόμικ» που θίγει αβίαστα και με διασκεδαστικό τρόπο μείζονα θέματα της εποχής όπως ζωοφιλία, διαφορετικότητα, ενσυναίσθηση, αυτοθυσία, συγχωρητικότητα, επιμονή, με ναυαρχίδα όλων των αξιών τον άρρηκτο δεσμό της φιλίας .

Συντελεστές

• Κείμενο-σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας
• Σκηνικά-κουστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
• Μουσική επιμέλεια: Υάκινθος Μάινας
• Στίχοι τραγουδιών: Αντώνης Ζιώγας
• Χορογραφίες: Σταυρούλα Ρόιδου
• Διεύθυνση Θεάτρου: Μαίρη Ραζή
• Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αλίκη Δανάλη
• Φωτογράφος παράστασης: Γιώργος Πανιγυρόπουλος
• Δημιουργικό: Βασίλης Κουκμήσης
• Κατασκευή σκηνικού: Διονύσης Καταρέλος
• Γραμματεία:  Ελένη Στρατιώτη.

Διανομή

• Νίκι Ποντίκι: Μιχάλης Νάκος
• Κίνα Ποντικίνα, σύζυγος του Νίκι: Matwali – Κωνσταντίνα Κουτουλάκη
• Γκάφη Γκαφατζής σκύλος: Τάσος Μπίμης
• Φοβερή και τρομερή ρόζ γατούλα: Matwali – Κωνσταντίνα Κουτουλάκη.

Αντώνης Ζιώγρας και Κωνσταντίνα Κουτουλάκη (φωτ.: Γιώργος Πανιγυρόπουλος)

Παραστάσεις από 24 Σεπτεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 11:30. Διάρκεια: 70 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr, Ticket service, ταμείο θεάτρου.

Πρωινές παραστάσεις καθημερινά στο θέατρο με μειωμένη ομαδική τιμή 6 ευρώ. Παραστάσεις σε σχολεία με 8 ευρώ ανά άτομο. Περισσότερες πληροφορίες, ομαδικές κρατήσεις, οργάνωση παραγωγής: Φένια Γεωργακοπούλου.

⇒ Θέατρο «Πρόβα»: Αχαρνών και Ηπείρου 39, Αθήνα.
⇒ Τρόποι επικοινωνίας: 210 8818326, 210 8818117, [email protected], theatro.prova@gr

___

Σημείωμα του συγγραφέα Αντώνη Ζιώγα:
Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης είναι μία παράσταση η οποία απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια. Κύριος σκοπός της είναι να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους φίλους, δίνοντας τη δυνατότητα στους πρώτους να παρακολουθήσουν και ταυτόχρονα να συμμετάσχουν και να παίξουν σε μια ξεκαρδιστική ιστορία και στους δεύτερους να θυμηθούν πώς ήταν όταν υπήρξαν παιδιά και διαβάζανε τις σπαρταριστές περιπέτειες των κόμικ δεδομένο του ότι η γραμμή της παράστασης θυμίζει καρτούν.
Άλλωστε η λέξη παιδί προέρχεται από το ρήμα παίζω οπότε είναι άκρως σημαντικό να προσφέρει ένα έργο απευθυνόμενο σε παιδιά άφθονο γέλιο και παιχνίδι.
Παράλληλα, επειδή το θέατρο από τη γέννησή του έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα, δε θα μπορούσε ο Νίκι Ποντίκι – Ο εφευρέτης να αποτελέσει εξαίρεση. Με έμμεσο και κυρίως με αβίαστο τρόπο φιλοδοξεί στα εβδομήντα λεπτά της παρουσίασης οι θεατές να βγουν από την αίθουσα όχι απλά χαρούμενοι αλλά σοφότεροι και πιο ανθρωπινοί.
Η περιπέτεια του Νίκι, του Γκάφι, της Κίνα και του Ντίκι αλλά κι η μεταξύ τους σχέση δεν πραγματεύεται μια απλή ιστοριούλα με ζωάκια όπως μπορεί ίσως να ισχυριστεί κάποιος σε ένα πρώτο επίπεδο. Πρόκειται για μια προσωποποιημένη αναπαράσταση του σύγχρονου κοινωνικού κι οικογενειακού ιστού.
Το μπούλιγκ που δέχεται ο Γκάφι από τα υπόλοιπα κουτάβια, επειδή είναι αφελής και γκαφατζής αλλά βρίσκει στοργή κι αγάπη στο πρόσωπο του κολλητού του φίλου του Νίκι του ποντικού, τα πειράματα που υφίσταται η Κίνα η ποντικίνα, στα οποία αντικατοπτρίζεται η εκμετάλλευση των ζώων, η σχέση του ζευγαριού που αναπτύσσεται μεταξύ τους αλλά και με το παιδί τους, σχέση που βιώνει η σύγχρονη οικογένεια, η απειλή της φοβερής και τρομερής ροζ γατούλας κι ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν η οποία αποτελεί επίσης μια προσωποποιημένη σχέση του ανθρώπου με τους φόβους του, αλλά κι η δύναμη της θέλησης, οι στόχοι κι η επίτευξή τους, η αυτοθυσία, η αγάπη, η φιλία, η παρεξήγηση κι η συγχώρεση, είναι μερικά από τα βασικά θέματα που πραγματεύεται η συγκεκριμένη παράσταση, μέσα από την αθωότητα του παιχνιδιού και της διασκέδασης.
Επιπροσθέτως το Θέατρο «Πρόβα» με σεβασμό κι αγάπη στον άνθρωπο, τα ζώα και τη φύση, παρουσιάζει τον Νίκι Ποντίκι – Τον εφευρέτη για να υμνήσει την αξία του δικαιώματος της ύπαρξης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου εγγράφηκε ομόφωνα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ως Μικτό Αγαθό. Κορυφή Στεφάνι (φωτ.: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Όλυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ιστορική ομόφωνη απόφαση

26/07/2026 - 12:34μμ
(Φωτ.: ekirikas.com)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μικρά Ασία του Μίκη Θεοδωράκη: Η ρίζα, η μνήμη και η μουσική που ταξιδεύει στον χρόνο

25/07/2026 - 8:38μμ
Από εξώφυλλο άλμπουμ
ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή Φυτούση: Η διανοούμενη ηθοποιός με την ξεχωριστή φωνή και τις μικρασιατικές ρίζες – Ποτέ δεν ξέχασε την προσφυγική παράγκα, παρά την επιτυχία

24/07/2026 - 4:35μμ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

83ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο με τρεις ταινίες και τιμητική διάκριση

23/07/2026 - 10:16μμ
Τμήμα της αφίσας των εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού (πηγή: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2026: Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις σε 126 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

23/07/2026 - 1:40μμ
H Μαίρη Λίντα στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στο Παλλάς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαίρη Λίντα: Η φωνή που μπήκε στη δισκογραφία μέσα από τη… Μικρασία

22/07/2026 - 3:16μμ
Στιγμιότυπο από τη συναυλία της Μάιρη Λίντα στο Ηρώδειο, 26 Ιουνίου 2014.
(φωτ.: EUROKINISSI / NDP / Θωμάς Δασκαλάκης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαίρη Λίντα: Έσβησε στα 90 η χρυσή φωνή του ελληνικού ελαφρολαϊκού τραγουδιού

22/07/2026 - 10:17πμ
Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης σε παλαιότερη φωτογραφία (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης – Έπασχε από σπάνια αιματολογική ασθένεια

21/07/2026 - 11:05πμ
(Φωτ.: facebook.com/profile.php?id/Ανασκαφή Τούμπας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Open Day 2026: Γνωρίστε την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Τούμπας Θεσσαλονίκης

19/07/2026 - 5:24μμ
(Φωτ.: nationalopera.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορικό ντεμπούτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη

19/07/2026 - 12:03πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετανάστες αποβιβάζονται στην Αυστραλία το 1921, σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα αποτέλεσε νέο τόπο εγκατάστασης για χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κοινότητες (φωτ.: National Archives of Australia / Wikimedia Commons – Public Domain)

Ιστορικό εγχείρημα για την καταγραφή της ζωής των Κύπριων μεταναστών στην Αυστραλία

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Fadi Yousef)

Γερμανία: Νεκρός από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Εθνική πόλο: Το δηλώσαμε και το κάναμε – Η ομογένεια ήταν ο όγδοος παίκτης μας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

27ο Πολιτιστικό Διήμερο στη Νεοκαισάρεια Πιερίας με δυνατά ονόματα της ποντιακής μουσικής σκηνής

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Βαστάρδη)

Ιπτάμενος Τεντόγλου: Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στον Βόλο

10 ώρες πριν
Από την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας για το θέμα της κατάρριψης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (πηγή: YouTube/WION)

Διπλωματικό επεισόδιο Ρουμανίας-Ρωσίας: Ανάκληση του Ρώσου πρέσβη μετά την κατάρριψη τρίτου drone

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign